Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [01-07-2011]

Voor vandaag koos ik het eerste en mooi afgeronde boek van een historische spannende actierijke serie, naar de gelijknamige bestsellers game, voor jong volwassene, afspelend in het middeleeuwse Italië, met een vleugje Fantasy. Het verhaal is rijk aan drama en staat voor een groot deel in het teken van wraak. Naast de fictieve personages hebben ook een aantal historische personages een rol in het verhaal. Mij smaakte dit naar meer, dus hopelijk worden de vervolgen ook in vertaling gebracht.

Assassin’s Creed – Renaissance’ – Oliver Bowden - 2011

Florence, 1476. Lorenzo de Medici leidt de stad, die wordt beheerst door rivaliteit tussen de bankiersfamilie Vieri en de familie Auditore. De zeventienjarige Ezio Auditore stelt alles in het werk om een opstand tegen de Vieris te ontketenen. De sfeer wordt explosief wanneer Ezio met de beeldschone Cristina Calfucci in haar slaapkamer wordt aangetroffen. Vieri de Pazzi heeft namelijk een serieus oogje op deze adembenemende Christina. Ezios vader besluit dat zijn zoon tijdelijk moet verdwijnen en stuurt hem op een belangrijke missie: hij moet cruciale documenten bezorgen bij Lorenzo de Medici. Onderweg ontmoet Ezio invloedrijke wijzen als Leonardo da Vinci en Niccolá² Machiavelli. Hij weet dat hun kennis voor hem van het grootste belang is om te overleven. Voor zijn bondgenoten ontwikkelt Ezio zich tot een kracht van hoop en verandering, voor zijn tegenstanders is hij een nachtmerrie. De waarheid zal in bloed geschreven worden.

‘Boven alleherrie uit klonk de woedende Vieri de’Pazzi. ‘Terugtrekken!’ schreeuwde hij naar zijn mannen, met een stem die van inspanning en woede oversloeg. Hij ving Ezion’s blik op, gromde een onhoorbaar dreigement en verdween in de duisternis over de Ponte Vecchio, gevolgd door diegenen van zijn bende die nog in staat waren te lopen, nagezeten door Ezio’s medestanders, die nu juichten van triomf. Ezio stond op het punt hun voorbeeld te volgen, maar de vlezige hand van zijn broer hield hem tegen. ‘Wacht even,’ zei hij. ‘’Wat bedoel je? We hebben ze toch op de vlucht gejaagd!’ ‘Kalm aan maar.’Federico fronste en raakte voorzichtig de wond op Ezio’s voorhoofd aan. ‘Dat is méér dan een schrammetje,’ stelde zijn broer vast met een ernstige uitdrukking op zijn gezicht. ‘We moeten naar een dokter.’Ezio zei verontwaardigd: ‘Ik heb geen tijd om naar een dokter te gaan. Bovendien… ‘Hij zweeg een beetje verlegen. ‘Ik heb geen geld.’’Ha! Zeker verspild aan drank en vrouwen.’
 

Assasins Creed: Renaissance / Oliver Bowden

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ