Homepage: Nieuws

Nieuw verschenen titels: November 2007

  Titelinformatie:   Titelinformatie:
Angst / Jeff Abbott

ANGST - Jeff Abbott
Mynx, 350pag., 22cm, ISBN 978-90-225-4855-4
Wat als je het afschuwelijkste moment in je leven zou kunnen vergeten?
Miles Kendrik wordt nog elke dag achtervolgd door de dood van zijn beste vriend. Met behulp van psychiater, Allison Vance, lukt het Miles maar net om zich staande te houden - en probeert hij zich uit alle macht te herinneren wat er die bewuste avond precies is gebeurd. Als Allison om het leven komt door een ontploffing in haar kantoor, raakt Miles tegen wil en dank betrokken bij een complexe samenzwering. Op de hielen gezeten door een ontspoorde FBI-agent moet hij alles op alles zetten om te overleven. De dood van zijn beste vriend lijkt een cruciale rol te spelen in het geheel, maar zal het Miles lukken om zich de vreselijke waarheid op tijd te herinneren?
 
KAMER NR. 10 - Ake Edwardson
Signatuur, 366pag., 24cm, ISBN 978-90-5672-240-1 2007
Erik Winter ondergaat een midlifecrisis. Hij werkt al twintig jaar bij de politie, maar waar dient het allemaal toe? En heeft zijn relatie met Angela wel toekomst? Dan wordt er een dode vrouw gevonden in een hotel in Gteborg. Het lijkt op zelfmoord, maar de afscheidsbrief van Paula Ney blijft vaag over een eventueel motief en de witgekalkte hand van de jonge vrouw is ook hoogst merkwaardig. Niet veel later wordt Paula's moeder dood aangetroffen. Ook een van haar handen is witgekalkt. Winter herinnert zich een onopgeloste zaak van twintig jaar geleden. Een mislukte speurtocht naar de vermiste Ellen Brgse eindigde in dezelfde hotelkamer als waar Paula is gevonden: nr. 10. Wanneer Erik Winter deze zaak heropent, komt hij plotseling in het vizier van de moordenaar?
Verborgen boodschap / John Sandford

VERBORGEN BOODSCHAP - John Sandford
A.W. Bruna, 318pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9382-8
Constance Bucher, een schatrijke vrouw van in de tachtig, wordt vermoord in haar slaapkamer gevonden. Haar dienstmeisje ligt met verbrijzelde schedel in de hal van het gigantische huis. Rechercheur Lucas Davenport vermoedt aanvankelijk dat het een roofmoord betreft. Maar waarom zijn er dan zoveel kostbaarheden achtergelaten, zoals een vermogen aan zilver, juwelen en antiek, en worden wel twee stoelen, een rol postzegels en een spelcomputer vermist? Of is er iets veel kostbaarders gestolen waar niemand weet van heeft?
Het mysterieuze kerkhof / Darren Shan

HET MYSTERIEUZE KERKHOF - Darren Shan
De Fontein, 106pag., ISBN 978-90-261-2335-1
Koyasan en Maiko wonen in een dorp met een groot kerkhof. Het is de favoriete speelplaats van veel kinderen. Maar zodra het donker wordt, moet je maken dat je wegkomt. Het verhaal gaat dat de geesten van de doden dan tot leven komen. Hoewel Koyasan de oudste is van de twee, is ze doodsbang voor het kerkhof. Ze heeft geprobeerd de brug naar de begraafplaats over te steken, maar zodra ze er een voet op zet, hoort ze de geesten roepen. Op een avond rent Maiko het donkere kerkhof op om haar grote zus te pesten. Ze verdwijnt tussen de bomen, terwijl Koyasan verstijfd van angst achterblijft. Heeft Koyasan genoeg moed en de kracht om in het holst van de nacht het kerkhof te betreden? Kan ze de geesten verslaan die Maiko's ziel tegen elke prijs willen behouden?
Bloedproef / Lori Andrews

BLOEDPROEF - Lori Andrews
The House of Books, 367pag., ISBN 978-90-443-1968-2
omslagontwerp: marliesvisser.nl, omslagfoto: Masterfile/Scott Tysick
Dr. Alexandra Blake werkt als geneticus bij het AFIP - Armed Forces Institute of Pathology - in Washington D.C. Alex moet haar research echter onderbreken om onderzoek te verrichten in een spectaculaire moordzaak. In de omgeving van militaire bases waart een seriemoordenaar rond die vrouwen vermoord en daarna hun lijken tatoeert. Het is waarschijnlijk nog maar een kwestie van tijd voordat hij bewijs achterlaat waarmee ze hem kan opsporen. Maar als de moordenaar toeslaat in de directe nabijheid van Alex en heet vriend, congreslid David Thorne, is er meer nodig dan forensisch inzicht om aan het dreigende gevaar te ontsnappen...
De rustelozen / John Connolly

DE RUSTELOZEN - John Connolly
Luitingh, 415pag., 24cm, ISBN 978-90-245-2244-6
Daniel Clay, ooit een gerespecteerd psychiater, is jaren geleden verdwenen, na zware beschuldigingen van misbruik van zijn patinten. Zijn dochter Rebecca denkt dat haar vader zelfmoord heeft gepleegd, maar de wreker Merrick denkt daar anders over. Merrick, genadeloos moordenaar maar ook vader van een door Clay misbruikt en daarna verdwenen dochter, zoekt hoe dan ook vergelding. Rebecca neemt de ingenieuze maar getroubleerde privdetective Charlie Parker in de arm in de strijd tegen Merrick. Merricks daden hebben echter anderen uit de schaduwen gewekt; half zichtbare entiteiten die hun eigen vorm van wraak willen uitoefenen, bleke geesten die door de rijen van de rusteloze doden drijven... de holle mannen...
Kritiek / Robin Cook

KRITIEK - Robin Cook
A.W. Bruna, 366pag., ISBN 978-90-229-9331-6
De kerngezonde, atletische computerprogrammeur David Jeffries, had niet kunnen vermoeden dat een simpele enkelblessure tot zijn dood zou leiden. Angela Dawson, oprichtster van Angels Healthcare, dat uit een aantal gespecialiseerde ziekenhuizen bestaat, zal net als haar investeerders een vermogen verdienen wanneer haar bedrijf tot de beurs wordt toegelaten. Alleen de voorinschrijvingen zijn al vijfhonderd miljoen dollar waard. Er is echter n probleem: binnen twee weken moet ze een aanzienlijk kastekort zien aan te vullen. Forensisch patholoog Jack Stapleton wil zich na een knieblessure zo snel mogelijk laten behandelen. Het orthopedisch ziekenhuis van Angels Healthcare is de enige kliniek waar hij binnen drie dagen geopereerd kan worden. Laurie, zijn vrouw en collega, heeft zo haar twijfels. Haar achterdocht verandert in regelrechte angst wanneer ze ontdekt dat een dodelijke bacterie al meerdere slachtoffers heeft geist in de klinieken van Angels Healthcare...
De laatste engel / Tami Hoag

DE LAATSTE ENGEL - Tami Hoag
The House of Books, 384pag., 22cm, ISBN 978-90-443-1971-2
Het is zo'n meedogenloze misdaad, dat het de levens van zelfs de meest geharde politiemensen verandert. De moorden op de familie Haas laten een litteken achter op de gemeenschap dat door niets kan worden uitgewist. Maar iedereen is het erover eens dat een veroordeling van de seriemoordenaar, Karl Dahl, een begin kan zijn. Alleen rechter Carey Moore schijnt die nog in de weg te staan. Haar oordeel dat Dahls eerdere strafblad niet tegen hem mag worden gebruikt, veroorzaakt een publiek protest. Wanneer rechter Moore door een onbekende wordt aangevallen, worden twee toprechercheurs, Sam Kovacs en zijn partner Nikki Liska, opgeroepen om dit misdrijf te zonderzoeken. Maar als Karl Dahl uit de gevangenis ontsnapt, loopt alles uit de hand. Dan wordt de rechter ontvoerd. Is iemand bezig met een gruwelijke wraakactie?
In dienst van Churchill / John Lawton

IN DIENST VAN CHURCHILL - John Lawton
BZZTH, 415pag., ISBN 978-90-453-0760-2
In de lente van 1941 staat Engeland alleen in de oorlog tegen nazi-Duitsland. Rusland waant zich veilig, Amerika houdt zich ogenschijnlijk afzijdig. Bij een luchtaanval op Berlijn verdwijnt de hooggeplaatste SD-officier Wolfgang Stahl, een Amerikaanse spion die werkt onder de codenaam De Blikken Man. De Duitsers denken dat hij dood is, de Britten weten wel beter. Maar waar is hij nu? En wat weet hij? De contactpersoon van Stahl bij het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, de lange, verlegen aristocraat Calvin Cormack, probeert Stahl terug te vinden. Het spoor eindigt in Londen. Maar voor Cormack is Engeland een andere planeet: de taal, de gewoonten en de mensen blijven hem verbazen en zijn missie faalt jammerlijk. De dienst laat hem vallen, de ambassade laat hem in de steek. Dan ontmoet hij zijn laatste hoop. Een stille, zwaarmoedige, 25-jarige politieman van Scotland Yard. Zijn naam is Troy.
Het domein van de Limbreth - De Windzangers / Megan Lindholm

HET DOMEIN VAN DE LIMBRETH - Megan Lindholm
Luitingh Fantasy, 288pag., ISBN 978-90-245-2219-4
Ki, nog altijd op de vlucht en opgejaagd door haar vijanden, vindt een toevlucht in het domein van de Limbreth, een verveelde, arrogante god. Een mindere god, dat wel, maar desondanks een god. Hij onthult Ki geheimen over haar verleden. Het overdragen van die kennis heeft echter een prijs. Want tegelijkertijd legt de Limbreth haar stiekem zijn wil op, en dwingt haar een keuze te maken die tot haar dood zou kunnen leiden... Intussen zet Vandien, Ki's geliefde, die wordt geholpen door de eigenaardige Brurjan Hollyika, alles op alles op Ki uit handen van de Limbreth te redden.
Het gezicht van de dood / Cody McFadyen

HET GEZICHT VAN DE DOOD - Cody McFadyen
A.W. Bruna, 420pag., ISBN 978-90-229-9357-6
'Ik wil met Smoky Barrett spreken of ik maak mezelf van kant.'
Het meisje is zestien jaar oud. Ze heet Sarah, bevindt zich op de plaats delict van een gruwelijke, drievoudige moord en houdt een pistool tegen haar hoofd gedrukt. Ze beweert tegenover de politie dat 'de Vreemdeling' haar adoptiegezin heeft vermoord. Dat hij haar al haar hele leven achtervolgt en iedereen vermoord van wie ze houdt. En dat niemand haar gelooft. En dat klopt, niemand gelooft haar. Tot nu toe... Special agent Smokey Barrett heeft de leiding over CASMIRC, een speciale FBI-eenheid die zich bezighoudt met het opsporen van seriemoordenaars. En deze zaak zal het uiterste van hen vergen. Want een nieuwe, wrede, dubbele moord toont aan dat deze seriemoordenaar op een missie is en verdergaat dan welke moordenaar ook.
Een fatale affaire / Penny Vincenzi

EEN FATALE AFFAIRE - Penny Vincenzi
BZZTH, 622pag., 22cm, ISBN 978-90-453-0738-1
Tom en Octavia Fleming hebben op het oog het perfecte huwelijk: ze zijn aantrekkelijk, rijk en succesvol, wonen in Londen en hebben drie leuke kinderen. Hij is politiek adviseur en zij runt een adviesbureau voor de liefdadigheidsindustrie. Maar schijn bedriegt... Als Octavia ontdekt dat Tom een affaire heeft gehad, is ze kapot. De gevolgen van zijn ontrouw zijn echter veel groter dan ze zich kan voorstellen. Niets en niemand in de kring om hen heen kan ontsnappen aan de vernietigende invloed van de affaire: hun kinderen niet, hun vrienden niet, zelfd hun geliefde carrires niet.Octavia realiseert zich dat zij het tij kan keren door haar huwelijk te redden. Maar zelfs als dat haar lukty, is dat dan wel wat ze wil? Wil ze iets behouden dat alle glans heeft verloren?
Harry Potter en de Relieken van de dood / J.K. Rowling
HARRY POTTER & DE RELIEKEN VAN DE DOOD - J.K. Rowling
De Harmonie / Antwerpen: Standaard, 541pag., ISBN 978-90-6169-832-6, hardcover
De Finale: Harry Potter en de Relieken van de Dood is het zevende en laatste deel van de serie die miljoenen lezers over de hele wereld nu al jarenlang geboeid heeft.
De zomervakantie is voorbij, maar Harry Potter keert dit jaar niet terug naar Zweinstein. Hij staat voor de gevaarlijke en haast onmogelijke opdracht van Perkamentus: de overgebleven Gruzielementen opsporen en vernietigen. Zal hem dat lukken?
Blik op het duister / Andrea Maria Schenkel
BLIK OP HET DUISTER - Andrea Maria Schenkel
Signatuur, 127pag., 21cm, ISBN 978-90-5672-256-2
"De eerste zomer na de oorlog heb ik doorgebracht bij familie op het platteland. In die weken leek dat dorp me een eiland van rust en vrede. Een van de laatste ongehavende plekken na de grote storm die we zojuist hadden overleefd. Jaren later, het leven was weer normaal geworden en die zomer was alleen nog maar een gelukkige herinnering, las ik in de krant iets over juist dat dorp. Mijn dorp was een 'moorddorp' geworden en de daaad liet me niet meer met rust. Ik ben met gemengde gevoelens naar het dorp gereisd. De mensen die ik er ontmoette, wilden me over de misdaad vertellen. Praten met een vreemde die niettemin vertrouwd was. Iemand die niet bleef, iemand die zou luisteren en weer vertrekken."
Schone handen / Ren Appel

SCHONE HANDEN - Ren Appel
Anthos, 293pag., 22cm, ISBN 978-90-414-1154-9, 2e druk
Sylvia en Eddie hebben twee kinderen. Ze wonen in een groot huis in Amsterdam-Zuid en het ontbreekt hen aan niets. Maar er is n probleem: het vele geld dat Eddie binnenbrengt is crimineel held. Sylvia heeft zijn activiteiten altijd geaccepteerd, maar nu begint haar geweten te knagen. Na enkele bedreigende confrontaties is het haar duidelijk dat ze met haar kinderen bij Eddie weg moet. Maar ze beseft ook dat hij haar niet zomaar zal laten gaan. Ze weet immers te veel.
Alias / Ral Argemi

ALIAS - Ral Argem
Uitgeverij Q, 196pag., ISBN 978-90-214-3345-5
Na een ernstig verkeersongeluk kan Manuel Carraspique zich alleen nog herinneren hoe hij heet en dat hij journalist is. Hij ligt in een ziekenhuis nabij Neuqun, in het Argentijnse binnenland, en deelt zijn kamer met een man die Mrquez wordt genoemd. Deze dwaas heeft eerst een indiaan vermoord om de duivel uit te drijven en kort daarna zichzelf in brand gestoken. Maar tijdens de korte gesprekken die ze voeren, ontdekt hij dat Mrquez nog meer op zijn geweten heeft. Wat is er precies gebeurd op de dag van Carraspiques ongeluk? En was het eigenlijk wel een ongeluk?
Schemerwacht / Sergej Lukjanenko

SCHEMERWACHT - Sergej Lukjanenko
A.W. Bruna, 317pag., ISBN 978-90-229-9136-7
Niemand is op de hoogte van hun bestaan, maar nu is een gewoon mens achter het bestaan van de Anderen gekomen. De Nachtwacht en de Dagwacht besluiten samen uit te vinden wie de verrader in hun midden is, want iemand moet hun geheim verraden hebben. De Nachtwacht wordt vertegenwoordigd door Anton, de Dagwacht door de jonge Duistere Konstantin. Het spoor leidt naar een vrijwel onbewoond luxe-appartementencomplex in Moskou. Hier begint een wedloop tegen de tijd...
Het Elfenrijk / Tad Williams

HET ELFENRIJK - Tad Williams
Luitingh Fantasy, 703p, ISBN 978-90-245-2765-6, 2e druk
eerder verschenen onder de titel DE OORLOG DER BLOEMEN
In een mysterieuze elfenwereld, hier heel ver vandaag, in een schemerig vertrek in een geheimzinnige toren van de grootste stad van deze wereld, komen twee wezens bijeen. Ze sluiten een duister pact, waarna de meester van het Huis Hellebore verklaart: 'De oorlog is nabij. Het kind moet sterven.' Heel dichtbij, in deze wereld, ontdekt een jongeman een boek dat is geschreven door zijn oudoom. Het lijkt een verzonnen verhaal. Het is een bizar sprookje over fantastische wezens, een magisch domein... een elfenwereld. Maar eigenaardig genoeg is het verhaal geschreven als een dagboek. Het leest alsof alles werkelijk is gebeurd, alsof zijn oom naar een andere wereld heeft gezocht en die ook heeft gevonden. Of heeft die andere wereld hem gevonden?
Wijnoffer / Addy Kaiser

HET WIJNOFFER - Addy Kaiser
A.W. Bruna, 253pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9208-1
Esther van Leeuwen is journaliste en schrijfster. Voor haar nieuwe thriller baseert ze zich op een ingrijpende gebeurtenis uit haar jeugd. Achttien jaar geleden was haar vriendin Petra met haar Franse vriendje Emile, de zoon van een wijnboer, aan het zeilen op het IJsselmeer, toen ze overboord sloeg. Haar lichaam werd nooit teruggevonden en het politieonderzoek leidde tot de conclusie dat Petra van der Linden was verdronken. Maar stel dat Petra die dag niet stierf? Aanvankelijk bedenkt Esther voor haar verhaal dat Petra haar eigen dood in scne heeft gezet. Tijdens haar onderzoek stuit ze echter op enkele vreemde zaken en ze begint meer en meer te twijfelen aan Petra's dood. Wanneer een oud-journalist die haar helpt bij het onderzoek onverwacht sterft, reist Esther af naar Frankrijk. Op de wijngaard van de familie van Emile hoopt zij antwoorden te vinden op haar vele vragen.
De vrouw die met vuur speelde / Stief Larsson

DE VROUW DIE MET VUUR SPEELDE - Stieg Larsson
Signatuur, 568pag., 24cm, ISBN 978-90-5672-177-0
Drie moorden op n avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over vrouwenhandel, en Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in worden over vrouwenhandel. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala, een bekende uit haar verleden...
Bankgeheim / Charles Epping

BANKGEHEIM - Charles Epping
Luitingh, 319pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2224-8
International banking is levensgevaarlijk...
Alex Payton repareert een bancaire computercode in Zrich. Een stukje beschadigde code leidt haar naar een oude Treuhand-rekening, een bankrekening van een Joodse familie wier identiteit destijds geheim is gehouden voor de nazi's. De rekening heeft al die tijd stilletjes rente vergaard en niemand heeft ooit het geld opgenomen. Nu staat er een geweldig bedrag op. Alex probeert te achterhalen wat er met de familie is gebeurd aan wie het geld toebehoort. Van haar bureautje in de kelder van een bankgebouw in Zwitserland komt ze in een wervelwind van corruptie en bedrog terecht en ze reist naar Boedapest, Amsterdam, New York en Brazili om de waarheid boven tafel te krijgen. Met iedere stap die haar dichter bij haar doel brengt, komt ook het gevaar dichterbij...
Het verloren meisje / Robert Wiersema

HET VERLOREN MEISJE - Robert Wiersema
Sijthoff, 367pag., 21cm, ISBN 978-90-218-0068-4
De driejarige Sherry Barrett raakt na een vreselijk ongeluk in coma. Wanneer de dokters niets meer voor haar kunnen doen, nemen haar radeloze ouders haar uit het ziekenhuis mee naar huis, hopend op een wonder... Dan ontdekken ze dat Sherry helende krachten heeft. Dat verandert het leven van hen allemaal: hun huis wordt al snel een bedevaartsoord. Ondertussen wordt de bestuurder van de truck die Sherry aanreed verteerd door schuldgevoel. Hij probeert zelfmoord te plegen... maar hij kan niet sterven.
Het laatste testament / Sam Bourne

HET LAATSTE TESTAMENT - Sam Bourne
Luitingh, 400pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2512-6, paperback
High-concept religieuze samenzweringsthriller
April 2003, oorlog in Bagdad. Bij de plundering van het oudheidkundig museum steelt een Iraakse jongen een eeuwenoude kleitablet. Jaren later wordt de man die een briefje aan de Isralische premier wil geven per abuis doodgeschoten door een bodyguard. Dit is het begin van een reeks brute moorden. Wat stond er in het briefje? En wat heeft de kleitablet ermee te maken? Maggie Costello, peace negotiator in ruste, probeert met gevaar voor eigen leven de puzzelstukjes in elkaar te passen...
Het Schaduwspel / Tad Williams

HET SCHADUWSPEL / De Schaduwmars 2 - Tad Williams
Luitingh Fantasy, 798pag., 23cm, ISBN 978-90-245-5613-7
Een inktzwarte duisternis rekt naar de door de mens bewoonde wereld wanneer een leger mismaakte krijgers van het elfenvolk de Schaduwgrens oversteekt. Ze worden aangevoerd ood Yasammez, een wezen dat slechts met de ergste nachtmerries te vergelijken is. Hoewel ooit voor de poorten van Zuidermark een wankel bestand werd gesloten en het kasteel werd gespaard, is het zeker dat eeuwen van openlijke vijandschap en strijd niet zomaar vergeten zijn. Intussen is Barrick, de door waanzin bevangen heer van Zuidermark, de Schaduwgrens overgestoken - hij dringt diep door in het rijk van de eeuwenoude vijanden van zijn volk. Daar treft hij zaken die kwalijker zijn dan de dood, en angstaanjagend vreemd, en ouder. Verder naar het zuiden valt de schaduw over het rijk van de Autarch, de god-koning, die ultieme alleenheerser. Quinnitan, een van zijn jongste vrouwen, heeft geen andere keuze dan de koninklijke hofhouding te ontvluchten of te sterven - zijn draagt een groot geheim bij zich, een geheim waarvan zij zich niet eens bewust is.
De jaarlijst / Sally Hinchcliffe

DE JAARLIJST - Sally Hinchcliffe
Uitgeverij Q, 256pag., ISBN 978-90-214-3312-7
De vriend van Manda Brooks vertelt haar dat hij verliefd is op iemand anders en pakt nog dezelfde dag zijn koffers. Manda verliest niet alleen de liefde van haar leven, maar in n klap ook haar vriendenkring, die oorspronkelijk zijn vriendenkring was: een groep dertigers die elk weekend met rugzak en kompas eropuit trekt om vogels te kijken. Omdat ze weigert bij de pakken neer te zitten, reist Manda voortaan alleen naar de woeste kustgebieden van Engeland en de onherbergzame hooglanden van Schotland om haar jaarlijst van vogels compleet te maken. Maar als snel merkt ze dat ze gevolgd wordt: overal waar ze komt, duikt een man op die haar met zijn verrekijker observeert. Manda's leven verandert in een nachtmerrie als ze zich zelfs in haar eigen huis niet meer veilig voelt.
De vrouw in het zwart / Susan Hill

DE VROUW IN HET ZWART - Susan Hill
Sijthoff, 202pag., ISBN 978-90-245-5594-9, hardcover met stofomslag
De jonge jurist Arthur Kipps krijgt de opdracht om de begrafenis van Alice Drablow bij te wonen en haar nalatenschap uit te zoeken. Hij heeft er geen enkel idee van dat achter de gesloten luiken van haar grote huis tragische geheimen schuilgaan. Pas wanneer hij bij de begrafenis een glimp opvangt van een jonge vrouw met een uitgeteerd gelaat, begint hem een ongemakkelijk gevoel te bekruipen...

Verschenen in november:

Angst / Jeff Abbott
[vert. uit het Engels: Fanneke Cnossen]
Amsterdam : Mynx, cop. 2007. - 350 p. : portr. ; 22 cm
Vert. van: Fear. - New York : Dutton, 2006.
ISBN 978-90-225-4855-4 : 15.-
NUR 332 Thriller

Het graf van Alexander / Will Adams
[vert. uit het Engels: Lia Belt]
1e dr. - Amsterdam : Mynx, 2007. - 335 p. ; 23 cm
Vert. van: The Alexander cipher. - Cop. 2007.
ISBN 978-90-225-4860-8 : 18.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Zwarte vlucht / Lin Anderson
[vert. uit het Engels: Henny van Gulik]
1e dr. - Amsterdam : MYNX, 2007. - 318 p. ; 22 cm
Vert. van: Dark flight. - London : Hodder, 2007.
ISBN 978-90-225-4900-1 : 18.95
NUR 332 Thriller

Verwaaide bladeren / [naar] Virginia Andrews
[vert. uit het Engels: Parma van Loon]
Baarn : De Kern, cop. 2007. - 328 p. ; 23 cm. - (De lente-serie ; dl. 2)
Vert. van: Scattered leaves. - New York [etc.] : Pocket Books, cop. 2007.
ISBN 978-90-325-0475-5 geb. : 19.95
NUR 335 Griezel- en spookverhalen, horror

Alias / Ral Argem
vert. [uit het Spaans] door Dorotea ter Horst
Amsterdam [etc.] : Querido, 2007. - 160 p. ; 20 cm
Vert. van: Penúltimo nombre de guerra. - Sevilla : Algaida, 2004.
ISBN 978-90-214-3345-5 : 18.95
NUR 305 Literaire thriller

De verraders / David Baldacci
[vert. uit het Engels Rogier van Kappel]
Utrecht : Bruna, cop. 2007. - 333 p. ; 24 cm
Vert. van: Stone cold. - Columbus Rose, cop. 2007.
ISBN 978-90-229-9341-5 : 19.95 <
NUR 332 Thriller

Het laatste zwijgen / Simon Beckett
[vert. uit het Engels: Annoesjka Oostindir]
3e dr. - Amsterdam : Sijthoff, 2007. - 350 p. ; 23 cm
Vert. van: Written in bone. - Cop. 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-5431-7 : 17.95
NUR 305 Literaire thriller

Johnny Delgado, priv detective / Kevin Brooks
vert. [uit het Engels] Willem Verhulst
Antwerpen ; Rotterdam : De Vries-Brouwers, cop. 2007. - 89 p. ; 22 cm
Vert. van: Johnny Delgado, private detective. - Edinburgh : Barrington Stoke, cop. 2006.
ISBN 978-90-5341-543-6 (Rotterdam) geb.
ISBN 978-90-5927-065-7 (Antwerpen) geb.
12.50<
NUR 331 Detective

Dansen met de demon / Terry Brooks
[vert. uit het Engels door: Frans Hille]
3e dr. - Amsterdam : Mynx, 2007. - 366 p. ; 22 cm. - (Krachten van het kwaad ; b. 1)
Vert. van: Running with the demon. - Ballantine Books, cop. 1997.
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Het Spectrum, 1997.
ISBN 978-90-225-4717-5 : 15.-
NUR 334 Fantasy

Ridder van het woord / Terry Brooks
[vert. uit het Engels: Frans Hille]
2e dr. - Amsterdam : Mynx, 2007. - 286 p. ; 22 cm. - (Krachten van het kwaad ; b. 2)
Vert. van: A knight of the word. - New York : Ballantine Books, cop. 1998.
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Het Spectrum, 1999.
ISBN 978-90-225-4748-9 : 15.-
NUR 334 Fantasy

Vuur van de engelen / Terry Brooks
[vert. uit het Engels: Frans Hille]
2e dr. - Amsterdam : Mynx, 2007. - 304 p. ; 22 cm. - (Krachten van het kwaad ; b. 3)
Vert. van: Angel fire east. - New York : Ballantine Books, cop. 1999.
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Het Spectrum, 2000.
ISBN 978-90-225-4749-6 : 15.-
NUR 334 Fantasy

Het laatste testament / Sam Bourne
[vert. uit het Engels: Jan Pott]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2007. - 399 p. ; 23 cm
Vert. van: The last testament. - Cop. 2007.
ISBN 978-90-245-2512-6 : 19.95
NUR 332 Thriller

Het Bernini mysterie / Dan Brown
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg]
46e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2007. - 461 p. : ill., plgr. ; 23 cm
Vert. van: Angels & demons. - Cop. 2000.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luiting-Sijthoff, 2003.
ISBN 978-90-245-4790-6 (90-245-4790-3) : 19.95
NUR 332 Thriller

De Jiddische politiebond / Michael Chabon
vert. [uit het Engels] door Christien Jonkheer & Gerda Baardman
2e dr. - Amsterdam : Anthos, 2007. - 415 p. ; 23 cm
Vert. van: The Yiddish policemen's union. - New York, NY : HarperCollins, cop. 2007.
1e dr. 2007.
ISBN 978-90-414-0735-1 (Nederland)
ISBN 978-90-223-2211-6 (België)
19.95
 
De rekening / Lee Child
[vert. uit het Engels: Jan Pott]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2007. - 399 p. ; 23 cm
3e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2007. - 399 p. ; 23 cm
Vert. van: Bad luck and trouble. - London [etc.] : Bantam Press, 2007.
Omslag vermeldt: Jack Reacher thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-2228-6 : 19.95
NUR 332 Thriller

De stiefvader / Mary Higgins Clark
[vert. uit het Engels: Hedi de Zanger]
3e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2007. - 349 p. ; 18 cm
Vert. van: No place like home. - New York [etc.] : Simon & Schuster, 2005.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Sijthoff, 2005.
ISBN 978-90-210-0583-6 : 6.988

Schaduwval / James Clemens
[vert. uit het Engels: Lia Belt]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2007. - 509 p. : krt. ; 23 cm. - (De kronieken van de Godengebieder ; eerste kroniek)
Vert. van: Shadowfall. - New York : Roc, cop. 2005. - (The Godslayer chronicles).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-245-5684-7 (90-245-5684-8) : 19.95
NUR 334 Fantasy

Blind vertrouwen / Michael Connelly
[vert. uit het Engels: Rene Milders Dowden]
Amsterdam : De Boekerij, 2007. - 219 p. ; 22 cm
Vert. van: The overlook. - New York : Little, Brown, 2006.
ISBN 978-90-225-4922-3 : 17.50 (A)
NUR 305 Literaire thriller

De rustelozen / John Connolly
[vert. uit het Engels: Pieter Janssens]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2007. - 414 p. ; 23 cm
Vert. van: The unquiet. - London : Hodder & Stoughton, 2007.
Omslag vermeldt: een Charlie Parker thriller.
ISBN 978-90-245-2244-6 pbk. : 14.95
NUR 305 Literaire thriller

Kloon / Robin Cook
[vert. uit het Engels Riek Borgers-Hoving]
Utrecht : Bruna, cop. 2007. - 431 p. ; 22 cm
Vert. van: Seizure. - Cop. 2003.
Oorspr. Nederlandse uitg.: 2003.
ISBN 978-90-229-9371-2 : 12.50
NUR 332 Thriller

Corpus delicti / Patricia Cornwell
[vert. uit het Engels: Annette Zeelenberg]
16e dr. - Amsterdam : Sijthoff, cop. 2007. - 317 p. ; 20 cm
Vert. van: Body of evidence. - London : Macdonald, 1991.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Luitingh-Sijthoff, 1992.
ISBN 978-90-218-0125-4 : 12.50
 
Fataal weekend / Patricia Cornwell
[vert. uit het Engels: Annette Zeelenberg]
17e dr. - Amsterdam : Sijthoff, cop. 2007. - 288 p. ; 20 cm
Vert. van: Postmortem. - New York : Scribner, 1990.
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Luitingh-Sijthoff, 1991.
ISBN 978-90-218-0124-7 : 12.50

Het Kyoto-complot / Ruben van Dijk
Utrecht : Bruna, cop. 2007. - 317 p. ; 24 cm
ISBN 978-90-229-9370-5 : 19.95
NURR 332 Thriller

Het duivelse portret : een roman van Cameron Dokey
[vert. uit het Engels: Marja de Bruijn]
1e dr. - Heemstede : Big Balloon, 2007. - 223 p. ; 18 cm. - (Charmed ; 21)
Vert. van: Picture perfect. - New York : Simon Spotlight Entertainment, cop. 2005. - (Charmed).
Gebaseerd op de populaire tv-serie van Constance M. Burge.
ISBN 978-90-478-0055-2 : 4.95
NUR 315 Vertaalde Pockets

Dans met een engel / Akke Edwardson
vert. [uit het Zweeds] door Elina van der Heijden & Wiveca Jongeneel
Utrecht : Signatuur, 2007. - 448 p. ; 18 cm
Vert. van: Dans med en ängel. - Stockholm : Norstedts Förlag, 1997.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Baarn : Signature, 2000.
ISBN 978-90-5672-275-3 : 3.95 NUR 305 Literaire thriller

Kamer nr. 10 / Ake Edwardson
vert. [uit het Zweeds] door Elina van der Heijden & Wiveca Jongeneel
Utrecht : Signatuur, 2007. - 366 p. ; 24 cm
Vert. van: Rum nummer 10. - Stockholm : Norstedt, cop. 2005.
ISBN 978-90-5672-240-1 : 19.995
NUR 305 Literaire thriller

Bankgeheim / Charles Epping
[vert. uit het Engels: Jan Steemers]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2007. - 318 p. ; 23 cm
Vert. van: Trust. - Cop. 2006.
ISBN 978-90-245-2224-8 : 18.95
NUR 332 Thriller

Diamonds are forever / Ian Fleming
[vert. uit het Engels: Caspar Hendriks]
Utrecht : Zwarte Beertjes, cop. 2007. - 248 p. ; 18 cm. - (James Bond 007) (Zwarte beertjes ; 462)
Vert. van: Diamonds are forever. - London : Cape, 1956.
Oorspr. titel: Doden voor diamanten. - Utrecht : Bruna, 1961.
ISBN 978-90-461-1279-3 : 5.-
NUR 313 Pockets spanning

Moonraker / Ian Fleming
[vert. uit het Engels: Marja Hilsum]
Utrecht : Zwarte Beertjes, cop. 2007. - 237 p. ; 18 cm. - (James Bond 007) (Zwarte beertjes ; 643)
Vert. van: Moonraker. - London : Cape, 1955.
Oorspr. titel: Hoog spel. - Utrecht : Bruna, 1963.
ISBN 978-90-461-1278-6 : 5.-
NUR 313 Pockets spanning

Brug naar de hemel / Ken Follett
[vert. uit het Engels: Ans van der Graaff ... et al.]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf/Unieboek, 2007. - 1103 p. : ill. ; 24 cm
Vert. van: World without end . - London [etc.] : Macmillan, 2007.
Vervolg op: Pilaren van de aarde.
ISBN 978-90-475-0292-0 geb. : 29.95
NURR 301 Literaire roman, novelle

Pilaren van de aarde / Ken Follett
[vert. uit het Engels: Peter, i.e. Pieter, Verhulst]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf/Unieboek, [2007]. - 1006 p. : ill. ; 24 cm
Vert. van: The pillars of the earth. - New York : Morrow, 1989.
Oorspr. titel: De kathedraal. - 1990.
ISBN 978-90-475-0328-6 geb. : 24.95
NUR 301 Literaire roman, novelle

De offerplaats / Tana French
[vert. uit het Engels: Marjolein van Velzen]
2e dr. - Amsterdam : Sijthoff, 2007. - 477 p. ; 23 cm
Vert. van: In the woods. - London : Hodder & Stoughton, 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-5922-0 : 19.95
NUR 332 Thriller

Broeders van het zwaard / Diana Gabaldon
[vert. uit het Engels Annemarie Lodewijk]
1e dr. - Amsterdam : Mynx, 2007. - 416 p. ; 23 cm. - (De Lord Johnreeks)
Vert. van: Lord John and the Brotherhood of the Blade. - London : Century, 2003.
ISBN 978-90-225-4783-0 : 19.95
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle

De derde cyclus / Jef Geeraerts
Amsterdam : Meulenhoff ; Antwerpen : Manteau, [2007]. - 931 p. ; 21 cm
Bevat: Zonder clan. - Oorspr. uitg.: Amsterdam : Van Kampen, 1965 ; De zaak Jespers. - Oorspr. uitg.: Brussel ; Den Haag : Manteau, 1978 ; Jagen. - Oorspr. uitg.: Antwerpen ; Amsterdam : Elsevier Manteau, 1981. -(Grote Marnixpocket ; 224) ; De nachtvogels. - Oorspr. uitg.: Antwerpen ; Amsterdam : Meulenhoff, 1994 ; Het huis genaamd 'Les Hêtres'. - Oorspr. uitg.: Antwerpen ; Amsterdam : Manteau, 1989 ; Verhalen. - Uitg. gebaseerd op de bundels: Verhalen. - Antwerpen ; Amsterdam : Elsevier Manteau, 1982, en: Verhalen. - Amsterdam : Ooievaar, 2000.
Druk van de afzonderlijke titels: 4e dr., 4e dr., 6e dr., 5e dr., 2e dr.
Opnieuw uitgebracht onder ISBN 978-90-8542-120-7 tezamen met: Gangreen : de cyclus. - Herz. uitg. - ISBN 90-5990-014-6, en: Gangreen : de tweede cyclus. - Herz. uitg. - ISBN 90-8542-004-0
ISBN 90-8542-028-8 geb. : € 77.-
NUR 301 Literaire roman, novelle

Gangreen : de cyclus / Jef Geeraerts
Herz. uitg., 2e dr. - Amsterdam : Meulenhoff ; Antwerpen : Manteau, [2007]. - 1067 p. : ill. ; 21 cm
Oorspr. uitg. in 4 dl.: Brussel : Manteau, 1967-1977.
Opnieuw uitgebracht onder ISBN 978-90-8542-120-7 tezamen met: Gangreen : de tweede cyclus. - Herz. uitg. - ISBN 90-8542-004-0, en: De derde cyclus. - ISBN 90-8542-028-8
ISBN 90-5990-014-6 geb. : 77.-
NUR 3301 Literaire roman, novelle

Gangreen : de tweede cyclus / Jef Geeraerts
Herz. uitg. - Amsterdam : Meulenhoff ; Antwerpen : Manteau, [2007]. - 1101 p. ; 21 cm
Omslagtitel: De tweede cyclus.
Bevat: Schroot. - Oorspr. uitg.: Amsterdam : Van Kampen, 1963 ; Ik ben maar een neger. - Oorspr. uitg.: Amsterdam : Van Kampen, 1962 ; Het verhaal van Matsombo. - Oorspr. uitg.: Brussel ; Den Haag : Manteau, 1966 ; Dood in Bourgondië. - Oorspr. uitg.: Brussel ; Den Haag : Manteau, 1976 ; Goud. - Oorspr. uitg.: 1995 ; Verhalen en brieven. - Oorspr. titels: Tien brieven rondom liefde en dood. - 1971 + en: Brieven. - 1996.
Druk van de afzonderlijke titels: 4e dr., 15e dr., 9e dr., 9e dr., 4e dr., 6e dr., 2e dr.
Opnieuw uitgebracht onder ISBN 978-90-8542-120-7 tezamen met: Gangreen : de cyclus. - Herz. uitg. - ISBN 90-5990-014-6, en: De derde cyclus. - ISBN 90-8542-028-8
ISBN 90-8542-004-0 geb. : 77.-
NUR 3301 Literaire roman, novelle

De Mefisto Club / Tess Gerritsen
[vert. uit het Engels J.J. de Wit]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2007. - 351 p. ; 21 cm
Vert. van: The Mephisto Club. - London [etc.] : Bantam Press, 2006.
ISBN 978-90-443-1974-3 : 16..90
NUR 332 Thriller

De aflossing : proloog van De wetten van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg]
4e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007. - 126 p. : ill., krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Debt of bones. - Cop. 2001.
Oorspr. titel: Bottenschuld. - Verschenen in: Legenden. I. - 2002.
1e dr. van deze uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2003.
ISBN 978-90-245-5648-9 (90-245-5648-1) geb. : 9.90
NUR 334 Fantasy

Ketenvuur : de negende wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Emmy van Beest ... et al.]
6e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007. - 749 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Chainfire. - New York : Tor Books, 2005. - (The sword of truth ; 9).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 978-90-245-1024-5 geb. : 15.95
NUR 334 Fantasy

Steen der tranen : de tweede wet van de magie / Terry Goodkind
vert. [uit het Engels] door Max Schuchart ; [krt.: Terry Goodkind]
9e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007. - 876 p. : ill. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Stone of tears. - New York : TOR, cop. 1995. - (The sword of truth ; b. 2) (Tor fantasy).
Oorspr. titel: De tweede wet van de magie. - Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1996.
ISBN 90-245-5732-1 geb. : 15.95
NUR 334 Fantasy

Het weerloze rijk : de achtste wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Asterisk*: Emmy van Beest ... et al. ; krt.: Terry Goodkind]
5e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007. - 703 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Naked empire. - New York : TOR, 2003. - (The sword of truth ; 8).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh, cop. 2004.
ISBN 978-90-245-6162-9 (90-245-6162-0) geb. : 15.95
NUR 334 Fantasy

Zuilen der schepping : de zevende wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg ; krt.: Terry Goodkind]
7e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007. - 655 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: The pillars of creation. - New York : Doherty, 2001. - (The sword of truth ; b. 7).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, cop. 2002.
ISBN 978-90-245-5051-7 (90-245-5051-3) geb. : 15.95
NUR 334 Fantasy

Het zwaard van de waarheid : de eerste wet van de magie / Terry Goodkind
vert. [uit het Engels] door Max Schuchart ; [krt.: Terry Goodkind]
15e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007. - 784 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Wizard's first rule. - New York : TOR Book, 1994. - (The sword of truth ; b. 1) (Tor fantasy).
Oorspr. titel: De eerste wet van de magie. - Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1995.
ISBN 978-90-245-5722-6 (90-245-5722-4) geb. : 15.95
NUR 334 Fantasy

De brand van Istanbul / Jason Goodwin
vert. [uit het Engels] Nina van Rossem
2e dr. - Amsterdam : Cargo, 2007. - 393 p. ; 22 cm
Vert. van: The Janissary tree. - New York : Farrar, Straus and Giroux, 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-234-2731-5 : 12.50
NUR 305 Literaire thriller

De slangensteen / Jason Goodwin
vert. [uit het Engels] Nina van Rossem
Amsterdam : Cargo, 2007. - 352 p. ; 22 cm
Vert. van: The snake stone. - London : Faber and Faber, cop. 2007.
ISBN 978-90-234-2727-8 : 18.90
NUR 305 Literaire thriller

Verloren seizoen / John Grisham
[vert. uit het Engels Hugo Kuipers ... et al.]
Utrecht : Zwarte Beertjes, cop. 2007. - 190 p. ; 18 cm. - (Zwarte beertjes ; 3422)
Vert. van: Bleachers. - Cop. 2003.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Bruna, 2003.
ISBN 978-90-461-1294-6 : 5.-
NUR 312 Pockets populaire fictie

Kleine meid / Sophie Hannah
[vert. uit het Engels: Anna Livestro]
Baarn : De Kern, cop. 2007. - 351 p. ; 22 cm
Vert. van: Little face. - London : Hodder & Stoughton, 2006.
ISBN 978-90-325-1109-8 : 17.95>
NUR 330 Spannende boeken algemeen
NUR 305 Literaire thriller

De dwergen / Markus Heitz
[vert. uit het Duits: Gerard van Buuren]
5e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2007. - 573 p. : ill., krt. ; 23 cm
Vert. van: Die Zwerge. - Mnchen : Piper, cop. 2004.
De eerste, gebonden uitg. verscheen in een genummmerde oplage van 500 exemplaren.
1e dr. Nederlandse geb. uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-5992-3 geb. / ISBN 978-90-245-5989-3 pbk. : 19.95
NUR 334 Fantasy

De vrouw in het zwart / Susan Hill
[vert. uit het Engels: Yolande Ligterink]
Amsterdam : Sijthoff, cop. 2007. - 201 p. ; 21 cm
Vert. van: The woman in black. - London : Hamilton, 1983.
ISBN 978-90-245-5594-9 geb. : 12.50
NUR 305 Literaire thriller

De jaarlijst / Sally Hinchcliffe
vert. [uit het Engels] door Ineke Lenting
Amsterdam [etc.] : Q, 2007. - 256 p. ; 22 cm
Vert. van: The year list. - London : Picador/Macmillan, cop. 2007.
ISBN 978-90-214-3312-7 : 188.95
NUR 305 Literaire thriller

De laatste engel / Tami Hoag
[vert. uit het Engels: Karina Zegers de Beijl]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2007. - 384 p. ; 21 cm
Vert. van: Prior bad acts. - New York : Bantam Books, cop. 2006.
ISBN 978-90-443-1971-2 : 17.90
NUR 332 Thriller

Wolf in een zee van gras / Conn Iggulden
vert. [uit het Engels] door Nienke van der Hoeven, Vitataal ; [krt.: John Gilkes ; red.: Vitataal]
's-Gravenhage : BZZTôH, 2007. - 416 p. : krt. ; 24 cm. - (Djengis Khan ; [dl. 1])
Vert. van: Conqueror. B. 1: Wolf of the plains. - London : HarperCollins, 2007.
ISBN 978-90-453-0676-6 geb. : 29.995
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle

De grote jacht / Robert Jordan
[vert. uit het Engels: Jo Thomas ... et al. ; bew.: Martha Cazemier ; ill.: Matthew C. Nielsen ; krt.: John M. Ford ... et al.]
9e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007. - 735 p. : ill., krt. ; 22 cm. - (Het rad des tijds ; b. 2)
Vert. van: The great hunt. - New York : Tor Book, 1990. - (The wheel of time ; b. 2) (Tor fantasy).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1995.
ISBN 978-90-245-5719-6 (90-245-5719-4) geb. : 14.95
NUR 334 Fantasy

De herrezen draak / Robert Jordan
[vert. uit het Engels: Johan-Martijn Flaton ... et al. ; ill.: Matthew C. Nielsen ... et al. ; krt.: Thomas Cantry ... et al.]
9e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007. - 670 p. : ill., krt. ; 22 cm. - (Het rad des tijds ; b. 3)
Vert. van: The dragon reborn. - New York : Tor Books, 1992. - (The wheel of time ; b. 3) (Tor fantasy).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1996.
ISBN 978-90-245-5729-5 (90-245-5729-1) geb. : 14.95
NUR 334 Fantasy

De komst van de schaduw / Robert Jordan
[vert. uit het Engels: Johan-Martijn Flaton ... et al. ; ill.: Matthew C. Nielsen ... et al. ; krt.: Thomas Cantry ... et al.]
8e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007. - 1040 p. : ill., krt. ; 22 cm. - (Het rad des tijds ; b. 4)
Vert. van: The shadow rising. - New York : Tor Books, 1992. - (The wheel of time ; 4) (Tor SF).
Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1996.
ISBN 978-90-245-5739-4 (90-245-5739-9) geb. : 14.95
NUR 334 Fantasy

Wijnoffer / Addy Kaiser
Utrecht : Bruna, cop. 2007. - 253 p. ; 24 cm
ISBN 978-90-229-9208-1 : 19.95<
NUR 305 Literaire thriller

De kerkhofmoord / Katherine John
vert. [uit het Engels] Margot van Hummel
Antwerpen ; Rotterdam : De Vries-Brouwers, cop. 2007. - 120 p. ; 22 cm
Vert. van: The corpse's tale. - Pembroke Dock : Accent Press, cop. 2006.
ISBN 978-90-5341-533-7 (Rotterdam) geb.
ISBN 978-90-5927-055-8 (Antwerpen) geb.
14.90
NUR 331 Detective

Therapie / Jonathan Kellerman
[vert. uit het Engels: Bob Snoijink]
4e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2007. - 382 p. ; 18 cm
Vert. van: Therapy : an Alex Delaware thriller. - New York : Ballantine Books, 2004.
Omslag vermeldt: Een Alex Delaware thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Sijthoff, 2005.
ISBN 978-90-210-0587-4 : 7.98

Alles is eventueel / Stephen King
[vert. uit het Engels door Hugo Kuipers ... et al.]
10e dr. - Amsterdam : Luitingh, cop. 2004. - 461 p. ; 21 cm
Vert. van: Everything's eventual : 14 dark tales. - New York [etc.] : Scribner, 2002.
Omslag vermeldt tevens: 1408. - Filmeditie.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2002.
ISBN 978-90-245-2258-3 : 14.95

Het teken van drie / Stephen King ; met ill. van Phil Hale
[vert. uit het Engels: Hugo Timmerman ... et al.]
18e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2007. - 389 p. : ill. ; 22 cm. - (De donkere toren ; 2)
Vert. van: The drawing of the three. - West Kingston : Grant, 1987. - (The Dark tower ; 2).
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Luitingh, 1989.
ISBN 978-90-245-2724-3 : 14.95
NUR 334 Fantasy

Grotesk / Natsuo Kirino
vert. [uit het Engels naar de oorspr. Japanse uitg.] door Yolande Ligterink
3e dr. - Amsterdam : Sijthoff, 2007. - 509 p. ; 23 cm
Vert. van: Grotesque. - Cop. 2007. - Oorspr. uitg.: Gurotesku. - Tokyo : Bungei Shunju, cop. 2003.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-218-0026-4 : 22.50
NUR 305 Literaire thriller

De broeder / Dean Koontz
[vert. uit het Engels: Henny van Gulik ... et al.]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2007. - 332 p. ; 23 cm
Vert. van: Brother Odd. - London : HarperCollins, 2006.
Omslag vermeldt: Een Odd Thomas mysterie.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-6040-0 : 17.95
NUR 332 Thriller

Die vrouw die met vuur speelde / Stieg Larsson
vert. [uit het Zweeds] door Tineke Jorissen-Wedzinga
Utrecht : Signatuur, 2007. - 568 p. ; 24 cm. - (Millennium ; dl. 2)
Vert. van: Flickan som lekte med elden. - Stockholm : Nordstedt, cop. 2006. - (Millennium ; 2).
Titelpagina is een misdruk. - Juiste titel is de omslagtitel: De vrouw die met vuur speelde.
ISBN 978-90-5672-177-0 : 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Windzangers / Megan Lindholm
[vert. uit het Engels: Sandra van de Ven]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2007. - 302 p. ; 21 cm. - (De Windzangers ; b. 2)
Vert. van: The windsingers. - Penguin Group, 1984.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-0869-3 : 16.95
NUR 334 Fantasy

De misleiding / Charlotte Link
[vert. uit het Duits Gerda Wolfswinkel]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2007. - 432 p. ; 21 cm
Vert. van: Die Tuschung. - Mnchen : Goldmann, cop. 2002.
ISBN 978-90-443-1967-5 : 17.90
NUR 332 Thriller

Altijd bijten de buren / Paul van Loon ; tek. van Hugo van Look
2e, herz. dr. - Amsterdam : Leopold, 2007. - 128 p. : tek., portr. ; 22 cm
Oorspr. titel: Jimi's hit / tek. van Camila Fialkowski. - Amsterdam : Elzenga, cop. 2001. - (De familie Rip) (De griezelclub bibliotheek). - Vervolg op: Nooit de buren bijten.
ISBN 978-90-258-5024-1 geb. : 12.995
NUR 283 Fictie 10 - 12 jaar

Vampier in de school / Paul van Loon ; met tek. van Hugo van Look
11e dr. - Amsterdam : Leopold, 2007. - 137 p. : tek., portr. ; 23 cm
1e dr.: Tilburg : Zwijsen, 1990. - (Wachtwoord. Griezelen).
ISBN 978-90-258-5177-4 geb. : 12.95
NUR 283 Fictie 10 - 12 jaar

Weerwolfgeheimen / Paul van Loon ; tek. van Hugo van Look
2e dr. - Amsterdam : Leopold, 2007. - 153 p. : tek., portr. ; 23 cm. - (Dolfje weerwolfje ; [9])
1e dr.: 2007.
ISBN 978-90-258-5120-0 geb. : 13.95
NNUR 282 Fictie 7 - 9 jaar

Weerwolvenfeest / Paul van Loon ; tek. van Hugo van Look
6e dr. - Amsterdam : Leopold, 2007. - 89 p. : tek., portr. ; 23 cm + cd. - (Dolfje weerwolfje ; [8])
1e dr.: 2006.
ISBN 978-90-258-4924-5=90-258-4924-5 geb. : 12.95
NUR 282 Fictie 7 - 9 jaar

Het Matarese mysterie / Robert Ludlum
[vert. uit het Engels: Ad van der Snee]
22e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2007. - 508 p. ; 20 cm
Vert. van: The Matarese Circle. - London [etc.] : Granada, 1979.
1e dr. Nederlandse uitg.: Ede : Veen, 1979.
ISBN 978-90-210-0585-0 : 100.-

Het Sigma protocol / Robert Ludlum
[vert. uit het Engels: Jan Smit]
11e dr. - Amsterdam : Luitingh, cop. 2007. - 526 p. ; 21 cm
12e dr. - Amsterdam : Luitingh, cop. 2007. - 526 p. ; 21 cm
Vert. van: The Sigma protocol. - Myn Pyn, cop. 2001.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2002.
ISBN 978-90-245-6170-4 (90-245-6170-1) : 12.50

Het Noordpool conflict / Ludlum & Cobb
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2007. - 350 p. ; 23 cm
Vert. van: Covert one: The Arctic event. - Myn Pyn, cop. 2007.
Omslag vermeldt: een Jon Smith thriller.
ISBN 978-90-245-5803-2 : 19.95
NUR 332 Thriller

Schemerwacht / Sergej Lukjanenko
[vert. uit het Russisch Jolanda te Lindert]
Utrecht : Bruna, cop. 2007. - 317 p. ; 24 cm
Vert. van: Sumerechniy dozor. - Cop. 2003.
ISBN 978-90-229-9136-7 : 19.95
NUR 332 Thriller

Rode zee onder een rode hemel / Scott Lynch
[vert. uit het Engels: Lia Belt]
1e dr. - Amsterdam : MYNX, 2007. - 608 p. ; 23 cm. - (De kronieken van Locke Lamora ; b. 2)
Vert. van: Red seas under red skies. - London : Gollancz, cop. 2007. - (Gentleman bastard sequence ; b. 2).
ISBN 978-90-225-4862-2 geb. : 24.95
NUR 334 Fantasy

De stormprofeet / Hector Macdonald
[vert. uit het Engels: Gert Jan Kramer]
Utrecht : Bruna, cop. 2007. - 286 p. ; 24 cm
Vert. van: The storm prophet. - Cop. 2007.
ISBN 978-90-229-9350-7 : 19.95
NUUR 332 Thriller

Het gezicht van de dood / Cody Mcfadyen
[vert. uit het Engels Valérie Janssen]
Utrecht : Bruna, cop. 2007. - 419 p. ; 24 cm
Vert. van: The face of death. - London : Hodder & Stoughton, 2007.
ISBN 978-90-229-9357-6 : 19.95
NUR 332 Thriller

De stilte van de hel / Cody Mcfadyen
[vert. uit het Engels]
Utrecht : Bruna, cop. 2007. - 375 p. ; 22 cm
Vert. van: Shadow man. - London : Hodder & Stoughton, 2006.
Vert. door Valérie Janssen.
Oorspr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-229-9372-9 : 12.50
NUR 332 Thriller

Ademloos / Judith McNaught
[vert. uit het Engels Yvonne Kloosterman]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2007. - 383 p. ; 21 cm
Vert. van: Every breath you take. - New York : Ballantine Books, cop. 2005.
Exclusief voor ECI
ISBN 978-90-443-1944-6 : 17.90
NUR 332 Thriller

Het spel der tronen / George R.R. Martin
[vert. uit het Engels: Renée Vink ; krt.: James Sinclair]
4e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2007. - 767 p. : ill., krt. ; 22 cm. - (Een lied van ijs en vuur ; b. 1)
Vert. van: A game of thrones. - London : Voyager, 1996. - (A song of ice and fire ; b. 1).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1997.
ISBN 978-90-245-5643-4 (90-245-5643-0) geb. : 16.95 (tot 1 januari 2008 12.50)
NUR 334 Fantasy

Britt, het topaaselfje / Daisy Meadows ; tek. van Georgie Ripper
[vert. uit het Engels: Mirjam Bosman]
Aartselaar ; [Oosterhout] : Deltas, cop. 2007. - 62 p. : tek., plgr. ; 21 cm. - (De juweelelfjes)
Vert. van: Chloe the topaz fairy. - London : Working Partners, 2005.
ISBN 978-90-447-1617-7 : 6.99
NUR 282 Fictie 7 - 9 jaar

Hanne, het smaragdelfje / Daisy Meadows ; tek. van Georgie Ripper
[vert. uit het Engels: Mirjam Bosman]
Aartselaar ; [Oosterhout] : Deltas, cop. 2007. - 62 p. : tek., plgr. ; 21 cm. - (De juweelelfjes)
Vert. van: Emily, the emerald fairy. - London : Working Partners, 2005.
ISBN 978-90-447-1616-0 : 6.99
NUR 282 Fictie 7 - 9 jaar

Isa, het amethistelfje / Daisy Meadows ; tek. van Georgie Ripper
[vert. uit het Engels: Mirjam Bosman]
Aartselaar ; [Oosterhout] : Deltas, cop. 2007. - 62 p. : tek., plgr. ; 21 cm. - (De juweelelfjes)
Vert. van: Amy the amethyst fairy. - London : Working Partners, 2005.
ISBN 978-90-447-1618-4 : 6.99
NUR 282 Fictie 7 - 9 jaar

Julie, het diamantelfje / Daisy Meadows ; tek. van Georgie Ripper
[vert. uit het Engels: Mirjam Bosman]
Aartselaar ; [Oosterhout] : Deltas, cop. 2007. - 62 p. : tek., plgr. ; 21 cm. - (De juweelelfjes)
Vert. van: Lucy the diamand fairy. - London : Working Partners, 2005.
ISBN 978-90-447-1620-7 : 6.99
NNUR 282 Fictie 7 - 9 jaar

Marie, het maansteenelfje / Daisy Meadows ; tek. van Georgie Ripper
[vert. uit het Engels: Mirjam Bosman]
Aartselaar ; [Oosterhout] : Deltas, cop. 2007. - 62 p. : tek., plgr. ; 21 cm. - (De juweelelfjes)
Vert. van: India the moonstone fairy. - London : Working Partners, 2005.
ISBN 978-90-447-1614-6 geb. : 6.99
NUR 282 Fictie 7 - 9 jaar

Roos, het robijnelfje / Daisy Meadows ; tek. van Georgie Ripper
[vert. uit het Engels: Mirjam Bosman]
Aartselaar ; [Oosterhout] : Deltas, cop. 2007. - 62 p. : tek., plgr. ; 21 cm. - (De juweelelfjes)
Vert. van: Scarlet the garnet fairy. - London : Working Partners, 2005.
ISBN 978-90-447-1615-3 : 6.99<
NUR 282 Fictie 7 - 9 jaar

Sofie, het saffierelfje / Daisy Meadows ; tek. van Georgie Ripper
[vert. uit het Engels: Mirjam Bosman]
Aartselaar ; [Oosterhout] : Deltas, cop. 2007. - 62 p. : tek., plgr. ; 21 cm. - (De juweelelfjes)
Vert. van: Sophie the sapphire fairy. - London : Working Partners, 2005.
ISBN 978-90-447-1619-1 : 6.99
NUR 282 Fictie 7 - 9 jaar

De twijfel van Salaì : de onverbeterlijke leugenachtige genotzuchtige dief, over de ondezoeken van ser Lionardo de schilder zijn leermeester en pleegvader : gekruid met een pikante novelle van Boccaccio en een brief van Machiavelli die het geval briljant oplost / Monaldi & Sorti
vert. [uit het Italiaans] Jan van der Haar
Amsterdam : De Bezige Bij, 2007. - 415 p. ; 22 cm
Vert. van: I dubbi di Salaì. - Cop. 2007.
ISBN 978-90-234-2726-1 : 18.90
NUR 305 Literaire thriller

De vervalsing / Sabina Murray
vert. [uit het Engels] Mireille Vroege
Amsterdam : Cargo, 2007. - 318 p. ; 22 cm
Vert. van: Forgery. - New York : Grove Press, cop. 2007.
ISBN 978-90-234-2744-5 : 19.90
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle

Orcs : omnibus / Stan Nicholls
[vert. uit het Engels: Lia Belt]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, [2007]. - 799 p. : ill. ; 21 cm
Vert. van: Orcs trilogy.
Bevat: Beschermheer van het licht. - Vert. van: Bodyguard of lightning ; Keizerin van het duister. - Vert. van Legion of thunder ; Koning van de schaduw. - Vert. van: Warriors of the tempest. - New York : Armonk, 1999, 2000, 2000. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2005, 2005, 2006. - (Orcs ; b. 1, 2, 3).
ISBN 978-90-245-2766-3 : € 19.95
NUR 334 Fantasy

Terug naar de kust / Saskia Noort
49e dr. - Amsterdam : Anthos, 2007. - 244 p. ; 20 cm
1e dr.: 2003. - (Marie Claire thrillers).
ISBN 978-90-414-1168-6 : 12.50

Het ivoren rijk / Naomi Novik
[vert. uit het Engels: Inge Pieters]
1e dr. - Amsterdam : Mynx, 2007. - 304 p. ; 23 cm. - (Temeraire ; b. 4)
Vert. van: Empire of ivory. - Ballantine Books, cop. 2007.
ISBN 978-90-225-4789-2 geb. : 17.50 <
NUR 334 Fantasy

Zwendel / Sara Paretsky
vert. [uit het Engels] door Luud Dorresteijn
3e dr. - Amsterdam [etc.] : Archipel, 2007. - 394 p. ; 22 cm
Vert. van: Total recall. - New York : Delacorte Press, 2001.
Een V.I. Warshawski thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2002.
ISBN 978-90-6305-324-6 (90-6305-052-6) : 12.50
NUR 331 Detective

IJskoud / Louise Penny
[vert. uit het Engels: Maya Denneman]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf/Unieboek, cop. 2007. - 359 p. ; 22 cm
Vert. van: Dead cold. - London : Headline, cop. 2006.
ISBN 978-90-475-0219-7 : 16.95
NUR 332 Thriller

Griezelleuke verhalen : over heksen, draken, spoken, en andere mysterieuze wezens / tekst: Aline de Ptigny ; ill. Ann De Bode, Veerle Derave en Gerd Stoop
[vert. uit het Frans: Katrien Bruyland ... et al.]
Aartselaar ; [Oosterhout] : Deltas, cop. 2007. - 112 p. : ill. ; 25 cm
ISBN 978-90-447-1698-6 geb. : 9.95

Bedenktijd : een mozaek / Sybren Polet
Amsterdam : Wereldbibliotheek, cop. 2007. - 55 p. ; 21 cm. - (Lokienreeks)
ISBN 978-90-284-2175-2 : 9.90
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle

Bam! / Terry Pratchett
[vert. uit het Engels door: Venugopalan Ittekot]
1e dr. - Amsterdam : Mynx, 2007. - 318 p. ; 22 cm. - (Schijfwereldreeks)
Vert. van: Thud!. - Transworld Publishers, cop. 2005.
ISBN 978-90-225-4863-9 : 18.95
NUUR 334 Fantasy

De verloren stad / Preston & Child
[vert. uit het Engels: Marjolein van Velzen]
4e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2007. - 396 p. : ill., krt. ; 18 cm
Vert. van: Thunderhead. - New York : Warner Books, 1999.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2000.
ISBN 978-90-210-0586-7=90-245-4691-5 : 7.98

De Noorderlicht-trilogie / Philip Pullman
[vert. uit het Engels ; tekstred. Quirijn den Rooijen ... et al.]
Amsterdam : Prometheus, 2007. - 1151 p. ; 22 cm
Bevat: Het gouden kompas / [vert. uit het Engels door Ronald Jonkers]. - Vert. van: Northern lights. - Cop. 1995. - Oorspr. Nederlandse titel: Het noorderlicht. - Amsterdam : Bakker, 1996. - (Het gouden kompas ; dl. 1) ; Het listige mes / [vert. uit het Engels door Dons Reerink]. - Vert. van: The subtle knife. - Cop. 1997. - (His dark materials ; b. 2). - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Prometheus, 2002. - (Het gouden kompas ; dl. 2) ; De amberkleurige kijker / [vert. uit het Engels door Frans Hille]. - Vert. van: The amber spyglass. - Cop. 2000. - (His dark materials ; b. 3). - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Prometheus, 2002. - (Het gouden kompas ; dl. 3).
ISBN 978-90-446-1135-9 geb. : 35.-

Bot voor bot / Kathy Reichs
[vert. uit het Engels: Marilla Snel]
6e dr. - Amsterdam : De Boekerij, 2007. - 509 p. ; 19 cm
Vert. van: Déj dead. - New York : Scribner, 1997.
Oorspr. titel: Déj dead. - Amsterdam : Meulenhoff-M, 1997.
ISBN 978-90-225-4921-6 : 3.95
NUR 332 Thriller

Tot stof vergaan / Kathy Reichs
[vert. uit het Engels: Wim Holleman]
Amsterdam : De Boekerij, 2007. - 352 p. ; 22 cm
Vert. van: Bones to ashes. - London : Heinemann, 2007.
ISBN 978-90-225-4846-2 : 18.95
NUR 332 Thriller

Levend verleden / Garcia Robertson
[vert. uit het Engels: Mariëlla Snel]
1e dr. - Amsterdam : Mynx, 2007. - 304 p. ; 23 cm. - (De rozenoorlogen ; dl. 1)
Vert. van: Knight errant. - New York : Forge, cop. 2001.
Oorspr. uitg. met auteursvermelding R. Garcia y Robertson: Amsterdam : Uitgeverij M, 2005.
ISBN 978-90-225-4901-8 : 17.95
NUR 340 Populaire fictie algemeen

Onvoltooide zomer / Peter Robinson
[vert. uit het Engels Valrie Janssen]
Utrecht : Bruna, cop. 2007. - 398 p. ; 24 cm
Vert. van: The summer that never was. - London [etc.] : Macmillan, 2003.
Een inspecteur Banks-detective.
Oorspr. Nederlandse uitg.: 2003.
ISBN 978-90-229-9373-6 : 12.550
NUR 305 Literaire thriller

De zwarte orde / James Rollins
[vert. uit het Engels: Ellis Post Uiterweer]
3e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2007. - 412 p. : ill. ; 23 cm
Vert. van: Black order : a Sigma Force novel. - New York : Morrow, 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-5740-0 : 19.50
NUR 332 Thriller

Tegenaanval / Chris Ryan
[vert. uit het Engels: Gerrit-Jan van den Berg]
Amsterdam : De Boekerij, 2007. - 317 p. ; 22 cm
Vert. van: Strike back. - London : Century, 2007.
ISBN 978-90-225-4915-5 : 17.95
NUR 332 Thriller

Blik op het duister / Andrea Maria Schenkel
vert. [uit het Duits] door W. Hansen
Utrecht : Signatuur, 2007. - 127 p. ; 22 cm
Vert. van: Tannd. - Hamburg : Nautilus, 2006.
ISBN 978-90-5672-256-2 : 10.-
NUR 305 Literaire thriller

Veel ellendige avonturen / Lemony Snicket
vert. [uit het Engels] door Huberte Vriesendorp ; met tek. van Brett Helquist
Amsterdam : Ploegsma, cop. 2007. - 482 p. : ill. ; 22 cm
Bevat: Het doodenge dorp. - Vert. van: The vile village. - New York : HarperCollins Children's Book, 2001. - (A series of unfortunate events ; b. 7). - Oorspr. Nederlandse uitg.: 2005. - (Ellendige avonturen ; b. 7) ; Het horror hospitaal. - Vert. van: The hostile hospital. - New York : HarperCollins Children's Books, 2001. - (A series of unfortunate events ; b. 8). - Oorspr. Nederlandse uitg.: 2006. - (Ellendige avonturen ; b. 8) ; De koude kermis. - Vert. van: The carnivorous carnival. - New York : HarperCollins Children's Books, 2002. - (A series of unfortunate events ; b. 9). - Oorspr. Nederlandse uitg.: 2007. - (Ellendige avonturen ; b. 9).
ISBN 978-90-216-6514-6 geb. : 15.-

De retoucheur / Dmitri Stachov
vert. [uit het Russisch] door Olga Groenewoud
Utrecht : Signatuur, 2007. - 187 p. ; 22 cm
Vert. van: етушер <Retušer> . - Cop. 2005.
ISBN 978-90-5672-209-8 : € 16.95
NUR 305 Literaire thriller

Zachte heelmeesters / Nicolet Steemers
Amsterdam [etc.] : Veen, cop. 2007. - 240 p. ; 21 cm
ISBN 978-90-204-0853-9 : 17.90
NUR 305 Literaire thriller

Dodelijke camera / Robert Swindells
vert. [uit het Engels] Willem Verhulst
Antwerpen ; Rotterdam : De Vries-Brouwers, cop. 2007. - 55 p. ; 22 cm
Vert. van: Snapshot. - Edinburgh : Barrington Stoke, cop. 2005.
ISBN 978-90-5341-553-5 (Rotterdam) geb.
ISBN 978-90-5927-075-6 (Antwerpen) geb.
9.50 NUR 331 Detective

3x wicca 2 / Cate Tiernan
[vert. uit het Engels: Gerda Wolfswinkel]
1e dr. - Amsterdam : Mynx, 2007. - 620 p. ; 20 cm. - (Wicca)
Bevat: Zwarte magie. - Vert. van: Black magic. - New York : Penguin Putnam, cop. 2001. - (Sweep). - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Uitgeverij M, 2004. - (Wicca ; dl. 4) ; Ontwaken. - Vert. van: Awakening. - New York : Penguin Putnam, cop. 2001. - (Sweep). - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Uitgeverij M, 2004. - (Wicca ; dl. 5) ; Behekst. - Vert. van: Spelbound. - New York : Penguin Putnam, cop. 2001. - (Sweep). - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Uitgeverij M, 2004. - (Wicca ; dl. 6).
ISBN 978-90-225-4784-7 : 15.-
NUR 334 Fantasy

Game over / Ernie van der Vaart
Assen : Servo, cop. 2007. - 166 p. ; 21 cm
ISBN 978-90-5786-073-7 : 15.95 NUR 335 Griezel- en spookverhalen, horror

God zegene u, dr. Kevorkian / Kurt Vonnegut
[vert. uit het Engels door Ko Kooman]
Amsterdam : Meulenhoff, [2007]. - 76 p. ; 21 cm
Vert. van: God bless you, Dr. Kevorkian. - New York [etc.] : Seven Stories Press, cop. 1999.
ISBN 978-90-290-8029-3 geb. : 13.90
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle

Hert van de dageraad / Jules Watson
[vert. uit het Engels: Rien van der Kraan]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007. - 686 p. : krt. ; 23 cm. - (Dalriada-trilogie ; 2)
Vert. van: The dawn stag. - London : Orion, 2005.
ISBN 978-90-245-6169-8 : 19.95
NUR 334 Fantasy

Het verloren meisje / Robert J. Wiersema
[vert. uit het Engels: Henny van Gulik]
Amsterdam : Sijthoff, cop. 2007. - 366 p. ; 21 cm
Vert. van: Before I wake. - St Martin's Press, cop. 2007.
ISBN 978-90-218-0068-4 : 18.95
NUR 332 Thriller

Elfenrijk / Tad Williams
[vert. uit het Engels: Annemarie van Ewyck]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007. - 702 p. ; 23 cm
Vert. van: The war of the flowers. - New York : DAW Books, 2003.
Oorspr. titel: De oorlog der bloemen. - Amsterdam : Luitingh, 2004.
Omslagtitel: Het elfenrijk.
ISBN 978-90-245-2765-6 : 16.95
NUR 334 Fantasy


 

Zoek direct op bol.com:

Let op: je verlaat DeBoekenplank als je gaat zoeken...

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ