Homepage: Nieuws

Nieuw verschenen titels: September 2007

  Titelinformatie:   Titelinformatie:
Ademnood / Linda Howard

ADEMNOOD / Linda Howard
BZZTôH, HoogSpanning, 388pag., ISBN 978-90-453-0677-3
Efficiënt. Aantrekkelijk. Professioneel. Lily Mansfield is een huurmoordenaar. Zij werkt voor de CIA en kent geen pardon. Haar doelwitten zijn machtig en corrupt, staan buiten de wet. Na negentien jaar trouwe dienst raakt Lily bij een gevaarlijk spel betrokken. Dit keer speelt zij het volgens haar eigen regels. Zij wil wraak. Al weet zij dat ze in een oogwenk kan worden uitgeschakeld, zij is vastbesloten om strijdend ten onder te gaan. Als haar acties beginnen op te vallen en zij haar superieuren compromitteerd, wordt agent Lucas Swain op de zaak gezet. Zijn orders: breng Lily Mansfield terug binnen de dienst of schakel haar uit. Swain herkent haar getraumatiseerde ziel, maar begrijpt niet waarom Lily zich opeens door persoonlijke motieven laat leiden. Bij het achterhalen van haar beweegredenen stuit hij op een vijand die hen als een bloedhond achtervolgt.
Roemloos ten onder / Robert Goddard

ROEMLOOS TEN ONDER - Robert Goddard
BZZTôH, 352pag., ISBN 978-90-453-0688-9
Tim Harding bewijst Barney Tozer een vriendendienst door een simpel klusje op te knappen. Bij een veiling is een gestolen familie-erfstuk van de Tozers opgedoken, een prachtige ring met smaragd en ingelegde diamanten. Aan Harding de taak om een riant bod uit te brengen en de ring aan de familie te overhandigen. Aan de ring kleeft echter een akelige geschiedenis. Eens zat hij om de vinger van admiraal Shovell die het onfortuinlijke schip de HMS Association in 1707 op de klippen liet lopen. De gehele bemanning verdronk en Shovell spoelde aan voor de kust bij de Scilly-eilanden. Een lijkenpikker wilde het kleinood stelen en hakte de vinger, met ring en al, van de hand van de admiraal. Sindsdien vinden eigenaren van de ring steeds een vroegtijdig einde aan hun leven. Als Harding zich in de zaak verdiept, stapelen de vragen zich op. Waarom maakt de ring zoveel slachtoffers? Wie is die dame die steeds zijn pad kruist? En waarom zijn de Tozers zo op het bezit van de ring gebrand?

 De spookmelodie / Mary Higgins Clark

DE SPOOKMELODIE / Mary Higgins Clark
Sijthoff, 286pag., 21cm, ISBN 978-90-218-0048-6
De toekomst van Kay Lansing lijkt veiliggesteld door haar huwelijk met de rijke, veertien jaar oudere Peter Carrington. Maar dan komt ze te weten dat zijn eerste vrouw onder verdachte omstandigheden is gestorven, net als een jonge studente uit de buurt. Is haar echtgenoot een moordenaar? Waarom blijft die vreemde melodie door haar hoofd spoken? Is Kay soms het volgende slachtoffer?
Het vuur van Beldan - De Boeken van Oran 3 / Midori Snyder

HET VUUR VAN BELDAN - De Boeken van Oran 3 / Midori Snyder
Luitingh Fantasy, 463pag., 22cm, ISBN 978-90-245-0842-6, hardcover
Het leger der opstandelingen van de Nieuwe Maan valt verschillende handelssteden aan de rivier de Hamadar aan, waardoor het vermaarde Beldan wordt afgesneden van de aanvoer van levensmiddelen. Nu is de winter in aantocht en bereidt de stad zich voor op een belegering. Zorahs grootste angst is evenwel dat de Nieuwe Maan een nieuwe viervoudige konininnenknoop zal vormen die het einde van haar macht zou kunnen betekenen. Want bekend is dat drie van de vier benodigde elementen inmiddels door de Nieuwe Maan bijeen zijn gebracht: het vuurkind Klusser, het luchtkind Lirrel en het aardekind Shedwyn. Alleen weet nog niemand wie het vierde kind, het waterkind, zal zijn.
De vuurvreter / Kristian Lundberg

VUURVRETER / Kristian Lundberg
Q (Em. Querido's Uitgeverij), 235pag., ISBN 978-90-214-3314-1
Een kinderlichaam spoelt aan in de jachthaven van Västra Hamnen, de chique buitenwijk van Malmö. Het slachtoffertje is op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Hij zal nite de enige blijven. Nils Forsberg, een voormalig toprechercheur die wegens wangedrag overgeplaatst is naar de afdeling Gevonden Voorwerpen, krijgt de kans om zich weer te bewijzen als hij onverwachts de leiding mag geven aan het team dat de moorden onderzoekt.
De blauwe nacht / Felix Thijssen

DE BLAUWE NACHT - Een Max Winter-mysterie / Felix Thijssen
Sijthoff, 367pag., ISBN 978-90-218-0086-8
Max Winter voelt direct argwaan tegen een klant, die hem de moord op een onderwijzeres wil laten onderzoeken. De moord lijkt op een lustmoord, maar ook op een executie. Max heeft de opdracht nog maar net aanvaardt of een tweede vrouw wordt vermoord, op identieke wijze. Het enige verband dat Max vooralsnog kan ontdekken is een inbraakje van achttien jaar geleden. Daar waren niet twee, maar vier schoolvriendinnen bij betrokken. Als Max zich vastbijt in de zaak, wordt er een aanslag op hem gepleegd. Hij ontsnapt ternauwernood. Zijn klant is niet wie hij beweert te zijn, en een moordenaar sluipt rond, met een dodenlijst op zak.
Magisch eindspel - De boeken van de zoon van de krijger 3 / Robin Hobb

MAGISCH EINDSPEL - De Boeken van de Zoon van de Krijger 3 / Robin Hobb
Luitingh Fantasy, 591pag., 24cm, ISBN 978-90-245-2213-2
Met Magisch Eindspel besluit Robin Hobb op uiterst verrassende wijze de trilogie van De Boeken van de Zoon van de Krijger, het aangrijpende verhaal van de krijgerszoon Nevare die, om zich een waardig opvolger van zijn vader te betonen, ooit een gevaarlijke weg koos, een weg die hem in contact bracht met de geestenwereld.
De verbanning / John Grisham

DE VERBANNING / John Grisham
A.W. Bruna, 306pag., ISBN 978-90-229-9394-1
Rick Dockery is een succesvol man. Zijn leven wordt gekenmerkt door veel geld, mooie vrouwen en een ongekende luxe. Maar wanneer hij op het hoogteput van zijn footballcarričre op televisie faalt, groeit hij uit tot het lachtertje van Amerika. Zijn carričre is voorbij, hij is nergens meer welkom. Tegen alle verwachtingen in vindt Dockery een nieuwe club. Hij moet daarvoor alleen wel verhuizen naar... Italië. In Parma hoopt hij rustig zijn tijd uit te zitten tot thuis de storm weer is geluwd. Maar algauw raakt hij steeds meer bedwelmd door zijn nieuwe thuis. Het heerlijke eten en drinken, de betoverende cultuur, de vriendschappen, de vrouwen. Waar Dockery echter niet op heeft gerekend, is dat iedereen in Parma in hem de grote verlosser ziet: de man die hen eindelijk het grote succes zal brengen...
In troebel water / Tom Kristensen

IN TROEBEL WATER / Tom Kristensen
A.W Bruna, 368pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9348-4
John Andersen is partner in de investeringsmaatschappij Flemming & Co. die onlangs voor een aanzienlijk bedrag het bedrijf Freshwater heeft verkocht aan een Britse onderneming. Freshwater houdt zich bezig met de zoetwatervoorziening in het Midden-Oosten en kent uitstekende vooruitzichten. Met de succesvolle verkoop van Freshwater hebben John en de overige partners een enorme financiële klapper gemaakt, en voor John is daarmee het moment aangebroken om een nieuwe stap in zijn leven te zetten: hij vertrekt naar de Verenigde Staten. Op weg naar Washington D.C. ontmoet hij de vrouw van zijn dromen: Maria. Maar dan ontdekken de nieuwe eigenaren van Freshwater dat het bedrijf corrupt is en dat er op grote schaal fraude is gepleegd. Wanneer vervolgens de algemeen directeur van Freshwater wordt ontvoerd en vermoord, ziet Andersen langzaam maar zeker zijn droom van een nieuw leven veranderen in een nachtmerrie. Want de hoofdverdachte is niemand minder dan... John Andersen.
De ondergang van het woud / Mel Odom

DE ONDERGANG VAN HET WOORD / Mel Odom
Luitingh Fantasy, 399pag., ISBN 978-90-245-2214-9
Na zijn avonturen op het vasteland keerde Edgewick Lichtmaker - Wick voor zijn vrienden - terug naar zijn plichten in de Veste van Wereldwijsheid van Nevelveen, aan de voet van de Bikkelbergen - zoals iedereen weet de laatste plek op aarde waar de monsters van Onwetenheid, Bijgeloof en Onlogica niet kunnen komen. Hoewel zijn hoge leeftijd hem inmiddels beperkingen oplegt, kiest Wick nog steeds met graagte het zeegat om in de wereld op verkenning te gaan. Nu laat hij zich daarbij noodgedwongen vergezellen door een aangenomen hulpje, een eigenwijs schepsel dat luistert naar de naam Juhg. Een ontmoeting op volle zee met een goblin-schip leidt tot Juhgs ontdekking van een machtig boek dat op onverklaarbare wijze in goblin-handen is geraakt. En al gauw leidt deze significante gebeurtenis tot verbijsterende onthullingen, ontdekkingen die een voorbode zijn van de komst van een kwaad dat een regelrechte bedreiging vormt voor de Veste van Wereldwijsheid, waar het woord in de vorm van tienduizenden boeken ooit een veilige behuizing vond. Zal het Woord deze nieuwe dreiging overleven?
IJsval / Kitty Sewell

CROSS - Alex Cross 12 / James Patterson
A.W. Bruna, 266pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9338-5
In 1993 stond Alex Cross aan het begin van een veelbelovende carričre bij de politie van Washington D.C. toen een vrouw voor zijn ogen werd doodgeschoten. Het erop volgende politieonderzoek leverde niets op en na verloop van tijd verdween de moord als een cold case in de archieven. Maar Alex Cross zou deze zaak nooit vergeten. Want de moordenaar van Maria Simpson Cross, echtgenote van Alex Cross, werd nooit gevonden. Jaren later staat Cross op een keerpunt in zijn leven. Hij heeft de politie en de FBI vaarwel gezegd en zijn oude beroep van psycholoog weer opgepakt. Zijn vroegere partner John Sampson roept echter nogmaals zijn hulp in. Een serieverkrachter is actief in Georgetown en zijn gruwelijke modus operandi vertoont overeenkomsten met een oude zaak van Cross en Sampson. Dan blijkt er een verband te bestaan tussen deze verkrachtszaak en de nooit opgeloste moord op Maria...
Het Bourne Verraad / Eric Van Lustbader

Robert Ludlum's HET BOURNE VERRAAD / Eric van Lustbader
Luitingh, 479pag., 24cm, ISBN 978-90-245-5793-6
Jason Bourne neemt een missie aan om zijn enige vriend in de CIA te redden. Martin Lindros verdween in Afrika terwjil hij zendingen uraniumerts volgde. Bourne weet Lindros terug te halen en laat zich overreden om met hem het geldspoor te volgen van de terroristen die nucleair materiaal kochten. Het spoor leidt naar Odessa, maar zodra ze daar zijn wordt Bourne gehinderd door verwarrende flashbacks van onbekende plaatsen en gebeurtenissen. Is hij het slachtoffer van brainwashing? En is de man die hij gered heeft wel de echte Martin Lindros?
Broederbond / Michael Ridpath

BROEDERBOND - Alex Calder 2 / Michael Ridpath
Van Holkema & Warendorf, 359pag., 23cm, ISBN 978-90-269-8593-5
Voormalig gevechtspiloot Alex Calder is verrast wanneer zijn jeugdliefde Kim hem vraagt haar man Todd van Zyl te helpen. Todd is de oudste zoon van de machtige Zuid-Afrikaanse krantentycoon Cornelius van Zyl wiens vrouw achttien jaar geleden werd vermoord. Todd heeft altijd gedacht dat zij het slachtoffer was van guerillastrijders, maar een recent ontdekte brief van zijn moeder werpt een ander licht op de gebeurtenissen. Hij ziet Alex als zijn laatste strohalm om de mysterieuze dood van zijn moeder op te helderen. De sleutel tot het mysterie blijkt namelijk te liggen bij Alex' voormalige werkgever, de investeringsbank Bloomfield Weiss. Alex komt er al snel achter dat er meer aan de hand is en stuit op een internationaal complot dat haar oorsprong vindt in het door de Apartheid geteisterde Zuid-Afrika. Een ontdekking waarmee hij niet alleen grote zakelijke belangen op het spel zet, maar ook de levens van zijn dierbaren in gevaar brengt...
Het Ivoren Rijk - Temeraire 4 / Naomi Novik

HET IVOREN RIJK - Temeraire 4 - Naomi Novik
Uitgeverij Mynx, 304pag., ISBN 978-90-225-4789-2, hardcover met stofomslag
Het is de tijd van Napoleon en zowel de Fransen als de Engelsen maken gebruik van draken als wapen in hun oorlog. Kapitein William Lawernce en zijn draak Temeraire hebben een lange reis afgelegd door Europa en keren huiswaarts met een zeldzame Kazilik draak. Engeland heeft nu meer dan ooit behoefte aan extra bescherming want tijdens de reis van Lawrence en Temeraire is de Britse kust getroffen door een epidemie die een flink gat heeft geslagen in hun verdediging - de drakenluchtmacht is langzaam aan het uitsterven. En die ontwikkelingt mag onder geen beding bekend worden bij de Fransen. Napoleon zou geen seconde aarzelen om van deze buitenkans gebruik te maken en de Engelsen genadeloos aanvallen. Alle hoop is gevestigd op de laatste gezonde draak... om zijn vrienden te helpen zal Temeraire zich opnieuw in gevaar moeten begeven, op zoek naar een remedie in donker Afrika...

Verschenen in september:

De kat die 60 snorharen had / Lilian Jackson Braun
[vert. uit het Engels: Maaike Bijnsdorp]
Utrecht : Zwarte Beertjes, cop. 2007. - 143 p. ; 18 cm. - ([Zwarte beertjes] ; 3091)
Vert. van: The cat who had 60 whiskers. - London : Penguin, cop. 2007.
ISBN 978-90-461-1270-0 : € 7.95
NUR 313 Pockets spanning

De vloek van Odi / Maite Carranza
vert. [uit het Spaans] door Elvira Veenings
Utrecht : Signature, 2007. - 405 p. ; 22 cm. - (De heksenoorlog ; dl. III)
Vert. van: La maldición de Odi. - Barcelona : Edebé, 2007. - (La guerra de las brujas ; pt. 3).
ISBN 978-90-5672-245-6 : € 17.95
NUR 284 Fictie 13 - 15 jaar
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle

Het Shakespeare-geheim / Jennifer Lee Carrell
vert. [uit het Engels] door Anke ten Doeschate en Miebeth van Horn
Utrecht : Signature, 2007. - 401 p. ; 24 cm
Vert. van: Interred with their bones. - Cop. 2007.
ISBN 978-90-5672-246-3 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Tot op het bot / Jan Coffey
[vert. uit het Engels: Els Papelard]
1e dr. - Amsterdam : Mira Books, 2007. - 366 p. ; 21 cm
Vert. van: Trust me once. - Don Mills : Mira Books, cop. 2001.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Harlequin Holland, 2007. - (IBS, International bestseller ; 144. Thriller).
ISBN 978-90-8550-108-4 : € 10.95
NUR 332 Thriller

De stoerste jongen van de wereld / Eoin Colfer
vert. [uit het Engels] door Annelies Jorna ; ill. van Tony Ross
Amsterdam : Pimento, cop. 2007. - 109 p. : ill. ; 22 cm
Vert. van: The legend of the worst boy in the world. - London : Penguin Books, 2007.
ISBN 978-90-499-2232-0 geb. : € 9.95
NUR 282 Fictie 7 - 9 jaar

Prison break / door Ed van Eeden ; gebaseerd op de serie geschreven door Paul T. Scheuring
[vert. uit het Engels: Ed van Eeden]
Amsterdam : TM Publishers
Seizoen 1. Dl. 2. - 3e dr. - 2007. - 272 p. ; 21 cm
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-499-0038-0 : € 12.50
NUR 332 Thriller

Stardust / Neil Gaiman
[vert. uit het Engels: Paul Janse]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2007. - 253 p. : ill. ; 21 cm
Vert. van: Stardust. - Cop. 1999.
Oorspr. Nederlandse titel: Ster. - Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2003.
ISBN 978-90-245-1687-2 : € 12.50

Winterzon / John Grisham
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers ... et al.]
Utrecht : Zwarte Beertjes, cop. 2007. - 183 p. ; 18 cm. - ([Zwarte beertjes] ; 3017)
Vert. van: Skipping Christmas. - Belfry Holdings, cop. 2001.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Bruna, 2001.
ISBN 978-90-461-1268-7 : € 5.-
NUR 312 Pockets populaire fictie

Sluipend gif / Alex Kava
[vert. uit het Engels: Erica Feberwee]
1e dr. - Amsterdam : Mira Books, 2007. - 430 p. ; 21 cm
Vert. van: Whitewash. - Mira Books, cop. 2007.
ISBN 978-90-8550-109-1 : € 11.95
NUR 332 Thriller

De val / Alex Kava
[vert. uit het Engels: Aleid van Eekelen]
1e dr. - Amsterdam : Mira Books, 2007. - 478 p. ; 18 cm
Vert. van: Split second. - Don Mills : Mira Books, cop. 2001.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Harlequin Holland, 2002. - (IBS, International bestseller ; 63).
ISBN 978-90-8550-110-7 : € 4.95
NUR 332 Thriller

Roodkapje / Unni Lindell
vert. [uit het Noors] door Carla Joustra en Ingrid Hilwerda
Utrecht : Signature, 2007. - 334 p. ; 22 cm
Vert. van: Rřdhette. - Oslo : Aschehoug, 2004.
Oorspr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 978-90-5672-252-4 : € 12.50
NUR 305 Literaire thriller

Het Sindone complot / Julia Navarro
[vert. uit het Spaans door Corina Blank ... et al.]
Amsterdam : Muntinga Pockets ; Amsterdam : Sirene, 2007. - 381 p. ; 18 cm. - (Zilver pockets ; 386)
Vert. van: La hermandad de la Sábana Santa. - Barcelona : Random House Mondadori, cop. 2004.
ISBN 978-90-417-6201-6 : € 6.95
NUR 332 Thriller

Kijk nooit om / Brenda Novak
[vert. uit het Engels: Maria Negro]
1e dr. - Amsterdam : Mira Books, 2007. - 334 p. ; 21 cm
Vert. van: Every waking moment. - Don Mills : Harlequin Enterprises, cop. 2005.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Harlequin Holland, 2006. - (IBS, International bestseller ; 124. Thriller).
ISBN 978-90-8550-107-7 : € 10.95
NUR 332 Thriller

Cross / James Patterson
[vert. uit het Engels: Riek Borgers-Hoving]
Utrecht : Bruna, cop. 2007. - 266 p. ; 24 cm
Vert. van: Cross. - Cop. 2006.
ISBN 978-90-229-9338-5 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Tokyo Zero / David Peace
vert. [uit het Engels] Johannes Jonkers
Amsterdam : Cargo, 2007. - 432 p. : ill., krt. ; 23 cm
Vert. van: Tokyo year zero. - Londen : Faber and Faber, cop. 2007. - (Tokyo trilogy ; pt. 1).
ISBN 978-90-234-2630-1 : € 19.90
NUR 305 Literaire thriller

De duivel van Milaan / Martin Suter
vert. [uit het Duits] door Herman Vinckers
Utrecht : Signature, 2007. - 210 p. ; 22 cm
Vert. van: Der Teufel von Mailand. - Zürich : Diogenes, 2006.
ISBN 978-90-5672-230-2 : € 16.95
NUR 305 Literaire thriller

Missie Cuba / Gérard de Villiers
[vert. uit het Frans]
Utrecht : Zwarte Beertjes, cop. 2007. - 245 p. ; 18 cm. - (SAS) ([Zwarte beertjes] ; 3145)
Vert. van: Mission: Cuba - Paris : Gérard de Villiers, cop. 2005.
ISBN 978-90-461-1232-8 : € 7.95
NUR 313 Pockets spanning

Verborgen moordenaars / Robert Wilson
vert. [uit het Engels] Paul Witte
Amsterdam : Cargo, 2007. - 480 p. ; 23 cm
Vert. van: The hidden assassins. - Lendon : HarperCollins, cop. 2006.
ISBN 978-90-234-2629-5 : € 19.90
NUR 305 Literaire thriller

 

Zoek direct op bol.com:

Vind boeken


bol.com

Let op: je verlaat DeBoekenplank als je gaat zoeken...

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ