Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [11-01-2013]

Voor vandaag koos ik voor het vervolg van ‘De Oversteek’ leestip dd 30 juli 2010: die zowel door de pers als de lezers hooglijk wordt gewaardeerd. Ook dit vervolg is net zo goed, kortom een apocalyptische futuristische horrorroman van hoge klasse.

De Twaalf’ – Justin Cronin – 2012

Nadat de wereld bijna ten onder ging door een geheim medisch experiment, probeert een groep mensen te overleven tussen de besmette viralen. Ze dolen door Amerika, op zoek naar de oplossing voor de nachtmerrie die de wereld veranderde. Onder leiding van de mysterieuze en charismatische Amy, die zelf ooit door het virus werd besmet, gaat de groep rond Peter en Alicia de strijd aan met de vijandige kolonies. Om te overleven zullen ze de twaalf mannen moeten vinden die deel uitmaakten van het experiment. Hiervoor moeten ze infiltreren in twaalf kolonies, verspreid over heel Amerika. Ze beseffen echter niet dat de spelregels zijn veranderd, en dat een van hen een groot offer zal moeten brengen om te kunnen overwinnen.

Later, na het diner en avondgebed, na het badritueel als het wasbeurtdag was, en na de laatste smeekbeden van de dag ( zuster, mogen we wat langer opblijven, toe? Nog één verhaaltje), als de kinderen in slap waren gevallen en het overal stil was, kwam Amy naar hen kijken. Dat was niet tegen de regels: de zusters waren gewend aan haar nachtelijke omzwervingen. Als een geestverschijning liep ze van de ene kamer naar de andere, zwevend langs de rijen bedden met slapende kinderen, hun gezichten en lichamen ontspannen in argeloze rust. De oudsten waren dertien, al bijna volwassen, de jongsten waren nog maar baby’s. Ze hadden ieder zijn of haar eigen verhaal en die verhalen waren onveranderlijk triest. Er waren veel derdelingen bij het weeshuis afgeleverd door ouders die de belasting niet konden betalen, anderen waren het slachtoffer van nog tragischer omstandigheden: moeders die in het kraambed waren overleden, of die ongehuwd waren en overmand door schaamte; vaders die waren verdwenen in de duistere krochten van de stad of meegenomen buiten de muren.

Zie ook http://enterthepassage.com/

De Twaalf / Justi Cronin

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ