bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zoeken:


ODOM, Mel

Verenigde Staten, 1957-

Bibliografie:

Series

BUFFY THE VAMPIRE SLAYER

Kwaadaardige sprookjeswezens - Buffy the Vampire Slayer / Mel Odom

KWAADAARDIGE SPROOKJESWEZENS
Gebaseerd op de tv-serie van Joss Whedon
2002, Oud-Beijerland: De Eekhoorn, 207pag., ISBN 90-6056-895-8, 1e druk, hardcover met stofomslag
vert.van: Buffy the Vampire Slayer, Unnatural Selection (1999), vert.uit het Engels: Els Musterd-de Haas

Meer van deze reeks

EDGEWICK LICHTMAKER

De magie van het woud / Mel Odom De ondergang van het woud / Mel Odom

DE MAGIE VAN HET WOORD
2006, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 430pag., ISBN 90-245-5624-4
vert.van: The Rover (2002), vert.uit het Engels: Maren Mostert
Ooit streed de halfling Edgewick Lichtmaker - Wick voor zijn vrienden - zij aan zij met Taurak Bleiz tegen de giftige pestpadden van Donsidans, zoals iedereen weet het verblijf van de trollenkoning. Met Carrad Muzzyl beklom hij de Muil van de Menseneter, op zoek naar de Schedel der Wijzen. Nu slijt Wick zijn dagen als bibliothecaris van de Veste van Wereldwijsheid van Nevelveen, aan de voet van de Bikkelbergen, de laatste plaats op aarde waar de monsters van Onwetendheid, Bijgeloof en Onlogica niet kunnen komen. Aan Wicks voortkabbelende en door niets verstoorde rustige bestaan komt onverwacht een eind als hij bij het afleveren van een boek in het havenkwartier door onvoorziene omstandigheden in handen van piraten valt. Na een reeks avontuurlijke omzwervingen - Wick wordt als slaaf verkocht en weer vrijgekocht door een roverhoofdman - vindt Wick in de Stad der Gehangen Elf vier boeken, geschreven in de taal van de elfen, die hij met zijn leven bewaakt, met de bedoeling ze ongeschonden naar de Veste van Wereldwijsheid te brengen. Of dat zal lukken, dat is een vraag die lang onbeantwoord blijft.

DE ONDERGANG VAN HET WOORD
2007, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 399pag., ISBN 978-90-245-2214-9, 1e druk september 2007
vert.van: The Destruction of the Books (2004), vert.uit het Engels: Susanne Braam
omslagontwerp: Mariska Cock, omslagillustratie: Greg & Tim Hildebrandt / Spiderwebart Gallery, illustratie titelschild: Rien van der Kraan
Na zijn avonturen op het vasteland keerde Edgewick Lichtmaker - Wick voor zijn vrienden - terug naar zijn plichten in de Veste van Wereldwijsheid van Nevelveen, aan de voet van de Bikkelbergen - zoals iedereen weet de laatste plek op aarde waar de monsters van Onwetenheid, Bijgeloof en Onlogica niet kunnen komen. Hoewel zijn hoge leeftijd hem inmiddels beperkingen oplegt, kiest Wick nog steeds met graagte het zeegat om in de wereld op verkenning te gaan. Nu laat hij zich daarbij noodgedwongen vergezellen door een aangenomen hulpje, een eigenwijs schepsel dat luistert naar de naam Juhg. Een ontmoeting op volle zee met een goblin-schip leidt tot Juhgs ontdekking van een machtig boek dat op onverklaarbare wijze in goblin-handen is geraakt. En al gauw leidt deze significante gebeurtenis tot verbijsterende onthullingen, ontdekkingen die een voorbode zijn van de komst van een kwaad dat een regelrechte bedreiging vormt voor de Veste van Wereldwijsheid, waar het woord in de vorm van tienduizenden boeken ooit een veilige behuizing vond. Zal het Woord deze nieuwe dreiging overleven?

Links

De website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ