Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft in FantasyFan wekelijks een leestip.

- Beldaran [17-10-2003]

Veel Fantasy verhalen zijn gebaseerd op de Keltische mythen en sagen, maar er zijn uitzonderingen zoals dit, origineel uit �54 stammende verhaal, wat al eerder in �80 onder dezelfde Nederlandse titel verscheen, ik heb het hier over�

Het Gebroken Zwaard� � Poul Andersen � 1994 Het Gebroken Zwaard (1994)Het Gebroken Zwaard (1980)

Orm, afstammeling van Vikingen, vestigt zich in Engeland en haalt zich meteen de wraak van een heks op de hals. Zich niet bewust van de vloek die over hem is uitgesproken, huwt hij de Engelse schone Aelfrida. De zoon die uit dit huwelijk wordt geboren, kan niet worden gedoopt omdat Orm in een vlaag van woede de priester wegstuurt.
Imric, hertog der elfen, wordt ervan in kennis gesteld dat een mensenkind ongedoopt is gebleven. Met een gevangengenomen waanzinnige trollenvrouw maakt hij een wisselkind dat hij verruilt voor het mensenkind. Deze telg, door de elfen Skafloc genoemd, groeit voorspoedig op in het elfenrijk en maakt kennis met hun bijzondere talenten, hun gebruiken en hun magie.
Het wisselkind � halfelf, half trol � door zijn ouders Valgard genoemd, groeit op tot een wrede norse knaap, een bloeddorstig jager en een gevreesd berserker. Een confrontatie kan niet uitblijven�.

Michael Moorcock - �Uitgezonderd J.J.R. Tolkiens In de Ban van de Ring is dit een van de schaarse Fantasy-romans die ik met stijgende bewondering heb gelezen� 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ