Homepage: Nieuws

Nieuw verschenen titels: April 2010

  Titelinformatie:   Titelinformatie:
    Wachtwoord / Charles den Tex
x
WACHTWOORD / Charles den Tex
De Geus, 347pag., 22cm, ISBN 978-90-445-1430-8
Michael Bellicher is radeloos. Zijn vriendin, de advocate Guusje van Donee, is spoorloos verdwenen. Maar wat is 'spoorloos' als camera's registreren wat er in de openbare ruimte gebeurt? Wat is 'onvindbaar' als mensen voortdurend met elkaar in contact staan met mobiele telefoons, internet en webcams? Michael Bellicher laat zijn werk voor wat het is, bijt zich vast in elke aanwijzing en ontdekt dat Guusje in handen is van de Oost-Europese maffia, die zich toelegt op prostitutie en vrouwenhandel.
Marine One / James Huston
Bestel nu bij bol.com
MARINE ONE / James Huston
The House of Books, 383pag., 24cm, ISBN 978-90-443-2548-5
De Amerikaanse president rent door hevig noodweer naar zijn helikopter Marine One, waarmee hij 's nachts naar Camp David wil vliegen. Hij heeft een bijeenkomst gepland waar slechts drie mensen in zijn regering van afweten. Tijdens een vreselijk onweer stort de helikopter neer in een ravijn, waarbij iedereen aan boord om het leven komt. De regering houdt de Europese helikopterfabrikant verantwoordelijk voor de dood van de president. De aantijgingen van de Senaat en het ministerie van Justitie worden steeds sterker als Mike Nolan, advocaat en ex-marinier, wordt ingehuurd. En als een beruchte advocaat uit naam van de First Lady een aanklacht indient wegens dood door schuld, mondt het proces al snel uit in een nietsontziende strijd op leven en dood...
61 uur / Lee Child
Bestel nu bij bol.com
61 UUR / Lee Child
Luitingh, 383pag., 23cm, ISBN 978-90-245-3172-1
Jack Reacher komt tijdens een extreem koude winter een paar dagen vast te zitten in Bolton, South Dakota. De lokale politie heeft problemen die het kleine departement boven het hoofd groeien, en Reacher biedt aan te helpen. Hoe erg kan het tenslotte zijn in een stadje als Bolton? Wat Reacher niet kan weten is dat juist dáá'r over precies 61 uur de grootste internationale drugsdeal aller tijden op spectaculaire wijze uit de hand zal lopen. De klok tikt. De Mexicaan is onderweg. De Rus heeft iedereen omgekocht. Het Amerikaanse leger zal er alles aan doen om schone handen te houden. En Reacher zit er middenin.
Het enigma van 8 / Nico De Braeckeleere
Bestel nu bij bol.com
HET ENIGMA VAN 8 / Nico De Braeckeleer
Kramat, 267pag., 23cm, ISBN 978-90-7955-227-6
Een seriemoordenaar doodt op brutale wijze zijn slachtoffers. Telkens laat hij een handtekening achter, het cijfer 8, met een vlijmscherp mes in de huid gekerfd. Misdaadjournalist Herman Verbeken bijt zich vast in de zaak. Rob Grauwels is sinds enkele maanden treinbestuurder. Tijdens een rit springt een achttienjarig meisje onder zijn trein. Het meisje duikt op in zijn nachtmerries. Om het gebeurde proberen te verwerken, gaat Rob na waarom ze zichzelf van het leven beroofde. De ex-man van misdaadauteur Linda Moons ontvoerd hun tienerdochter en jonge zoontje. Omdat het onderzoek van de politie niet vordert, begint Linda zelf een speurtocht. Axel De Houwere heeft op internet een zelfmoordclub. Een forum waar jongenen met zelfmoordneigingen elkaar treffen en hulp verlenen. Als Axel op zijn site boodschappen aantreft die aanzetten tot zelfmoord, wil hij achter wie die verstuurt.
De Getekende / Peter V. Brett
Bestel nu bij bol.com
DE GETEKENDE / Peter V. Brett
De Boekerij / Mynx, 493pag., 23cm, ISBN 978-90-225-5344-2
De elfjarige Arlen woont met zijn ouders op een kleine boerderij, een halve dag rijden van het afgelegen dorpje Tibbet's Brook. Elke avond als het donker wordt rijst er een vreemde mist op, die nachtmerries met zich meebrent. Ieder die het donker trotseert staat een gruwelijke dood te wachten. Want in de mist leven demomen die niet met wapens te bestrijden zijn. Er zit niets anders op dan je 's nachts te verschuilen achter magische formules en hopen dat ze houden tot de zon opkomt. Als Arlens leven uiteenvalt door de demonenpest, ziet hij dat het vooral de angst is die de mensen in hun greep houdt - meer nog dan de demonen in de mist. Hij trekt de wereld in, vastbeaden om de mensheid te bevrijden.
Piraten / Michael Crichton
Bestel nu bij bol.com
PIRATEN / Michael Crichton
Luitingh, 318pag., 23cm, ISBN 978-90-245-3160-8
Een avontuur in de zeventiende-eeuwse Cariben, zo realistisch dat je het buskruit bijna kunt ruiken.
Jamaica, 1665. Een afgelegen Engelse kolonie midden in Spaanse wateren. De hoofdstad Port Royal is een broeinest vol kroegen, boeven en hoeren, waar je even snel sterft door een dolksteek als door dysenterie. Het is de ideale plek voor kapitein Hunter, een charmante, handige jonge duvel, uitgerust met een aantrekkelijk uiterlijk, een scherp oog voor buitenkansjes en elastische mores.
Sterven en Noorwegen zien / Rudi Penne
Bestel nu bij bol.com
STERVEN EN NOORWEGEN ZIEN / Rudi Penne
Kramat, Kramat Litura, 144pag., 23cm, ISBN 978-90-7955-225-2
Bavo, een alledaagse en eerder saaie man beslist om het lichaam van zijn dode vrouw Freya uit het mortuarium te ontvoeren. Hij heeft de pest aan de gangbare rituelen en bemoeienissen van de omgeving. En omdat zijn vrouw bovendien een sterke binding had met de Vikingcultuur, wil hij haar volgens de heersende Vikingtraditie laten cremeren in het Noorse Voss. Met zijn twee zonen onderneemt hij met de wagen de tocht naar Noorwegen. De omstandigheden waarin Freya gestorven is, blijven als een onuitgesproken verwijt het drietal volgen. En dan zijn er nog de leden van de Vlaamse blackmetal-band 'Lords of Catharsis'. Voor hen kan het optreden op het rockfestival in Voss een unieke kans zijn op een doorbraak. Te pas maar vooral te onpas kruisen ze het pad van Bavo's gezin.
Ondankbare hond / Spencer Quinn
Bestel nu bij bol.com
ONDANKBARE HOND - Chet & Bernie 2 / Spencer Quinn
Van Holkema & Warendorf, 284pag., 22cm, ISBN 978-90-475-1308-7
In de tweede Chet & Bernie-thriller wordt het onnavolgbare duo ingehuurd om een zeer kleine, maar ook zeer bijzondere hond te beschermen: Princess, regerend kampioene van vele hondenshows in Amerika. Hun dienstverband duurt echter maar tien minuten - Chet moet weer eens bewijzen dat gehoorzaamheid niet zijn sterkste eigenschap is... Als Princess en haar steenrijke eigenaar toch worden ontvoerd, zetten Chet en Bernie zichzelf weer terug op de zaak, of ze nu welkom zijn of niet. De zoektocht naar Princess wordt al snel onheilspellend en levensgevaarlijk als onze helden afreizen naar Californische spooksteden, een verborgen legerbasis en nog veel meer plekken die Chet eigenlijk alweer vergeten is.
Het Peruvium project / J.F. Kielen
Bestel nu bij bol.com
HET PERUVIUM PROJECT / J.F. Kielen
Elikser, 361pag., 21cm, ISBN 978-90-89541-56-7
Lizzy Walcroft doet met het team van haar ouders en haar vriend Chris Fürmann archeologische opgravingen in Peru. Op een avond doen ze een bijzondere ontdekking. Een tumi, een ceremonieel Icames, met daarin een mysterieus materiaal dat licht geeft en hitte uitstraalt. Niet wetend wat hen allemaal te wachten staat brengen ze het zogenaamde "peruvium" naar Engeland voor verder onderzoek. Vanaf dat moment komt hun leven in een stroomversnelling. Aan de ene kant worden ze belaagd door een machtige groepering van Amerikaanse industriëlen en militairen die het peruvium willen gebruiken voor energieopwekking, en aan de andere kant door een groep indiaanse terroristen, die niet willen dat de oude Incaschatten in verkeerde handen vallen.
Bloedbroeders / Chris Ryan
Bestel nu bij bol.com

BLOEDBROEDERS / Chris Ryan
De Boekerij, 364pag., 22cm, ISBN 978-90-225-5309-1
Broers Sam en Jacob Redman zijn niet alleen door bloed met elkaar verbonden, maar ook hun hun harde leven bij de SAS. Ze haan voor elkaar door het vuur en zijn meedogenloos in de strijd. Als Jacob na een woede-uitbarsting uit het regiment wordt gezet, verdwijnt hij van de aardbodem. Niemand weet waar hij is en zelfs niet of hij nog in leven is. Net teruggekomen van een zware missie in Afghanistan wordt Sam gevraagd een volgende levensgevaarlijke opdracht aan te nemen. Opmerkelijk detail is dat zijn vermiste broer Jacob ook een rol in het geheel speelt. Al snel komt hij erachter dat de leidinggevenden niet alles vertellen aan de unit en dat hij moet kiezen waar zijn loyaliteit ligt: bij zijn manschappen of bij zijn broer. Is Jacob onderdeel van een weerzinwekkend plan dat de wereldvrede bedreigt? Naarmate er meer doden vallen wordt het steeds duidelijker dat Sam de enige is die deze waanzin kan tegenhouden.

Een echte vrouw / Michael Berg
Bestel nu bij bol.com
EEN ECHTE VROUW / Michael Berg
The House of Books, 381pag., 21cm, ISBN 978-90-443-2584-3
Een mistige avond in een voorstadje van Limoges. Tijdens het uitlaten van zijn hond wordt Christophe Bourdes, baas van Radio Limousin Populaire, doorgereden. De politie gaat uit van een ongeluk en zoekt de voortvluchtige bestuurder. Chantal Zwart, een eenendertigjarige journaliste, heeft haar twijfels en start een eigen onderzoek. Wanneer ze in het verleden van het chef duikt, stuit ze op een ander onopgehelderd sterfgeval. De speurtocht van Chantal leidt naar een streng katholiek jongensinternaat waar destijds een medescholier van Christophe onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen...
De oproep / Matthew Hall
Bestel nu bij bol.com
DE OPROEP / Matthew Hall
A.W. Bruna, 351pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9693-5
Zeven jaar geleden verdween natuurkundestudent Nazim Jamal spoorloos uit Bristol. Men neemt aan dat hij in de plaatselijke moskee werd geronseld om te vechten in Afghanistan. Zaak gesloten. Alleen Nazims moeder gelooft nog dat hij leeft en zich in Engeland schuilhoudt. Ze benadert Jenny Cooper, rechter van instructie en zelf ook moeder. Jenny's werk is het onderzoeken van niet-natuurlijke doodsoorzaken. Maar Jenny vecht tegelijkertijd met demonen uit haar eigen verleden. Wanneer prompt de politie én MI5 zich met haar onderzoek gaan bemoeien en Jenny vervolgens niet kan voorkomen dat er een dode valt, begint ze te beseffen dat de zaak vreselijk aan het ontsporen is...
De Romeinse Lusthof / David Hewson
Bestel nu bij bol.com
DE ROMEINSE LUSTHOF / David Hewson
De Fontein, 431pag., ISBN 978-90-261-2695-6
In een verborgen studio in een afgelegen Romeinse wijk, waar het Vaticaan de prostitutie vroeger oogluikend toeliet, worden een man en een vrouw dood aangetroffen voor een van de mooiste schilderijen die rechercheur Nic Costa in zijn leven ooit heeft gezien: een tot dan toe onbekend erotisch schilderij van de grote meester Caravaggio. Uit het onderzoek van de patholoog-anatoom blijkt dat de vrouw vlak voor haar dood seks heeft gehad. Haar dij is zodanig bewerkt met een mes dat het patroon lijkt op de kenmerkende inkerving die Caravaggio op zijn schilderijen zette. Aanwijzingen leiden Nic Costa naar een groep aristocratische en invloedrijke Romeinen, die zich 'Exstatici' noemen. Het is echter vrijwel onmogelijk hun gangen na te gaan, omdat ze van hogerhand worden beschermd tegen onderzoek naar hun duistere praktijken. Costa krijgt hulp in de gedaante van Zuster Agata, een expert op het gebied van 17de-eeuwse schilderkunst. Maar juist zij wordt de spil, de getuige én het doelwit in een zaak die hen beiden terugvoert naar het verleden van Caravaggio en de redenen waarom die destijds Rome moest ontvluchten.
Advocaat van de president / Geert-Jan Alexander Knoops
Bestel nu bij bol.com
ADVOCAAT VAN DE PRESIDENT / Geert-Jan Alexander Knoops
A.W. Bruna, 288pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9656-0
In 2003 bekent een hoog al-Qaida lid aan de CIA dat Saddam Hoessein en al-Qaida samen beschikken over massavernietigingswapens. Onder grote politieke druk besluit de Amerikaanse president Jeremy Sawyer om Irak binnen te vallen. Massavernietigingswapens worden echter niet gevonden en de bezetting van Irak dreigt op een langlopend debacle uit te lopen. Als in de Verenigde Staten Benjamin Olivier tot president wordt gekozen, start er een uniek strafproces tegen de oud-president wegens machtsmisbruik. Nadat de advocaat van Sawyer dood wordt aangetroffen in zijn kantoor, wordt de New Yorkse strafpleiter Matthew Baldwin gevraagd de verdediging over te nemen. In zijn onderzoek stuit hij op zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Is Sawyer het slachtoffer van een sinister complot?
De ring van Möbius / Franck Thilliez
Bestel nu bij bol.com
DE RING VAN MÖBIUS / Franck Thilliez
Sijthoff, 445pag., 23cm, ISBN 978-90-218-0365-4
Stephane Kismet is decorbouwer van horrorfilms: hij maakt monsters, maskers en andere gruwelijkheden. Iedere nacht wordt hij geplaagd door nachtmerries waarin hij zelf een rol speelt. De dromen zijn zo levensecht dat hij aanknopingspunten in de werkelijkheid begint te zoeken... en vindt! Zijn twijfel en paniek nemen toe wanneer er in een van de dromen een meisje wordt vermoord. Die moord wil hij hoe dan ook voorkomen, maar hij weet niet wat te doen...
Onderstroom / Arnaldur Indrodason
Bestel nu bij bol.com
ONDERSTROOM / Arnaldur Indridason
Q, 255pag., 24cm, ISBN 978-90-214-3771-2
In een woning vlak bij het centrum van de stad ligt een jongeman in een plas bloed, maar er zijn geen sporen van inbraak. Omdat Erlendur met vakantie is in de Westfjorden, neemt zijn collega Elínborg de zaak op zich. In het huis van de jongen wordt onder andere een paarse sjaal aangetroffen die een penetrante geur verspreidt, en een narcotisch middel. Alles wijst erop dat de vermoorde een verkrachter was. Of heeft iemand de spullen met opzet neergelegd? Tijdens het zenuwslopende onderzoek komt Elínborg terecht in een neerwaartse spiraal van geweld en psychologische wreedheid.
Het geheim van Excalibur / Andy McDermott
Bestel nu bij bol.com
HET GEHEIM VAN EXCALIBUR / Andy McDermott
De Boekerij, 380pag., ISBN 978-90-225-5367-1
Nina geloofde historicus Bernd Rust aanvankelijk niet toen hij haar vertelde dat hij de exacte locatie zou hebben gevonden van het mythische zwaard Excalibur. Pas als ze ternauwernood met hem ontsnapt aan een aanval is ze overtuigd. Het is overduidelijk dat hun aanvallers erop uit waren zijn onderzoek te stelen. Nina zoekt de hulp van voormalig SAS-soldaat Eddie Chase, en samen raken ze verwikkeld in een bloedstollende race tegen de klok, die hen leidt van de woestijnen bij Syrië tot aan de Russische ijsvlaktes. Wie vindt het zwaard als eerste?
Donkerder dan middernacht / Salvo Sottile
Bestel nu bij bol.com
DONKERDER DAN MIDDERNACHT / Salvo Sottile
A.W. Bruna, 320pag., ISBN 978-90-229-9682-9, paperback met flappen
Het kan niet donkerder dan middernacht worden, denkt Rosa Martinez wanneer ze erachter komt dat haar man Nino letterlijk over lijken gaat om zijn ambities binnen de Cosa Nostra te verwezenlijken. Rose weet zich in dit leven geen raad meer, terwijl ze juist met Nino uit Corleone getrouwd was om haar autoritaire vader in Palermo te ontvluchten. De strijd tussen de twee maffiaclans is verwoestend en dwingt Nino te kiezen tussen zijn leiderschap of het leven van zijn vrouw. Openbaar aanklager Elvira Salemi probeert met alle macht de georganiseerde misdaad aan te pakken, maar als een onschuldige jongen vermoord wordt en Rosa verdwijnt, wordt de druk steeds groter en voelt ze zich steeds eenzamer in haar strijd. Intussen zal Rosa een gevaarlijk spel moeten spelen waar nog geen enkele andere vrouw de moed voor heeft gehad...
De wettelozen / John Grisham
Bestel nu bij bol.com

DE WETTELOZEN / John Grisham
A.W. Bruna, 272pag., ISBN 978-90-229-9690-4
verhalenbundel met:
BLOEDDONOREN,
RAYMOND HALEN,
VISDOSSIERS,
CASINO,
MICHAELS KAMER,
STILLE HAVEN,
RARE JONGEN

Een goochelaarstruc + Een handvol rogge / Agatha Christie
Bestel nu bij bol.com
EEN GOOCHELAARSTRUC + EEN HANDVOL ROGGE / Agatha Christie
Sijthoff, 399pag., ISBN 978-90-218-0407-1
Miss Marple gaat logeren bij een rijke Amerikaanse schoolvriendin van vroeger, die op haar prachtige landgoed een tehuis voor jeugdige misdadigers heeft ingericht. Wanneer er vlak na elkaar drie moorden worden gepleegd, zoekt men de dader meteen onder de jongeren. Maar Miss Marple heeft al snel door dat de aandacht expres naar bijzaken wordt geleid, net zoals dat bij een goochelaarstruc gebeurt...
De moord op de rijke zakenman Rex Fortescue plaatst de politie voor een groot raadsel. De zaak wordt nog gecompliceerder door de vondst van vergiftigde roggekorrels in de jaszak van de vermoorde man. Bovendien blijft het niet bij die ene moord. Voor Miss Marple is er genoeg reden om zich met de zaak te gaan bemoeien...
U staat voor Ultimatum / Sue Grafton
Bestel nu bij bol.com
U STAAT VOOR ULTIMATUM / Sue Grafton
De Boekerij, 384pag., 22cm, ISBN 978-90-225-5311-4, paperback
April 1988. Kinsey Millhone, bijna achtendertig jaar oud, worstelt zich op kantoor door een berg papierwerk als er onaangekondigd een jongeman op de stoep staat. Een kakker met een babyface, denkt Kinsey als ze hem ziet. Michael Sutton blijkt een zevenentwintigjarige werkloze die zijn middelbare school niet heeft afgemaakt. Eenentwintig jaar geleden is er een kleuter verdwenen en Michael meent zich er nu iets van te herinneren. Hij denkt dat hij getuige is geweest van haar onorthodoxe begrafenis toen hij als zesjarig jongetje buiten aan het spelen was. Aan Kinsey de vraag of ze hem wil helpen het ongemarkeerde graf van het meisje te vinden. Tijdens haar onderzoek komt Kinsey erachter dat Michaels versie van de geschiedenis niet met de werkelijkheid strookt. En waarom komt hij nu pas met dit verhaal?
Relieken van het kwaad / Siebe Huizinga
Bestel nu bij bol.com
RELIKWIE VAN HET KWAAD / Siebe Huizinga
De Fontein, 318pag., 22cm, ISBN 978-90-261-2782-3, hardcover
Voorjaar 1350. Een zwaargewonde monnik is op de vlucht voor een roedel bloeddorstige honden. Zijn pad kruist dat van Raaf, een jonge stroper. Vlak voordat de beesten hun prooi inhalen en verscheuren, duwt de monnik de jongen een voorwerp in handen. Raaf rent voor zijn leven. Het geheimzinnige voorwerp blijkt een met goud versierde hoorn. Zodra Raaf deze vastpakt, krijgt hij een visioen. Hierna durft hij de hoorn niet meer aan te raken en verbergt hem. De volgende ochtend blijkt de hoorn gestolen. De dief is zijn eigen broer, Job. Raaf zet de achtervolging in. Al snel ontdekt hij dat de hoorn een relikwie is met magische krachten. Het is afkomstig van een mythisch en Bijbels dier: de eenhoorn. Ook anderen willen de hoorn in handen krijgen. Tegen elke prijs, zelfs de prijs van een mensenleven...
Zusje / Rosamund Lupton
Bestel nu bij bol.com
ZUSJE / Rosamund Lupton
De Boekerij, 351pag., 22cm, ISBN 978-90-225-5370-1
Beatrice dacht dat ze alles met haar zus kon delen. Maar sommige geheimen zijn zelfs voor een zus te verschrikkelijk...
De zus van Beatrice, Tess, wordt dood aangetroffen in een toiletgebouw in Hyde Park. De politie, haar vrienden, haar verloofde en zelfs haar moeder zijn het allemaal over eens dat zelfmoord de meest voor de hand liggende verklaring is voor Tess' dood. Ze leed sinds ze haar pasgeboren baby verloor immers aan een ernstige depressie. Beatrice is ervan overtuigd dat er iets duisters schuilgaat achter het plotselinge overlijden van haar zus. Ze gaat graven en stuit daarbij op een angstaanjagend complot, waar zij zelf het volgende slachtoffer van dreigt te worden...
Enkele reis Sicilië / Matthias Rozemond
Bestel nu bij bol.com
ENKELE REIS SICILIË / Matthias Rozemond
Uitgeverij Q, 357pag., 22cm, ISBN 978-90-214-3773-6
Op een dag krijgt Yvette Zomers te horen dat haar zoon Bernd voor de kust van Sicilië een duikongeluk heeft gehad. Wat onder water heeft plaatsgevonden, blijft vooralsnog duister. Maar er spoken nog andere vragen door haar hoofd: waarom heeft Bernd niet verteld dat hij juist daar ging duiken? Waarom bezocht hij de plek waar Yvette ooit een omstreden archeologisch onderzoek heeft geleid? Precies daar, waar twee jaar geleden ook zijn jongere zus Pelline is gestorven? Yvette neemt het eerste vliegtuig naar Sicilië. Ze weet nog niet dat ze op het eiland zal moeten blijven, wil ze er ooit achter komen wat er is gebeurd. Langzaam maar zeker wordt haar duidelijk hoe beide kinderen onder haar carričre hebben geleden. En wat zich thuis afspeelde terwijl zij weg was. Maar rusten kan het verleden daarmee nog lang niet.
Een miljoen zeilen - De Gran Terre Saga 2 / Tais Teng
Bestel nu bij bol.com
EEN MILJOEN ZEILEN - De Gran Terre Saga 2 / Tais Teng
De Boekerij, 399pag., 23cm, ISBN 978-90-225-5349-7, hardcover met stofomslag
Negen jaar zijn verstreken sinds Marek in Prester Johnsland aankwam. Het zijn duistere tijden voor de Hanze: hun levende schepen zijn aan het sterven terwijl een invasievloot met een miljoen zeilen op hun kust afkoerst. Als de bloedspiegel Mareks zus vertelt dt haar ware geliefde een soldaat op het vlaggenschip is, maakt dat de zaak er niet eenvoudiger op. Het zijn niet meer dan de eerste zetten in het wrede godenspel dat heer Hermelijn en Julia Veroccio met Marek en zijn familie spelen. Een spel dat zich uitstrekt van de schemerige oorlogszalen van Vrouwe Fourmi tot de spiegelglazen bankpaleizen van Utrecht.

Verschenen in April:

 

   

Zoek direct op bol.com:

Let op: je verlaat DeBoekenplank als je gaat zoeken...

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ