Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [25-02-2011]

De Nederlandse uitgever noemt het een thriller, internationaal heet het een Sf te zijn. Maar voor mij is het een Fantasy, met enige thriller kwaliteiten en zeer geringe Sf trekjes. Hoe dan ook, het is een vlot geschreven verhaal, vol van actie, strijd, liefde en drama. Deel 2 van ‘De Loriën Kronieken’ ‘De Kracht van Zes’ staat gepland om in november 2011 te verschijnen.

Ik ben nummer vier’ – Pittacus Lore – 2011

De gebeurtenissen in dit boek zijn echt. Om de Zes van Loriën, die zich blijven schuilhouden te beschermen zijn namen en plaatsen gefingeerd. Vat dit op als een eerste waarschuwing. Er bestaan wel degelijk andere beschavingen. Sommige daarvan streven ernaar jullie te vernietigen.

We kwamen hier met ons negenen. We zien eruit als jullie. We praten als jullie. We leven net als jullie. Maar we zijn anders. We kunnen dingen doen waar jullie alleen maar van kunnen dromen. We hebben krachten die jullie wildste dromen te boven gaan. We zijn sterker en sneller dan alles en iedereen. We zijn de superhelden uit jullie films en stripverhalen. Maar we bestaan echt. Ons plan was om te groeien, om te trainen en sterker te worden. Om gezamenlijk te vechten. Maar zij wisten ons te vinden. Nu zijn we op de vlucht. We proberen onopgemerkt door het leven te gaan, op plekken waar je ons nooit zou zoeken. We gaan op in de massa. We zijn jullie buren, vrienden, klasgenoten, zonder dat jullie het weten. Maar zij weten het wel. Ze kregen Nummer Een in Maleisië te pakken. Nummer Twee in Engeland. En Nummer Drie in Kenia. Ze werden alle drie gedood. Ik ben Nummer Vier. Ik ben de volgende.

‘ De man ademt een keer diep in terwijl zijn hand tergend langzaam naar de klink beweegt. De jongen gaat rechtop zitten. ‘Nee,’ fluistert de man, en op hetzelfde moment schiet de kling van een lang en glimmend zwaard, gemaakt van een glanzend witmetaal dat niet op Aarde voorkomt, dwars door de deur heen. Het dringt diep door in de borstkas van de man, steekt tien centimeter uit zijn rug naar buiten en wordt snel weer teruggetrokken. De man gromt. De jongen hapt naar lucht. De man ademt nog een laatste keer in en weet nog één woord uit te brengen: ‘Rennen.’ Levenloos valt hij op de vloer. De jongen springt van het veldbed en spurt door de hut. Hij bespaart zich de moeite de deur of een venster te nemen en rent letterlijk dwars door de wand, die aan stukken gaat alsof hij van papier is in plaats van sterk en hard Afrikaans mahoniehout. Hij stormt naar buiten, de Congonacht in, springt over bomen en rent met een snelheid van bijna honderd kilometer per uur. Zijn gezichtsvermogen en gehoor zijn bovenmenselijk. Hij ontwijkt bomen, suist door verstrengelde lianen, springt met één stap over beekjes. Zware voetstappen zitten hem op de hielen en komen met elke seconde dichterbij.’

Zie ook http://www.iamnumberfour.co.uk/pittacus-lore/


Ik ben nummer vier / Pittacus Lore

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ