Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


MOSTERT, Natasha

Zuid-Afrika, -
 

Bibliografie:

Romans

Fluisterwater / Natasha Mostert Het uur van de heks / Natasha Mostert

SCHADUWSPEL
2001, Vianen: The House of Books, 256pag., 21cm, ISBN 90-443-0232-9
vert.van: The Midnight Side (2001), vert.uit het Engels: ?
De Zuid-Afrikaanse Isabel DeWitt krijgt een telefoontje van haar nicht Alette nadat deze is gestorven. In haar erfenis zitten drie enveloppen die ze een week na elkaar mag openen. Alette vraagt haar daarin om middels het bewerken van de aandelenhandel wraak te nemen op haar ex-echtgenoot, die haar het leven bijzonder zuur had gemaakt. Zonder dat ze het vermoedt brengt Isabel daarmee zichzelf in gevaar, want wat ze niet weet is dat haar nicht was vermoord en zelf loopt ze nu ook die kans. Een origineel en goed uitgewerkt gegeven dat in Londen geplaatst is waar de hoofdpersoon niet echt thuis is. Het verhoogt de onzekerheid en daardoor de spanning. De hoofdpersoon Isabel is een vrouw die tegen wil en dank meegesleept wordt in een ijzingwekkend avontuur. Op overtuigende wijze heeft de auteur de aanvankelijke tegenzin van Isabel, het niet te snel geintimideerd raken, de loyaliteit aan haar dode nicht, de Zuid-Afrikaanse connectie beschreven; dit alles tezamen maakt dit boek tot een veelbelovend debuut.
(Biblion recensie, G.P. Schuring)

FLUISTERWATER
2003: Vianen: The House of Books, 319pag., 21cm, ISBN 90-443-0610-3, 1e druk
vert.van: The Other Side of Silence (London: Hodder & Stoughton, 2001), vert.uit het Engels: Cherie van Gelder
omslagontwerp: Mariska Cock, omslagdia: ImageStore
Het is de meest fascinerende muziek die ooit is bedacht: Angels' Key, een waanzinnig succesvol computerspel, heeft de wereld veroverd. Maar er komen verontrustende berichten dat degenen die verslaafd raken aan het spel geweldadig worden.
Het spel is uitgevonden door drie briljante jonge mannen. De Amerikaan Jon Falconer gaat naar Afrika om het geheim te ontsluieren van rotsen die mysterieuze klanken voortbrengen. Hij ontmoet er Tia Theron, een mooie vrouw die de oerkraacht van de rotsen begrijpt. Stephen Yale is een Engelsman die een zoektocht is begonnen naar de perfecte toon. En dan is er Richie, een geniale hacker, en de broer van Jon.
Als Stephen en Jon allebei verliefd worden op Tia, krijgt de muziek hen in een wurggreep. Wanneer de toon steeds dichter in de buurt van de perfectie komt, wordt de wereld overspoeld door een golf van chaos en geweld. Het leidt tot een gruwelijke catastrofe die alleen maar kan worden afgewend door een onvoorstelbaar offer...

HET UUR VAN DE HEKS
2008: Vianen: The House of Books, 384pag., 24cm, ISBN 978-90-443-2076-3, 1e druk juni 2008
vert.van: Season of the Witch (London: Bantam Press, 2007), vert.uit het Engels: Cherie van Gelder
omslagontwerp: Mariska Cock, omslagdia: Trevillion Images
Gabriel Blackstone is een coole, typisch eenentwintigste-eeuwse computerhacker in Londen met een uniek talent. Hij is in staat mensen van een afstand te doorgronden omdat hij hun gedachten kan lezen. Maar hij doet dat alleen met de grootste terughoudendheid - tot hij wordt benaderd door een ex-geliefde die hem smeekt haar stiefzoon te vinden, die enkele maanden geleden in gezelschap van twee zussen is gezien. En dus brengt Gabriel een bezoek aan het Monk House in Chelsea, een plaats waar de tijd lijkt stil te staan. De woonkamer is vol rozengeur, Afrikaanse maskers hangen in rijen aan de muren, en overal domineert een mysterieus symbool van een kruis met cirkel. Terwijl de hondsdagen van de zomer veranderen in een kille winter raakt Gabriel steeds meer in de ban van het huis en dienst eigenaars, de beeldschone, raadselachtige gezusters Monk. Maar een van hen is een moordenares die tot elke prijs een huiveringwekkend geheim wil beschermen dat zo oud is als de tijd...

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ