Homepage: Nieuws

Nieuw verschenen titels: Juni 2010

  Titelinformatie:   Titelinformatie:
    Project Luvarine / John Brosens
Bestel nu bij bol.com
PROJECT LUVARINE / John Brosens
Compaan Uitgevers, 336pag., 21cm, ISBN 978-94-90374-10-5
Levensmiddelenconcern Filoux BV raakt door de financiŽle crisis in een neerwaartse spiraal. Het management is toe een vers succes. Dit dient zich aan in de vorm van Luvarine: een nieuw type margarine. Een gouden greep! Luvarine blijft bij hoge temperaturen compact ťn zacht: een puik product voor tropische contreien. Als het even meezit wordt het pad naar de miljoenen met ontwikkelingsgelden geŽffend. Dan komt laboratoriummedewerker Mira die fatale bijwerking op het spoor. Een schokgolf waart door het Filoux-imperium. Er slaan krachten toe die Mira drastisch de mond willen snoeren.
De babyfoon / Diana van Bezouwen
Bestel nu bij bol.com
DE BABYFOON / Diana van Bezouwen
Elikser, 337pag., 21cm, ISBN 978-90-8954-222-9
Susan en Nick hebben een fijn leven samen. Susan is gek op haar handige man en Nick is trots op zijn mooie en grappige vrouw. Toch is Susan niet helemaal tevreden. Al heeft hij hun oude huis net helemaal opgeknapt, ze haalt Nick over, een woning in een nieuwbouwwijk te kopen. Als ze dan ook nog zwanger raakt, lijkt hun geluk compleet. Maar juist dan begint hun grootste nachtmerrie. Het lijkt allemaal heel goed te beginnen: vriendelijke buren, hulp bij de verbouwing, spannende ontmoetingen. Maar ergens klopt er iets niet en Susan voelt de twijfel en de angst van tijd tot tijd toeslaan. Had ze dat gevoel nou maar niet weggedrukt...
Een zwoele vrouw / Marja Kema
Bestel nu bij bol.com
EEN ZWOELE VROUW / Marja Kema
Elikser, 183pag., 21cm, ISBN 978-90-8954-221-2
Eva probeert zich staande te houden in haar moeizame relatie met Olaf. Ze zitten vaak op verschillende golflengte en kunnen zich bijna niet voorstellen dat de ander de meest vanzelfsprekende dingen niet ziet. Hoop de passie van weleer eindigt met regelmaat in desillusie en kost alleen maar energie. Het bestaan is al on-dienstwillig genoeg, vindt Olaf; een vriendin die te weinig voor hem zorgt en nauwelijks van seks lijkt te houden. Op een dag ontdekt Eva dat Olafs jasje vol bloedvlekken zit. Hij doet daar wat vaag over, maar het is het begin van een totale verandering in hun beider leven. Eva voelt hun relatie steeds meer uit haar handen glippen. Dan komt ze achter het geheim van een verloren gegane liefde en haar vriendin Lola laat het er niet bij zitten. Zij grijpt de gelegenheid aan om haar eigen levensfilosofieŽn op Eva los te laten. Gaandeweg komt alles in beweging.
De ZilvermagiŽr - Deverry / Katharine Kerr
Bestel nu bij bol.com
DE ZILVERMAGIňR - DrakenmagiŽr #7 / Katharine Kerr
Luitingh Fantasy, 443pag., 23cm, ISBN 978-90-245-3161-5
Aangespoord door de priesters van de valse godin Alshandra trekt het paardenvolk op naar de grenzen van het grondgebied van prins Dar. De leiders zijn van mening dat de rijke graslanden van het prinselijk domein hun rechtens toebehoren. Maar prins Dar kan op machtige bondgenoten rekenen. Op de draak Arzosah bijvoorbeeld, die een wraakactie voorbereidt die afschuwelijker is dan het paardenvolk en hun priesters zich kunnen voorstellen. De machtigste bondgenoot van de prins is nog altijd de magie van de dweomer, gestuurd door een gezelschap van tovenaars die hebben gezworen de prins te beschermen, geleid door de elfenmeester van de magie, Dallandra... de ZilvermagiŽr.
Bedrieglijke vrede - De Nieuwe Tijd 1 / Markus Heitz
Bestel nu bij bol.com
BEDRIEGLIJKE VREDE - De Nieuwe Tijd 1 / Markus Heitz
Luitingh Fantasy, 320pag., 23cm, ISBN 978-90-245-3154-7
Waar het epos van De Donkere Tijd ophoudt, begint dat van De Nieuwe Tijd...
In het laatste deel van De Donkere Tijd werden de legerscharen van Govan vernietigdend verslagen, de aanhangers van Tzulan gaven zich gewonnen en zijn op de terugtocht. Op het nippertje werd voorkomen dat de voorspelling van de monnik - de terugkeer van de Donkere Tijd - werkelijkheid werd. Nu, nog voor de vrede goed en wel een feit is, nog voor in Ulldart aan de wederopbouw van stad en dorp is begonnen, doemt aan de horizon nieuw onheil op. Lodriks eerste vrouw Aljascha zint in ballingschap op wraak vanwege de vernederingen die haar zijn aangedaan. In het geheim sluit ze een verbond met de aanhangers van Tzulan om de heerschappij over Tarpol te herwinnen. Tegelijk wordt in Borasgotan verrassend genoeg de jeugdige Raspot Putjomkin tot koning gekroond - slechts weinigen is bekend dat dit het gevolg is van de machinaties van de geslepen intrigant Fjanski, die de jongeling wil inzetten als een machtige pion teneinde zijn eigen doeleinden te verwezenlijken.
Ctrl Al Delete / Daniel Suarez
Bestel nu bij bol.com
CTRL ALT DELETE / Daniel Suarez
Luitingh, 445pag., 23cm, ISBN 978-90-245-3011-3
De daemon is een moorddadig computerprogramma dat opdrachten geeft aan andere software en op die manier mensen vermoordt, soldaten rekruteert en kapitaal verplaatst. De daemon heeft de wereld veroverd. Het heeft alles, echt alles onder controle en is hard op weg de menselijke beschaving te verwoesten. Eťn man staat op. Voormalig rechercheur Pete Sebeck vecht tegen de daemon en hij wordt leider van de opstand. Lukt het Sebeck om de nietsonziende software te vernietigen?
De oversteek / Justin Cronin
DE OVERSTEEK / Justin Cronin
Cargo, 994pag., 32cm, ISBN 978-90-234-5706-0
De zesjarige Amy Harper Belafonte is de dertiende proefpersoon in een geheim project van de Amerikaanse overheid. Een experiment dat volledig misloopt wanneer de eerste twaalf proefpersonen, besmet met een dodelijk virus, uitbreken. Amy weet te ontsnappen en verschuilt zich in de bossen van Oregon, ver verwijderd van de menselijke beschaving die wordt vernietigd door de gevolgen van het experiment.
Honderd jaar later weet een ommuurde kolonie zich staande te houden tegen de kwaadaardige wezens die het dorre Amerikaanse landschap bevolken. Dan verschijnt uit het niets een jonge vrouw, ze heeft geen stem, geen herinneringen. Ze raakt bevriend met een groep jonge overlevenden en samen maken zij de oversteek naar de plaats waar het ooit begon om het geheim van haar mysterieuze bestaan te ontdekken Ė een geheim dat de wereld kan redden.
Het mysterie van de Nachtwacht / Havank Ross
Bestel nu bij bol.com
HET MYSTERIE VAN DE NACHTWACHT / Havank Ross
A.W. Bruna, 198pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9594-5
Wanneer monsieur Charles C.M. Carlier, alias de Schaduw, bij zijn goede vriend Jean d'Aubry thuis een ontmoeting heeft met een zekere Schwoppeke Uijenkruijer, kan hij niet bevroeden dat diezelfde dag nog twee moorden zullen worden gepleegd. Twee moorden die met elkaar te maken hebben, zo blijkt algauw, maar waarvan niet duidelijk is wat het verband is met het dagboek dat Schwoppekes oom bijhield en dat na de moord verdwenen is. Of met de in 1943 genomen foto die Schwoppeke de ochtend van zijn moord ontving van een mysterieuze jonge Nederlandse vrouw. Het is het begin van een merkwaardig schaduwiaans avontuur, om niet te zeggen een hůůgst merkwaardig avontuur dat de Schaduw later als Het mysterie van de Nachtwacht in zijn roemruchte annalen bijschreef, goudgerand omlijst en als altijd getoonzet op die meeslepende melodie van de Mars van de Tinnen Soldaatjes.
De kronieken van Xandim 1 : Erfenis / Maggie Furey
Bestel nu bij bol.com
ERFENIS - De Kronieken van de Xandim 1 / Maggie Furey
Mynx, 447pag., 23cm, ISBN 978-90-225-5438-8
In het verre verleden had het land Aurian een andere vorm, en bestond de zee tussen de noord- en zuilanden niet. Dat was de tijd van het MagiŽrvolk: beoefenaren van elementaire magie; het Luchtvolk, dat de winden beheerste; de Leviathan, die regeerden over de zeeŽn; en het krachtige Drakenvolk, meesters van het Vuur. Terwijl de vier rassen elkaar bestrijden om de macht, onstaat er een nieuw, vijfde volk: de Xandim. Het volk bestaat uit weinig meer dan dieren die al zo lang gevangen zijn in een paardenlichaam, dat ze hun vroegere mensengedaante vergeten zijn. Slechts ťťn stamlid herinnert zich de oorsprong van zijn volk: Windoog, de sjamaan.
Letter voor letter / Mikkel Birkegaard
Bestel nu bij bol.com
LETTER VOOR LETTER / Mikkel Birkegaard
De Boekerij, 335pag., 22cm, ISBN 978-90-225-5375-6
Frank Fons, een Deense bestsellerschrijver, brengt zijn dagen door in een afgelegen huisje in het noorden van Sealand, in afwachting van het verschrijnen van zijn nieuwe boek. Op een ochtend wordt hij gebeld door een politieagent die hem vertelt dat het stoffelijk overschot van een jonge vrouw is gevonden. Al snel wordt duidelijk waarom juist met Frank contact wordt opgenomen: de dader heeft de moord uit zijn nieuwe boek tot in detail uitgevoerd. Hij raakt betrokken bij het moordonderzoek en moet al snel de angstaanjagende confrontatie aangaan met de moordenaar.
De overlever / Tom Cain
Bestel nu bij bol.com
DE OVERLEVER / Tom Cain
The House of Books, 384pag., ISBN 978-90-443-2391-7
De Accicent Man is terug... Samuel Carver regelt dat slechte mensen slechte dingen overkomen. Hij is heel goed in zijn vak. Maar niemand is perfect. En een van Carvers doelwitten is ontsnapt. Nu wordt de wereld geconfronteerd met een nieuw tijdperk van religieus fanatisme. In de Sovjet-Unie heeft de regering toegegeven dat ze niet meer weet waar honderd kleine 'kofferatoombommen' zijn gebleven. In Afghanistan en Kosovo beramen meedogenloze terroristen de val van hun gehate vijanden. In Texas bereidt een stervende miljonair zijn persoonlijke armageddon voor. En Carver kan hen niet stoppen. Hij is geslagen en gemarteld en voor dood achtergelaten. Als hij wakker wordt in een Zwitsers sanatorium ontdekt hij dat de vrouw van wie hij houdt is verdwenen. Carvers jacht voert hem naar het hart van een complot waarbij miljoenen levens op het spel staan. Als de klok aftelt naar de dag des oordeels, wie zal dan de uiteindelijke, explosieve vuurzee overleven?
De naderende storm - Het Rad des Tijds 12 / Robert Jordan en Brandon Sanderson
Bestel nu bij bol.com
DE NADERENDE STORM - Rad des Tijds Boek 12 / Robert Jordan & Brandon Sanderson
Luitingh, 878pag., ISBN 978-90-245-5564-2
Deels geschreven toen Robert Jordan in 2007 onverwacht overleed, door Brandon Sanderson afgemaakt. Dit is het eerste van de drie boeken waarmee Het Rad des Tijds zal worden afgerond.
Straf / Birger Baug
Bestel nu bij bol.com
STRAF / Birger Baug
A.W. Bruna, 224pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9575-4
Een mysterieuze seriemoordenaar begint in Oslo lukraak zijn dodelijk handtekening te zetten, waardoor politie-inspecteur en jonge vader Halvor Heming danig op de proef wordt gesteld. Vormt de moordenaar een bedreiging voor zijn gezin? Hemings leven raakt in een dramatische stroomversnelling wanneer hij, bijgestaan door zijn aantrekkelijke collega Kristine Holm, op het spoor komt van een andere, twintig jaar oude misdaad, waarin een dertienjarig jongetje een cruciale rol speelde. Ineens beseft Heming dat hij geen moment te verliezen heeft...

Verschenen in Juni:

 

   

Zoek direct op bol.com:

Let op: je verlaat DeBoekenplank als je gaat zoeken...

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ