Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [13-02-2015]

Deze week koos ik voor het derde deel van een serie bestaande uit afgeronde delen, waarvan eerder al het eerste deel 'Renaissance' dd 1 jul 2011 en 'Broederschap' dd 12 okt 2012 leestip waren. Het zijn historische, spannende en actierijke verhalen, naar een gelijknamige bestsellers game, met een vleugje Fantasy.

‘Assassins creed - De Duistere Kruistocht’ – Oliver Bowden - 2014

In 'Assassin's creed' - 'De Duistere Kruistocht' vertelt Niccolò Polo, de vader van Marco, eindelijk het verhaal dat hij zijn hele leven heimelijk met zich heeft meegedragen: het verhaal van Altaïr, een van de meest uitzonderlijke assassijnen van de broederschap. Altaïr onderneemt een haast onmogelijke missie die hem door het hele Heilige Land voert. Als bewijs van zijn toewijding aan de assassijnen moet Altaïr negen dodelijke vijanden verslaan, waaronder de grootmeester der tempeliers: Robert de Sablé. Op zijn reis ontdekt Altaïr de ware betekenis van het credo der assassijnen.

‘Nu drukte AltaÏr zich plat tegen de wand en kroop geruisloos voorwaarts. Na een flauwe bocht ontwaarde hij de priester, knielend in de tunnel. Hij droeg de pij van een tempelier, wat ongetwijfeld betekende dat er meer van hen in de ruïnes van de tempel waren, op zoek naar hun schat. Zijn hartslag versnelde. Dit was precies wat hij had ingecalculeerd. De mannen met het rode kruis lieten zich niet tegenhouden door het feit dat Salah al-Din de stad in handen had. Voor hen was de Tempelberg ook van groot belang. Maar wat was het belang?’

Zie ook http://antongill.com/


  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ