Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [17-02-2012]

Voor vandaag heb ik voor het vervolg van ‘Ik ben nummer Vier’, gekozen en indien je van deze net zo genoten hebt als ik, dat zul je ook dit tweede deel weten te waarderen. Via onderstaande link kun je gratis een in het boek, niet voor komende vertelling inzake nr Zes downloaden.


De Kracht van Zes’ - Pittacus Lore – 2011

Ze komen steeds dichterbij. Ze willen ons doden. We moeten vechten. Wij zijn de laatste verdediging.

Ik heb hem op het nieuws gezien en heb de berichtgeving over wat er in Ohio gebeurde gevolgd – John Smith, op de vlucht. Voor de buitenwereld is hij een mysterie. Maar voor mij… is hij een van ons. We kwamen met ons negenen, en soms vraag ik me af of de tijd ons heeft veranderd en of we nog wel geloven in onze missie. Slechts zes van ons zijn nog in leven. We duiken onder, gaan op in de massa en vermijden onderling contact. Maar onze krachten ontwikkelen zich en binnenkort zullen we sterk genoeg zijn om te vechten. Is John Nummer Vier, en is zijn verschijning het teken waarop ik heb gewacht? En hoe zit het met Nummers Vijf en Zes? Is een van hen het meisje met de ravenzwarte haren uit mijn dromen – het meisje dat krachten heeft die elke voorstelling te boven gaan? Degene die genoeg macht heeft om onze groep van zes te herenigen?


‘Mijn naam is Marina, van het Latijnse marinus, ofwel ‘van de zee’, maar deze naam kreeg ik pas veel later. In het begin heette ik Zeven, meer. Ik was een van de negen overlevende Gardes, afkomstig van de planeet Lorién, waarvan het lot in onze handen lag, en nog steeds ligt. De negen die niet verdwenen zijn. De negen die nog leven. In was zes jaar toen we hier kwamen. Toen het ruimteschip met een schok tot stilstand kwam op Aarde besefte ik al, zo jong als ik was, hoeveel er voor ons op het spel stond – negen Cepanen, negen Gardes – en ook dat deze plek onze enige kans was. Aan het zicht onttrokken, want omringd door een storm die we zelf hadden opgewekt, betraden we de dampkring. Ik herinner me nog dat we voor het eerst de Aarde onder onze voeten voelden, dat de damp van het schip omhoogkringelde, het kippenvel op mijn armen. Een jaar lang had ik de wind niet meer gevoeld, en hier vroor het. We werden door iemand opgewacht, wie weet ik niet, ik weet alleen dat hij iedere Cepaan twee stel kleren en een grote envelop gaf. Ik weet nog steeds niet wat erin zat. Er werden wat woorden gewisseld en we omhelsden elkaar, waarna we ons in negen verschillende richtingen verspreidden. Telkens weer keek ik achterom naar de anderen die geleidelijk aan in de verte verdwenen, totdat ze heel langzaam, een voor een, in het niets oplosten. En dus bleven Adeline en ik over, voortsjokkend in een wereld waar we zo goed als niets over wisten. Ik realiseer me nu hoe bang Adelina moet zijn geweest.’

Zie ook http://www.ikbennummervier.nl/

De kracht van zes / Pittacus Lore

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ