Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


BEYENS, Danny

BelgiŽ (Westerlo), 1964-

 

Bibliografie:

Romans

Quatre-main / Danny Beyens Date met de dood / Danny Beyens

QUATRE-MAINS
2007, Westerlo (BelgiŽ): Uitgeverij Kramat, Kramat PremiŤre, 183pag., 23cm, ISBN 978-90-7521-271-6, 1e druk april 2007
omslag: ARTrouvť, Berlaar
Het geluk schijnt de mooie Katja De Meuter toe te lachten. Ze is net als journaliste aan de slag gegaan bij het nieuwe Vlaamse weekblad Scoop en haar nieuwe vriend Hannes lijkt de man van haar leven te gaan worden. Maar mooie liedjes duren niet lang. Katja's geluk wordt ernstig verstoord wanneer een psychopaat haar als spreekbuis gebruikt. Onder het pseudoniem Quatre-mains kondigt hij in raadselachtige kwatrijnen zijn moorden aan. In de anders zo vredige Kempen vallen met de regelmaat van een Zwitserse klok weerloze vrouwen ten prooi aan een genadeloze seriemoordenaar die zijn modus operandi minutieus voorbereidt. Katja krijgt het steeds vaker aan de stok met haar Nederlandse hoofdredacteur Gerrit Jansma die blijkbaar alleen maar oog heeft voor verkoopcijfers. Ook haar relatie met Hannes krijgt een flinke deuk wanneer die angstvallig zijn verleden probeert af te schermen. Commissaris Ward Coppens en hoofdinspecteur Axel Degraaf van de gda Turnhout proberen uit te vissen waarom Quatre-mains uitgerekend met Katja De Meuter wil communiceren. Toeval? Of is er meer aan de hand?

DATE MET DE DOOD
2008, Westerlo (BelgiŽ): Uitgeverij Kramat, ca. 308pag., 23cm, ISBN 978-90-7521-295-2, 1e druk juni 2008
Verdomde eenzaamheid. Waarom is het zo moeilijk om single en gelukkig te zijn? Met die bedenking in haar achterhoofd laat Carina Theeuwes zich verleiden tot iets wat ze normaal nooit zou doen. Ze spreekt af met een blind date. Wanneer het grote moment nadert, slaat de twijfel toe. Wat als hij lelijk is? Of aartsdom? Maar die ene belangrijke bedenking heeft ze niet gemaakt: Wat als haar blind date een moordenaar is...?

HET SPOOR VAN DE JAKHALS
2010, Westerlo (BelgiŽ): Uitgeverij Kramat, 382pag., 23cm, ISBN 978-90-7955-229-0, 1e druk 2010
Commissaris Coppens en hoofdinspecteur Degraaf van de Federale Gerechtlijke Politie in Turnhout worden opgeroepen voor een vreemde zaak. Tijdens de ontruiming van een kerkhof in Mol wordt een mummie opgegraven. Omdat het parket kwade opzet vermoedt, wordt de FGP ingeschakeld. Het slachtoffer blijkt een man te zijn, maar verder ontbreekt elk spoor naar zijn identiteit. De enige aanwijzing is een afbeelding van een jakhals die op het lichaam wordt aangetroffen. Wanneer de FGP later een anonieme tip krijgt van een jonge vrouw lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen, maar al snel wordt duidelijk dat deze tip het mysterie alleen maar groter maakt. De anonieme tipgeefster blijkt Laura De Win te zijn, een psychiatrische patiŽnte die net uit het Zorgcentrum is ontsnapt. Daar heeft ze verklaard dat de jakhals haar achtervolgt en wil vermoorden... Na enig zoekwerk ontdekken Coppens en Degraaf dat Laura De Win kort daarvoor op vakantie is geweest in Egypte. Vijf mannen en twee vrouwen die elkaar van haar noch pluim kenden, hadden zich ingeschreven voor deze avontuurlijke rondreis. Maar wat de reis van hun leven had moeten worden, ontaardde in een ware nachtmerrie. Met zeven vertrokken ze, maar ze keerden niet allemaal levend terug...

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ