Homepage: Nieuws

Nieuw verschenen titels: Juni 2008

  Titelinformatie:   Titelinformatie:
    Date met de dood / Danny Beyens
 
DATE MET DE DOOD - Danny Beyens
Uitgeverij Kramat, ca. 308pag., 23cm, ISBN 978-90-7521-295-2
Verdomde eenzaamheid. Waarom is het zo moeilijk om single en gelukkig te zijn? Met die bedenking in haar achterhoofd laat Carina Theeuwes zich verleiden tot iets wat ze normaal nooit zou doen. Ze spreekt af met een blind date. Wanneer het grote moment nadert, slaat de twijfel toe. Wat als hij lelijk is? Of aartsdom? Maar die ene belangrijke bedenking heeft ze niet gemaakt: Wat als haar blind date een moordenaar is...?
Straks werd ons geluk vermoord / Bavo Dhooge STRAKS WERD ONS GELUK VERMOORD - Bavo Dhooge
Toekomst-thriller
Kramat, ca. 200pag., ISBN 978-90-7521-297-7
Een ouderwets liefdesverhaal in een hypermoderne toekomstmaatschappij. Liefde is strafbaar. De gevangenissen zijn bevolkt met ‘criminelen’ die toch in het geheim getrouwd zijn. De meeste mensen zijn ééndagsvliegen die van de ene one-night-stand naar de andere fladderen. Brice is getuige op het geheime huwelijk van zijn beste vriend Bud Weiser. De plechtigheid wordt echter na een anonieme tip door een razzia van de politie verstoord waarbij Bud en zijn vrouw worden opgepakt. Maar Brice ontmoet er ook Lilly, een jonge vrouw. Ze slapen met elkaar en nemen de volgende ochtend weer afscheid. Maar het onvermijdelijke gebeurt. Brice wordt verliefd op haar. Wanneer Brice tegen de wet in Lilly opnieuw bezoekt, komt hij erachter dat ze een medium is…
Einde van de eeuwigheid / Guido Eekhaut EINDE VAN DE EEUWIGHEID - Guido Eekhaut
Kramat, 126pag., 23cm, ISBN 978-90-7521-299-0
Het einde van de wereld is nabij. De mensheid wacht waardig het Einde af. De beschaving is tot stilstand gekomen, de mensen hebben de steden verlaten en willen de laatste maanden dichter bij de natuur doorbrengen. Deedee is samen met haar moeder bij grootmoeder gaan wonen, in een dorpje aan de rand van een oprukkende woestijn. Tijdens de laatste maanden wil ze de essentie van het leven, die haar altijd zal ontsnappen, leren begrijpen. Maar er is ook nog Tim, die samen met haar op verkenning gaat en een paar verontrustende ontdekkingen doet. Er zijn ook nog de Bezoekers, van wie niemand weet waar ze vandaan komen of wat zij willen, en wier plotse verschijnen de Aankondiging heeft begeleid. Wie zijn zij? Engelen, toeschouwers, medeplichtigen? Kunnen zij de mensheid nog redden? Deedee wil echter het Einde niet gelaten afwachten. Ze wil niet aanvaarden dat de mensheid verdwijnt zonder een spoor na te laten. Ze wil zelfs het Einde met een boodschap van optimisme begeleiden.
Alfred Lek / Wim Menheer ALFRED LEK - Wim Menheer
Kramat Suspense, ca. 200pag., 23cm, ISBN 978-90-7521-296-9
Wanneer in een oude, vervallen villa in de deftige wijk ‘Sonnenberg’ een gehangene wordt gevonden en in de kelder het lijk van een vrouw, staat Kurt Ruettli van de Zürichse recherche voor een raadsel. De gehangene blijkt een zekere Alfred Lek te zijn, een rijke eenzaat die blijkbaar zelfmoord heeft gepleegd. Maar wie is de vrouw in de kelder? In een flashback- briefcorrespondentie die Alfred Lek voert met een oude schoolkameraad in België, komen we meer te weten over de activiteiten van Lek in Zürich. En die activiteiten zijn bizar en ziekelijk. En waarom heeft hij die correspondentie met een toevallig weergevonden schoolmakker aangeknoopt? Het raadsel wordt groter als na de lijkschouwing blijkt dat Alfred Lek is vermoord. Dit is de start van een hallucinante reis door een wereld van decadentie, prostitutie, kunst en verbijsterende onthullingen.
Het front / Patricia Cornwell
Bestel nu bij bol.com
HET FRONT - Patricia Cornwell
Sijthoff, 176pag., 20cm, ISBN 978-90-218-0024-0
Een oude zaak wordt heropend
Rechercheur Winston Garano wordt door zijn ambitieuze baas Monique Lamont opgezadeld met een hopeloze cold case. De openbaar aanklaagster denkt door het oplossen van deze oude zaak een grote carrièrestap te kunnen maken. Win verdiept zich erin, en langzaamaan openbaart zich een ingewikkelde moordzaak. Hij kan echter niet vermoeden dat Lamont er zelf ook bij betrokken is.
Uberhacker / Jack Henderson
Bestel nu bij bol.com
ÜBERHACKER - Jack Henderson
Luitingh, 431pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2901-8
Ooit heeft John Fagan voor de lol zitten chatten over een terroristische aanval met vliegtuigen. Tot zijn afgrijzen ziet hij jaren later hoe zijn 'scenario' in praktijk wordt gebracht. Wat hij niet weet, is dat de terroristen hem nodig hebben voor een veelomvattender aanval. Na 9/11 krijgt Jeannie Reese - pas 22, maar nu al gewaardeerd om haar Total Information Awareness programma IRIN - de vrije hand in het Pentagon om het brein achter de aanslagen te vinden. Haar big brother-achtige informatiesysteem staat uiteraard op gespannen voet met de fundamentele vrijheden van de burger. Reese en Fagan zetten samen al hun knowhow in om te voorkomen dat ultrarechtse terroristen opnieuw en nog harder toeslaan.
Het privilege van het zwaard / Ellen Kushner
Bestel nu bij bol.com
HET PRIVILEGE VAN HET ZWAARD - Ellen Kushner
Luitingh Fantasy, 383pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2448-8
Katherine, een jong en welopgevoed plattelandsmeishe dat op uitnodiging van haar oom, Alec Campion, naar Rivierkwartier komt, kijkt er haar ogen uit. Ambities, decadente lust en bloedvergieten lijken hier onverbrekelijk met elkaar verbonden. Katherine valt van de ene verbazing in de andere. Bijvoorbeeld als oom Alec, die in de volksmond de Gekke Hertog genoemd wordt, haar dwingt een opleiding tot schermer te volgen. Ze heeft geen andere keuze dan hem te gehoorzamen, want anders dreigt hij haar familie te ruïneren. Maar waarom wordt ze zo vernederd? Wat is de hertog met haar van plan? Beschouwt hij haar misschien als zijn toekomstige minnares? Of als een speeltje dat de rol van clown moet spelen op zijn feestjes? Is dit zijn manier om wraak te nemen op haar moeder? Of - en steeds meer signalen wijzen die kant op - is zij voor hem een middel om zijn tegenstanders belachelijk te maken? Na de zoveelste vernedering besluit Katherine haar eigen spel te spelen, desnoods door alle fatsoensregels te overtreden. Pas dan ontdekt Katherine wat voor een formidabele speler de Gekke Hertog is.
Versplinterd / Karin Slaughter
Bestel nu bij bol.com
VERSPLINTERD - Karin Slaughter
Cargo / De Bezige Bij, 437pag., ISBN 978-90-234-2917-3, 1e juni 2008
Abigail Campano heeft in haar jarenlange huwelijk geleerd om geweld en bedrog te accepteren. Maar als ze bij thuiskomst op een insluiper stuit die met een mes in zijn hand over het dode lichaam van haar dochter gebogen staat, maakt zich een ongekende kracht in haar los. Een kracht die de man fataal wordt. Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation krijgt de leiding over het onderzoek maar als snel nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending en blijkt het om veel meer dan een gezinsdrama te gaan.
De Lijfwacht / E.B. Wachter
 
DE LIJFWACHT - E.B. Wachter
2008, Krommenie: Boekenmaker.nl, 84pag., 20cm, ISBN 978-90-8842-045-0
Jeffrey Winger heeft gehoor aan het verzoek van Norman Weskamp, coördinator van het Afro-Surinaamse Oosterparkfestival, om als toezichthouder samen met andere vrijwilligers van de verschillende locaties waar de evenementen gehouden worden, te fungeren, waaronder ook de bijeenkomst in het overheidsgebouw nabij het park. De nacht na het festival wordt één van de bezoekers van het evenement, Harvey Ponke, in Amsterdam-Zuid langs de kant van de weg in zijn auto dood aangetroffen. De politie gaat ervan uit van Ponke geliquideerd is. Aanvankelijk wijst alles in de richting van de voorzitter van de bijeenkomst, Wilfred Defaerne, die tijdens een hoogoplopende woordenwisseling met Ponke het gebouw uit geleid moest worden. Defaerne stond bekend als driftig en niet bepaald vergevingsgezind. Ook Jeffrey Winger wordt als dader niet uitgesloten. Tijdens zijn ingrijpen om de strijdende partijen uit elkaar te houden ontstond er een handgemeen tussen hem en Ponke. Wegens zijn betrokkenheid in de zaak besluit Winger, die niet onbekend is met de verschillende onderzoeksmethoden, achter de daders van het misdrijf aan te gaan. Naarmate Winger dieper in de zaak wordt getrokken krijgt hij steeds meer aanwijzingen dat er meer aan de hand is dan in eerste instantie wordt aangenomen...
Jachtmaan / Tisa Pescar
Bestel nu bij bol.com
JACHTMAAN : De Jager, De Prooi - Tisa Pescar
Kramat, 396pag., 23cm, ISBN 978-90-7521-294-5
Nadat ze jaren in het verre Australië heeft gewoond, keert Maire Marceau terug naar Frankrijk. Zij trekt in bij haar broer, de kunstenaar Pascal, die met vrienden een afgelegen huis in een uitgestrekt bos bewoont. Pascal en zijn huisgenoten, de feeërieke Eris, de erfheks Cat en de mysterieuze Radu, ontvangen haar met open armen. Toch wordt de onderhuidse spanning in het huis steeds tastbaarder. Al snel wordt Maire geconfronteerd met vreemde gebeurtenissen. Wat verbergen Pascal en zijn vrienden voor Maire? Waar verdwijnen zij regelmatig ‘s nachts naartoe? En wat hebben Radu’s afkomst en zijn zoektocht naar een eeuwenoud document met dit alles te maken?
Het heimelijke uur - Middernachters 1 / Scott Westerfeld
Bestel nu bij bol.com
HET HEIMELIJKE UUR - Middernachters 1 - Scott Westerfeld
The House of Books, 334pag., ISBN 978-90-443-238-1
Rond middernacht gebeuren er rare dingen in het stadje Bixby. De tijd bevriest. Alles staat stil.
Elke nacht gedurende één uur behoort de stad toe aan duistere wezens. Slechts een paar tieners zijn op de hoogte van het bestaan van het heimelijke uur, en alleen zij kunnen zich in dat uur vrij bewegen. Ze noemen zichzelf de Middernachters. Maar dan komt Jessica Day in Bixby wonen. En dat verandert alles...
De Donkere Tijd 1 : Schaduwen boven Ulldart / Markus Heitz
Bestel nu bij bol.com
SCHADUWEN BOVEN ULLDART - De Donkere Tijd 1 - Markus Heitz
Luitingh Fantasy, 384pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2781-6
Bij de voorspelling dat de Donkere Tijd zal weerkeren huiveren de volkeren van Ulldart. De herinnering aan de eerste Donkere Tijd, die zich vierhonderd jaar heleden voltrok, is nog lang niet vergeten. Toen sloot een naar macht hongerende heerser een verbond met Tzulan, de geest van het kwade, en riep zodoende oorlog, duisternis en ellende af over de hele wereld.
Uitgerekend op dat moment besluit de ontstemde heerser van Tarpol dat zijn zoon Lodrik, een vijftienjarige, volgevreten nietsnut die maar niet wil deugen, in het kader van zijn heropvoeding verbannen dient te worden naar de provincie Granburg, om daar als stadhouder een onbelangrijke gouverneurspost in te nemen, een taak waar Lodrik allerminst op is voorbereid. Nog belangrijkers is dat Lodrik niet weet daat er duidelijke aanwijzingen zijn dat hem bij de terugkeer van de Donkere Tijd een belangrijke rol is toebedacht. Hij zal namelijk herzij de dreiging van de Donkere Tijd afwenden, hetzij de katalysator van het naderend onheil zijn. Welke rol Lodrik ook is toebedeeld, vooralsnog heeft het er alles van weg dat het onheil onafwendbaar is, elk sprankje hoop vergeefs...
Goddeloos / Douglas Preston
Bestel nu bij bol.com
GODDELOOS - Douglas Preston
Luitingh, 352pag., 24cm, ISBN 978-90-245-2810-3
De grootste deeltjesversneller ooit gebouwd, diep in een berg in Navajo-gebied in Arizona, moet de Amerikaanse regering inzicht geven in het geheim van het ontstaan van alle leven: de Big Bang. Het begin van alles.
Het is echter al een tijdje stil bij de wetenschappers die de versneller - die ze liefhebbend Isabella noemen - aansturen. Wyman Ford, ex-CIA, wordt teruggeroepen in actieve dienst om te infiltreren en uit te vinden welk geheim de wetenschappers, onder leiding van de charismatische Dr. Hazelius, verbergen. Tegelijk lopen de politieke spanningen rondom het Isabella-project op: de Navajo-natie protesteert tegen de ontheiliging van haar land en de rechts-christelijke lobby brengt zwaar mediageschut in stelling omdat de Big Bang in strijd is met de scheppingsleer. Als Ford er dan achterkomt wat er gebeurt als Isabella op vol vermogen werkt, begrijpt hij waarom de wetenschappers koste wat kost dit geheim voor de wereld verborgen moeten houden...
De donkere kant van de maan / Martin Suter
Bestel nu bij bol.com
DE DONKERE KANT VAN DE MAAN - Martin Suter
Signatuur, 237pag., 22cm, ISBN 978-90-5672-231-9
Urs Blank, advocaat, heeft alles wat zijn hart begeert: een goede reputatie, een vila met een Jaguar voor de deur en zijn vriendin is een veelbelovende zakenvrouw. Dan ontmoet hij Lucille, een jonge, hippe vrouw die hem tijdens een weekend overhaalt tot een trip. De ooit zo consciëntieuze advocaat raakt zijn geweten kwijt en ondergaat een radicale persoonlijkheidsverandering. Met alle gevolgen van dien. Urs verschuilt zich in het woud, maar hij is zich ervan bewust dat hij de 'omgekeerde' trip moet moaken om zich uit deze nachtmerrie te kunnen bevrijden.
De winter van Frankie Machine / Don Winslow
Bestel nu bij bol.com
DE WINTER VAN FRANKIE MACHINE - Don Winslow
Luitingh, 350pag., 24cm, ISBN 978-90-245-5820-9
Frank Machianno is een rustige, vriendelijke zestiger. Om rond te kunnen komen heeft hij, naast een kleine zaak in San Diego, nog een paar baantjes. Hij werkt hard en surft graag. Hij heeft een dochter voor wie hij zorgt, een ex voor wie hij klusjes doet en een knappe vriendin die de rest van zijn tijd opslorpt. Iedereen vindt hem aardig. Niemand weet dat hij vroeger Frankie Machine was: maffie-huuyrmoordenaar en professionele killer. Maar dan zoekt een van Franks oude bendegenoten contact met hem. Frank wordt in de val gelokt. Hij wordt achternagezeten door huurmoordenaars en corrupte FBI-agenten. Maar hij is zijn oude vak nog niet verleerd: hij laat een spoor van lichamen achter in zijn zoektocht naar wie het op hem gemunt heeft.
Heksen & Duivelsgebroed (Rachel Morgan 3) / Kim Harrison
Bestel nu bij bol.com
HEKSEN & DUIVELSGEBROED - Rachel Morgan 3 - Kim Harrison
Luitingh Fantasy, 476pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2816-5
Huiself Jenks wordt er kanp chagrijnig van als zijn bazin, de witte heks Rachel Morgan, het op een akkoordje gooit met de demon Algaliarept. In ruil voor Algaliarepts getuigenis tijdens het proces tegen de valse Piscary, belooft ze onder meer haar aura te delen met de duivelse demon. Rachel is er evenwel vast van overtuigd dat ze alle touwtjes stevig in handen kan houden. Jenks denkt er het zijne van. Alle mooie beloften zijn echter opeens verleden tijd als Rachel de beeldschone en onschuldige Ceri redt uit de klauwen van Algaliarept. Bovendien ontdekt Rachel, die nog steeds op zoek is naar de ware liefde, dat ze niet helemaal ongevoelig is voor de charmes van de sexy vampier Kisten nu haar eerste liefde, Nick, haar op afstand houdt. Als Rachel ten slotte voor Kisten valt, komt ze erachter dat Algaliarept een grotere bedreiging vormt dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. En Jenks? De huiself wordt van alle gedoe alleen nog maar chagrijniger...
Stoornis (Een Alex Delaware thriller) / Jonathan Kellerman
Bestel nu bij bol.com
STOORNIS : Een Alex Delaware thriller - Jonathan Kellerman
Sijthoff, 366pag., 23cm, ISBN 978-90-218-0128-5
Psycholoog Alex Delaware hoort een merkwaardig verhaal aan van de jonge Tanya Bigelow. Haar moeder heeft op haar sterfbed een moord bekend. Dat denkt Tanya tenminste te hebben gehoord in haar laatste, cryptische woorden. Alex zegt toe, weliswaar enigszins sceptisch, samen met rechercheur Milo Sturgis de zaak te onderzoeken. De aanwijzingen zijn vaag, tot zich opeens een echte moord aandient, die een tunnel naar een angstaanjagend verleden opent.
Het stervende licht / George R.R. Martin
Bestel nu bij bol.com
HET STERVENDE LICHT - George R.R. Martin
Luitingh Fantasy, 352pag., 21cm, ISBN 978-90-245-2815-8
eerder verschenen als Het Tanende Licht
Eens waren ze geliefden, Dirk t'Larien en Gwen Delvano, nu is hun relatie verleden tijd. Tot Dirk reageert op de roep van een fluisterjuweel, een smeekbede die hem naar de verre wereld Worlorn voert - hte is een duistere, stervende wereld die wordt bevolkt door ten dode opgeschreven overlevenden van wat ooit een bloeiende beschaving was. Op Worlorn vindt Dirk zijn geliefde Gwen terug, opgesloten in een kooi van jade en zilver. Zij is de gevangene van Jaantony, een heerser die in onmin leeft met zijn eigen volk omdat hij er sociaal onacceptabele opvattingen op na houdt. Onvermijdelijk kruist Dirks pad dat van Jaantony en zijn geslepen rechterhand. En voor het goed en wel tot hem doordringt wat er allemaal gebeurt, vormt Dirk de prooi in een meedogenloze jacht van bloeddorstige wezens voor wie een mensenleven van geen enkel belang is.
Het uur van de heks / Natasha Mostert
Bestel nu bij bol.com
HET UUR VAN DE HEKS - Natasha Mostert
The House of Books, 384pag., 24cm, ISBN 978-90-443-2076-3
Gabriel Blackstone is een coole, typisch eenentwintigste-eeuwse computerhacker in Londen met een uniek talent. Hij is in staat mensen van een afstand te doorgronden omdat hij hun gedachten kan lezen. Maar hij doet dat alleen met de grootste terughoudendheid - tot hij wordt benaderd door een ex-geliefde die hem smeekt haar stiefzoon te vinden, die enkele maanden geleden in gezelschap van twee zussen is gezien. En dus brengt Gabriel een bezoek aan het Monk House in Chelsea, een plaats waar de tijd lijkt stil te staan. De woonkamer is vol rozengeur, Afrikaanse maskers hangen in rijen aan de muren, en overal domineert een mysterieus symbool van een kruis met cirkel. Terwijl de hondsdagen van de zomer veranderen in een kille winter raakt Gabriel steeds meer in de ban van het huis en dienst eigenaars, de beeldschone, raadselachtige gezusters Monk. Maar een van hen is een moordenares die tot elke prijs een huiveringwekkend geheim wil beschermen dat zo oud is als de tijd...
Het verborgen kristal / Manda Scott
Bestel nu bij bol.com
HET VERBORGEN KRISTAL - Manda Scott
A.W. Bruna, 351pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9453-5
Verborgen in een diepe grot in Engeland vinden grotonderzoekster Stella Cody en haar echtgenoot Kit een blauw kristal in de vorm van een schedel. Vanaf dat moment worden ze opgejaagd door een mysterieuze vijand. Kit raakt daarbij ernstig gewond. In een poging meer te weten te komen over het kristal, roept Stella de hulp in van een bevriende wetenschapper. Hij weet een gezicht bij de eeuwenoude schedel te reconstrueren. Het is haar eigen gezicht... Wanneer de kristallen schedel afkomstig blijkt te zijn van de Maya's, komt Stella op het spoor van een oude voorspelling waarin het jaar 2012 een grote rol speelt. Haar persoonlijke zoektocht naar de voorbestemde rustplaats van het kristal leidt van de Universiteit van Cambridge naar de steenkringen in verlaten gebieden van Engeland. Maar de tijd begint steeds meet te dringen om het onheil van de voorspelling vna de Maya's af te wenden.
Koud Bloed #1
Bestel nu bij bol.com
Koud bloed #1 - True Crime Magazine nr.1, 2008
Amsterdam: Nieuw Amsterdam, 128pag., ISBN 978-90-468-0444-5
Devil May Care - James Bond / Sebastian Faulks
Bestel nu bij bol.com
DEVIL MAY CARE - Sebastian Faulks
A.W. Bruna, 240pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9416-0
"Ik heb je hulp nodig, 007. De details zijn nogal vaag op dit moment, maar ik denk dat het een grote zaak gaat worden. Heel groot zelfs. Heb je weleens gehoord van dr. Julius Gorner?"
Het is een naam die James Bond nooit meer zal vergeten. De naam van een man die geen andere meester kent dan zijn eigen op macht beluste ego. Wiens rijkdom slechts wordt overtroffen door zijn hebzucht. Die zich door niets en niemand laat tegenhouden in zijn poging het Groot-Brittennië van de jaren zestig vol in het hart te treffen. Een brute executie in een troosteloze buitenwijk van Parijs brengt een reeks gebeurtenissen op ghang die tot een wereldwijde ramp moeten leiden. Een vloedgolf van dodelijke drugs dreigt Groot-Brittannië te overspoelen, een Brits passagiersvliegtuig wordt vermist in Irak en de dreigende donderwolken van een oorlog pakken zich samen boven het Midden-Oosten... Bond vindt een gewaagde medestander in de betoverende Parisienne Scarlett Papava. Hij kan haar hulp meer dan goed gebruiken in een gevecht op leven en dood met zijn gevaarlijkste tegenstander ooit: een man die voor de duivel en zou ouwe moer nog niet bang is. Bond is terug. En hoe...
Onbegrepen / Karin Slaughter ONBEGREPEN - Karin Slaughter
De Bezige Bij / CPNB, 95pag., 18cm, ISBN 978-90-5965-069-5
Het leven gaat aan Martin voorbij. Hij werkt als hoofdboekhouder bij Southern Toiletbenodigdheden en woont nog bij zijn moeder. Hij zoekt zijn toevlucht in zijn enige echte passie: het lezen van misdaadromans. Hier gaat hij zo in op dat hij geen oog heeft voor de misdaden die in zijn omgeving worden gepleegd. Maar wanneer een collega op brute wijze wordt vermoord, treedt Martin ongewild op de voorgrond. Als er nog een dode valt, wordt echter duidelijk dat Martin door de politie als hoofdverdachte wordt gezien...

Verschenen in Juni:


De Celeste omnibus / [naar] Virginia Andrews
[vert. uit het Engels: Parma van Loon]
Baarn : De Kern, cop. 2008. - 960 p. ; 23 cm
Bevat: Celeste. - Vert. van: Celeste. - New York [etc.] : Pocket Books, cop. 2004. - Oorspr. Nederlandse uitg.: cop. 2005. - (Celeste ; 1) ; Zwarte kat. - Vert. van: Black cat. - New York [etc.] : Pocket Books, cop. 2004. - Oorspr. Nederlandse uitg.: cop. 2006. - (Celeste ; 2) ; Kind van de duisternis. - Vert. van: Child of darkness. - New York [etc.] : Pocket Books, cop. 2005. - Oorspr. Nederlandse uitg.: cop. 2006. - (Celeste ; 3).
ISBN 978-90-325-1140-1 geb. : € 24.95
NUR 335 Griezel- en spookverhalen, horror

Geheimen op zolder / [naar] Virginia Andrews
[vert. uit het Engels: Parma van Loon]
Baarn : De Kern, cop. 2008. - 318 p. ; 22 cm. - (Geheimenserie ; dl. 1)
Vert. van: Secrets in the attic. - New York : Pocket Books, cop. 2007.
ISBN 978-90-325-1116-6 geb. : € 19.95
NUR 335 Griezel- en spookverhalen, horror

Stilzwijgen / Gauke Andriesse
Amsterdam [etc.] : Atlas, cop. 2008. - 255 p. ; 21 cm
ISBN 978-90-450-0582-9 : € 18.50
NUR 305 Literaire thriller

De lunchroom van de weduwen en andere nieuwe spannende verhalen / René Appel ... [et al.]
vert. door Irving Pardoen ... et al.]
Amsterdam : Anthos, 2008. - 158 p. ; 16 cm
ISBN 978-90-414-1320-8 geb. : € 5.-

Wachten op goed nieuws / Kate Atkinson
vert. [uit het Engels] door Inge Kok
Amsterdam [etc.] : Atlas, cop. 2008. - 382 p. ; 23 cm
Vert. van: When will there be good news. - London : Doubleday, cop. 2008.
ISBN 978-90-450-0670-3 : € 19.90
NUR 305 Literaire thriller

Moord aan de Maas / Johan Baks ; [ill.: SXC]
Baarn : De Fontein, cop. 2008. - 280 p. : ill. ; 22 cm
ISBN 978-90-261-2432-7 : € 16.95
NUR 332 Thriller

De geur van sterfelijkheid / Simon Beckett
[vert. uit het Engels: Annoesjka Oostindiër]
4e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, 2008. - 351 p. ; 18 cm
Vert. van: The chemistry of death. - London [etc.] : Bantam Press, 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Sijthoff, cop. 2006.
ISBN 978-90-210-0716-8 : € 6.98
NUR 305 Literaire thriller

De Alexandrië-connectie / Steve Berry
[krt. David Lindroth ; vert. uit het Engels door: Hugo Kuipers]
Baarn : De Fontein, cop. 2008. - 475 p. : krt., plgr. ; 23 cm
Vert. van: The Alexandra link. - New York : Ballantine Books, 2007.
ISBN 978-90-261-2307-8 : € 18.95
NUR 332 Thriller

Amnesia : thriller / Bogaerts
[Vianen etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 292 p. ; 21 cm
Bogaerts is Willy en Steven Bogaerts.
ISBN 978-90-443-2163-0 : € 16.90
NUR 332 Thriller

Het Bernini mysterie / Dan Brown
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg]
48e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 461 p. : ill., plgr. ; 23 cm
Vert. van: Angels & demons. - Cop. 2000.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luiting-Sijthoff, 2003.
ISBN 978-90-245-4790-6=90-245-4790-3 : € 19.95
NUR 332 Thriller

De Delta deceptie / Dan Brown
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg]
12e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 414 p. ; 22 cm
Vert. van: Deception point. - Cop. 2001.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-245-2792-2 : € 14.95
NUR 305 Literaire thriller

Het Juvenalis dilemma / Dan Brown
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg]
29e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 365 p. ; 21 cm
Vert. van: Digital fortress. - New York : St. Martin's Press, cop. 1998.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2004.
ISBN 978-90-245-2791-5 : € 14.95
NUR 305 Literaire thriller

Bloedgeld / Lee Child
[vert. uit het Engels: Jan Pott]
7e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 399 p. ; 18 cm
Vert. van: The hard way. - New York : Delacorte Press, 2006.
Titelp. en omslag vermelden: Jack Reacher thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh, 2006.
ISBN 978-90-210-0607-9 : € 7.98

Brandpunt / Lee Child
[vert. uit het Engels: Bob Snooijink]
5e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 381 p. ; 21 cm
Vert. van: Echo burning. - London : Bantam Press, 2001.
Op omslag: Een Jack Reacher thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-S?thoff, cop. 2001.
ISBN 978-90-245-2844-8 : € 10.-
NUR 332 Thriller

Niets te verliezen / Lee Child
vert. uit het Engels: Jan Pott]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 431 p. ; 23 cm
Vert. van: Nothing to lose. - London [etc.] : Bantam Press, 2008.
Omslag vermeldt: Jack Reacher thriller.
ISBN 978-90-245-2229-3 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Tegendraads / Lee Child
[vert. uit het Engels: Bob Snooijink]
5e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 381 p. ; 21 cm
Vert. van: Tripwire. - London [etc.] : Bantam Press, cop. 1999.
Op omslag: Een Jack Reacher thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-S?thoff, 1999.
ISBN 978-90-245-2843-1 : € 10.-
NUR 332 Thriller

Het raadsel van de Wadden : het klassieke spionageverhaal / Erskine Childers
[vert. uit het Engels: Nel Willems-Dirkmaat]
6e dr. - Haarlem : Hollandia, 2008. - 302 p. : krt. ; 21 cm. - (Hollandia Dominicus reisverhalen)
Vert. van: The riddle of the Sands. - London : Smith, Elder, 1903.
Oorspr. Nederlandse uitg. vert. door H.C. Bakker: Bussum : De Boer Maritiem, 1977.
ISBN 978-90-6410-464-0 : € 16.50
NUR 336 Avonturenroman

De zaak Torfs / Jo Claes
Antwerpen ; Amsterdam : Houtekiet, cop. 2008. - 367 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-8924-013-2 : € 18.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

De jacht op de Red October / Tom Clancy
[vert. uit het Engels Thomas Mass ... et al.]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 316 p. ; 24 cm
Vert. van: The hunt for Red October. - Annapolis : United States Naval Institute, cop. 1984.
Jubileumuitgave ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van A.W. Bruna Uitgevers.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht [etc.] : Bruna, 1986.
ISBN 978-90-229-9435-1 geb. : € 10.-
NUR 332 Thriller

De spookmelodie / Mary Higgins Clark
[vert. uit het Engels: Marja Borg]
2e dr. - Amsterdam : S?thoff, 2008. - 285 p. ; 21 cm
Vert. van: I heard that song before. - New York : Simon & Schuster, cop. 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-218-0048-6 : € 16.95
NUR 332 Thriller

Schaduwridder / James Clemens
[vert. uit het Engels: Lia Belt]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2008. - 510 p. : krt. ; 23 cm. - (De kronieken van de Godengebieder ; tweede kroniek)
Vert. van: Hinterland. - New York : Roc, cop. 2006. - (The Godslayer chronicles).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-245-2210-1 : € 19.95
NUR 334 Fantasy

Een dode ziel / John Connolly
[vert. uit het Engels: Irving Pardoen]
4e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 480 p. ; 18 cm
Vert. van: Every dead thing. - London : Hodder & Stoughton, cop. 1999.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Anthos, 1999.
ISBN 978-90-210-0556-0 : € 7.98

Engelen der duisternis / John Connolly
[vert. uit het Engels: Ineke Lenting]
2e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 380 p. : krt. ; 18 cm
Vert. van: The killing kind. - London : Hodder & Stoughton, 2001.
Op omslag: Een Charlie Parker thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Anthos, 2001.
ISBN 978-90-210-0688-8 : € 7.98

Dodenrol / Patricia Cornwell
[vert. uit het Engels: Carla Benink]
2e dr. - Amsterdam : Sijthoff, 2008. - 364 p. ; 23 cm
3e dr. - Amsterdam : Sijthoff, 2008. - 364 p. ; 23 cm
Vert. van: Book of the dead. - London : Little, Brown, 2007.
Omslag vermeldt: Een Kay Scarpetta thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-5930-5 : € 18.95
NUR 332 Thriller

Doodsoorzaak / Patricia Cornwell
[vert. uit het Engels: Annette Zeelenberg]
13e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 330 p. ; 18 cm. - (Een Kay Scarpetta thriller ; [7])
Vert. van: Cause of death. - New York : Putnam, cop. 1996.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1996.
ISBN 978-90-245-5287-0=90-245-5287-7 : € 5.-

De slaappop / Jeffery Deaver
[vert. uit het Engels: Mariëtte van Gelder]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, cop. 2008. - 430 p. ; 23 cm
Vert. van: The sleeping doll. - New York [etc.] : Simon & Schuster, cop. 2007.
Een Kathryn Dance thriller.
ISBN 978-90-475-0400-9 : € 17.95
NUR 332 Thriller

Eindspel / Michael Dibdin
vert. [uit het Engels] door Rob van Moppes
Amsterdam [etc.] : Atlas, cop. 2008. - 366 p. ; 21 cm
Vert. van: End games. - London : Faber & Faber, 2007.
Omslag vermeldt: een Aurelio Zen-thriller.
ISBN 978-90-450-0091-6 : € 19.90
NUR 305 Literaire thriller

Koude lente / Lieneke Dijkzeul
3e dr. - Amsterdam : Anthos, 2008. - 284 p. ; 22 cm
1e dr.: 2007.
ISBN 978-90-414-1371-0 : € 19.95

Vlijmscherp / Diane Emley
[vert. uit het Engels Karina Zegers de Beijl]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 399 p. ; 21 cm
Vert. van: Cut to the Quick. - New York : Ballantine Books, cop. 2008.
ISBN 978-90-443-2137-1 : € 17.90
NUR 332 Thriller

Ongenade / Escober
2e dr. - Amsterdam : Anthos, cop. 2008. - 359 p. ; 21 cm. - (Sil Maier ; dl. 3)
1e dr.: 2008.
ISBN 978-90-414-1377-2 : € 19.95

Reis door de nacht / Raymond E. Feist
[vert. uit het Engels: Lia Belt]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 349 p. : krt. ; 24 cm. - (De saga van de duistere oorlog ; b. 2)
Vert. van: Into a dark realm. - London : Voyager, 2006. - (Darkwar saga ; b. 2).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-5639-7 geb. : € 19.95
NUR 334 Fantasy

De vlucht van de nachtraven / Raymond E. Feist
[vert. uit het Engels: Lia Belt]
3e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2007. - 384 p. : krt. ; 24 cm. - (De saga van de duistere oorlog ; b. 1)
Vert. van: The flight of the nighthawks. - Cop. 2005. - (Darkwar saga ; b. 1).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 90-245-5629-5 geb. : € 17.95
NUR 334 Fantasy

En vergeef ons onze schulden / Claus Cornelius Fischer
[vert. uit het Duits]
Amsterdam [etc.] : Q, 2008. - 332 p. ; 22 cm
Vert. van: Und vergib uns unsere Schuld. - Bergisch Gladbach : Ehrenwirth, 2007.
ISBN 978-90-214-3342-4 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Dodelijk web / Dick Francis
vert. [uit het Engels] door Auke Leistra
4e dr. - Amsterdam [etc.] : Archipel, 2008. - 312 p. ; 22 cm
Vert. van: Under orders. - London : Joseph, 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006
ISBN 978-90-6305-334-5 : € 12.50
NUR 332 Thriller

Nek aan nek / Dick Francis en Felix Francis
vert. [uit het Engels] door Pon Ruiter
Amsterdam [etc.] : Archipel, cop. 2008. - 324 p. ; 22 cm
Vert. van: Dead heat. - London : Putnam, cop. 2007.
ISBN 978-90-6305-338-3 : € 18.95
NUR 331 Detective

De aflossing : proloog van De wetten van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg]
5e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 126 p. : ill., krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Debt of bones. - Cop. 2001.
Oorspr. titel: Bottenschuld. - Verschenen in: Legenden. I. - 2002.
1e dr. van deze uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2003.
ISBN 978-90-245-5648-9=90-245-5648-1 geb. : € 9.90
NUR 334 Fantasy

De bloedbroederschap : de derde wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Alistair Schuchart ... et al. ; krt.: Terry Goodkind]
11e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 636 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Blood of the fold. - New York : TOR, cop. 1996. - (The sword of truth ; b. 3) (Tor fantasy).
Oorspr. titel: De derde wet van de magie. - Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1998.
ISBN 978-90-245-5742-4=90-245-5742-9 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

De bloedbroederschap : de derde wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Alistair Schuchart ... et al. ; krt.: Terry Goodkind]
10e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007. - 636 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Blood of the fold. - New York : TOR, cop. 1996. - (The sword of truth ; b. 3) (Tor fantasy).
Oorspr. titel: De derde wet van de magie. - Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1998.
ISBN 978-90-245-5742-4=90-245-5742-9 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

De ongeschreven wet : de elfde wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Emmy van Beest ... et al.]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2008. - 671 p. : krt. ; 23 cm
Vert. van: Confessor. - New York : Tor, cop. 2007. - (The sword of truth ; 11).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-2769-4 : € 24.95
NUR 334 Fantasy

De ongeschreven wet : de elfde wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Emmy van Beest ... et al.]
3e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 671 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Confessor. - New York : Tor, cop. 2007. - (The sword of truth ; 11).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-2825-7 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Steen der tranen : de tweede wet van de magie / Terry Goodkind
vert. [uit het Engels] door Max Schuchart ; [krt.: Terry Goodkind]
10e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 876 p. : ill. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Stone of tears. - New York : TOR, cop. 1995. - (The sword of truth ; b. 2) (Tor fantasy).
Oorspr. titel: De tweede wet van de magie. - Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1996.
ISBN 90-245-5732-1 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Tempel der winden : de vierde wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg ; krt.: Terry Goodkind]
10e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 735 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Temple of the winds. - New York : TOR Books, 1997. - (The sword of truth ; b. 4) (Tor fantasy).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1998.
ISBN 978-90-245-5752-3=90-245-5752-6 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Zuilen der schepping : de zevende wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg ; krt.: Terry Goodkind]
8e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2008. - 655 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: The pillars of creation. - New York : Doherty, 2001. - (The sword of truth ; b. 7).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, cop. 2002.
ISBN 978-90-245-5051-7=90-245-5051-3 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Zuster van de duisternis : de zesde wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg ; krt.: Terry Goodkind]
8e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 751 p. : ill., krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Faith of the fallen. - New York : Tor, 2000. - (The sword of truth ; 6).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2001.
ISBN 978-90-245-5598-7=90-245-5598-1 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Het zwaard van de waarheid : de eerste wet van de magie / Terry Goodkind
vert. [uit het Engels] door Max Schuchart ; [krt.: Terry Goodkind]
16e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 784 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Wizard's first rule. - New York : TOR Book, 1994. - (The sword of truth ; b. 1) (Tor fantasy).
Oorspr. titel: De eerste wet van de magie. - Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1995.
ISBN 978-90-245-5722-6=90-245-5722-4 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Koerier tegen wil en dank / Ronald van Haarlem
Almere : Ron Hartman, cop. 2008. - 244 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-812750-1-9 : € 13.90
NUR 332 Thriller

Ritueel / Mo Hayder
[vert. uit het Engels: Yolande Ligterink]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 399 p. ; 23 cm
Vert. van: Ritual. - London [etc.] : Bantam Press, cop. 2008.
ISBN 978-90-245-2819-6 : € 18.95
NUR 305 Literaire thriller

Geestdrift / Daniel Hecht
[vert. uit het Engels: Robert Vernooy]
16e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 509 p. ; 18 cm
Vert. van: Skull session. - New York : Viking, 1998.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1998.
ISBN 978-90-210-0717-5 : € 7.98

De dwergen / Markus Heitz
[vert. uit het Duits: Gerard van Buuren]
De eerste, gebonden uitg. verscheen in een genummmerde oplage van 500 exemplaren.
6e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2008. - 573 p. : ill., krt. ; 23 cm
7e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2008. - 573 p. : ill., krt. ; 23 cm
Vert. van: Die Zwerge. - München : Piper, cop. 2004.
De eerste, gebonden uitg. verscheen in een genummmerde oplage van 500 exemplaren.
1e dr. Nederlandse geb. uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-5992-3 geb.
ISBN 978-90-245-5989-3 pbk. Pbk. : € 19.95
NUR 334 Fantasy

Ritus / Markus Heitz
[vert. uit het Duits: Marcella Houweling]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 399 p. : krt. ; 23 cm
Vert. van: Ritus. - München : Knaur Taschenbuch Verlag, 2006. - (Knaur ; 63130).
ISBN 978-90-245-2780-9 : € 19.95
NUR 334 Fantasy

Schaduwen boven Ulldart / Markus Heitz
[vert. uit het Duits: Jan Smit ; krt.: Erhard Ringer]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 383 p. : krt. ; 23 cm. - (De donkere t?d ; b. 1)
Vert. van: Schatten über Ulldart. - München : Piper, 2004. - (Die dunkle Zeit ; 1).
ISBN 978-90-245-2781-6 : € 19.95
NUR 334 Fantasy

De strijd van de dwergen / Markus Heitz
[vert. uit het Duits: Gerard van Buuren]
3e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2008. - 526 p. : ill., krt. ; 23 cm
4e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2008. - 526 p. : ill., krt. ; 23 cm
Vert. van: Der Krieg der Zwerge. - München : Piper, cop. 2004.
Vervolg op: De dwergen.
1e dr. Nederlandse geb. uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-2215-6 geb.
ISBN 978-90-245-2216-3 pbk. Pbk. : € 19.95
NUR 334 Fantasy

De wraak van de dwergen / Markus Heitz
[vert. uit het Duits: Gerard van Buuren]
3e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2008. - 607 p. : ill., krt. ; 23 cm
Vert. van: Die Rache der Zwerge. - München [etc.] : Piper, 2005.
Vervolg op: De strijd van de dwergen.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-2634-5 geb.
ISBN 978-90-245-2640-6 pbk.Pbk. : € 19.95
NUR 334 Fantasy

De elfen / Bernhard Hennen
[vert. uit het Duits: Olga Groenewoud ; krt.: Dirk Schulz]
3e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2008. - 670 p. : ill., krt. ; 23 cm
Vert. van: Die Elfen. - München : Heyne, cop. 2004.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-2426-6 geb.
ISBN 978-90-245-2433-4 pbk.€ 19.95
NUR 334 Fantasy

De Vaticaanse moorden / David Hewson
[vert. uit het Engels: Ineke van den Elskamp]
10e dr. - Baarn : De Fontein, 2008. - 448 p. ; 18 cm
Vert. van: A season for the dead. - London [etc.] : Macmillan, 2003.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 978-90-261-2489-1 : € 4.95
NUR 332 Thriller

Huurlingen / R.J. Hillhouse
[vert. uit het Engels: Gertjan Cobelens]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 429 p. ; 23 cm
Vert. van: Outsourced. - New York : Tor, cop. 2007.
ISBN 978-90-245-2807-3 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Overgangsritueel / Robin Hobb
vert. [uit het Engels] door Peter Cuijpers
5e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2007. - 560 p. ; 24 cm. - (De boeken van de zoon van de krijger ; b. 1)
Vert. van: Shaman's crossing. - London : Voyager, 2005. - (The soldier's son trilogy ; b. 1).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 978-90-245-5368-6=90-245-5368-7 geb. : € 26.50
NUR 334 Fantasy

Mevrouw de president / Anne Holt
vert. [uit het Noors] Carla Joustra en Kim Snoeijing
Amsterdam : Cargo, 2008. - 415 p. ; 22 cm
Vert. van: Presidentens valg. - Oslo : Piratforlaget. - cop. 2006.
ISBN 978-90-234-2797-1 : € 19.90
NUR 305 Literaire thriller

Het stille spel / Greg Iles
[vert. uit het Engels: Yolande Ligterink]
4e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 495 p. ; 18 cm
Vert. van: The quiet game. - London : Hodder & Stoughton, 1999.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-S?thoff, 2001.
ISBN 978-90-210-0720-5 : € 7.98

De rode badkuip / Paul Jacobs
Antwerpen ; Amsterdam : Houtekiet, cop. 2008. - 317 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-5240-998-6 : € 18.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

De narcose / Iris Johansen
[vert. uit het Engels: Els van Son]
Amsterdam : Sijthoff, cop. 2008. - 334 p. ; 21 cm
Vert. van: Killer dreams. - Johansen Publishing LLLP, cop. 2006.
ISBN 978-90-218-0098-1 : € 9.95
NUR 332 Thriller

Dodenlijst / Paul Johnston
[vert. uit het Engels: Hans Vierdag]
1e dr. - Amsterdam : Mira Books, 2008. - 302 p. ; 23 cm
Vert. van: The death list. - Toronto : Mira Books, cop. 2007.
ISBN 978-90-8550-118-3 : € 15.95
NUR 332 Thriller

Vuurkoraal / Annet de Jong
Amsterdam [etc.] : Q, 2008. - 260 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-214-3432-2 : € 18.95
NUR 305 Literaire thriller

Een kroon van zwaarden / Robert Jordan
[vert. uit het Engels: Johan-Martijn Flaton ... et al. ; ill.: Matthew C. Nielsen ... et al. ; krt.: Thomas Cantry ... et al.]
7e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 798 p. : ill., krt. ; 22 cm. - (Het rad des tijds ; b. VII)
Vert. van: A crown of swords. - London : Orbit, cop. 1996. - (The wheel of time ; b. 7).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1998.
ISBN 978-90-245-5538-3=90-245-5538-8 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Een nieuw begin / Robert Jordan
[vert. uit het Engels: Lia Belt]
4e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 349 p. : ill., krt. ; 22 cm. - (Het rad des tijds ; eerste proloog)
Vert. van: New spring. - New York : Tor Books, 2004. - (The wheel of time) (Tor fantasy).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh, 2005.
ISBN 978-90-245-5880-3=90-245-5880-8 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Grensgebied / Thomas Kanger
[vert. uit het Zweeds Wendy Prins ... et al.]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 304 p. ; 20 cm
Vert. van: Gränslandet. - Stockholm : Norstedts, cop. 2007.
ISBN 978-90-443-2142-5 : € 17.95
NUR 332 Thriller

Nog niet voorbij / John Katzenbach
[vert. uit het Engels Han van der Vegt]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 444 p. ; 24 cm
Vert. van: The wrong man. - New York : Ballantine Books, cop. 2006.
ISBN 978-90-229-9311-8 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Het scherp van de snede / Jonathan Kellerman
[vert. uit het Engels: Mariëlla Snel]
6e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 391 p. ; 18 cm
Vert. van: Over the edge. - New York : Atheneum, 1987.
Omslag vermeldt: Een Alex Delaware thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Luitingh, 1989.
ISBN 978-90-210-0721-2 : € 7.98

Dichte mist / Stephen King
[vert. uit het Engels: Pauline Moody]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 227 p. ; 20 cm
3e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 227 p. ; 20 cm
Vert. van: The mist. - New York : Putnam, 1985.
Omslag vermeldt: The mist (Dichte mist).
1e dr. deze uitg.: 2008.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Luitingh, 1986. - Eerder verschenen in: Duistere krachten. - Utrecht : Luitingh, 1986.
ISBN 978-90-245-2826-4 : € 10.-
NUR 335 Griezel- en spookverhalen, horror

Wolven van de Calla / Stephen King ; met ill. van Bernie Wrightson
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers]
7e dr. - Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 685 p. : ill. ; 22 cm. - (De donkere toren ; 5)
Vert. van: Wolves of the Calla. - Cop. 2003. - (The dark tower ; 5).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2003.
ISBN 978-90-245-2762-5 geb. : € 14.95
NUR 334 Fantasy

Kaarsen branden / Tabitha King en Michael McDowell
[vert. uit het Engels: Jan Steemers]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 398 p. ; 23 cm
Vert. van: Candles burning. - New York : Berkley Books, 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-6121-6 : € 18.95
NUR 332 Thriller

De nachtmerrie / Dean Koontz
[vert. uit het Engels: Cherie van Gelder]
3e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 332 p. ; 18 cm
Vert. van: Velocity. - New York : Bantam Books, 2005.
1e dr.: Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh, 2005.
ISBN 978-90-210-0689-5 : € 6.98

Wie goed doet / Dean Koontz
[vert. uit het Engels: Jan Mellema]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 352 p. ; 23 cm
Vert. van: The good guy. - London : HarperCollins, 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-6020-2 : € 17.95
NUR 332 Thriller

Duister ultimatum / Martin Langfield
[vert. uit het Engels: Michiel van Sleen]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 415. : ill. ; 23 cm
Vert. van: The malice box. - London [etc.] : Joseph, 2005.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-2227-9 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Duister Londen / David Lawrence
uit het Engels vert. door Lidy Pol
Breda : De Geus, cop. 2008. - 383 p. : ill. ; 20 cm
Vert. van: Down into darkness. - London : Penguin Books, cop. 2007.
ISBN 978-90-445-1200-7 : € 22.50
NUR 331 Detective

De verdachte / John Lescroart
[vert. uit het Engels: Peter van Dijk]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, cop. 2008. - 359 p. ; 23 cm
Vert. van: The suspect. - New York : New American Library, cop. 2007.
ISBN 978-90-475-0404-7 : € 17.95
NUR 332 Thriller

Zwanenmeer / Unni Lindell
vert. [uit het Noors] door Carla Joustra
Utrecht : Signatuur, 2008. - 344 p. ; 22 cm
Vert. van: Orkestergraven. - Oslo : Aschehoug, 2005.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Signature, 2006.
ISBN 978-90-5672-278-4 : € 12.50
NUR 305 Literaire thriller

Genadeslag / David Lindsey
[vert. uit het Engels: Ineke Wieberdink]
4e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 536 p. ; 18 cm
Vert. van: Mercy. - London : Macdonald, 1990.
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Luitingh-Sijthoff, 1990.
ISBN 978-90-210-0718-2 : € 8.98

De echo van de schuld / Charlotte Link
[vert. uit het Duits Yvonne Kloosterman]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 511 p. ; 21 cm
Vert. van: Das Echo der Schuld. - München : Blanvalet, cop. 2006.
ISBN 978-90-443-2143-2 : € 17.90
NUR 332 Thriller

Dadendrang / Laura Lippman
[vert. uit het Engels: Ineke van Bronswijk]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, cop. 2008. - 318 p. ; 22 cm
Vert. van: No good deeds. - New York : Morrow, cop. 2006.
Omslag vermeldt: Een Tess Monaghan mysterie.
ISBN 978-90-475-0106-0 : € 17.95
NUR 332 Thriller

Het Noordpool conflict / Ludlum & Cobb
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 350 p. ; 23 cm
3e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 350 p. ; 23 cm
Vert. van: Covert one: The Arctic event. - Myn Pyn, cop. 2007.
Omslag vermeldt: een Jon Smith thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-5803-2 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Robert Ludlum's Het Bourne verraad / Eric van Lustbader
[vert. uit het Engels: Robert Vernooy]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 478 p. ; 23 cm
Vert. van: The Bourne betrayal. - Cop. 2007.
Vervolg op Het Bourne testament.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-5793-6 : € 19.95
NUR 332 Thriller

De Earl Grey-moorden / Nigel McCrery
[uit het Engels vert. door: Ewoud van Hecke]
Baarn : De Fontein, cop. 2008. - 256 p. ; 23 cm
Vert. van: Still waters. - London : Quercus, 2007.
ISBN 978-90-261-2362-7 : € 17.95
NUR 332 Thriller

De terechtstelling / Val McDermid
[vert. uit het Engels: Sophie Brinkman]
12e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 444 p. ; 18 cm
Vert. van: A place of execution. - London : HarperCollins, 1999.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-S?thoff, 2000.
ISBN 978-90-245-4988-7=90-245-4988-4 : € 7.98

Zeemansgraf / Val McDermid
[vert. uit het Engels: Annemieke Oltheten]
4e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 432 p. : ill. ; 18 cm
Vert. van: The grave tattoo. - London : HarperCollins, 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : S?thoff, 2006.
ISBN 978-90-210-0690-1 : € 7.98

De wreker / Andy McNab & Robert Rigby
[vert. uit het Engels Pieter Verhulst]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 287 p. ; 225 cm
Vert. van: Avenger. - London : Doubleday, 2006.
ISBN 978-90-443-2145-6 geb. : € 16.90
NUR 285 Fictie 15+
NUR 332 Thriller

De terugkeer van de dansleraar / Henning Mankell
uit het Zweeds vert. door Ydelet Westra
9e dr. - Breda : De Geus, cop. 2008. - 507 p. ; 20 cm
Vert. van: Danslärarens återkomst. - Stockholm : Ordfront, 2000.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 978-90-445-1298-4 : € 12.50
NUR 331 Detective

Levenslang / Liza Marklund
uit het Zweeds vert. door Ina Sassen
Breda : De Geus, cop. 2008. - 413 p. ; 21 cm
Vert. van: Livstid. - Stockholm : Piratförlaget, cop. 2007.
ISBN 978-90-445-1189-5 geb. : € 22.50
NUR 331 Detective

Rood water / Reggie Nadelson
uit het Engels vert. door Ton Heuvelmans
Breda : De Geus, cop. 2008. - 346 p. ; 20 cm
Vert. van: Red Hook. - London : Heinemann, cop. 2005.
Omslag vermeldt: Artie Cohen, detective in New York.
ISBN 978-90-445-0792-8 : € 19.90
NUR 331 Detective

In dubio / Eva Noorlander
Amsterdam : Lebowski, 2008. - 224 p. ; 21 cm
ISBN 978-90-488-0066-7 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Vrije val / Leif G.W. Persson
vert. [uit het Zweeds] Rory Kraakman
Amsterdam : Cargo, 2008. - 587 p. ; 23 cm
Vert. van: Faller fritt som i en dröm. - Stockholm : Bonnier, cop. 2007.
ISBN 978-90-234-2732-2 : € 24.90
NUR 305 Literaire thriller

Goddeloos / Douglas Preston
[vert. uit het Engels: Marjolein van Velzen]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 351 p. : ill., krt. ; 24 cm
Vert. van: Blasphemy. - New York : Tom Doherty Associates, cop. 2007.
ISBN 978-90-245-2810-3 : € 18.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Het helse rad / Preston & Child
[vert. uit het Engels: Marjolein van Velzen]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 365 p. ; 23 cm
Vert. van: The wheel of darkness. - Cop. 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-2667-3 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Dode zielen / Ian Rankin
vert. [uit het Engels] door Rob Kuitenbrouwer en Frank Lekens
Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 414 p. ; 23 cm
Vert. van: Dead souls. - London : Orion, 1999.
Op omslag: Een inspecteur Rebus thriller.
ISBN 978-90-245-2811-0 : € 18.95
NUR 305 Literaire thriller

De duisternis in mij / John Rickards
[vert. uit het Engels Wil van der Terp]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 319 p. ; 21 cm
Vert. van: The darkness inside. - London : Penguin, 2006.
ISBN 978-90-443-2146-3 : € 17.90
NUR 332 Thriller

Nachtboot / Michael Robotham
vert. [uit het Engels] Joost Mulder
3e dr. - Amsterdam : Cargo, 2008. - 411 p. ; 22 cm
Vert. van: The night ferry. - London : Time Warner Books, 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-234-2818-3 : € 12.50
NUR 305 Literaire thriller

De vrouw die op Greta Garbo leek / Tomas Ross en Maj Sjöwall
4e dr. - Amsterdam : Cargo, 2008. - 247 p. ; 22 cm
1e dr.: Utrecht : Het Spectrum, 1990.
ISBN 978-90-234-2976-0 : € 14.90
NUR 305 Literaire thriller

Adelaarsbloed / Craig Russell
[vert. uit het Engels: Martin Jansen in de Wal]
4e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 332 p. ; 18 cm
Vert. van: Blood eagle. - London : Hutchinson, 2005.
Uitg. in samenw. met De Fontein.
1e dr. Nederlandse uitg.: Baarn : De Fontein, 2005.
ISBN 978-90-210-0719-9 : € 6.98

De Rasta Revelatie : een spirituele thriller / Jah Shakespear
Antwerpen ; Amsterdam : Houtekiet, cop. 2008. - 429 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-8924-003-3 : € 22.50
NUR 330 Spannende boeken algemeen

De dame in blauw / Javier Sierra
vert. [uit het Spaans] Heijo Alting
Amsterdam : Cargo, 2008. - 420 p. : ill., krt. ; 22 cm
Vert. van: La dama azul. - Rev. ed. - New York : Simon & Schuster, 2007. - Oorspr. uitg.: Barcelona : Roca, 1998.
ISBN 978-90-234-2798-8 : € 19.90
NUR 305 Literaire thriller

Zelfverdediging : thriller / Randy Singer
vert. [uit het Engels] door P.J. de Gier
Kampen : Kok, cop. 2008. - 491 p. ; 22 cm
Vert. van: Self incrimination. - Colorado Springs : WaterBrook Press, 2005.
Oorspr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 978-90-435-1366-1 : € 12.50
NUR 332 Thriller

Een lichte koude huivering / Karin Slaughter
vert. [uit het Engels] Paul Syrier
20e dr. - Amsterdam : Cargo, 2008. - 424 p. ; 22 cm. - (Sara Linton-reeks ; dl. 3)
Vert. van: A faint cold fear. - London : Random House, cop. 2003.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2003.
ISBN 978-90-234-2807-7 : € 10.-
NUR 305 Literaire thriller

Nachtschade / Karin Slaughter
vert. [uit het Engels] Ineke Lenting
32e dr. - Amsterdam : Cargo, 2008. - 397 p. ; 22 cm. - (Sara Linton-reeks ; dl. 1)
Vert. van: Blindsighted. - New York : Morrow, cop. 2001.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2002.
ISBN 978-90-234-2806-0 : € 10.-
NUR 305 Literaire thriller

Onaantastbaar / Karin Slaughter
vert. [uit het Engels] Karina van Santen en Martine Vosmaer
6e dr. - Amsterdam : Cargo, 2008. - 426 p. ; 22 cm. - (Sara Linton-reeks ; dl. 6)
Vert. van: Beyond reach. - New York : Delacorte Press, cop. 2007. Ook verschenen als: Skin privilege.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-234-2812-1 : € 12.50
NUR 305 Literaire thriller

Onzichtbaar / Karin Slaughter
vert. [uit het Engels] Paul Syrier
14e dr. - Amsterdam : Cargo, 2008. - 397 p. ; 22 cm. - (Sara Linton-reeks ; dl. 4)
Vert. van: Indelible. - New York : Morrow, 2004.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2004.
ISBN 978-90-234-2810-7 : € 10.-
NUR 305 Literaire thriller

Trouweloos / Karin Slaughter
vert. [uit het Engels] Ineke Lenting
19e dr. - Amsterdam : Cargo, 2008. - 463 p. ; 22 cm. - (Sara Linton-reeks ; dl. 5)
Vert. van: Faithless. - London : Century, 2005.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 978-90-234-2809-1 : € 10.-
NUR 305 Literaire thriller

Zoenoffer / Karin Slaughter
vert. [uit het Engels] Ineke Lenting
24e dr. - Amsterdam : Cargo, 2008. - 432 p. ; 22 cm. - (Sara Linton-reeks ; dl. 2)
Vert. van: Kisscut. - New York : Morrow, 2002.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2003. - (Sara Linton-trilogie ; 2).
ISBN 978-90-234-2808-4 : € 10.-
NUR 305 Literaire thriller

Het geheim van de krokodil / Alexander McCall Smith
[vert. uit het Engels: Ineke van Bronswijk]
7e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 222 p. ; 18 cm
Vert. van: The No. 1 ladies' detective agency. - Edinburgh : Polygon, 1998.
Oorspr. titel: De erfenis van vader Ramotswe. - Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2003. - (Het beste dames detectivebureau ; dl. 1).
ISBN 978-90-245-6079-0=90-245-6079-9 : € 5.-

De goede echtgenoot van de Zebra Drive / Alexander McCall Smith
[vert. uit het Engels: Ineke van Bronswijk]
2e dr. - Amsterdam : S?thoff, 2008. - 240 p. ; 21 cm
Vert. van: The good husband of Zebra Drive. - Edinburgh : Polygon, cop. 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-6139-1 : € 14.50
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle

Claim / Charles den Tex
1e uitg. - Breda : De Geus, 2008. - 313 p. ; 18 cm
Oorspr. uitg.: Amsterdam : Bakker, 1996.
ISBN 978-90-445-0482-8 : € 6.99
NUR 331 Detective
NUR 305 Literaire thriller

Schemeruur / Johan Theorin
vert. uit het Zweeds door Corry van Bree
Breda : De Geus, cop. 2008. - 412 p. ; 20 cm
Vert. van: Skumtimmen. - Stockholm : Wahlström & Widstrand, 2007.
ISBN 978-90-445-1153-6 : € 19.90
NUR 331 Detective

Blauw water / Simone van der Vlugt
3e dr. - Amsterdam : Anthos, 2008. - 219 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-414-1294-2 geb.; Geb. : € 21.95
4e dr. - Amsterdam : Anthos, 2008. - 219 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-414-1090-0 pbk.; Pbk. : € 16.95
1e dr.: 2008.

De reünie / Simone van der Vlugt
32e dr. - Amsterdam : Anthos, 2008. - 335 p. ; 20 cm
1e dr.: 2004.
ISBN 978-90-414-1032-0=90-414-1032-5 : eruo 12.50

Nachtrit / Jan Costin Wagner
vert. [uit het Duits] Gerda Meijerink
Amsterdam : Cossee, cop. 2008. - 222 p. ; 20 cm
Vert. van: Nachtfahrt. - Frankfurt am Main : Eichborn, 2001.
ISBN 978-90-5936-210-9 : € 19.90
NUR 305 Literaire thriller

Fantoomoog / Dirk Van de Walle
Antwerpen ; Amsterdam : Houtekiet, cop. 2008. - 293 p. : ill. ; 22 cm
ISBN 978-90-8924-019-4 : € 19.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen


 

Zoek direct op bol.com:

Let op: je verlaat DeBoekenplank als je gaat zoeken...

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ