Homepage: Nieuws

Nieuw verschenen titels: Oktober 2005

Titelinformatie:

Dodelijke lading / James BarringtonDODELIJKE LADING - James Barrington
2005, Baarn: De Fontein, 511pag., ISBN 90-261-2223-3
Spiros Aristides ontdekt op een van zijn duiktochten voor de kust van Kreta een oud vliegtuigwrak met daarin enkele lijken en een koffer met geheimzinnige flacons. Hij neemt de flacons mee en één ervan maakt hij samen met zijn neef open. Vierentwintig uur later worden beide mannen dood aangetroffen, bloedend uit al hun lichaamsopeningen. De toegesnelde arts beseft al snel dat er sprake moet zijn van een onbekend en uiterst dodelijk virus. Het dorp wordt van de buitenwereld afgesloten en de Griekse overheid roept de hulp in van buitenlandse experts. Deze activiteiten worden opgemerkt door de CIA, die onmiddelllijk haar eigen maatregelen treft om de vondst van het virus geheim te houden en alle sporen uit te wissen...

Het Bernini Mysterie (luxe geïllustreerde editie)HET BERNINI MYSTERIE - Dan Brown (Luxe geïllustreerde editie)
2005, Amterdam: Luitingh, 590pag., ISBN 90-245-5539-6
Professor Robert Langdon wordt naar CERN ontboden om een mysterieus symbool op de borst van een vermoorde wetenschapper te duiden. Langdon ziet een verband met de Illuminati... de machtigste terreurbeweging die de wereld ooit gekend heeft. Maar die bestaat allang niet meer. Of toch?
Dan onthullen de Illuminati dat er een tijdbom in het Vaticaan verstopt is. Hun timing is perfect: de kerkleiders zijn bijeen om een nieuwe paus te kiezen en Rome wemelt van de pers. Om de bom te vinden doet men een beroep op Robert Langdom, wiens unieke kennis van de Illuminatie tot het uiterste beproefd zal worden.

Het boek van wraak - Verboden & Verbannen 3 / James ClemensHET BOEK VAN WRAAK - Verboden & Verbannen 3 - James Clemens
2005, Amsterdam: Uitgeverij Luitingh Fantasy, 591pag., ISBN 90-245-4793-8
Het derde deel in de reeks over de avonturen van een jonge vrouw in haar strijd tegen het kwaad.

Het bedrog van Opal - Artemis Fowl / Eoin ColferARTEMIS FOWL: HET BEDROG VAN OPAL - Eoin Colfer
2005, Amsterdam: Vassallucci, 296pag., ISBN 90-5000-669-8, 1e druk
Het veertienjarige criminele genie Artemis Fowl heeft een zeer gewaagde kunstroof gepland. Hij weet op geniale wijze het schilderij De elfendief uit een bankkluis te ontvreemden. Op het moment dat hij de authenticiteit van het schilderij wil vaststellen, weet de bodyguard van Artemis nog maar net een aanslag op zijn jonge meester te verijdelen. Holly Short staat op het punt om gepromoveerd te worden tot de eerste vrouwelijke majoor van de elfBI. Zonder de steun van elfBI-commandant Julius Root zou dat nooit zijn gelukt, maar laat het nu net Root zijn met wie Holly samen in een hinderlaag wordt gelokt! Voor de surveillancecamera's lijkt het net als Holly haar commandant neerschiet, alvorens uit de hinderlaag te ontsnappen. Wie zal Holly geloven als ze vertelt dat ze Julius Root juist probeerde te redden?

Diagnose / Robin CookDIAGNOSE - Robin Cook
2005, Utrecht: A.W. Bruna, 421pag., ISBN 90-229-9119-9
Sean McGillin is achtentwintig en kerngezond totdat hij zijn benen breekt tijdens een rondje skeeleren in Central Park. Binnen vierentwintig uur na de operatie overlijdt hij. Darlene Morgan, een moeder van zesendertig, wacht hetzelfde lot. Een eenvoudige meniscusoperatie wordt haar fataal. Forensisch pathologen Laurie Montgomery en Jack Stapleton vragen ze zich af hoe het mogelijk is dat kerngezonde jonge mensen na afloop van een geslaagde routineoperatie overlijden. Zo op het eerste gezicht lijkt er geen enkel verband tussen de gevallen te zijn, maar Laurie heeft daar haar twijfels over. Ondanks de nodige tegenwerking van hun superieuren stellen ze een onderzoek in en komen ze tot schokkende conclusies...

Wanneer de hemel huilt / Ted DekkerWANNEER DE HEMEL HUILT - Ted Dekker
2005, Hoenderloo: Novapres, 396pag., ISBN 90-6318-271-6
Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, in een dorpje in de Balkan, speelt een groep soldaten een wreed spel met een priester en zijn gemeente. Janjic Jovic doet aarzelend mee. Maar hij is niet voorbereid op de ongelofelijke demonstratie van liefde en de verschrikkelijke gebeurtenissen die daarop volgen. Nu, vele jaren later, zal datzelfde spel tot leven komen in zijn eigen hart. Hij wordt hevig verliefd op de verkeerde vrouw. Nu is het de beurt aan Janjic om het spel te spelen. Maar het kost hem alles.

De Runen van Aarde - De Laatste Kronieken van Thomas Covenant 1 / Stephen DonaldsonDE RUNEN VAN AARDE - De Laatste Kronieken 1 - Stephen Donaldson
2005, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 735pag., ISBN 90-245-5205-2
Twintig jaar na het verschijnen van het eerste deel van de Kronieken van Thomas Covenant keert Donaldson terug naar Het Land.

De erfenis van Fontanelli / Andreas EschbackDE ERFENIS VAN FONTANELLI - Andreas Eschbach
2005, Uithoorn: Karakter Uitgevers, 551pag., ISBN 90-6112-014-4
John Salvatore Fontanelli is een arme sloeber, totdat hij een ongelooflijke erfenis in zijn schoot geworpen krijgt: een vermogen dat een verre voorvader in de 15e eeuw nagelaten heeft en dat door samengestelde rente in 500 jaar enorm is uitgegroeid. Maar het testament bevat een raadselachtige profetie: de erfgenaam van dit vermogen, zo voorspelt her, zal ooit de mensheid haar 'verloren toekomst' teruggeven.
Johns leven verandert van het ene moment op het andere. Hij moet zich laten omringen door bodyguards en onderhandelt met ministers en kardinalen. De mooiste vrouwen werpen zich aan zijn voeten. Maar kan hij nog iemand vertrouwen?

Prinses - De Cirkel 3 / Melaina FarandaPRINSES - De Cirkel 3 - Melaina Faranda
2005, Amsterdam: Uitgeverij M, 256pag., ISBN 90-225-4301-3
De vreemde, donkere spiegel die Ella van haar oma heeft gekregen, laat haar vreemde en soms angstaanjagende beelden zien.
Dan, nadat ze gepest is door een groep jongens, komt ze terecht in een depressie die uiteindelijk leidt tot aanvallen van vreetbuien. In haar wanhoop raakt Ella geobsedeerd door haar magische spiegel totdat ze geen onderscheid meer kan maken tussen de werkelijke wereld en de wereld in de spiegel. Kunnen de andere leden van De Cirkel haar helpen voor het te laat is?

De Vlucht van de Nachtraven - De Saga van de Duistere Oorlog 1 / Raymond E. FeistDE VLUCHT VAN DE NACHTRAVEN - De Saga van de Duistere Oorlog 1 - Raymond E. Feist
2005, Amsterdam: Luitingh, 384pag., 24cm, ISBN 90-245-5629-5
Twee jaar na de gebeurtenissen in De Terugkeer van de Banneling ondergaat Puc, de machtigste magiër die ooit leerde, een nachtmerrie waarin hij opnieuw de storm beleeft waarmee Magiër vele jaren geleden zo aangrijpend begon. Deze keer weet Puc niet aan het ziedend stormgeweld te ontkomen. In plaats daarvan wordt hji overspoeld door een immens grote duistere vloedgolf die heel Midkemia dreigt weg te vagen...

De Orde / Paul GoekenDE ORDE - Paul Goeken
2005, Utrecht: A.W. Bruna, 307pag., ISBN 90-229-8995-X
Op vrijdag 13 oktober wordt in Granada iman Kamal Shoukri vermoord. Op zijn lichaam wordt een kleine, witte lap gevonden met in het midden een rood kruis. Drie dagen later vindt er weer een executie van een imam plaats, ditmaal in Barcelona. Ook nu treft men op het lichaam weer dezelfde merkwaardige relikwie aan. De aanslagen veroozaken grote onrust in Spanje. De link met de lang vergeten Tempeliersorde wordt gelegd en de pers ruikt sensatie. Alfonso Silva van de elite-eenheid Nueve krijgt de taak 'de Tempelridder', zoals de moordenaar is gedoopt, te vinden. Maar terwijl Silva samen met Carmen Marrero de jacht op de Tempelridder opent, ontwikkelt zich in de politieke arena een ander gevaar..

De stiefvader / Mary Higgins ClarkDE STIEFVADER - Mary Higgins Clark
2005, Amsterdam: Sijthoff, 350pag., 21cm, ISBN 90-245-5366-0
Toen ze tien jaar oud was, schoot Liza Barton haar moeder dood. De rechtbank oordeelde dat het een ongeluk was. Maar haar gewelddadige stiefvader beweerde dat het een opzettelijke daad was en de pers gaf hem gelijk. Meer dan twintig jaar later keert Liza, die haar naam in Celia heeft veranderd, terug naar het huis van haar ongelukkige jeugd. Daar schuilt nog altijd een dodelijk geheim.

Zuiver van hart / Susan HillZUIVER VAN HART - Simon Serrailler 2 - Susan Hill
2005, Amsterdam: Sijthoff, 383pag., ISBN 90-245-5180-3
Simon Serrailler is tot in zijn ziel betrokken bij zijn doodzieke gehandicapte zus Martha. Maar hij kan alleen maar toekijken, en liefhebben. Wel kan hij als rechercheur in actie komen wanneer er een kind verdwijnt, de negenjarige David. Een zinderende speurtocht volgt. Ondertussen kan ex-gedetineerde Andy Gunton geen weerstand bieden aan de verlokkingen van de misdaad. Zuiver van hart draait om schuld en daderschap; morele vraagstukken waarop geen gemakkelijk antwoord bestaat.

Caesar: Het zwaard van de macht / Conn IgguldenCAESAR - HET ZWAARD VAN DE MACHT - Conn Iggulden
2005, 's-Gravenhage: BZZTôH, 520pag., 24cm, ISBN 90-453-0149-0
Na de Spartacusopstand keren Julius Caesar en Marcus Brutus, naar Spanje gestuurd om de Romeinse kolonies te leiden, terug naar Rome. Tegen het decor van politieke oppositie, familieruzies, gewapende conflicten en corruptie nemen zij het op tegen machtige senatoren om consul van Rome te worden. Caesar leidt zijn legioenen naar het noorden om de strijd met de Gallische stammen aan te gaan. Zijn dominante positie, leiderschap, nieuwe vriendschappen met andere aanvoerders en overweldigende ambitie vervreemden hem van zijn oude vriend Brutus, de grote zwaardvechter en krijgsman. Hun lange vriendschap vertoond scheurtjes.

De Colorado Kid / Stephen KingDE COLORADO KID - Stephen King
2005, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, Poema Pocket, 143pag., ISBN 90-245-5381-4
Op een eiland voor de kust van Maine wordt een dode man gevonden. Op het lichaam is geen enkele identificatie te vinden. Alleen de vasthoudendheid van Vince Teague en Dave Bowie, twee plaatselijke journalisten, en een student in de forensische wetenschap levert aanwijzingen op. Het duurt dan ook ruim een jaar voordat de man geïdentificeerd is. En dat is pas het begin van het mysterie. Want hoe meer ze te weten komen over de man en de verbijsterende omstandigheden van zijn dood, hoe minder ze begrijpen...
De Nachtmerrie / Dean KoontzNACHTMERRIE - Dean Koontz
2005, Amsterdam: Luitingh, 332pag., ISBN 90-245-5690-2
'Als je dit briefje niet naar de politie brengt en die erbij betrekt, dood ik een lieftallige blonde onderwijzeres. Als je dit briefje wél naar de politie brengt, dood ik in plaats daarvan een oude dame die veel aan liefdadigheid doet. Je hebt vier uur om te beslissen. De keuze is aan jou.'
Dat was de eerste boodschap voor de vriendelijke, hardwerkende dertiger Billy Wiles. Het lijkt een zieke grap en zijn vriend bij de politie, Lanny Olson, ziet het ook zo. Totdat vlak erna een onderwijzeres bruut vermoord wordt. Het is Billy's fout: hij heeft de politie erbuiten gehouden. En daarom is er weer een briefje, weer een deadline, weer een ultimatum... en worden er weer twee levens bedreigd..

De lijfwacht / John LawtonDE LIJFWACHT - John Lawton
2005, Den Haag: BZZTôH, 352pag., ISBN 90-453-0365-5
London, april 1956. De sovjetleiders Chroetsjov en Boelganin zijn in Groot-Brittannië op staatsbezoek. Hoofdinspecteur Troy krijgt de opdracht als lijfwacht te fungeren omdat hij als zoon van een Russische emigrant de taal spreekt. Maar zijn werkelijke missie, het bespioneren van Chroetsjov, moet geheim blijven. Als bij de romp van het schip van de sovjetleiders het onherkenbaar verminkte lijk van een duiker wordt gevonden, raakt Troy geïntrigeerd. Wat deed die kikvorsman daar en in wiens opdracht? Troy wordt bij zijn onderzoek geconfronteerd met het rotte hart van MI6, zijn eigen kindertijd en de gevaarlijke en bevallige armen van zijn oude vlam Larissa Tosca, ex-lid van het Amerikaanse leger én de Russische KGB. Terwijl Troy zich vastbijt in de raadselen rond de duiker, volgen er meerdere onverklaarbare moorden.

Het licht van Noneem / Nico MeijerHET LICHT VAN NONEEM - Nico Meijer
2005, Kampen: Callenbach, 416pag., ISBN 90-266-1329-6
Na de dood van zijn opa belandt Steven in een vreemde wereld. Daar ontmoet hij Obitu en Tilata. Zij behoren tot het volk van de Quibettaniërs. Dit vredelievende volk wordt bedreigd door de oorlogszuchtige Tokapi. Volgens de overlevering is Steven de aangewezen persoon om het volk te redden. Hij moet dit doen door het licht van Noneem terug te brengen naar de plek waar het oorspronkelijk vandaan komt. Het probleem is echter dat niemand precies weet wat hij op deze reis zal tegenkomen. Hij krijgt te maken met gevaar, wanhoop, verraad, maar ook humor en ongekende vriendschappen. Zal het Steven lukken om zijn opdracht tot een goed einde te brengen?

Het verloren labyrint / Kate MosseHET VERLOREN LABYRINT - Kate Mosse
2005, Houten: Van Holkema & Warendorf, 528pag., ISBN 90-269-8361-1
Juli 2005: Bij archeologische opgravingen aan de voet van de Pyreneeën ontdekt Alice Tanner twee eeuwenoude skeletten. Het zijn niet alleen de oude botten die haar een onprettig gevoel geven, de hele tombe straalt een overweldigende kwaadaardige kracht op haar uit. Op de wand van de grafkamer is een laybyrint gekerfd, en bij een van de skeletten vindt ze een ring met eenzelfde labyrint. Het bange besef dringt tot Alice door dat ze iets verstoord heeft dat verborgen had moeten blijven, en dat ze op een of andere manier een verbinding heeft gelegd met een huiveringwekkend verleden, haar verlende? ...

Dans des Doods / Preston & ChildDANS DES DOODS - Douglas Preston & Lincoln Child
2005, Amsterdam: Luitingh, 397pag., ISBN 90-245-5559-0
FBI-agent Pendergast is een van de meest ontwapenende personages in de misdaadliteratuur. Maar hij heeft een gedreven, dodelijke vijand, die hem al zijn hele leven achtervolgt: zijn levensgevaarlijke, maar geniale broer Diogenes. En Diogenes acht de tijd rijp om de wapens op te nemen. Een voor een sterven Pendergasts dierbaren een unieke, afgrijselijke dood. Pendergast wordt van de moorden verdacht, en hij probeert wanhopig uit handen van de federale overheid te blijven. Tegelijkertjd moet hij, geholpen door zijn trouwe vriend Vincent d'Agosta, zijn broer tegenhouden. Maar hoe kan Pendergast iemand stoppen die minstens zo intelligent is als hijzelf? Iemand die twintig jaar de tijd heeft gehad om de gruwelijkste misdaad ooit voor te bereiden?

Nachtlicht - Alan Banks 2 / Peter RobinsonNACHTBLIK - Alan Banks 2 - Peter Robinson
2005, Utrecht: A.W. Bruna, 253pag., 24m, ISBN 90-229-8997-6
Vlak bij het dorpje Helmthorpe in Yorkshire wordt het lichaam gevonden van Harry Steadman, half begraven onder een ingestort muurtje. Steadman was historicus en leidde samen met zijn vrouw een teruggetrokken leven. De inwonders van Helmthorpe kenden hem als een vriendelijke man die geen vlieg kwaad zou doen, dus wie zou hem hebben willen vermoorden? De gruwelijke moordzaak stelt inspecteur Alan Banks voor een raadsel. In eerste instantie lijkt niemand een motief te hebben voor de moord, maar wanneer Banks dieper graaft blijkt dat er toch meer dan één persoon is die niet de waarheid spreekt. De sleutel tot de oplossing lijkt te liggen bij een jong meisje: Sally Lamb, die meer van de zaak lijkt af te weten. Maar zal zij Banks in vertrouwen nemen?

De duistere betovering / E. Rose SabinDE DUISTERE BETOVERING - E. Rose Sabin
2005, 's-Gravenhage: BZZTôH, 256pag., 22cm, ISBN 90-453-0190-3
Trevor Blake bezit grote magische krachten. Hij kan bijvoorbeeld objecten op afstand manipuleren. In de kleine boerengemeenschap waar hij met zijn familie woont, is toverij echter streng verboden. Van jongs af aan heeft Trevor daarom zijn krachten onderdrukt. In de bruisende kuststad Port-of-Lords woont een groep tovenaars die een geheime ondergrondse Gemeenschap hebben opgericht. Zolang de tovenaars onder elkaar zijn, kunnen zij hun talenten grenzeloos botvieren. Samen met zijn beste vriend Lesley reist Trevor naar Port-of-Lords om zich bij de geheime Gemeenschap aan te sluiten. Zodra de jongens aankomen, beginnen de problemen. Zelfs met zijn formidabele krachten zal Trevor het Kwaad niet zomaar kunnen keren.

De nachtkamer / Peter StraubDE NACHTKAMER - Peter Straub
2005, Amsterdam: Luitingh, 350pag., ISBN 90-245-5669-4
De populaire kinderboekenschrijfster Willy Patrick vreest dat ze haar verstand aan het verliezen is wanneer ze de onbedwingbare behoefte voelt haar dochter te redden. Dat is onmogelijk: Willy weet ook wel dat zij samen met haar vader is omgekomen bij een bizar ongeluk.
Dan ontmoet ze Tim Underhill, ook een auteur die achtervolgd wordt door de dood van geliefden. Wat hem de stuipen op het lijf jaagt, is dat Willy sprekend lijkt op de heldin van het boek waaraan hij werkt. En dat ze in het gevaar verkeert dat hij bedacht heeft...

Afrekening / Wicca 13 - Cate TiernanAFREKENING - Wicca 13 - Cate Tiernan
2005, Amsterdam: Uitgeverij M, 208pag., ISBN 90-225-4315-3
Ergens moeten mensen zijn die mij begrijpen en die de raadsels uit het verleden kunnen verklaren.
Ik ben van ver gekomen om hen te zoeken. Maar in plaats van kennis of begrip ontmoet ik slechts gevaar, vijandigheid en angst...
Lotsbestemming / Wicca 14 - Cate TiernanLOTSBESTEMMING - Wicca 14 - Cate Tiernan
2005, Amsterdam: Uitgeverij M, 219pag., ISBN 90-225-4316-1
Ik dacht dat het ergste achter me lag. Mijn carrière als Zoeker is voorbij. Maar er hangt me iets boven het hoofd; iets uit het verleden.
De weg die ik moet gaan is onzeker. Ik dank de Godin dat ik Hunter heb. Maar Morgan zal altijd naast me staan...
Samen kunnen wij iedere vijand aan. Ik moet mijn toekomst onder ogen zien.
24 : Vetorecht / John WhitmanVETORECHT - 24 - John Whitman
2005, Houten: Van Holkema & Warendorf, 261pag., ISBN 90-269-8530-4
Special Agent Jack Bauer ontdekt tijdens een undercoveroperatie dat de Greater Nation, de militie van nationalist Brett Marks, op het spoor is gekomen van mogelijke nieuwe terroristische aanslagen. Bauer staat voor een raadsel als hij erachter komt dat deze dreiging bekend was bij Justitie en dat het ministerie een eigen infiltrant binnen de Greater Nation heeft. Waarom werd CTU hiervan niet op de hoogte gebracht? En waarom lijkt de infiltrant een van de meest toegewijde volgelingen van Marks?

De Middelman / Peter de ZwaanDE MIDDELMAN - Peter de Zwaan
2005, Hengelo: Elbertinck, 115pag., ISBN 90-8569-007-2
Rockne Paradise heeft een beroep waarover hij al meer dan dertig jaar met niemand heeft kunnen praten: het eenzaamste beroep ter wereld. Als hij besluit dat het tijd is voor een grote verandering denkt Rocknes middelman dat zijn beste kracht last heeft van een identiteitscrisis waarvan de gevolgen groot kunnen zijn. De middelman neemt maatregelen die leiden tot een gewelddadige confrontatie. Rockne besluit zijn vak nog een keer in alle stilte uit te oefenen.

Verschenen in oktober:

Celeste / [naar] Virginia Andrews
[vert. uit het Engels: Parma van Loon]
Baarn : De Kern, cop. 2005. - 336 p. ; 23 cm. - (Celeste ; dl. 1)
Vert. van: Celeste. - New York [etc.] : Pocket Books, 2004.
ISBN 90-325-1038-X geb. : € 19.95
NUR 335 Griezel- en spookverhalen, horror

De rustige kust / Alex Barclay
[vert. uit het Engels: Martin Jansen in de Wal]
Baarn : De Fontein, cop. 2005. - 319 p. ; 23 cm
Vert. van: Darkhouse. - London : HarperCollins, 2004.
ISBN 90-261-2212-8 : € 16.95 (A)
NUR 332 Thriller

Dodelijke lading / James Barrington
[vert. uit het Engels: Pieter Janssens]
Baarn : De Fontein, cop. 2005. - 511 p. ; 23 cm
Vert. van: Pandemic. - London : Macmillan, 2005.
ISBN 90-261-2223-3 : € 17.95
NUR 332 Thriller

De kleine revolver : roman / Aster Berkhof
Antwerpen ; Amsterdam : Houtekiet, cop. 2005. - 319 p. ; 22 cm
ISBN 90-5240-865-3 geb. : € 19.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Arthur en de Minimoys / Luc Besson
[vert. uit het Frans Ruben in 't Groen]
1e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2005. - 192 p. ; 20 cm
Vert. van: Arthur et les Minimoys. - Intervista, 2002.
ISBN 90-225-4300-5 : € 10.-
NUR 334 Fantasy

Het duister / Ingrid Black
vert. [uit het Engels] door Sandra van de Ven
3e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 389 p. ; 22 cm
Vert. van: The dark. - London : Headline, 2004.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2004.
ISBN 90-414-0912-2 : € 19.95

De eerste koning van Shannara / Terry Brooks
[vert. uit het Engels Frans Hille]
2e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2005. - 445 p. : krt. ; 22 cm. - (Shannara)
Vert. van: First king of Shannara. - New York : Ballantine Books, cop. 1996.
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Het Spectrum, 1997. - (Shannara-serie) (Fantasy reeks).
ISBN 90-225-4292-0 geb. : € 17.95
NUR 334 Fantasy

Tanequil / Terry Brooks
[vert. uit het Engels Fanneke Cnossen]
1e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2005. - 363 p. : krt. ; 22 cm. - (De hoge drui¨de van Shannara ; dl. 2)
Vert. van: Tanequil. - New York : Del Rey, 2004. - (High druid of Shannara ; b. 2).
ISBN 90-225-4291-2 geb. : € 16.50
NUR 334 Fantasy

Het Bernini mysterie / Dan Brown
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg]
32e dr. - Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2005. - 461 p. : ill., plgr. ; 23 cm
Vert. van: Angels & demons. - Cop. 2000.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2003.
ISBN 90-245-4790-3 : € 19.95
NUR 332 Thriller

De Da Vinci code / Dan Brown
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg]
38e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2005. - 429 p. : ill. ; 23 cm
Vert. van: The Da Vinci code. - Cop. 2003.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2004.
ISBN 90-245-4800-4 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Het Juvenalis dilemma / Dan Brown
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg]
13e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2005. - 365 p. ; 23 cm
Vert. van: Digital fortress. - New York : St. Martin's Press, cop. 1998.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2004.
ISBN 90-245-5302-4 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Speelbal / Declan Burke
[vert. uit het Engels: Uta Anderson]
Rijswijk : Elmar, cop. 2005. - 262 p. ; 23 cm
Vert. van: Eightball boogie. - Dublin : Sitric Books, cop. 2003.
ISBN 90-389-1639-6 : € 18.50
NUR 330 Spannende boeken algemeen

De dans van de reus / Robert Carter
[vert. uit het Engels Jan Steemers]
2e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2005. - 416 p. ; 22 cm. - (De taal der stenen ; dl. 2)
Vert. van: The giants dance. - Cop. 2004.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2004.
ISBN 90-225-4085-5 : € 19.95
NUR 334 Fantasy

Het Jericho-plan / John Case
[vert. uit het Engels: Joost van der Meer ... et al.]
2e dr. - Amsterdam [etc.] : Zwarte Beertjes, 2005. - 428 p. ; 18 cm. - ([Zwarte beertjes] ; 3347)
Vert. van: The syndrome. - New York : Ballantine Books, cop. 2001.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : De Boekerij, 2001.
ISBN 90-461-2091-0 : € 8.95
NUR 313 Pockets spanning

Het kille huis / Jodi Compton
[vert. uit het Engels: Cherie van Gelder]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2005. - 382 p. ; 21 cm
Vert. van: Sympathy between humans. - London : Hodder & Stoughton, cop. 2005.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 90-245-4633-8 : € 17.95
NUR 332 Thriller

De diamanten troon / David Eddings
[vert. uit het Engels Gerda Wolfswinkel]
2e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2005. - 478 p. : krt. ; 22 cm. - (Het Elenium ; b. 1)
Vert. van: The diamond throne. - New York : Ballantine Books, cop. 1989. - (The Elenium ; b. 1).
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Het Spectrum, 1993. - (Het Elenium ; b. 1) (Fantasy-reeks).
ISBN 90-225-4297-1 geb. : € 17.95
NUR 334 Fantasy

Het eiland Thurn / David en Leigh Eddings
[vert. uit het Engels: Karin Langeveld]
2e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2005. - 383 p. : krt. ; 22 cm. - (De Dromers ; b. 1)
Vert. van: The isle of Thurn. - Cop. 2001. - (The Dreamers ; b. 1).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2003.
ISBN 90-225-3729-3 geb. : € 17.95
NUR 334 Fantasy

De robijnridder / David Eddings
[vert. uit het Engels Ingrid Tóth]
2e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2005. - 430 p. : krt. ; 22 cm. - (Het Elenium ; b. 2)
Vert. van: The ruby knight. - New York : Ballantine Books, cop. 1991. - (The Elenium ; b. 2).
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Het Spectrum, 19993. - (Het Elenium ; b. 2) (Fantasy-reeks).
ISBN 90-225-4298-X geb. : € 17.95
NUR 334 Fantasy

De saffieren roos / David Eddings
[vert. uit het Engels Ingrid To´th]
2e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2005. - 621 p. : krt. ; 22 cm. - (Het Elenium ; b. 3)
Vert. van: The sapphire rose. - New York : Ballantine Books, 1991. - (The Elenium ; b. 3).
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Het Spectrum, 1994. - (Het Elenium ; b. 3) (Fantasy-reeks).
ISBN 90-225-4299-8 geb. : € 17.95
NUR 334 Fantasy

Prinses / Melaina Faranda
[vert. uit het Engels Mechteld Jansen]
1e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2005. - 253 p. ; 20 cm. - (De cirkel ; dl. 3)
Vert. van: Princess. - Random House, cop. 2004.
ISBN 90-225-4301-3 : € 8.95
NUR 334 Fantasy

De moordenaars / Raymond E. Feist
[vert. uit het Engels door Richard Heufkens]
6e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2005. - 350 p. : krt. ; 23 cm. - (Krondor ; b. 2)
Vert. van: Krondor : the assassins. - Cop. 2000. - Oorspr. uitg.: London : Voyager, 1999. - (The Riftwar legacy ; b. 2).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Meulenhoff-M fantasy, 2000.
ISBN 90-225-4152-5 geb. : € 9.90
NUR 334 Fantasy

Traan der goden / Raymond E. Feist
[vert. uit het Engels door Richard Heufkens]
6e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2005. - 383 p. : krt. ; 23 cm. - (Krondor ; b. 3)
Vert. van: Krondor : tear of the gods. - London : Voyager, 2000. - (The Riftwar legacy ; b. 3).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Meulenhoff-M fantasy, 2001.
ISBN 90-225-4153-3 geb. : € 9.90
NUR 334 Fantasy

Het verraad / Raymond E. Feist
[vert. uit het Engels door Richard Heufkens]
7e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2005. - 416 p. ; 23 cm. - (Krondor ; b. 1)
Vert. van: Krondor : the betrayal. - London : Voyager, 1999. - (The Riftwar legacy ; b. 1). - Oorspr. uitg.: 1998.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Meulenhoff-M fantasy, 2000.
ISBN 90-225-4151-7 geb. : € 9.90
NUR 334 Fantasy

De vlucht van de nachtraven / Raymond E. Feist
[vert. uit het Engels: Lia Belt]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2005. - 384 p. : krt. ; 24 cm. - (De saga van de duistere oorlog ; b. 1)
Vert. van: The flight of the nighthawks. - Cop. 2005. - (Darkwar saga ; b. 1).
ISBN 90-245-5629-5 geb. : € 17.95 (A)
NUR 334 Fantasy

Paranoia / Joseph Finder
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers]
6e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2005. - 381 p. ; 23 cm
Vert. van: Paranoia. - 2003.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 90-245-4966-3 : € 18.95
NUR 331 Detective

De bewoonde wereld / Nicci French
vert. [uit het Engels] door Molly van Gelder en Eelco Vijzelaar
12e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 317 p. ; 20 cm
Vert. van: Land of the living. - London : Joseph, 2002.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2002.
ISBN 90-414-0900-9 : € 12.50

Het geheugenspel / Nicci French
vert. [uit het Engels] door Gideon den Tex
53e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 334 p. ; 20 cm
Vert. van: The memory game. - London : Heinemann, 1997.
1e dr. Nederlandse uitg.: 1997.
ISBN 90-414-0532-1 : € 12.50

Onderhuids / Nicci French
vert. [uit het Engels] door Molly van Gelder en Eelco Vijzelaar
36e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 351 p. ; 20 cm
37e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 351 p. ; 20 cm
39e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 351 p. ; 20 cm
Vert. van: Beneath the skin. - London : Joseph, 2000.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2000.
ISBN 90-414-0704-9 : € 12.50

Het veilige huis / Nicci French
vert. [uit het Engels] door Gideon den Tex
52e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 319 p. ; 20 cm
Vert. van: The safe house. - London : Joseph, cop. 1998.
1e dr. Nederlandse uitg.: 1998.
ISBN 90-414-0415-5 : € 12.50

Misdaad / Jef Geeraerts
Tweede cyclus. - Cop. 2005. - 1231 p. ; 21 cm
Amsterdam : Meulenhoff ; Antwerpen : Manteau, 2005-.... - .. dl. ; 21 cm
Bevat: Double-face. - 14e dr. - 1e dr.: Antwerpen ; Amsterdam : Manteau, 1990. - (Grote Marnixpocket ; gmp 391) ; Het Rashomon-complex. - 11e dr. - 1e dr.: Antwerpen ; Amsterdam : Manteau, 1992. - (Grote Marnixpocket ; gmp 427) ; De Cu Chi case. - 11e dr. - 1e dr.: Antwerpen ; Amsterdam : Manteau, 1993 ; Dossier K. - 5e dr. - 1e dr.: Amsterdam : Prometheus, 2002.
ISBN 90-8542-035-0 geb. : € 49.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Afgunst / Kathryn Harrison
vert. [uit het Engels] Marian Lameris en Rob van der Veer
Amsterdam : Cargo, De Bezige Bij, 2005. - 315 p. ; 22 cm
Vert. van: Envy. - New York : Random House, 2005.
ISBN 90-234-1809-3 : € 17.90
NUR 305 Literaire thriller

Nacht en ontij / Tami Hoag
[vert. uit het Engels Karina Zegers de Beijl]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2005. - 415 p. ; 21 cm
Vert. van: Kill the messenger. - New York : Bantam Books, cop. 2004.
ISBN 90-443-1412-2 : € 18.50
NUR 332 Thriller

De thuiskomst : het rijk van de ouderlingen / Robin Hobb
[vert. uit het Engels: Erica Feberwee]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2005. - 136 p. ; 21 cm
Vert. van: Homecoming. - Cop. 2003.
Uitg. in het kader van het tienjarig schrijversjubileum.
ISBN 90-245-5348-2 geb. : € 5.90

Een middag aan zee / Marianne en Theo Hoogstraaten
Baarn : De Fontein, cop. 2005. - 192 p. ; 22 cm
ISBN 90-261-2245-4 : € 14.95
NUR 332 Thriller

Het spokenbureau / Eva Ibbotson
vert. [uit het Engels] door Sofia Engelsman ; [ill.: Stern Nijland ... et al.]
2e dr. - Haarlem : Gottmer, 2005. - 171 p. : ill. ; 21 cm
Vert. van: Dial a ghost. - London : Macmillan Children's Books, 1996.
1e dr.: 2002.
ISBN 90-257-3543-6 geb. : € 13.-
NUR 283 Fictie 10 - 12 jaar

Doodsimpel / Peter James
[vert. uit het Engels: Jacqueline Caenberghs]
Baarn : De Fontein, cop. 2005. - 319 p. ; 23 cm
Vert. van: Dead simple. - London [etc.] : Macmillan, 2005.
ISBN 90-261-2224-1 : € 16.95 (A)
NUR 332 Thriller

De negen levens / Diana Wynne Jones
vert. [uit het Engels] door Ank van Wijngaarden ; [ill.: Gitte Spee]
7e dr. - Amsterdam : Ploegsma, 2005. - 237 p. : ill. ; 22 cm. - (De magische wereld van Chrestomanci)
Vert. van: Charmed life. - Macmillan Children's Books, 1977.
Wordt vervolgd door: De twaalf werelden.
1e dr. Nederlandse uitg. (gei¨ll. door Jaap Nieuwenhuis): 1980.
ISBN 90-216-1723-4 geb.
ISBN 90-216-1908-3
€ 10.- (A)
NUR 283 Fictie 10 - 12 jaar

Het wisselkasteel / Diana Wynne Jones
vert. [uit het Engels] door Huberte Vriesendorp ; [ill.: Gitte Spee]
Amsterdam : Ploegsma, cop. 2005. - 314 p. : ill. ; 22 cm. - (De magische wereld van Chrestomanci)
Vert. van: Conrad's fate. - London : HarperCollins Children's Books, 2005.
ISBN 90-216-1798-6 geb. : € 17.95 (A)

Spionagewerk / Gordon Kent
[vert. uit het Engels: Jan Mellema]
Uithoorn : Karakter, cop. 2005. - 490 p. ; 24 cm
Vert. van: Hostile contact. - London : HarperCollins, 2003.
ISBN 90-6112-393-3 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Een lied van Susannah / Stephen King
met ill. van Darrel Anderson
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers]
4e dr. - Amsterdam : Luitingh, cop. 2005. - 461 p. : ill. ; 23 cm. - (De donkere toren ; 6)
Vert. van: Song of Susannah. - Hampton Falls, N.H. : Grant, 2004. - (The dark tower ; 6).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2004.
ISBN 90-245-4628-1 : € 17.50
NUR 334 Fantasy

De nachtploeg / Natsuo Kirino
vert. [uit het Engels] door Yolande Ligterink
4e dr. - Amsterdam : Sijthoff, 2005. - 478 p. ; 23 cm
Vert. van: Out. - Cop. 1997.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 90-245-5352-0 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Gegrepen / Dean Koontz
[vert. uit het Engels: Cherie van Gelder]
3e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2005. - 350 p. ; 23 cm
Vert. van: The taking. - New York : Bantam Books, 2004.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 90-245-4809-8 : € 16.95
NUR 332 Thriller

Zonnestorm / Åsa Larsson
vert. [uit het Zweeds] door Jasper Popma
3e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 277 p. ; 22 cm
Vert. van: Solstorm. - Stockholm : Bonnier, 2003.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2004.
ISBN 90-414-0877-0 : € 19.95

Spreek zacht / Pam Lewis
[vert. uit het Engels Wil van der Terp]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2005. - 320 p. ; 24 cm
Vert. van: Speak softly, she can hear. - New York : Simon & Schuster, 2005.
ISBN 90-443-1074-7 : € 17.90
NUR 332 Thriller

De Tristan strategie / Robert Ludlum
[vert. uit het Engels: Bob Snoijink]
6e dr. - Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, cop. 2005. - 414 p. ; 21 cm
Vert. van: The Tristan betrayal. - Myn Pyn, cop. 2003.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2004.
ISBN 90-245-5589-2 : € 12.50

Robert Ludlum's Het Bourne testament / Eric van Lustbader
[vert. uit het Engels: Frans van Delft]
3e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2005. - 447 p. ; 23 cm
Vert. van: Robert Ludlum's Jason Bourne in The Bourne legacy. - Cop. 2004.
Vervolg op de Bourne trilogie.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 90-245-5035-1 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Dag van geweld / Andy McNab
[vert. uit het Engels Piet Dal]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2005. - 319 p. ; 24 cm
Vert. van: Deep black. - London [etc.] : Bantam Books, 2004.
ISBN 90-443-1390-8 : € 18.50
NUR 332 Thriller

Het licht van Noneem / Nico Meijer
Kampen : Callenbach, cop. 2005. - 416 p. : ill., krt. ; 23 cm
ISBN 90-266-1329-6 : € 14.95
NUR 283 Fictie 10 - 12 jaar
NUR 334 Fantasy

De Acht / Katherine Neville
[vert. uit het Engels: Marjolein van Velzen]
7e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2005. - 671 p. ; 23 cm
Vert. van: The Eight. - London : Headline, 1989.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 90-245-5194-3 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Terug naar de kust / Saskia Noort
19e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 244 p. ; 20 cm
20e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 244 p. ; 20 cm
21e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 244 p. ; 20 cm
22e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 244 p. ; 20 cm
23e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 244 p. ; 20 cm
28e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 244 p. ; 20 cm
1e dr.: 2003. - (Marie Claire thrillers).
ISBN 90-414-0929-7 : € 12.50

Het vollemaansfeest / geschreven door Mel Odom
[vert. uit het Engels: Igmar de Haan]
1e dr. - Heemstede : Big Balloon ; Utrecht : Aldipress [distr.], 2005. - 157 p. ; 18 cm. - (Sabrina de tienerheks ; 8)
Vert. van Harvest moon. - New York : Simon Pulse, 2002. - (Sabrina).
Gebaseerd op de tv-serie Sabrina, the teenage witch.
ISBN 90-5425-479-3 : € 3.95
NUR 315 Vertaalde Pockets

Maskers / Leonardo Padura
[vert. uit het Spaans: Guido Vennix]
Rijswijk : Elmar ; Leuven : Van Halewyck, cop. 2005. - 229 p. ; 23 cm
Vert. van: Mascaras. - Barcelona : Tusquets, 1997.
ISBN 90-8553-011-3 : € 15.-
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Oudste / Christopher Paolini
[vert. uit het Engels Erica Feberwee]
2e dr. - Vianen : Areopagus, 2005. - 576 p. : ill., krt. ; 23 cm. - (Het erfgoed ; b. 2)
Vert. van: Eldest. - New York : Knopf, 2005. - (Inheritance ; b. 2).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Uitgeverij M, 2005.
ISBN 90-8564-009-1 geb. : € 17.95
NUR 334 Fantasy

Aan mijn rechter / Alessandro Perissinotto
vert. uit het Italiaans door Tom de Keyzer
Amsterdam : Serena Libri, 2005. - 283 p. ; 19 cm
Vert. van: Al mio giudice. - Milano : RCS Libri, cop. 2004.
ISBN 90-76270-33-3 : € 16.75
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Dans des doods / Preston & Child
[vert. uit het Engels: Marjolein van Velzen]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2005. - 397 p. ; 23 cm
Vert. van: Dance of death. - New York [etc.] : Warner Books, 2005.
ISBN 90-245-5559-0 : € 19.95
NUR 332 Thriller

De duistere betovering / E. Rose Sabin
[krt.: Jackie Aher ; vert. uit het Engels: Inge Pieters ... et al. ; red.: Vitataal]
's-Gravenhage : BZZTo^H, 2005. - 256 p. : krt. ; 22 cm
Vert. van: A perilous power. - New York : Doherty, cop. 2004.
ISBN 90-453-0190-3 : € 14.95
NUR 285 Fictie 15+

De mecenas : (thriller) / Robert Scherjon
Kampen : Kok, cop. 2005. - 203 p. ; 22 cm
ISBN 90-435-1124-2 : € 16.50
NUR 332 Thriller

Als twee druppels water / Lisa Scottoline
[vert. uit het Engels: J.J. de Wit]
3e dr. - Amsterdam : De Boekerij, 2005. - 461 p. ; 22 cm
Vert. van: Mistaken identity. - New York : HarperCollins, cop. 1999.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Meulenhoff-M, 1999.
ISBN 90-225-4345-5 : € 12.50
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Dodelijke glimlach / Lisa Scottoline
[vert. uit het Engels: J.J. de Wit]
Amsterdam : De Boekerij, 2005. - 332 p. : ill. ; 22 cm
Vert. van: Killer smile. - New York : HarperCollins, 2004.
ISBN 90-225-4126-6 : € 17.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

De gespiegelde vrouw / Lisa Scottoline
[vert. uit het Engels: J.J. de Wit]
2e dr. - Amsterdam : De Boekerij, 2005. - 334 p. ; 22 cm
Vert. van: Dead ringer. - Cop. 2003.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Uitgeverij M, 2003.
ISBN 90-225-3744-7 : € 12.50
NUR 330 Spannende boeken algemeen

De nachtkamer / Peter Straub
[vert. uit het Engels: Janine van der Kooij]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2005. - 349 p. ; 21 cm
Vert. van: In the night room. - New York : Random House, 2004.
ISBN 90-245-5669-4 : € 17.95
NUR 332 Thriller

Rechtsaf bij volle maan en andere verhalen over Fred en Herman / Tais Teng
met tek. van Walter Donker
1e dr. - Tilburg : Zwijsen, 2005. - 74 p. : tek., portr. ; 21 cm. - (Wachtwoord. Humor & magie)
Omslagtitel: Rechtsaf bij volle maan.
ISBN 90-276-6303-3 geb. : € 8.95
NUR 282 Fictie 7 - 9 jaar

Eclips / Cate Tiernan
[vert. uit het Engels Gerda Wolfswinkel]
2e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2005. - 207 p. ; 20 cm. - (Wicca ; dl. 12)
Vert. van: Eclipse. - 17th Street Productions, cop. 2002.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 90-225-4255-6 : € 7.95
NUR 334 Fantasy

Oorsprong / Cate Tiernan
[vert. uit het Engels Gerda Wolfswinkel]
2e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2005. - 221 p. ; 20 cm. - (Wicca ; dl. 11)
Vert. van: Origins. - 17th Street Productions, cop. 2002.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 90-225-4254-8 : € 7.95
NUR 334 Fantasy

De reiziger / John Twelve Hawks
[vert. uit het Engels Annemarie Lodewijk]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2005. - 480 p. ; 24 cm. - (Het Vierde Rijk ; b. 1)
Vert. van: The traveler. - New York : Doubleday, cop. 2005. - (The fourth realm ; b. 1).
ISBN 90-443-1427-0 : € 18.50
NUR 332 Thriller

De fengshui detective / Nury Vittachi
[vert. uit het Engels: Emile Salomons]
Rijswijk : Elmar, 2005. - 256 p. ; 23 cm
Vert. van: The feng shui detective. - Hong Kong : Chameleon Press, cop. 2000.
ISBN 90-389-1666-3 : € 15.-
NUR 330 Spannende boeken algemeen

De reünie / Simone van der Vlugt
7e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 335 p. ; 22 cm
12e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 335 p. ; 22 cm
13e dr. - Amsterdam : Anthos, 2005. - 335 p. ; 22 cm
1e dr.: 2004.
ISBN 90-414-0911-4 : € 18.95

De blonde baviaan / Janwillem van de Wetering
[Vianen etc.] : The House of Books, cop. 2005. - 224 p. ; 21 cm. - (Grijpstra & De Gier)
Oorspr. uitg.: Utrecht [etc.] : Bruna, 1978.
ISBN 90-443-1429-7 : € 9.90
NUR 332 Thriller

Buitelkruid / Janwillem van de Wetering
[Vianen etc.] : The House of Books, cop. 2005. - 223 p. ; 21 cm. - (Grijpstra & De Gier)
Oorspr. uitg.: Utrecht [etc.] : Bruna, 1976.
ISBN 90-443-1428-9 : € 9.90
NUR 332 Thriller

Brandende man / Tad Williams
[vert. uit het Engels: Max Schuchart]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2005. - 96 p. ; 21 cm
Vert. van: The burning man. - Cop. 1998.
Op omslag: Uit de wereld van Heugenis, smart en het sterrenzwaard.
Bevat tevens het eerste boek van Schaduwmars, verschijnt april 2006.
ISBN 90-245-5453-5 geb. : € 5.90
NUR 334 Fantasy

Verwende krengen / Peter de Zwaan
[eindred.: YDee Media]
Oud-Beijerland : De Eekhoorn, cop. 2005. - 155 p. : ill. ; 22 cm. - (Toni en Teo Storm serie ; 2)
ISBN 90-454-1055-9 geb. : € 5.99
NUR 283 Fictie 10 - 12 jaar

De vierkante man / Peter de Zwaan
[eindred.: YDee Media]
Oud-Beijerland : De Eekhoorn, cop. 2005. - 155 p. : ill. ; 22 cm. - (Toni en Teo Storm serie ; 1)
ISBN 90-454-1054-0 geb. : € 5.99
NUR 283 Fictie 10 - 12 jaar

 

Zoek direct op bol.com:

Vind boeken


bol.com

Let op: je verlaat DeBoekenplank als je gaat zoeken...

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ