Homepage: Nieuws

Nieuw verschenen titels: Mei 2009

  Titelinformatie:   Titelinformatie:
Het sanatorium / Simon Beckett
Bestel nu bij bol.com
HET SANATORIUM - Simon Beckett
Sijthoff, 335pag., 23cm, ISBN 978-90-218-0176-6
De Britse arts David Hunter maakt een studiereis naar de beroemde Body Farm in Knoxville (VS), de plaats waar hij gestudeerd heeft. Hij is nog herstellende van een aanslag op zijn leven en hoopt dat het uitstapje hem goed zal doen. Directeur Tom Lieberman, een vriend van vroeger, vraagt hem mee te gaan naar een lijkschouwing in een berghut. Hunter is echter niet voorbereid op het gruwelijke tafereel dat hij daar aantreft: een vastgebonden en gefolterd lichaam in verregaande staat van ontbinding, met - vreemd genoeg - roze tanden. Dan wordt er een tweede lichaam gevonden. Wat volgt is een huiveringwekkende zoektocht waarin niets is wat het liujkt. David Hunter krijgt te maken met iemand die een duivels genoegen leeft aan moorden en die bizarre sporen achterlaat om iedereen op het verkeerde been te zettten.
Engel / Toni Coppers
Bestel nu bij bol.com
ENGEL - Toni Coppers
Manteau, 271pag., ISBN 978-90-223-2386-1
Op zijn ronde door het Museum voor Schone Kunst in Brussel ontdekt nachtwaker Alain Richaux tot zijn afgrijzen dat er onder een schilderij een beeldje van een engel ligt, badend in een plas bloed. Inspecteur Lise Meerhout van de afdeling Kunstcriminaliteit ontvangt in de dagen na dit merkwaardige voorval verscheidene raadselachtige boodschappen. Zijn ze afkomstig van een grappenmaker die haar op stang wil jagen of bevatten de briefjes aanwijzingen en tips? Dan valt er een eerste dode. Een man is op de Zavel vermoord zoals de revolutionair Marat op het beroemde schilderij van David: doodgestoken in zijn bad. En de klok voor het tweede slachtoffer begint te tikken... Zal Liese er samen met haar steun en toeverlaat Simon de Vere uiteindelijk in slagen deze complexe kunsthistorische legpuzzel op te lossen?
Vuil geld / Bob Mendes
Bestel nu bij bol.com
VUIL GELD - Bob Mendes
Manteau, 370pag., ISBN 978-90-223-2389-2, 1e druk mei, 2e druk juni 2009
Jelle Lievens krijgt via een vriend een baan als accountant aangeboden bij KPMG. Hij treedt in de voetsporen van een collega die door een tragisch ongeval om het leven is gekomen en wordt belast met het onderzoek naar de financiële structuur van Lernout & Houspie en zijn buitenlandse filialen. Hij wordt ook auditor van United Fundraising, dat via zijn bestuurder nauwe banden onderhoudt met L&H. Al spoedig blijkt dat de verongelukt voorganger van Jelle zeer explosief materiaal op het spoor was gekomen. Jelle verliest zijn onschuld, en zijn gevoel voor rechtvaardigheid brengt hem aan de rand van de afgrond.
Het spel van de engel / Carlos Ruiz Zafón
Bestel nu bij bol.com
HET SPEL VAN DE ENGEL - Carlos Ruiz Zafón
Signatuur, 552pag., 24cm, ISBN 978-90-5672-315-6
In het turbulente Barcelona van de jaren twintig krijgt de jonge broodschrijver David Martín, geobsedeerd door een onmogelijke liefde, het aanbod van een mysterieuze uitgever om een boek te schrijven zoals nog nooit geschreven is, een boek dat de wereld zal veranderen. De tol die David hiervoor moet betalen is echter torenhoog. David, zijn vader bruut vermoord, zijn moeder niet meer dan een schim op afstand, raakt als kind verzeild in het Kerkhof der Vergeten Boeken. Daar stuit hij op het sinistere, religieuze boek Lux Aeterna, verschenen bij de Parijse uitgever Andreas Corelli, Davids opdrachtgever, en geschreven door ene Diego Marlasca. Ooit behoorde Davids huis met de toren toe aan deze onfortuinlijke advocaat, die zich geheel op het schrijven toelegde, tot hij onder duistere omstandigheden thuis om het leven kwam. Spoedig blijken er tussen hemzelf en Marlasca meer parallellen te bestaan dan David kon vermoeden...
Daemon / Daniel Suarez
Bestel nu bij bol.com
DAEMON - Daniel Suarez
Luitingh, 479pag., 23cm, ISBN 978-90-245-3010-8
Het begint allemaal als het overlijdensbericht van Matthew Sobol online verschijnt...
Sobol was een legendarische computerspelontwerper. Hij overleed vroegtijdig maar hij liet iets achter op internet, een daemon, dat online overlijdensberichten scande en een hele reeks programma's activeerde. Programma's die geld verplaatsen, die mensen rekruteren en vermoorden en maar één doel beogen: een totale herziening van de wereldorde.
Verloren / Harlan Coben
Bestel nu bij bol.com
VERLOREN - Myron Bolitar - Harlan Coben
De Boekerij, 333pag., 22cm, ISBN 978-90-225-4993-3
Myron Bolitar heeft al jaren niets gehoord van Terese Collins. Niet sinds hun affaire abrupt tot een einde kwam. Haar telefoontje, waarin ze hem smeekt om naar Parijs te komen, overrompelt hem dan ook. Terese vertelt eindelijk waarom ze zo plots uit zijn leven was verdwenen - over haar verwoede pogingen om zwanger te worden, over de geboorte van haar dochter en over het fatale ongeluk dat ervoor zorgde dat ze alles in één klap kwijt was. In Parijs blijkt Terese te worden verdacht van de moord op haar ex-man. Het politieonderzoek onthult bovendien een lang verborgen familiegeheim. Myron staat er alleen voor om Tereses onschuld te bewijzen in een land waar niemand hem gunstig gezind lijkt te zijn. Tijdens zijn zoektocht stuit Myron op duistere praktijken met wereldschokkende gevolgen.
Het glazen plafond / Meta Muller
Bestel nu bij bol.com
HET GLAZEN PLAFOND - Meta Muller
Q (Em. Quirido), 254pag., 20cm, ISBN 978-90-214-3553-4
Laurien Stam is een vierendertig jarige single, die hogerop wil in het zakenleven. Op advies van haar coach aanvaardt ze een opdacht als P&O-manager ad interim bij een farmaceutisch bedrijf. Als blijkt dat haar voorgangster onder verdachte omstandigheden om het leven is gekomen, begint ze te beseffen dat ze zich op gevaarlijk terrein begeven heeft. Langzaam maar zeker komt Laurien meer te weten dan goed voor haar is. Door de criminele activiteiten van haar bazen moet ze uiteindelijk een beslissing nemen die haar fataal kan worden: gaat ze de strijd aan met de mannen in de top van de onderneming?
Dodenspoor / Danny Span
Bestel nu bij bol.com
DODENSPOOR - Danny Span
Elikser, 249pag., 20cm, ISBN 978-90-8954-104-8
Politieman Henry Jaspers schrikt op een ochtend vroeg wakker van de telefoon. Het is de hoofdcommissaris van politie. Hij vertelt dat een oude kennis van Henry uit de paardenwereld, Eric Meindertsma, die ochtend dood gevonden is in een paardenbox. Al is Henry gewend om bij nacht en ontij opgeroepen te worden, hier moet hij toch even van bijkomen. Hij rijdt rechtstreeks naar het complex van Meindertsma. En dan begint een lange, moeizame zoektocht naar de dader van deze schijnbaar onoplosbare moord. Henry's kennis van deze wereld komt hem goed van pas. Al gauw komt hij erachter dat er binnen de paardenwereld sprake was van grote plannen die in het verborgene worden voorbereid. En hefet de nieuwe geheime liefde van Eric er misschien ook iets mee te maken? Een schijnbaar toevallige aanwijzing brengt Henry uiteindelijk op het spoor. En dan blijkt het nog erger te zijn dan het aanvankelijk leek.
Het Venetiaans bedrof / Steve Berry
Bestel nu bij bol.com
HET VENETIAANS BEDROG - Steve Berry
De Fontein, 472pag., 23cm, ISBN 978-90-261-2478-5
In 323 v.Chr. viel Alexander de Grote ten prooi aan een  mysterieus virus. Archeologen en schatzoekers zoeken al 1500 jaar naar zijn laatste rustplaats, waar zich volgens de legende een wonderbaarlijk genezend serum zou bevinden. Nadat hij op het nippertje aan de dood is ontsnapt tijdens een brand in een Deens museum, hoort Cotton Malone van zijn goede vriendin Cassiopeia Vitt dat dit het zoveelste incident in een reeks van brandstichtingen door heel Europa blijkt te zijn. Het spoor leidt naa een aantal voormalige sovjetrepublieken dat zich heeft verenigd in een nieuwe staat, die wordt bestuurd door de meedogenloze dictator Irina Zovastina. Zij heeft maar één verlangen: Alexander de Grote te overtreffen als de grootste veroveraar uit de geschiedenis. Om de wereldheerschappij te bemachtigen verzamelt ze de meest vernietigende bacteriële wapens, waarmee ze een biologische oorlog wil ontketenen. Ze is vooral geobsedeerd door het serum in de tombe van Alexander de Grote. Malone en Vitt stellen alles in het werk om Zovastina tegen te houden. Hun doel om een wereldwijde pandemie te voorkomen leidt hen via de Deense kust en de Venetiaanse paleizen naar het ruige berggebied in Centraal-Azië. Er staat veel op het spel: de ontcijfering van het mysterie rond het serum van Alexander de Grote zou miljoenen levens kunnen redden - of verwoesten...
De voyeur / Brian Freeman
Bestel nu bij bol.com
DE VOYEUR - Brian Freeman
The House of Books, 432pag., ISBN 978-90-443-2393-1
Al dertig jaar wordt inspecteur Jonathan Stride achtervolgd door één moord. In 1977 is de zus van zijn vriendin op wrede wijze doodgeslagen. Stride kwam oog in oog met de verdachte... en liet de man ontsnappen. Als de schrijfster Tish Verdure een boek wil wijden aan de tientallen jaren oude moord, voelt Stride er weinig voor de zaak te heropenen. Maar Tish heeft nieuwe bewijzen die schokkende vragen oproepen over het optreden van de politie... en zelfs over Strides eigen vrouw. Het nieuwe onderzoek schrikt iemand af die ervoor wil zorgen da hun geheimen verborgen blijven. Stride zet de jacht in op een voyeur die de sleutel heeft tot de oplossing van twee meedogenloze moorden. Hoog boven de wateren van Lake Superior wordt Stride geconfronteerd met zijn ergste angsten - en de waarheid over het verleden...
Dodencirkel / Elly Griffiths
Bestel nu bij bol.com
DODENCIRKEL - Elly Griffiths
De Kern / De Fontein, 271pag., 22cm, ISBN 978-90-325-1148-7
Als ze niet bezig is met opgravingen van beenderen of andere archeologische vondsten, geeft Ruth Galloway colleges aan de universiteit. Ze woont aan de rand van de afgelegen en verlaten Salmarsh, een indrukwekkend moerasgebied in Norfolk, dat grenst aan de Noordzee. Ze heeft eigenlijk alleen katten als gezelschap. Ze houdt van het ontoegankelijke gebied en voelt zich er nooit eenzaam. Wanneer er een kinderskelet wordt gevonden op de vindplaats van een palencirkel in het moeras waar Ruth eerder opgravingen heeft gedaan, wordt zij benaderd om de beenderen te dateren. Het skelet blijkt tweeduizend jaar oud, tot grote teleurstelling van inspecteur Harry Nelson, die Riths hulp had ingeroepen. Hij had gehoopt dat de beenderen van Lucy waren, een meisje dat al tien jaar vermist wordt. Sinds haar verdwijning krijgt Nelson brieven over Lucy met bizarre verhalen vol verwijzingen naar offerrituelen en met Keltische en Bijbelse teksten. Dan verdwijnt opnieuw een meisje, en Nelson krijgt eenzelfde soort brief over haar. Terwijl de brievenschrjver dichterbij komt en het moeras zich van zijn meest verraderlijke kant laat zien, wordt Ruth het onderzoek in getrokken en brengt haar forensisch archeologische kennis haar in levensgevaar.
Schaduweiland - Deverry 6 / Katharine Kerr
Bestel nu bij bol.com
SCHADUWEILAND - The Silver Wyrm 2 / Drakenmagiër #6 - Katharine Kerr
Luitingh Fantasy, 381pag., 23cm, ISBN 978-90-245-3018-2
In dit voorlaatste deel van de Deverry-cyclus eisen zaken van levensbelang alle aandacht op. Zo is de gewelddadige opmars van het Paardenvolk niet te stuiten. Het eiland Haen Marn is teruggekeerd naar het noorden; een van de bewoners heeft het eiland verlaten om haar vader te gaan zoeken, die voor de belangrijkste beslissing van izjn leven blijkt te staan. Alle hoop is gevestigs op de magie van Dallandra en Valandario en op de strijdlust van de draken Arzosah en Rori. Nu pas beseffen de menselijke wezens van Deverry en hun elfen-bondgenoten hoezeer hun geschiedenis is verweven, hoe lotsverbonden ze zijn.
Jouw hart is van mij / Dean Koontz
Bestel nu bij bol.com
JOUW HART IS VAN MIJ - Dean Koontz
Luitingh, 320pag., ISBN 978-90-245-2872-1
Voor de vierendertigjarige internetondernemer Ryan Perry schijnt de zon altijd. Tot bij hem een ongeneeslijke hartkwaal wordt geconstateerd. Ryan dreigt alles te verliezen± zijn baan, zijn gezondheid, zijn vriendin, alles... Een jaar later. Dankzij een transplantatie heeft Ryan een nieuw hart en voelt hij zich beter dan ooit. De zaken gaan goed, en hij maakt zelfs kans zijn vriendin terug te krijgen. Dan belandt het ene na het andere hartvormige geschenk op onverklaarbare wijze in zijn suite: eerst een doosje snoepjes, dan een hangertje. Het meest verontrustende presentje is de film van een openhartoperatie met de ijzingwekkende boodschap: JOUW HART IS VAN MIJ.
Schreeuw voor mij / Karen Rose
Bestel nu bij bol.com
SCHREEUW VOOR MIJ - Karen Rose
De Fontein, 463pag., 23cm, ISBN 978-90-261-2526-3
In een kleine Amerikaanse stad wordt het naakte, in een deken gewikkelde lichaam van een jonge vrouw gevonden, die op brute wijze in vermoord. Haar gezicht is ernstig vermingt en aan haar teen zit een mysterieus sleuteltje gebonden. FBI-agent Daniel Vartanian wordt op de zaak gezet, ook al is hij nog ernstig getraumatiseerd door de recente dood van zijn ouders. Dan worden er nog meer lichamen gevonden, en de moorden vertonen opvallend veel gelijkenissen met de moord op Alicia Tremayne, dertien jaar daarvoor. Het lijkt erop dat er een copycat-seriemoordenaar actief is die geen fouten maakt - totdat de tweelingzus van Alicia in het stadje opduikt...
Spijt / Charles den Tex
Bestel nu bij bol.com
SPIJT - Charles den Tex
De Geus, 48pag., ISBN 978-90-445-1523-7
Op een station in Zuid-Frankrijk nemen een man en een vrouw afscheid. Hij gaat voor een congres naar Antwerpen, zij keert terug naar hun vakantiehuis. Na vijf dagen is ze terug om hem op te halen. Ze wacht tevergeefs. Hij komt niet en is ook niet meer bereikbaar. Wanneer ze hem gaat zoeken, blijkt hij spoorloos verdwenen.
Verraad / John Lescroart
Bestel nu bij bol.com
VERRAAD - John Lescoart
2009, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 431pag., ISBN 978-90-475-0933-2, 1e druk mei 2009
vert.van: Betrayal (2008), vert.door: Kick Rotteveel, omslagontwerp: Wil Immink, omslagfoto: Ws Thompson/Corbis
Dismas Hardy wordt gevraagd om het werk van een vermiste advocaat over te nemen. Aanvankelijk verwacht hij er niet al te veel tijd aan te behoeven besteden. Maar als hij zich over de zaak van Evan Scholler en Ron Nolan buigt, ontdekt hij een ijzingwekkend complot dat hem gevaarlijk dicht in de buurt brengt van huurmoordenaars en hoogverraad.
Lycidas / Christoph Marzi
Bestel nu bij bol.com
LYCIDAS - Christoph Marzi
Luitingh Fantasy, 749pag., 24cm, ISBN 978-90-245-2945-2
Als de kleine Emily Laing in het holst van de nacht kennismaakt met een sprekende rat die ook nog eens van adel blijkt te zijn, beseft ze dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Maar ach, veel slechter kan het niet worden. Emily groeit namelijk onder erbarmelijke omstandigheen op in het weeshuis van eerwaarde Dombey, een eersteklas naarling die het weeshuis in een van de amste wijken van Londen met harde hand leidt. Emily's grote avontuur begint als een weerwolf een kind uit het weeshuis ontvoert...
Familieverraad / David Baldacci
Bestel nu bij bol.com
FAMILIEVERRAAD - David Baldacci
A.W. Bruna, 383pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9503-7
Op de avond van haar twaalfde verjaardag wordt Willa Dutton ontvoerd, haar vader neergeslagen en haar moeder vermoord. Het is een zaak die de veiligheidsdiensten in rep en roer brengt, want Willa is niemand minder dan het nichtje van de president van de Verenigde Staten. Ongewild komen de privédetectives Sean King en Michelle Maxwell midden in de ontvoeringszaak terecht. Ze hadden op de betreffende avond een afspraak met Willa's moeder en betrapten de daders bijna op heterdaad. De FBI en de Secret Service plaatsen hun vraagtekens bij de aanwezigheid van King en Maxwell, maar de First Lady - een oude bekende van King - vraagt hun juist om een eigen onderzoek in te stellen naar de verdwijning van Willa. Probeert iemand via Willa de president onder druk te zetten in een tijd dat hij campagne voert voor een tweede ambtstermijn? Of hebben vijanden van Willa's vader iets met de zaak te maken? Zonder dat iemand het in de gaten heeft, vindt er een tweede ontvoering plaats...
Misleid / Pieter Aspe
Bestel nu bij bol.com
MISLEID - Van In - Pieter Aspe
Manteau, 283pag., 23cm, ISBN 978-90-223-2354-0
Frederik Bombé, organisator van Miss Flanders, meldt zich aan op het politiebureau en vraagt een onderhoud met Van In persoonlijk omdat een van de finalistes het slachtoffer is geworden van een 'gewelddadige aanslag'. Het meisje is ongedeerd, maar de missmaker tilt bijzonder zwaar aan het incident. Van In is niet geneigd in te gaan op het verzoek van Bombé, tot procureur Beekman hem belt. Van In, Guido Versavel en Hannelore Martens hebben in Misleid niet alleen hun handen vol een de glitter en glamour van de missen, ook de keiharde zakenwereld van containertransporten vanuit China naa de haven van Zeebrugge eist hen op.
De Demonenkoning - Zwarte Kunst 1 / Cinda Williams Chima
Bestel nu bij bol.com
DE DEMONENKONING - Zwarte Kunst 1 - Cinda Williams Chima
Luitingh Fantasy, 384pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2907-0
Han, vijftien jaar nog maar, is een dief die zich met moeite staande weet te houden in de achterbuurten van Fellsmars, de hoofdstad van het rijk van de koninginnen van de Fells. Sinds zijn vroege jeugd draagt hij om zijn polsen twee zilveren armbanden die door magie met zijn huid zijn vergroeid en derhalve niet kunnen worden afgelegd. Han raakt in de problemen als hij een jonge magiër-in-opleiding, Micah Bayer, van zijn magische amulet berooft. Tot overmaat van ramp wordt hij kort daarna vals beschuldigd van moord en wordt er opeens van alle kanten op hem gejaagd. Ten einde raad en in navolging van zijn vriend Vuurdanser, een halfmagiër die van plan is een opleiding te volgen aan de Magiërschool van Ogdensfort, besluit Han uit Fellsmars te vertrekken. Maar eerst gaat hij op zoek naar iemand die hem van de zilveren armbanden kan verlossen - met de opbrengst ervan wil hij een opleiding aan de Krijgersschool in Ogdenfort bekostigen. Als hij te horen krijgt dat de armbanden niet verwijderd kunnen worden, wendt Han zich in zijn wanhoop tot de machtige Avery Bayer, die tot zijn ontzetting vaststelt dat er verwantschap bestaat tussen Han en de demonenkoning die ooit bijna de hele wereld vernietigde: Alger Waterlow.
Tango Martale / Wolfram Fleischhauer
Bestel nu bij bol.com
TANGO MORTALE - Wolfram Fleischhauer
Van Holkema & Warendorf, 399pag., 23cm, ISBN 978-90-475-0931-8
De negentienjarige Giulietta Battin, balletdanseres bij de Berlijnse Staatsopera, stort zich in een stormachtige affaire met de prachtige en mysterieuze Argentijnse tangodanser Danián Alsina wanneer zijn gezelschap op toernee is in Duitsland. Giulietta is nooit eerder zo verliefd geweest, maar alles neemt een onverwachte en onverklaarbare wending als Damián Giulietta's vader kidnapt. Terwijl haar vader wordt bevrijd, blucht Danián halsoverkop naar Argentinië. Diep gekwetst, maar vastberaden om een verklaring te vinden reist Giulietta naar Buenos Aires. Damián is echter van de aardbodem verdwenen. Voor Giulietta begint een duistere zoektocht door de hoofdstad van de tango. Ze blijkt echter niet de enige te zijn die Damián koste wat het kost probeert te vinden...
Onderkoeld / Arnalsur Indridason
Bestel nu bij bol.com
ONDERKOELD - Arnaldur Indridason
Q, 233pag., 24cm, ISBN 978-90-214-3524-4
In Pingvellir, waar in een ver verleden de Vikingen hun eerste parlement hielden, wordt een vrouw dood aangetroffen in haar zomerhuis. Alles wijst erop dat ze zelf een einde aan haar leven heeft gemaakt. Als inspecteur Erlendur een opname in handen krijgt van een geheimzinnige seance waarbij deze vrouw kort voor haar overlijden aanwezig was, besluit hij uit te zoeken waarom ze zelfmoord pleegde.

Bestel nu bij bol.com
DE DRAKEN VAN DE WINTERNACHT De Draken 2 - Weis & Hickman
Luitingh Fantasy, 399pag., 23cm, ISBN 978-90-245-5056-2
Onze vrienden zoeken hun toevlucht in de dwergenhoofdstad Thorbardin, waar ze de dwergen de hamer van Khars aanbieden, een legendarische oorlogshamer, ooit eigendom van de dwergenheld Kharas die lang geleden zijn toevlucht zocht in de dwergenstad. Maar hun verblijg in Thorbardin is van korte duur. Om uit handen te blijven van de Drakenheer Canaillaard, gaan de vrienden op weg naar Tharsis, een mythische stad aan zee. Eenmaal in de buurt komen ze tot de ontdekkingt dat de kaart van Tas die ze bij zich hebben gedateerd is: Tarsis is geen havenstad meer omdat de zee waaraan hij ooit lag is verdwenen tijdens de Catastrofe. Als het de vrienden toch lukt Tarsis via een andere weg binnen te komen, wordt de stad aangevellan door draken en volledig verwoest. Tot overmaat van ramp raken de vrienden van elkaar gescheiden...
Vrienden / Rudy Soetewey
Bestel nu bij bol.com
VRIENDEN - Rudy Soetewey
Kramat, 303pag., 23cm, ISBN 978-90-79552-14-6
Wie zou jij liquideren als je de absolute zekerheid had dat men jou nooit op het spoor zou kunnen komen? En hoe? Een onschuldige vraag, zeker wanneer ze als grap gesteld wordt in een groepje vrienden. Zeker als dat gebeurt op een rijkelijk met bier overgoten bijeenkomst, na een gemeenschappelijke succesvolle ervaring. Zeker als de antwoorden alleen maar de slappe lach veroorzaken. Tot wanneer een van de genoemde kanditaat-slachtoffers enkele dagen later dood wordt teruggevolden, vermoord op de eerder gesuggereerde wijze... Wie van ons kent zijn vrienden? Echt? 

Verschenen in Mei:

De Da Vinci code / Dan Brown
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg]
52e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, 2009. - 429 p. ; 18 cm
Vert. van: The Da Vinci code. - Cop. 2003.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2004.
ISBN 978-90-210-0803-5 : € 7.98

De Spaanse consul / Emilio Calderón
vert. [uit het Spaans] door Arie van der Wal
Amsterdam : Mouria, cop. 2009. - 303 p. ; 21 cm
Vert. van: El judío de Shanghai. - Barcelona : Planeta, 2008.
ISBN 978-90-458-0065-3 : € 18.90
NUR 305 Literaire thriller

Dag van de wraak / Alex Chance
[vert. uit het Engels: Piet Verhagen]
1e dr. - Amsterdam : Mynx, 2009. - 382 p. ; 23 cm
Vert. van: The final days. - London : Heinemann, 2008.
ISBN 978-90-8968-038-9 : € 19.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Geleende tijd / Harlan Coben
[vert. uit het Engels: Martin Jansen in de Wal]
5e dr. - Amsterdam : De Boekerij, 2009. - 368 p. ; 22 cm
Vert. van: The woods. - New York : Dutton, cop. 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-225-5015-1 : € 10.-
NUR 305 Literaire thriller

Waakzaam oog / Adam Creed
[vert. uit het Engels: Herman van der Ploeg]
Amsterdam : Sijthoff, cop. 2009. - 334 p. ; 23 cm
Vert. van: Suffer the children. - London : Faber and Faber, 2009.
Op omslag: Een Will Wagstaffe thriller.
ISBN 978-90-218-0209-1 : € 18.95
NUR 332 Thriller

De geheime oorlog van Charlie Wilson / George Crile
[vert. uit het Engels: Jacques Meerman]
Utrecht : Bruna, [2008]. - 500 p. ; 24 cm
Vert. van: Charlie Wilson's war. - New York : Atlantic Monthly Press, cop. 2003.
Omslagtitel: Charlie Wilson's war.
Oorspr. Nederlandse uitg.: 2004.
ISBN 978-90-229-9381-1 : € 12.50
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Loser's town / Daniel Depp
[vert. uit het Engels: Fanneke Cnossen]
1e dr. - Amsterdam : Mynx, 2009. - 300 p. ; 22 cm
Vert. van: Loser's town. - Cop. 2008.
ISBN 978-90-8968-057-0 : € 18.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Spook van weleer / Stephen Donaldson
[vert. uit het Engels: Annemarie Lodewijk]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2009. - 799 p. : krt. ; 23 cm. - (De laatste kronieken van Thomas Covenant ; 2e kroniek)
Vert. van: Fatal revenant. - New York : Putnam, 2007. - (The last chronicles of Thomas Covenant ; b. 2).
ISBN 978-90-245-5225-2 : € 24.95
NUR 334 Fantasy

Tango mortale / Wolfram Fleischhauer
[vert. uit het Duits: Hilke Makkink]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, cop. 2009. - 398 p. ; 23 cm
Vert. van: Fatal tango. - Munich : Knaur, cop. 2001.
ISBN 978-90-475-0931-8 : € 17.95
NUR 305 Literaire thriller

Het geheugenspel [geluidsopname] : verkorte versie / Nicci French ; voorgelezen door Dieuwertje Blok
1e dr. - Amsterdam : Rubinstein, cop. 2009. - 6 compact discs (7 uur).
Verkorte weergave van het boek: Amsterdam : Anthos.
ISBN 978-90-476-0593-5 : € 19.95

De mond gesnoerd / Frances Fyfield
vert. [uit het Engels] door Catalien en Willem van Paassen
Amsterdam [etc.] : Archipel, cop. 2009. - 329 p. ; 22 cm
Vert. van: Blood from stone. - London, Sphere, 2008.
ISBN 978-90-6305-390-1 : € 21.95
NUR 331 Detective

Het Merlot mysterie : wijnroman / Ilja Gort
Baarn : Tirion, cop. 2009. - 236 p. ; 22 cm
Oorspr. uitg.: 2008.
ISBN 978-90-439-1251-8 : € 12.50
NUR 301 Literaire roman, novelle

Kinderen van Judas / Markus Heitz
[vert. uit het Duits: Marcella Houweling]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2009. - 558 p. ; 24 cm
Vert. van: Kinder des Judas. - München : Knaur, cop. 2007.
ISBN 978-90-245-2918-6 : € 19.95
NUR 334 Fantasy

De engelen des doods / David Hewson
[uit het Engels vert. door: Ineke van den Elskamp]
Baarn : De Fontein, cop. 2009. - 384 p. ; 20 cm
Vert. van: The lizard's bite. - London [etc.] : Macmillan, 2006.
Oorspr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-261-2625-3 : € 9.95
NUR 332 Thriller

Het zevende sacrament / David Hewson
[uit het Engels vert. door: Ineke van den Elskamp]
Baarn : De Fontein, cop. 2009. - 431 p. ; 23 cm
Vert. van: The seventh sacrament. - London [etc.] : Macmillan, 2007.
ISBN 978-90-261-2316-0 : € 18.95
NUR 332 Thriller

Onbekende vijanden / Linda Howard
[vert. uit het Engels door De Taalscholver ... et al. ; red. Vitataal]
's-Gravenhage : Bzztôh, 2009. - 352 p. ; 22 cm
Vert. van: Cover of night. - Ballantine Books, 2006.
ISBN 978-90-453-0862-3 : € 17.95
NUR 332 Thriller

Winternacht / Arnaldur Indriđason
vert. [uit het IJslands] door Kim Middel
4e dr. - Amsterdam : Q, 2009. - 287 p. ; 20 cm
Vert. van: Vetrarborgin. - Reykjavík : Edda, cop. 2005.
1e dr.: Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-214-3547-3 : € 5.95
NUR 305 Literaire thriller

Een ijskoud gerecht / Paul Jacobs
Antwerpen ; Amsterdam : Houtekiet, cop. 2009. - 259 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-8924-064-4 : € 18.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Dossier Tobias / Annet de Jong
Amsterdam [etc.] : Q, 2009. - 285 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-214-3522-0 : € 18.95
NUR 305 Literaire thriller

Schaduw van de dood : een Zuster Agnes mystery / Alison Joseph
[vert. uit het Engels: Maria de Jonge]
Sliedrecht : Librion, cop. 2009. - 312 p. : ill. ; 22 cm. - (Nartex crimeboeken)
Vert. van: Shadow of death. - London : Allison & Busby, 2007.
ISBN 978-90-5290-019-3 : € 18.90
NUR 332 Thriller

Dolores Claiborne / Stephen King
[vert. uit het Engels: Lucien Duzee]
12e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2009. - 245 p. : krt. ; 18 cm
Vert. van: Dolores Claiborne. - New York : Viking, 1992.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1993.
ISBN 978-90-210-0805-9 : € 6.98

The mist / Stephen King
[vert. uit het Engels: Margot Bakker ... et al.]
11e dr. - [Amsterdam] : Poema Pocket, cop. 2009. - 584 p. ; 18 cm
Vert. van: Skeleton crew. - New York : Putnam, 1985.
Oorspr. titel: Duistere krachten : verhalen van de meester van de horror. - Utrecht : Luitingh, 1986.
Tekst in het Nederlands. - Omslag vermeldt tevens: Duistere krachten.
ISBN 978-90-210-0806-6 : € 8.98

The storm of the century / Stephen King
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers ... et al.]
8e dr. - [Amsterdam] : Poema Pocket, cop. 2009. - 425 p. ; 18 cm
Vert. van een speciaal voor televisie geschreven scenario o.d.t.: Storm of the century.
Oorspr. titel: De storm van de eeuw. - Amsterdam : Luitingh-Sijthoff. 1999.
Tekst in het Nederlands. - Omslag vermeldt tevens: (De storm van de eeuw).
ISBN 978-90-210-0804-2 : € 7.98

Tommyknockers / Stephen King
[vert. uit het Engels: Margot Bakker]
15e dr. - [Amsterdam] : Poema Pocket, cop. 2009. - 560 p. ; 18 cm
Vert. van: The Tommyknockers. - New York : Putnam, 1987.
Oorspr., titel: De gloed. - Utrecht : Luitingh, 1988.
Tekst in het Nederlands. - Omslag vermeldt tevens: (De gloed).
ISBN 978-90-210-0807-3 : € 8.98

chte wereld / Natsuo Kirino
vert. [uit het Engels naar de oorspr. Japanse uitg.] door Yolande Ligterink
Amsterdam : Sijthoff, cop. 2009. - 254 p. ; 21 cm
Vert. van: Real world. - Cop. 2008. - Oorspr. Japanse uitg.: cop. 2003.
ISBN 978-90-218-0246-6 : € 17.95
NUR 305 Literaire thriller

Verraad / John Lescroart
[vert. uit het Engels: Kick Rotteveel]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, cop. 2009. - 430 p. ; 23 cm
Vert. van: Betrayal. - New York [etc.] : Dutton, 2008.
ISBN 978-90-475-0933-2 : € 18.95
NUR 332 Thriller

Slachthuis / Stuart MacBride
[vert. uit het Engels: Kick Rotteveel]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf Unieboek, cop. 2009. - 413 p. : ill. ; 23 cm
Vert. van: Flesh house. - London : HarperCollins, 2008.
ISBN 978-90-475-0764-2 : € 18.95
NUR 332 Thriller

Prooi / Elisabeth Mollema
2e dr. - [Amsterdam] : Arena, 2009. - 271 p. ; 21 cm
1e dr. deze uitg.: 2007.
ISBN 978-90-8990-069-2 : € 12.50
NUR 305 Literaire thriller

Doof / Siska Mulder
[Amsterdam] : Arena, cop. 2008. - 318 p. ; 21 cm
ISBN 978-90-6974-869-6 : € 18.95
NUR 305 Literaire thriller

De affaire / James Patterson & Michael Ledwidge
vert. [uit het Engels] Richard Kruis
Amsterdam : Cargo, 2008. - 325 p. ; 22 cm
Vert. van: The quickie. - New York : Little, Brown, cop. 2007.
ISBN 978-90-234-2802-2 : € 18.90
NUR 305 Literaire thriller

Het meisje onder de straat / Anders Roslund & Börge Hellström
uit het Zweeds vert. door Tineke Jorissen-Wedzinga
Breda : De Geus, cop. 2009. - 346 p. ; 20 cm
Vert. van: Flickan under gatan. - Stockholm : Pirat, cop. 2007.
ISBN 978-90-445-1257-1 : € 19.90
NUR 331 Detective

De verdwenen Mona Lisa / R.A. Scotti
[vert. uit het Engels Edzard Krol]
Utrecht : LeV., cop. 2009. - 248 p., [8] p. pl : ill. ; 22 cm
Vert. van: The vanished smile. - Cop. 2009.
ISBN 978-90-229-9327-9 : € 17.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

In het nauw / Lisa Scottoline
[vert. uit het Engels door: Ineke de Groot]
Baarn : De Fontein, cop. 2009. - 301 p. ; 23 cm
Vert. van: Lady killer. - New York : HarperCollins, 2008.
ISBN 978-90-261-2477-8 : € 18.95
NUR 332 Thriller

T.H.U.G. L.I.F.E. / Sanyika Shakur
[vert. uit het Engels: Maarten van der Werf ; red. bewerking: Theo Veenhof]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2009. - 237 p. ; 21 cm
Vert. van: T.H.U.G. L.I.F.E. - Cop. 2008.
ISBN 978-90-245-3007-6 : € 17.95
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle

De Bloedwreker : thriller / Randy Singer
vert. [uit het Engels] door Willem Keesmaat ; [ill. Bas Mazur]
Kampen : Kok, cop. 2009. - 416 p. ; 24 cm
Vert. van: By reason of insanity. - Carol Stream, IL : Tyndale House, 2008.
ISBN 978-90-435-1598-6 : € 20.90
NUR 332 Thriller
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle

De greep van de angst / Wilbur Smith
vert. [uit het Engels:] Hans Kooijman
8e dr. - Amsterdam : BoekerIJ, 2009. - 549 p. ; 22 cm
Vert. van: Golden fox. - London : Macmillan, 1990.
Vervolg op: De macht van het kwaad.
1e dr. Nederlandse uitg.: 1990.
ISBN 978-90-225-5172-1 : € 12.50
NUR 330 Spannende boeken algemeen

De macht van het kwaad / Wilbur Smith
vert. [uit het Engels] Hans Kooijman
8e dr. - Amsterdam : Boekerij, 2009. - 592 p. ; 22 cm
Vert. van: A time to die. - London [etc.] : Heinemann, 1989.
Vervolg op: De band van het bloed.
1e dr. Nederlandse uitg.: 1989.
ISBN 978-90-225-5171-4 : € 12.50
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Het einde van pi / Franck Thilliez
[vert. uit het Frans: Richard Kwakkel]
Amsterdam : Sijthoff, cop. 2009. - 382 p. ; 21 cm
Vert. van: La mémoire fantôme. - Paris [etc.] : Le Passage, 2007.
ISBN 978-90-218-0235-0 : € 18.95
NUR 305 Literaire thriller

Blind zicht / Jac. Toes
Breda : De Geus, cop. 2009. - 184 p. ; 22 cm
Gebaseerd op het luisterboek 'De methode'.
ISBN 978-90-445-1387-5 geb. : € 17.50
NUR 305 Literaire thriller
NUR 332 Thriller

Zomertijd / Suzanne Vermeer
Utrecht : Bruna, cop. 2009. - 245 p. ; 22 cm
Oorspr. uitg.: 2008.
ISBN 978-90-229-9522-8 : € 10.-
NUR 305 Literaire thriller


   

Zoek direct op bol.com:

Let op: je verlaat DeBoekenplank als je gaat zoeken...

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ