Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [13-04-2007]

Voor vandaag het afzonderlijk te lezen vervolg op �De Christus-smaragd� opnieuw een zeer geslaagde spannende reli � thriller.

De Engelenburcht� � J�rg Kastner � 2007

Er vindt een schisma plaats in de Katholieke Kerk: in Napels vestigt zich tegenpaus Lucius IV, over wie duistere geruchten circuleren en die uit het noorden van Toscane zou komen. Daar, in het gebied van de Etrusken, de oorspronkelijke bewoners van Itali�, wil journaliste Elena Vida zijn verleden onderzoeken. En daarbij sluit ze, in het bergdorpje Borgo San Pietro, op mensen met magische krachten. Tegelijkertijd krijgt haar vriend Alexander Rosin, die uit de Zwitserse Gard gestapt is en nu ook voor de krant werkt, het verzoek van paus Custos om met de Romeinse politie naar de dader van een reeks gruwelijke moorden te zoeken. Moorden waarvan de slachtoffers allen in verband gebracht kunnen worden met de Vaticaanse Geloofscongregatie en het pauselijke Geheime Archief�

�Paus Custos wees op een wit bankje bij de fontijn met vissen. �Laten we even gaan zitten.� Toen ze naast elkaar plaatsgenomen hadden, vroeg Custus Enrico te omschrijven wat hij daarnet gevoeld had. �Het was eenzelfde warmte en geborgenheid als in Elena�s ziekenkamer, toen Angelo en ik onze handen op haar legden.� �Dat dacht ik al,�zei Custos. Na hem langdurig aangekeken te hebben, zei hij tegen zijn gast: �Enrico, je bent een van de onzen.� �Van wie?
�Wat weet je van de uitverkorenen?�
�Dat zijn de mensen die over zichzelf beweren dat ze de afstammelingen van Jezus zijn.
�Zoals��Enrico slikte zijn woorden in op het moment dat hij zich realiseerde wat hij wilde zeggen.
�Net zoals ik, zeg het maar gerust.'

Zie ook http://www.kastners-welten.de/
 

De Engelenburcht / J�rg Kastner

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ