Homepage: Nieuws

Nieuw verschenen titels: Augustus 2008

  Titelinformatie:   Titelinformatie:
    Dubbelblind / Barry Eisler
Bestel nu bij bol.com
DUBBELBLIND - Barry Eisler
A.W. Bruna, 288pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9385-9
Net wanneer John Rain van plan is eindelijk te stoppen met zijn werk als huurmoordenaar, komt hij erachter dat hij een baby heeft bij Midori, zijn voormalige geliefde. Hij overvalt haar met een bezoek, maar omdat zij in de gaten wordt gehouden door Johns vijanden, brengt hij haar, hun kind en zichzelf in gevaar. Om hen te beschermen zal John zijn tegenstanders zo snel mogelijk moeten opsporen om ze voorgoed uit de weg te ruimen. Daarvoor heeft hij de hulp nodig van Delilah, de agente van de Israëlische inlichtingendienst met wie hij vaker heeft samengewerkt. Voor haar is Midori echter een bedreiging, want Delilah is steeds meer voor John gaan voelen...
De lijfarts / Michael Palmer
Bestel nu bij bol.com
DE LIJFARTS - Michael Palmer
A.W. Bruna, 316pag., 241cm, ISBN 978-90-229-9468-9
Gabe Singleton is huisarts in een provinciestadje. Op een dag vraagt zijn oude vriend Andrew Stoddard, tegenwoordig president van de Verenigde Stagen, om hulp. Stoddards lijfarts is verdwenen en Gabe moet zijn plaats innemen. In het Witte Huis aangekomen beseft Gabe dat er meer aan de hand is. Iemand vergiftigt de president waardoor hij langzaamaan krankzinnig wordt. Maar wie? En hoe? Met de verkiezingen in aantocht gaat Gabe op zoek naar antwoorden, terwijl het leven van de president op het spel staat.
De Gods Formule / José Rodrigues dos Santos
Bestel nu bij bol.com
DE GODS FORMULE - José Rodrigues dos Santos
Uitgeverij Q, 552pag., 22cm, ISBN 978-90-214-3433-9
Op de trappen van het Museum voor Oudheden in Caďro wordt Tomás Noronha aangesproken door een hem onbekende vrouw uit Iran, die hem een kopie aanbiedt van een raadselachtig manuscript. Deze onverwachte ontmoeting markeert het begin van een reeks bloedstollende gebeurtenissen, waardoor Tomás tegen zijn zin betrokken raakt bij het Iraakse nucleaire ontwikkelingsprogramma. Bij toeval komt hij een geheime ontdekkin van Albert Einstein op het spoor, een vondst die hem naar het grootste van alle mysteries voert: het wetenschappelijke bewijs van het bestaan van God.
Een stille vlam / Philip Kerr
Bestel nu bij bol.com
EEN STILLE VLAM - Philip Kerr
De Boekerij, 367pag., 22cm, ISBN 978-90-225-4879-0
1950. Privédetective Bernie Gunther is, met vele Duitse landgenoten, naar Buenos Aires uitgeweken, waar alleen de hoofdcommissaris van politie zijn identiteit kent. Dan wordt een jong meisje vermoord onder gruwelijke omstandigheden, die verdacht veel lijken op een zaak waar Bernie aan werkte in Duitsland en die hij nooit wist op te lossen. Het hoofd van de geheime politie vermoedt dat de moordenaar moet worden gezocht onder een van de duizenden ex-nazi's die na 1945 in Argentinië zijn neergestreken. Wie anders dan Bernie Gunther kan hij vervolgens om hulp vragen? Maar in de zoektocht naar de dader komt Bernie meer te weten dan waar de Argentijnse geheime dienst op had gerekend.
De legende van de kapers / Jane Johnson
Bestel nu bij bol.com
DE LEGENDE VAN DE KAPERS - Jane Johnson
Sijthoff, 430pag., 23cm, ISBN 978-90-218-0089-9
In een chic restaurant in Londen krijgt Julia Lovat een vreemd geschenk toegespeeld. Het lijkt haar een antiek boekje over borduurwerk, maar bij nadere bestudering vindt ze een oud handschrift tussen de gevlekte en vervaagde bladzijden. Ze ontcijfert een mysterieus en groots verhaal dat haar leven voorgoed zal veranderen.
Op zondagmorgen in juli 1625 landden Barbarijse zeerovers aan de kust van het Engelse Cornwall en stormden een kerk binnen. Volgens de archieven namen ze zestig mannen, vrouwen en kinderen gevangen, met de bedoeling ze als slaven te verkopen in Noord-Marroko. Onder hen bevond zich een jonge vrouw, Catherine Anne Tregenna. Ze nam haar borduurschrift mee en hield daarin een geheim dagboek bij over haar lotgevallen. Bijna vierhonderd jaar scheiden deze twee vrouwen, maar op een uitzonderlijke en geheimzinnige wijze raken hun levens vervlochten tot een meeslepende geschiedenis die over ware liefde gaat - en over de eeuwenoude relatie tussen het Westen en de islam.
De ontbrekende getuige / Gordon Campbell
Bestel nu bij bol.com
DE ONTBREKENDE GETUIGE - Gordon Campbell
Uitgeverij Q, 477pag., 22cm, ISBN 978-90-214-3434-6
Phoenix, Arizone, 1973. Een vrouw en haar dochter gaan een huis binnen. Er klinken zes schoten. De vrouw en het meisje verlaten het huis weer. Hun echtgenoot en vader blijft dood achter. Het lijkt zo simpel: de politie en de media zijn ervan overtuigd dat de vrouw schuldig is. De enige getuige, het twaalfjarige meisje Miranda, is in shock en niet in staat te communiceren. Dan wordt de briljante advocaat Dan Morgan gevraagd de zaak op zich te nemen. En winnen zal hij, ongeacht de implicaties. Als de vrouw wordt vrijgesproken en het meisje weer tot zichzelf komt, zijn hun rollen omgedraaid: Miranda is de nieuwe hoofdverdachte. Tot ieders verbazing voert Dan Morgan opnieuw de verdediging ook al keert zijn eerdere bewijsvoering zich nu tegen hem. Het meisje heeft alleen een kans als haar moeder niet komt opdagen om te getuigen. Zal haar eigen moeder haar laten veroordelen?
Het Grote Spel / Claude Cueni
Bestel nu bij bol.com
HET GROTE SPEL - Claude Cueni
Uitgeverij Q, 430pag., 22cm, ISBN 978-90-214-3436-0
Hij was een begenadigde kaartspeler, een legendarische womanizer en een getalenteerde wiskundige bovendien - maar de Schot John Law werd pas echt beroemd toen hij aan het einde van de zeventiende eeuw het papiergeld uitvond. Na een duel met dodelijke afloop werd Law tot de strop veroordeeld, en het was tijdens zijn vlucht door Europa dat hij op het baanbrekende idee kwam om geld niet langer alleen van edelmetaal te maken. Zijn succes was echter niet van lange duur, want toen er in het geheim steeds meer bankbiljetten gedrukt werden en het geld in razend tempo devalueerde moest hij opnieuw onderduiken om te overleven.
Meneer W.E.G. Wezen / Clive Barker
Bestel nu bij bol.com
MENEER W.E.G. WEZEN - Clive Barker
Luitingh Fantasy, 253pag., 22cm, ISBN 978-90-245-2837-0
De persoonlijke memoires van een uit de hel ontsnapte demon die zich tot doel heeft gesteld een eind temaken aan al het goede in de mensenwereld.
De demon in kwestie heeft Jakabok - bijgenaamd meneer W.E.G. Wezen - en heeft zich verstopt in elke woord van een nimmer uitgegeven manuscript waarvan slechts één exemplaar bestaat, dat in 1438 diep is begraven door een hulpje van de uitvinder van de drukpers, Johannes Gutenberg. Het boek is een machtig middel van de krachten der duisternis om voorgoed een einde te maken aan alles wat in de bovengrondse mensenwereld als mooi, goed en heilig wordt ervaren. Uitgerekend deze Jakabok ontsnept door een ongelukkig toeval aan zijn ondergrondse hel - die veel weg heeft van die van Dante - en begint in de mensenwereld met veel verve aan zijn door zichzelf opgelegde taak.
Hartendief / Chelsea Cain
Bestel nu bij bol.com
HARTENDIEF - Chelsea Cain
Luitingh, 304pag., 21cm, ISBN 978-90-245-6092-9
In Forest Park is een dood meisje gevonden. Rechercheur Archie Sheridan wordt erbij geroepen. Jaren eerder stond hij ook al over het lijk van een meisje geboven in dit park, en daarmee begon zijn helse jacht op de extreem gewelddadige seriemoordenares Gretchen Lowell. Maar Gretchen zou nu veilig achter slot en grendel moeten zitten...
Dan hoort Archie dat Gretchen niet meer in haar cel zit, maar zwaargewond in een ziekenhuisbed ligt. Vlak daarna weet ze te ontsnappen en bedreigt ze niet alleen Archie, maar ook zijn kinderen.
Witte nachten / Ann Cleeves
Bestel nu bij bol.com
WITTE NACHTEN - Ann Cleeves
A.W. Bruna, 280pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9413-9
In een dorp op de Shetlandeilanden wordt in een vissershut een man met een clownsmasker op zijn gezicht en een strop op zijn nek gevonden. Het is lastig om de identiteit van de man te achterhalen omdat hij niet van de eilanden kwam. Inspecteur Jimmy Perez onderzoekt de zaak en als hij er eindelijk achter komt wie het slachtoffer is, maakt dat de zaak alleen maar complexer. Want wat had deze man op de Shetlands te zoeken? Wie zou hem daar dood willen hebben? Naarmate het onderzoek vordert, moet Jimmy zich steeds verder in de geschiedenis van de plaatselijke hechte gemeenschap verdiepen. De bewoners zijn echter niet allemaal even spraakzaam en blijken zelfs van elkaar niet hun diepste geheim te kennen.
Scherven / Bart Debbaut SCHERVEN - Bart Debbaut
Kramat, Kramat Suspense, 223pag., 23cm, ISBN 978-90-7955-202-3
Een grijze muis met een duister verleden en een onleefbaar heden. Zo zou je Gerard Jeunissen het best kunnen omschrijven. De Leuvense inspecteur John Leyssens en zijn team staan voor een raadsel wanneer ze kort na elkaar met een aantal moorden geconfronteerd worden. De signalen die de dader achterlaat, zijn vreemd en onbegrijpelijk. Vruchteloos zoeken de speurders naar de rode draad in het verhaal. Tot de gruwelijke waarheid aan het licht komt.
Onder het ijs / Gisa Klönne
Bestel nu bij bol.com
ONDER HET IJS - Gisa Klönne
Signatuur, 312pag., 24cm, ISBN 978-90-5672-262-3
Het is een zinderende zomer. Heel Keulen is in rep en roer als een veertienjarige jongen en zijn hondje spoorloos verdwenen lijken te zijn. Terwijl de politie zich bezighoudt met deze mysterieuze vermissing, is hoofdinspecteur Judith Krieger op zoek naar haar vroegere klasgenoot Charlotte, een biologe die in Canada is verdwenen toen ze onderzoek deed naar de leefwijze van de ijsduiker. Deze vogels, zo wil de mythe, duiken heen en weer tussen het rijk van de doden en de wereld van de levenden. In de Canadese wildernis ontmoet Judith een man met wie ze een hartstochtelijke relatie begint. Maar is hij wellicht degene die Charlotte heeft omgebracht? Dan verdwijnt er in Keulen nog een jongen en wordt het voor Judith en haar rechterhand Manfred een race tegen de klok. Een race die haar confronteert met vertrouwen en verraad, en die haar haar als snel veel persoonlijker wordt dan haar lief is...
De Gaudí sleutel / Esteban Martin & Andreu Carranza
Bestel nu bij bol.com
DE GAUDÍ SLEUTEL - Esteban Martin & Andreu Carranza
A.W. Bruna, 353pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9361-3
Barcelona, 1926. De vermaarde architect Antonio Gaudí sterft nadat hij onder een tram is gekomen. Een ongeluk, zo wordt beweerd. Maar zijn jonge leerling Juan Givell weet wel beter. Hij was erbij. Tachtig jaar later is Juan een oude man die zijn geheugen begint te verliezen. Al die tijd heeft hij het grote geheim van zijn meester verborgen moeten houden. Nu is de tijd gekomen om de missie die hij op zich heeft genomen, over te dragen. In een helder moment vertelt hij zijn kleindochter Maria over een eeuwenoude profetie en een relikwie en wat die met Gaudí's werk te maken hebben. Maria vindt het aanvankelijk een ongelooflijk verhaal, maar twijfelt niet langer wanneer ze opeens achtervolgt blijkt te worden en haar grootvader twee dagen later wordt vermoord. Zij zal zijn taak moeten volbrengen. Wanneer ze het werk van Gaudí beter gaat bestuderen, vindt ze complexe raadselen en aanwijzingen. Voortdurend opgejaagd, begint ze een koortsachtige zoektocht dwars door Barcelona, langs de Sagrada Gamilia en Parc Guëll. De wereldgeschiedenis wordt voor haar ogen herschreven, en zijn krijgt de sleutel voor de toekomst in handen...
De Alibi Club / Francine Mathews
Bestel nu bij bol.com
DE ALIBI CLUB - Francine Mathews
Van Holkema & Warendorf, 302pag., 22cm, ISBN 978-90-475-0132-9
De Alibi Club is een van de meest roemruchte nachtclubs van het vooroorlogse Parijs - een plek voor losbandigheid en schimmige deals. Als de naakte lichamen van Philip Stilwell en een danser van de club worden gevonden, is dat het begin van een gevaarlijke zoektocht naar een van de best bewaarde geheimen van de Tweede Wereldoorlog. In dit zinderende verhaal vol passie, verraad en spionage komen de moord op Stillwell en de pogingen om een dodelijk wapen uit de handen van de Duitsers te houden samen. Vier moedige mensen moeten proberen de geschiedenis naar hun hand te zetten - of de verschrikkelijke gevolgen onder ogen zien.
Eindbestemming - De Beproeving 3 / Fiona McIntosh
Bestel nu bij bol.com
EINDBESTEMMING - De Beproeving 3 - Fiona McIntosh
Luitingh Fantasy, 447pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2153-1
In dit laatste deel van De Beproeving zijn de Paladijnen herenigd in het Kernwoud, en eindelijk manifesteert de Triniteit zich. De vragen die iedereen bezighouden, zijn met welke sleutel haar macht kan worden ontsloten en waar, of bij wie, de sleutel moet worden gezocht... Veel tijd is er niet meer. De vijand zaait dood en verderf en van alle kanten dreigt er levensgevaar voor Tor en Alyssa. Hun aartsvijand Goth is nog steeds op vrije voeten en hij zit hen als een bloedhond achterna. Tot overmaat van ramp opent ook Alyssa's persoonlijke vijand, de meedogenloze Xantia, de jacht op haar. De wraakzuchtige god Orlac heerst over Cipres en richt zich nu uitsluitend op de speurtocht naar Tor, vastbesloten hem en allen die hem dierbaar zijn uit de weg te ruimen. Wie zal het onderspit delven, wie zal overwinnen?
Vleugels van angst / Ruth Newman
Bestel nu bij bol.com
VLEUGELS VAN ANGST - Ruth Newman
Sijthoff, 319pag., 24cm, ISBN 978-90-218-0137-7
Aan de universiteit van Cambridge, Engeland, wordt het verminkte lijk van een jonge vrouw gevonden. Het is niet de eerste moord op de campus; de studenten worden belaagd door politie, pers en hun eigen angst. De hoofdverdachten zijn Olivia Corscadden, de studente die het lichaam vond, en haar vriend. Olivia vertelt de forensisch psychiater over haar leven op de universiteit en hoe ze het slachtoffer - en zoals blijkt ook de vorige slachtoffers - leerde kennen. Terwijl de gruwelijke details aan het licht komen, stijgt de spanning langzaam meer zeker... met een ontstellende afloop.
De wapens van de magie - Orcs Kwaad Bloed 1 / Stan Nicholls
Bestel nu bij bol.com
DE WAPENS VAN DE MAGIE - Orcs Kwaad Bloed 1 - Stan Nicholls
Luitingh Fantasy, 320pag., ISBN 978-90-245-0983-6
In het verre Ceragan bereikt de legendarische orc Struyk en zijn minstens zo legendarische bende Veelvraten een boodschap van de mensentovenaar Serapheim, die bericht dat zijn dochter, de tovenares Jennesta, nog in leven is, en dat zij heeft gezworen de orcs voorgoed naar het verleden te verwijzen. Alle orcs, waar ze zich ook bevinden. Struyk roept meteen zijn veteranen bijeen en, aangevuld met een handvol nieuwelingen, begint hij aan een woeste en moordlustige queeste om de plannen van Jennesta te dwarsbomen, maar al te bereid om iedereen die hem voor de voeten loopt uit de weg te ruimen.
L.A. Outlaws / T. Jefferson Parker
Bestel nu bij bol.com
L.A. OUTLAWS - T. Jefferson Parker
A.W. Bruna, 293pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9467-2
Los Angeles is in de ban van Allison Murrieta. Haar werkelijke naam en identiteit zijn onbekend, maar als een moderne Robin Hood steelt ze waardevolle zaken en nodigt de media uit hier getuige van te zijn. Vervolgens schenkt ze het grootste deel van haar buit aan de armen. Niemand raakt hierbij ooit gewond, totdat een overval helemaal uit de hand loopt. Tien bendeleden vinden de dood en een handvol diamanten ter waarde van een half miljoen dollar raakt vermist. En iedereen weet dat Allison Murrieta ermee te maken heeft.
Het experiment / Lennart Ramberg
Bestel nu bij bol.com
HET EXPERIMENT - Lennart Ramberg
A.W. Bruna, 296pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9466-5
omslagontwerp: Plan B Grafimediabureau, omslagbeeld: Istockphoto.com
Emil Planck, vooraanstaand wetenschapper, is van de aardbodem verdwenen. Planck was in de buurt van Spitsbergen bezig met een revolutionair experiment, een meting van de concentratie fluormethaan in de lucht. Dit broeikasgas is zesduizend keer schadelijker dan kooldioxide. Met zijn methode wilde Planck bewijzen dat de uitstoot van het gas nog steeds toe- in plaats van afneemt, zoals was vastgelegd in het Kyoto-protocol. Wanner Plancks onervaren assitent Kimi Hoorn het onderzoek overneemt, kan hij niet vermoeden dan er een verrader in hun midden is. Diana McManus, secretaris-generaal van Serve Earth, een milieuorganisatie die nauw samenwerkte met Planck, is omgekocht om het experiment te laten mislukken. Maar wie is degene die achter de schermen aan de touwtjes trekt? In het ijzigen hoge noorden, ver weg van de bewoonde wereld, gaat het experiment van start. De uitslag zal verregaande gevolgen heben voor iedereen die erbij betrokken is. Maar voor sommigen zullen die gevolgen dodelijk zijn...

Verschenen in Augustus:

Het Beijing complot / Alex Berenson
[vert. uit het Engels door: Peter Barnaart]
Baarn : De Fontein, cop. 2008. - 351 p. ; 23 cm
Vert. van: The ghost war. - New York : Putnam, 2008.
ISBN 978-90-261-2479-2 : € 17.50

Meneer W.E.G. Wezen / Clive Barker
[vert. uit het Engels: Ellis Post Uiterweer]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 252 p. ; 22 cm
Vert. van: Mister B. Gone. - London : HarperVoyager, 2007.
ISBN 978-90-245-2837-0 geb. : € 17.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Moeder der stormen / John Barnes
[vert. uit het Engels door Raquel Ebbutt]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2008. - 528 p. ; 23 cm
Vert. van: Mother of storms. - Cop. 1994.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Meulenhoff-M, 1995. - (Meulenhoff-M science fiction & fantasy ; SF 317).
ISBN 978-90-245-2838-7 : € 19.95
NUR 333 Science fiction

Hartendief / Chelsea Cain
[vert. uit het Engels: Mariëtte van Gelder]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 303 p. ; 21 cm
Vert. van: Sweetheart. - London [etc.] : Macmillan, 2008.
ISBN 978-90-245-6092-9 : € 17.95
NUR 332 Thriller

De ontbrekende getuige / Gordon Campbell
vert. [uit het Engels] door Albert Witteveen
Amsterdam [etc.] : Querido, 2008. - 477 p. ; 22 cm
Vert. van: Missing witness. - New York : HarperCollins, 2007.
ISBN 978-90-214-3434-6 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

24 : neveneffect / Marc Cerasini
[vert. uit het Engels: Maya Denneman]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf/Unieboek, cop. 2008. - 263 p. ; 22 cm
Vert. van: 24: declassified: collatoral damage. - HarperEntertainment, cop. 2008.
Gebaseerd op de tv-serie 24.
ISBN 978-90-475-0625-6 : € 9.95
NUR 332 Thriller

De Caravaggio kunstgreep / Noah Charney
[vert. uit het Engels: Jet Matla]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 350 p. ; 21 cm
Vert. van: The art thief. - London [etc.] : Simon & Schuster, 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-2485-3 : € 18.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Jachtveld / Lee Child
[vert. uit het Engels: Bob Snoijink]
7e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 396 p. ; 21 cm
Vert. van: Killing floor. - New York : Putnam, 1997.
Omslag vermeldt: Een Jack Reacher Thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1998.
ISBN 978-90-245-2840-0 : € 4.95
NUR 332 Thriller

Niets te verliezen / Lee Child
[vert. uit het Engels: Jan Pott]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 431 p. ; 23 cm
Vert. van: Nothing to lose. - London [etc.] : Bantam Press, 2008.
Omslag vermeldt: Jack Reacher thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-2229-3 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Twee meisjes in het blauw / Mary Higgins Clark
[vert. uit het Engels: Mieke Trouw]
6e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 304 p. ; 18 cm
Vert. van: Two little girls in blue. - New York [etc.] : Simon & Schuster, cop. 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : S?thoff, cop. 2006.
ISBN 978-90-210-0707-6 : € 6.98

Witte nachten / Ann Cleeves
[vert. uit het Engels Jan Mellema]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 280 p. ; 24 cm
Vert. van: White nights. - London [etc.] : Macmillan, 2008.
ISBN 978-90-229-9413-9 : € 18.95
NUR 305 Literaire thriller

Het laatste oordeel / Michael Connelly
[vert. uit het Engels: Hans Kooijman]
Amsterdam : De Boekerij, 2008. - 416 p. ; 22 cm
Vert. van: The brass verdict. - Little, Brown, cop. 2008.
ISBN 978-90-225-4988-9 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

De Lincoln-advocaat / Michael Connelly
[vert. uit het Engels: Hans Kooijman]
8e dr. - Amsterdam : De Boekerij, 2008. - 431 p. ; 19 cm
Vert. van: The Lincoln lawyer. - Boston [etc.] : Little, Brown, cop. 2005.
Oorspr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-225-4652-9 : € 3.95
NUR 305 Literaire thriller

Portret van een moordenaar / Patricia Cornwell
[vert. uit het Engels: Yolande Ligterink]
7e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 413 p., [48] p. pl : ill., foto's, plgr. ; 18 cm
Vert. van: Portrait of a killer : Jack the Ripper, case closed. - Cop. 2002.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-S?thoff, 2002.
ISBN 978-90-210-0705-2 : € 7.98

Het grote spel / Claude Cueni
vert. [uit het Duits] door Jos Valkengoed
Amsterdam [etc.] : Q, 2008. - 430 p. ; 22 cm
Vert. van: Das grosse Spiel. - München : Heyne, 2006.
ISBN 978-90-214-3436-0 : € 22.95
NUR 305 Literaire thriller

De slaappop / Jeffery Deaver
[vert. uit het Engels: Mariëtte van Gelder]
3e dr. - Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, 2008. - 430 p. ; 23 cm
Vert. van: The sleeping doll. - New York [etc.] : Simon & Schuster, cop. 2007.
Een Kathryn Dance thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-475-0400-9 : € 17.95
NUR 332 Thriller

De man die zijn partner riskeerde / Stephen Donaldson
[vert. uit het Engels: Marcella Houweling]
Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 319 p. ; 18 cm
Vert. van: The man who risked his partner. - Oorsp. uitg. geschreven door Reed Stephens. - New York : Ballantine Books, 1984.
ISBN 978-90-210-0687-1 : € 7.98

De tuinen van de maan / Steven Erikson
[vert. uit het Engels: Erica Feberwee ; krt.: Emrys Huntington]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 606 p. : krt., plgr. ; 23 cm. - (Het spel der goden ; b. 1)
Vert. van: Gardens of the moon : a tale of the Malazan book of the fallen. - London [etc.] : Bantam Press, 1999.
ISBN 978-90-245-2847-9 : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Paranoia / Joseph Finder
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers]
8e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 381 p. ; 18 cm
Vert. van: Paranoia. - Cop. 2003.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh, 2005.
ISBN 978-90-210-0015-2 : € 5.-

The man with the golden gun / Ian Fleming
[vert. uit het Engels: O. Falk]
Utrecht : Zwarte Beertjes, cop. 2008. - 192 p. ; 18 cm. - (James Bond 007) (Zwarte beertjes ; 840)
Vert. van: You only live twice. - London : Cape, 1964.
Oorspr. titel: Je leeft maar twee maal. - Utrecht : Bruna, 1964. - (Zwarte beertjes ; 811).
ISBN 978-90-461-1288-5 : € 5.-
NUR 313 Pockets spanning

Brug naar de hemel / Ken Follett
[vert. uit het Engels: Ans van der Graaff ... et al.]
4e dr. - Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf/Unieboek, 2008. - 1103 p. : ill. ; 24 cm
Vert. van: World without end . - London [etc.] : Macmillan, 2007.
Vervolg op: Pilaren van de aarde.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-475-0292-0 geb. : € 29.95
NUR 301 Literaire roman, novelle

Pilaren van de aarde / Ken Follett
[vert. uit het Engels: Peter, i.e. Pieter, Verhulst]
4e dr. - Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf/Unieboek, 2008. - 1006 p. : ill. ; 24 cm
Vert. van: The pillars of the earth. - New York : Morrow, 1989.
Oorspr. titel: De kathedraal. - 1990.
ISBN 978-90-475-0328-6 geb. : € 24.95
NUR 301 Literaire roman, novelle

Onze Lieve Vrouwe van de Pijn / Elena Forbes
vert. [uit het Engels] Titia Ram
Amsterdam : Cargo, 2008. - 393 p. ; 22 cm
Vert. van: Our Lady of Pain. - London : Quercus, 2007.
ISBN 978-90-234-2919-7 : € 19.90
NUR 305 Literaire thriller

Stille getuige / Tess Gerritsen
[vert. uit het Engels: Marjet Schumacher]
1e dr. - Amsterdam : Harlequin Holland, 2008. - 254 p. ; 17 cm. - (Black Rose ; nr. 107. Romantic suspense)
Vert. van: Keeper of the bride. - Don Mills : Mira Books, cop. 1996.
ISBN 978-90-347-7407-1 : € 4.15

Fantoom : de tiende wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Emmy van Beest ... et al.]
4e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 655 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Phantom. - New York : Tor, 2006. - (The sword of truth ; b. 10).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-245-2241-5 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Steen der tranen : de tweede wet van de magie / Terry Goodkind
vert. [uit het Engels] door Max Schuchart ; [krt.: Terry Goodkind]
11e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 876 p. : ill. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Stone of tears. - New York : TOR, cop. 1995. - (The sword of truth ; b. 2) (Tor fantasy).
Oorspr. titel: De tweede wet van de magie. - Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1996.
ISBN 978-90-245-5732-5=90-245-5732-1 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Ritueel / Mo Hayder
[vert. uit het Engels: Yolande Ligterink]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 399 p. ; 23 cm
3e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 399 p. ; 23 cm
Vert. van: Ritual. - London [etc.] : Bantam Press, cop. 2008.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-2819-6 : € 18.95
NUR 305 Literaire thriller

De belofte van de wolven / Dorothy Hearst
[vert. uit het Engels: Marion Drolsbach]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 351 p. ; 21 cm. - (De wolven ; b. 1)
Vert. van: Promises of the wolves. - London [etc.] : Simon & Schuster, 2008. - (The wolf chronicles ; b. 1).
ISBN 978-90-245-2839-4 geb. : € 18.95
NUR 334 Fantasy

De wraak van de dwergen / Markus Heitz
[vert. uit het Duits: Gerard van Buuren]
4e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2008. - 607 p. : ill., krt. ; 23 cm
Vert. van: Die Rache der Zwerge. - München [etc.] : Piper, 2005.
Vervolg op: De strijd van de dwergen.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-2634-5 geb.
ISBN 978-90-245-2640-6 pbk. ; Pbk. : € 19.95
NUR 334 Fantasy

Proefverlof / Joost Heyink
Amsterdam : Anthos, cop. 2008. - 233 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-414-1306-2 : € 17.95

Woudmagie / Robin Hobb
vert. [uit het Engels] door Peter Cuijpers
3e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 640 p. ; 24 cm. - (De boeken van de zoon van de kr?ger ; b. 2)
Vert. van: Forest mage. - London : Voyager, 2006. - (The soldier's son trilogy ; b. 2).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-245-2879-0 geb. : € 16.95
NUR 334 Fantasy

Dodelijk spel / Iris Johansen
[vert. uit het Engels: Cherie van Gelder]
4e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 336 p. ; 18 cm
Vert. van: The killing game. - I.J. Enterprises, cop. 1999.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, cop. 2000.
ISBN 978-90-210-0706-9 : € 6.98

Mes van dromen / Robert Jordan
[vert. uit het Engels: Lia Belt]
4e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 847 p. : krt. ; 22 cm. - (Het rad des tijds ; b. 11)
Vert. van: Knife of dreams. - Cop. 2005. - (The wheel of time ; b. 11).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-245-5870-4 (90-245-5870-0) geb. ; Geb. : € 15.95
ISBN 978-90-245-5544-4 (90-245-5544-2) pbk.
NUR 334 Fantasy

Vuur uit de hemel / Robert Jordan
[vert. uit het Engels: Johan-Martijn Flaton ... et al. ; ill.: Matthew C. Nielsen ... et al. ; krt.: Thomas Cantry ... et al.]
8e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 894 p. : ill., krt. ; 22 cm. - (Het rad des tijds ; b. 5)
Vert. van: The fires of heaven. - London : Orbit, cop. 1992. - (The wheel of time ; b. 5) (Tor fantasy).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1997.
ISBN 978-90-245-5403-4=90-245-5403-9 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

De juni moorden / Jonathan Kellerman
[vert. uit het Engels: Cherie van Gelder]
3e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 351 p. ; 20 cm
Vert. van: Twisted. - London : Headline, 2004.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Sijthoff, 2006.
ISBN 978-90-210-0708-3 : € 10.-

Banneling / Katharine Kerr
[vert. uit het Engels: Ytje Holwerda]
4e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, [2008]. - 445 p. ; 22 cm. - (Deverry saga ; v?fde boek)
Vert. van: A time of exile. - New York : Doubleday, 1991.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1999. - (Westland-cyclus ; 1).
ISBN 978-90-245-2767-0 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Onheilsbode / Katharine Kerr
[vert. uit het Engels: Ytje Holwerda]
3e dr. - Amsterdam : Fantasy Luitingh, [2008]. - 430 p. ; 22 cm. - (Deverry saga ; zesde boek)
Vert. van: A time of omens. - New York : Bantam Books, 1992.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2000. - (Westland-cyclus ; 2).
ISBN 978-90-245-2771-7 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Duma / Stephen King
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 623 p. ; 23 cm
Vert. van: Duma key. - New York [etc.] : Scribner, 2008.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-2808-0 : € 19.96
NUR 332 Thriller

Lisey's verhaal / Stephen King
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers]
4e dr. - Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 523 p. ; 21 cm
Vert. van: Lisey's story. - New York [etc.] : Scribner, cop. 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-245-2869-1 : € 14.95
NUR 332 Thriller

Mobiel / Stephen King
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers]
6e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 367 p. ; 21 cm
Vert. van: Cell. - Cop. 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-245-2795-3 : € 12.50
NUR 332 Thriller

De vervloeking / Stephen King
[vert. uit het Engels: Thomas Nicolaas ; red. bew.: Carla Hazewindus]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 334 p. ; 21 cm
Vert. van: Thinner. - New York : New English library, 1984.
Oorspr. Nederlandse uitg. onder pseud. Richard Bachman: Utrecht [etc.] : Bruna, 1985.
ISBN 978-90-245-2804-2 : € 12.50
NUR 335 Griezel- en spookverhalen, horror

Onder het ijs / Gisa Klönne
vert. [uit het Duits] door Olga Groenewoud
Utrecht : Signatuur, 2008. - 311 p. ; 24 cm
Vert. van: Unter dem Eis. - Berlin : Ullstein, cop. 2006.
ISBN 978-90-5672-262-3 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

De donkerste nacht / Dean Koontz
[vert. uit het Engels: Jan Mellema]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 368 p. ; 23 cm
Vert. van: The darkest evening of the year. - London : HarperCollins, cop. 2007.
ISBN 978-90-245-6030-1 : € 17.95
NUR 332 Thriller

De donkerste nacht / Dean Koontz
[vert. uit het Engels: Jan Mellema]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 368 p. ; 23 cm
Vert. van: The darkest evening of the year. - London : HarperCollins, cop. 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-6030-1 : € 17.95
NUR 332 Thriller

Jachtgebied / John Leake
[vert. uit het Engels: Frances van Gool]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf Unieboek, cop. 2008. - 350 p., [8] p. pl : ill. ; 22 cm
Vert. van: Entering hades. - Farrar, Straus and Giroux, cop. 2007.
Omslag vermeldt: Het dubbelleven van een seriemoordenaar.
ISBN 978-90-475-0606-5 : € 17.95
NUR 332 Thriller

De vrouw die van Dante hield / Bob Van Laerhoven
Antwerpen ; Amsterdam : Houtekiet, cop. 2008. - 188 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-8924-027-9 : € 17.90
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Droommeisje / Donna Leon
vert. [uit het Engels] Theo Scholten
Amsterdam : Cargo, 2008. - 317 p. ; 22 cm
Vert. van: The girl of his dreams. - Zürich : Diogenes, cop. 2008.
ISBN 978-90-234-2916-6 : € 17.90
NUR 305 Literaire thriller

Het Ambler alarm / [naar] Robert Ludlum
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers]
8e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 414 p. ; 18 cm
Vert. van: The Ambler warning. - New York : St. Martin's Press, 2005.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh, 2006.
ISBN 978-90-210-0711-3 : € 7.98

Het Noordpool conflict / Ludlum & Cobb
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers]
4e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 350 p. ; 23 cm
Vert. van: Covert one: The Arctic event. - Myn Pyn, cop. 2007.
Omslag vermeldt: een Jon Smith thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-5803-2 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Vers bloed / Stuart MacBride
[vert. uit het Engels: Peter van Dijk]
2e dr. - Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, 2008. - 406 p. ; 23 cm
Vert. van: Broken skin. - London : HarperCollins, cop. 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-475-0270-8 : € 17.95
NUR 332 Thriller

De wrede hand / Val McDermid
[vert. uit het Engels: Annemieke Oltheten]
2e dr. - Amsterdam : Sijthoff, cop. 2008. - 431 p. ; 23 cm
Vert. van: Beneath the bleeding. - London : HarperCollins, 2007.
Omslag vermeldt: een Tony Hill thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-218-0249-7 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Eindbestemming / Fiona McIntosh
[vert. uit het Engels: Peter Cuijpers]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 446 p. : krt. ; 23 cm. - (De beproeving ; b. 3)
Vert. van: Destiny - Pymble, NSW : Voyager, 2002. - (Trinity ; b. 3).
ISBN 978-90-245-2153-1 : € 19.95
NUR 334 Fantasy

De Alibi Club / Francine Mathews
[vert. uit het Engels: Marcella Houweling]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, cop. 2008. - 301 p. ; 22 cm
Vert. van: The Alibi Club. - New York : Bantam Books, 2006.
ISBN 978-90-475-0132-9 : € 17.95
NUR 332 Thriller

De maan van de magiër / Julian May
[vert. uit het Engels: Fanneke Cnossen]. - 2e dr. - Amsterdam : MYNX, 2008. - 526 p. : krt. ; 23 cm. - (Boreal ; b. 3)
Vert. van: Sorcerer's moon. - London : Voyager, 2006. - (The Boreal Moon tale ; b. 3).
Omslag vermeldt: Uitgeverij M.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-225-4311-5 geb. : € 19.90

De onschuldige magiër / Karen Miller
[vert. uit het Engels: Selma Bakker]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2008. - 591 p. : krt. ; 23 cm. - (Koningmaker koningbreker ; b. 1)
Vert. van: The innocent mage. - Pymble, NSW : HarperCollins Australia, 2005. - (Kingmaker, kingbreaker ; b. 1).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-2778-6 : € 19.95
NUR 334 Fantasy

De vergeten tombe / Kate Mosse
[vert. uit het Engels: Ans van der Graaff ... et al.]
5e dr. - Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, 2008. - 597 p. : ill., krt., muz. ; 23 cm
Vert. van: Sepulchre. - London : Orion Books, 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-475-0293-7 : € 19.95
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle

Het verloren labyrint / Kate Mosse
[vert. uit het Engels: Jan Smit]. - 17e dr.
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, 2008. - 528 p. : ill., krt. ; 23 cm
Vert. van: Labyrinth. - London : Orion Books, 2005.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 978-90-475-0319-4 : € 12.50
NUR 340 Populaire fictie algemeen
NUR 305 Literaire thriller

De zwaluw, de kat, de roos en de dood / Hĺkan Nesser
vert. uit het Zweeds door Axel Vandevenne
Breda : De Geus, cop. 2008. - 504 p. ; 21 cm. - (Commissaris Van Veeteren-reeks ; 9)
Vert. van: Svalan, katten, rosen, döden. - Stockholm : Bonnier, 2001.
ISBN 978-90-445-1001-0 geb. : € 19.90
NUR 331 Detective

Vleugels van angst / Ruth Newman
[vert. uit het Engels: Yolande Ligterink]
Amsterdam : Sijthoff, cop. 2008. - 319 p. ; 23 cm
Vert. van: Twisted wing. - Cop. 2008.
ISBN 978-90-218-0137-7 : € 18.95
NUR 305 Literaire thriller

De wapens van de magie / Stan Nicholls
[vert. uit het Engels: Lia Belt]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 319 p. ; 21 cm. - (Orcs kwaad bloed ; b. 1)
Vert. van: Weapons of magical destruction. - New York : Armonk, cop. 2008. -(Orcs: Bad blood ; b. 1).
ISBN 978-90-245-0983-6 : € 16.95
NUR 334 Fantasy

De eetclub / Saskia Noort
42e dr. - Amsterdam : Anthos, 2008. - 238 p. ; 20 cm
1e dr.: 2004.
ISBN 978-90-414-1348-2 : € 12.50

Nieuwe buren / Saskia Noort
17e dr. - Amsterdam : Anthos, 2008. - 280 p. ; 20 cm
1e dr.: 2006.
ISBN 978-90-414-1349-9 : € 12.50

Terug naar de kust / Saskia Noort
50e dr. - Amsterdam : Anthos, 2008. - 244 p. ; 20 cm
1e dr.: 2003. - (Marie Claire thrillers).
ISBN 978-90-414-1347-5 : € 12.50

L.A. Outlaws / T. Jefferson Parker
[vert. uit het Engels Hugo Kuipers]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 293 p. ; 24 cm
Vert. van: L.A. Outlaws. - Cop. 2008.
ISBN 978-90-229-9467-2 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Je bent gewaarschuwd / James Patterson & Howard Roughan
vert. [uit het Engels] Waldemar Noë
Amsterdam : Cargo, 2008. - 334 p. ; 22 cm
Vert. van: You've been warned. - New York : Little, Brown, cop. 2007.
ISBN 978-90-234-2852-7 : € 18.90
NUR 305 Literaire thriller

Daglicht / Marion Pauw
Amsterdam : Anthos, cop. 2008. - 308 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-414-1073-3 : € 19.95

Drift / Marion Pauw
9e dr. - Amsterdam : Anthos, 2008. - 214 p. ; 20 cm
1e dr.: 2006.
ISBN 978-90-414-1352-9 : € 10.-

Mannekino : een realistische fabel / Sybren Polet
10e dr. - Amsterdam : Wereldbibliotheek, 2008. - 254 p. ; 21 cm. - (Lokienreeks)
1e dr.: Amsterdam : De Bezige Bij, 1968. - (Literaire reuzenpocket ; 280).
ISBN 978-90-284-2197-4 : € 17.50
NUR 301 Literaire roman, novelle

Het helse rad / Preston & Child
[vert. uit het Engels: Marjolein van Velzen]
3e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 365 p. ; 23 cm
Vert. van: The wheel of darkness. - Cop. 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-2667-3 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Het expriment / Lennart Ramberg
[vert. uit het Zweeds Erica Weeda]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 295 p. ; 24 cm
Vert. van: Kyoto och fjärilarna. - Cop. 2007.
ISBN 978-90-229-9466-5 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Een enkel woord / Chris Rippen
4e dr. - Breda : De Geus, cop. 2008. - 255 p. ; 20 cm
1e dr.: 2002.
ISBN 978-90-445-1078-2=90-445-1078-9 : € 17.90
NUR 332 Thriller

Drijfzand / Peter Robinson
[vert. uit het Engels Valérie Janssen]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 366 p. ; 24 cm
Vert. van: Strange affairs - Eastvale, cop. 2005.
Oorspr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 978-90-229-9450-4 : € 12.50
NUR 305 Literaire thriller

Schaduwspel / Thomas Sanders
[vert. uit het Engels: Jacques Meerman]
Utrecht : Zwarte Beertjes, cop. 2008. - 352 p. : krt. ; 18 cm. - ([Zwarte beertjes] ; 3436)
Vert. van: The playground. - Grayfar, cop. 2003.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Bruna, 2003.
ISBN 978-90-461-1320-2 : € 7.95
NUR 313 Pockets spanning

De godsformule / José Rodrigues dos Santos
vert. [uit het Portugees] door Kitty Pouwels
Amsterdam [etc.] : Q, 2008. - 552 p. : krt. ; 22 cm
Vert. van: A fórmula de Deus. - Lisboa : Gradiva, cop. 2006.
ISBN 978-90-214-3433-9 : € 20.95
NUR 305 Literaire thriller

De zwerm / Frank Schätzing
[vert. uit het Duits Studio Imago, Gerrit ten Bloemendal ... et al.]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 704 p. ; 25 cm
Vert. van: Der Schwarm. - Köln : Kiepenheuer & Witsch, 2004.
Oorspr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 978-90-229-9443-6 geb. : € 10.-
NUR 332 Thriller

Op de hielen / Lisa Scottoline
[vert. uit het Engels door: Ineke de Groot]
Baarn : De Fontein, cop. 2008. - 287 p. ; 23 cm
Vert. van: Daddy's girl. - New York : HarperCollins, 2007.
ISBN 978-90-261-2476-1 : € 17.95
NUR 332 Thriller

Het samoeraimeisje / Dominique Sylvain
vert. uit het Frans door Jaap Sietse Zuierveld
Breda : De Geus, cop. 2008. - 283 p. ; 21 cm
Vert. van: La fille du samouraď. - Paris : Hamy, 2005.
ISBN 978-90-445-0888-8 : € 19.90
NUR 331 Detective

Het gruwelhuis / Franck Thilliez
[vert. uit het Frans: Richard Kwakkel]
4e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 285 p. ; 18 cm
Vert. van: La chambre des morts. - Paris [etc.] : Le Passage, cop. 2005.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Sijthoff, 2007.
ISBN 978-90-210-0709-0 : € 6.98

Raketten in Iran / Gérard de Villiers
[vert. uit het Frans: Maarten Meeuwes]
Utrecht : Zwarte Beertjes, cop. 2008. - 276 p. ; 18 cm. - (SAS) ([Zwarte beertjes] ; 3437)
Vert. van: Le programme 111. - Paris : Gérard de Villiers, cop. 2006.
ISBN 978-90-461-1323-3 : € 7.95
NUR 313 Pockets spanning

De reünie / Simone van der Vlugt
Groningen [etc.] : Wolters-Noordhoff, 2008. - 336 p. ; 21 cm. - (Grote lijsters, ISSN 0925-4617 ; 2008)
Ed. met licentie van uitgeverij Anthos.
Oorspr. uitg.: Amsterdam : Anthos, 2004.
ISBN 978-90-01-56130-7 ; € 17.95 (set)

Pentito / Simon de Waal
5e dr. - Amsterdam : Lebowski, 2008. - 303 p. ; 24 cm
1e dr.: 2007.
ISBN 978-90-488-0047-6 : € 17.50
NUR 332 Thriller

Equinox / Michael White
[vert. uit het Engels: Jan Smit]
5e dr. - Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, 2008. - 311 p. : ill. ; 23 cm
Vert. van: Equinox. - London [etc.] : Arrow Books, 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-475-0641-6 : € 12.50
NUR 332 Thriller

Het heksenhuis : roman / Jacqueline Zirkzee
1e dr. - Schoorl : Conserve, 2008. - 303 p. : ill., krt. ; 20 cm
Ondertitel op omslag: Een manuscript dat ongelezen moest blijven.
ISBN 978-90-5429-258-6 : € 19.95
NUR 301 Literaire roman, novelle


 

Zoek direct op bol.com:

Let op: je verlaat DeBoekenplank als je gaat zoeken...

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ