Homepage: Nieuws

Nieuw verschenen titels: Oktober 2008

  Titelinformatie:   Titelinformatie:
De indringer / Kelly Simmons
Bestel nu bij bol.com
DE INDRINGER - Kelly Simmons
The House of Books, 287pag., 21cm, ISBN 978-90-443-2228-6
Journaliste en jonge moeder Claire Cooper leidt aan paniekaanvallen. De meeste van haar angsten lijken irrationeel. Maar op een stormachtige nacht, als haar echtgenoot Sam op zakenreis is, worden haar angsten werkelijkheid. Claire ontdekt een man die de slaapkamer van haar dochtertje is binnengedrongen. Claire smeekt hem: 'Neem míj in plaats van haar.' Als de kidnapper Claire met de auto meeneemt vreest ze voor haar kinderen, maar niet voor zichzelf. De week daarop brengt Claire vastgebonden aan een bed in een motelkamer door, met de indringer als enig gezelschap. Zij denkt na over de redenen voor de aanval op haar gezin. Is dit een toevallige misdaad, of heeft het schimmige verleden dat ze achter zich probeerde te laten haar eindelijk ingehaald?
Het spoor van Pandora / John Brosens
Bestel nu bij bol.com
HET SPOOR VAN DE PANDORA - John Brosens
Ellessy Crime, 313pag., 20cm, ISBN 978-90-8660-064-9
Bedrijvensaneerder Chiem Braakman en zijn gezin meren met hun motorkruiser Pandora af bij Chaumot, in het Canal du Nivernais. Daar wonen zij het Morvan Stock Festival bij. De relaxte vakantie verandert in een nachtmerrie als tijdens de slotavond hun negentienjarige dochter Carine verdwijnt. Chiems zwager, Sander Bode, komt helpen. Hij is ex-rechercheur en houdt er eigenzinnige opsporingsmethoden op na. Stukje voor stukje ontwart hij de kluwen waarin het gezin verstrikt is geraakt, waarbij hij zaken ontdekt die hij liever niet had willen weten.
Hartzeer - Inspecteur Banks 16 / Peter Robinson
Bestel nu bij bol.com
HARTZEER - Een inspecteur Bank-detective 16 - Peter Robinson
A.W. Bruna Uitgevers, 365pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9452-8
In 1969 wordt na afloop van een popfestival in Yorkshire - waar naast grootheden als Pink Floyd en Led Zeppeling ook de nieuwe Britse bank Mad Hatters optreedt - op het verlaten terrein het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Het meisje is doodgestoken en op haar wang is een bloem geschilderd. Veertig jaar later is vrijwel iedereen de zaak vergeten, maar inspecteur Alan Banks krijgt te maken met een nieuwe moordzaak die mogelijk verband houdt met de gebeurtenissen in 1969. Een jonge popjournalist, Nick Barber, wordt dood aangetroffen in het huisje dat hij gehuurd heeft. Banks komt erachter da Barber onderzoek deed naar de tumultueuze gebeurtenissen rond Mad Hatters ten tijde van het popfestival. Een van de bandleden is destijds omgekomen bij een verdrinkingsongeluk, een van de andere muzikanten is doorgedraaid. Maar wat is de connectie tussen de moordzaken?
Chaos / Johan Deseyn
CHAOS - Johan Deseyn
Kramat, 462pag., 23cm, ISBN 978-90-7955-200-9
... de dingen kunnen vrij vlug een macabere vorm aannemen. Wat als een eenvoudige opdracht voor een onwetende detective begint, wordt om die reden een politiezaak.
Canthanuan vlucht uit het Duister om een chaotisch Kwaad te verspreiden. Door 'de andere kant' wordt Elleniël ingeschakeld om hem te elimineren. Het schiereiland New Campbridge wordt het toneel van een titanenstrijd tussen gezanten van Goed en Kwaad. Tegen hun zin worden ook mensen als Tombaugh en Santangelo bij de strijd betrokken. Hun leven en dat van vele anderen staat op het spel. Uiteindelijk wordt noodgedwongen hulp gezocht op de meest onmogelijke plaats: het Duister zelf...
Stormbreker / Peter Schaap
Bestel nu bij bol.com
STORMBREKER - Peter Schaap
Kramat Suspense, 399pag., 23cm, ISBN 978-90-7955-203-0
Verscholen aan een zuidelijke poolkust leeft een vissersvolk dat door ontbering en vijandige elementen maar met moeite weet te overleven. Kind-priester Kanu is de spreekbuis van zijn volk naar hogere machten. Zolang hij nog in de jaren van onschuld verkeert, leidt hij de aandacht van de gevreesde goden af door gebeden die nog niet eerder zijn verwoord. Een wankele positie, waarbij hij wordt geholpen door de geest van zijn grootvader. Dan gebeurt het ondenkbare: de goden laten hun blik vallen op Kanu's afgelegen baai en sturen hun boodschapper, het Beest dat de voorloper is van een allesvernietigende godenstorm. Kanu's vader, het stamhoofd Mazar, ziet nog maar één enkele mogelijkheid om aan de ramp te ontsnappen. Hij en zijn priesterlijke zoon dienen het Beest te vangen en het van zijn lichtgevende vacht te ontdoen. Maar als deze jacht op het koude water van de baai mislukt, is de godenstorm maar het minste van Kanu's problemen. Mazar komt om, en de jongen vindt zichzelf omringd door doodsvijanden. Hij heeft geen andere keuze dan zich tot zijn ergste vijand te wenden, zijn kreupele oom Soendal. Dan boort het immense schip van de goden zich diep in de kust en verandert alles...
De rechtvaardigen / David Baldacci
Bestel nu bij bol.com
DE RECHTVAARDIGEN - David Baldacci
A.W. Bruna, 317pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9458-0
Hij was ooit de gevaarlijkste geheim agent in dienst van de CIA, totdat hij werd verraden door de mensen voor wie hij werkte. Zijn vrouw kwam hierbij om het leven en zijn dochtertje raakt hij voorgoed kwijt. Nu is Oliver Stone de meest gezochte man van Amerika. Nadat hij wraak heeft genomen op zijn vroegere opdrachtgevers is hij, op de vlucht voor de politie en de FBI, ondergedoken in een afgelegen mijnwerkersstadje. Wanneer hij vriendschap sluit met de jonge weduwe Abigail Riker, komt hij erachter dat in dit ogenschijnlijke slaperige stadje vreemde dingen gebeuren. In korte tijd zijn meerdere personen onder mysterieuze omstandigheden om het leven gekomen. Alle sporen wijzen naar Dead Rock, de streng bewaakte federale gevangenis voor de zwaarste misdadigers. Geen enkele veroordeelde heeft Dead Rock ooit levend verlaten, maar dat is niet het enige geheim dat achter de hoge muren van de gevangenis schuilgaat...
Koud hart / Tess Gerritsen
Bestel nu bij bol.com
KOUD HART - Tess Gerritsen
The House of Books, 399pag., 21cm, ISBN 978-90-443-2223-1
Heden: Julia Hamill doet een afgrijselijke ontdekking in de tuin van haar nieuwe huis in Massachusetts: een begraven schedel - menselijk, vrouwelijk, en volgens het getrainde oog van patholoog-anatoom Maura Isles, met de onmiskenbare sporen van moord... Boston, 1830: Om zijn studie te betalen is Norris Marshall, een getalenteerde maar straatarme student, op de medische faculteit van de universiteit van Boston toegetreden tot de gelederen van plaatselijke 'opgravers' - lieden die kerkhoven plunderen en de lijken op de zwarte markt verkopen. Maar zelfs deze lugubere praktijk verbleekt bij de schokkende moord op een verpleegster die toegetakeld wordt aangetroffen op het terrein van het universiteitsziekenhuis. Wanneer een prominente arts hetzelfde gruwelijke lot treft, merkt Norris dat de handel in clandestiene kadavers hem tot hoofdverdachte heeft gemaakt. Om zijn onschuld te bewijzen moet Norris de enige getuige opsporen die een glimp van de moordenaar heeft opgevangen: Rose Connolly, een meisje uit de achterbuurten van Boston dat vreest dat zij wel eens het volgende slachtoffer zou kunnen worden...
Dwaalspoor / Loes den Hollander
Bestel nu bij bol.com
DWAALSPOOR - Loes den Hollander
Karakter Uitgevers, 352pag., 22cm, ISBN 978-90-6112-229-6
Het huwelijk van Rob en Lilian Dijkman lijkt stabiel. Toch is er iets mis. Grandioos mis. Lilian staat op het punt om haar geluk in een andere richting te zoeken, als Rob wordt vermoord. Ze blijft achter met tegengestelde gevoelens en met de onbehaaglijke gedachte dat er meer aan de hand is dan ze kan overzien. Ze heeft redenen genoeg om verschillende mensen uit haar omgeving te wantrouwen, zelfs haar eigen zoon. Als er een tweede dode valt, rijst de vraag of de moorden iets met elkaar te maken hebben. Lilian trekt haar conclusies en is ervan overtuigd dat ze haar leven weer kan oppakken. Totdat ze iets ontdekt waardoor ze haar mening drastisch moet herzien en haar veiligheid niet meer vanzelfsprekend is.
Schimmenspel / Matthias Rozemond
Bestel nu bij bol.com
SCHIMMENSPEL - Matthias Rozemond
Uitgeverij Q, 335pag., 22cm, ISBN 978-90-214-3470-4
Aan het zorgeloze leven van  Norbert Camperman komt in 1961 een einde: bij een verkeersongeluk in Schotland komen zijn broer Eugène en diens dochterje om het leven. Omdat hij ervan overtuigd is dat zijn broer daarna met enige regelmaat aan hem verschijnt, laat Norbert zich onder behandeling stellen van een therapeut. Twee jaar later ontvangt hij een brief van Eugène uit Edingburgh en reist hij terug naar de plaats van het ongeluk om te bewijzen dat zijn broer nog leeft. Is Norbert, zoals iedereen denkt, slachtoffer van een psychose of wordt er een weerzinwekkens spel met hem gespeeld? Dan wordt in het hotel waar hij verblijft een kamermeisje vermoord en blijft de labiele Norbert als enige verdachte over. Meer dan veertig jaar na dato leest Norberts zoon het gevangenisdagboek van zijn vader. Hij is vastbesloten te achterhalen wat er werkelijk is voorgevallen.
De hemel kan wachten / Arno Weijgertse DE HEMEL KAN WACHTEN - Arno Weijgertse
Free Musketeers, 269pag., 23cm, ISBN 978-90-484-0327-1
1983 : De eerste buitenlandse missie van Dirk Reuvels is tevens zijn laatste. Als een ongeleid projectiel raast hij over de Nederlandse Antillen en neemt op gewelddadige wijze het heft in handen.
2006 : Een zware bomaanslag rukt in één keer het hart uit de AIVD. Dirk Reuvels is in diepe rouw gedompeld. Wie heeft deze misdaad op zijn geweten? Zijn het oude of nieuwe vijanden? Wat voor rol spelen de eilanden in het Caribische gebied? Rechercheur Barry Smeeds is de vroegere hulp van de AIVD niet vergeten. Samen met Bram Terneur en Raven Stronker start hij een diepgaand onderzoek. Een zenuwslopende race tegen de klok moet het leven van Dirk Reuvels redden!
De Orde van het Zwaard (De Donkere Tijd) / Markus Heitz
Bestel nu bij bol.com
DE ORDE VAN HET ZWAARD - De Donkere Tijd 2 - Markus Heitz
Luitingh Fantasy, 430pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2782-3
Kort voor zijn dood voorspelt een monnik dat de Donkere Tijd zal wederkeren en het vasteland van Ulldart met chaos en rampspoed zal treffen...
Zal Lodrik, heerser van Tarpol, voor de Donkere Kant kiezen? Zowel vriend als vijand huivert bij deze gedachte...
De Magiër Ontwaakt - Koningmaker Koningbreker boek 2 / Karen Miller
Bestel nu bij bol.com
DE MAGIËR ONTWAAKT - Karen Miller
Luitingh Fantasy, 656pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2779-3
Het slot van de de tweedelige reeks Koningmaker Koningbreker, waarin de arme vissersjongen Asher zijn fortuin zoekt in een door magie beheerste stad.
Gerechtigheid - De Millennium trilogie / Stieg Larsson
Bestel nu bij bol.com
GERECHTIGHEID - De Millennium trilogie 3 - Stieg Larsson
Signatuur, 651pag., 24cm, ISBN 978-90-5672-178-7
Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden: Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken? Ze vertrouwt niemand en zeker Blomkvist niet, die haar als enige veel te goed kent. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?
De infiltrant / Dennis Lehane
Bestel nu bij bol.com
DE INFILTRANT - Dennis Lehane
The House of Books, 655pag., 23cm, ISBN 978-90-443-2224-8
Politieman Danny Coughlin op het spoor van een complot dat zich uitstrekt tot in de hoogste kringen van Boston...
De 47e Samoerai / Stephen Hunter
Bestel nu bij bol.com
DE 47e SAMOERAI - Stephen Hunter
Luitingh, 384pag., 24cm, ISBN 978-90-245-2858-5
Ex-scherpschutter en Vietnamveteraan Bob Lee Swagger wordt benaderd door de zoon van de Japanse militair die in de Tweede Wereldoorlog door Bobs vader Earl in de strijd is gedood. De Japanner, Philip Yano, is op zoek naar het zwaard van zijn vader. Hij vermoedt dat Earl Swagger het als trofee uit de oorlog heeft meegenomen. Als Swagger het zwaard heeft opgespoord en naar Japan terugbrengt, wordt hem hardhandig duidelijk gemaakt dat het een zeer bijzonder wapen os. Iemand hecht er zoveel waarde aan dat hij Yamo en zijn gezin ervoor vermoordt. Swagger besluit Yamo te wreken, niet in de laatste plaats uit eerbetoon aan zijn vader Earl.
Calumet City / Charlie Newton
Bestel nu bij bol.com
CALUMET CITY - Charlie Newton
Luitingh, 368pag., 24cm, ISBN 978-90-245-2183-8
'Het is maandag in Chicago, wat erger is dan het klinkt.'
Als politievrouw Patti Black en haar team een inval doen in een door de Gangster Disciples beheerst gebouw, gaat dat spectaculair mis. In de gevaarlijke verwarring die vogt, wordt het lichaam van een vrouw gevonden, ingemetseld in een muur van de kelder. Eerder die dag heeft iemand op de burgemeester geschoten, en de commissaris van politie wil dat Patti het verband onderzoekt tussen die aanslag, een radicale zwarte alderman en een stemming over de casinovergunningen. Maar Patti's grootste zorg is het lijk in de kelder, want de identiteit van de vrouw dreigt haar eigen gruwelijke maar inmiddels lang begraven verleden weer op te rakelen.
Het laatste orakel / James Rollins
Bestel nu bij bol.com
HET LAATSTE ORAKEL - James Rollins
Luitingh, 415pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2862-2
Als de volgende Boeddha, Mohammed of Jezus met bio-engineering tot leven gewekt zou kunnen worden... Zou dat dan de wederopstanding betekenen of zou het een kettingreactie in gang zetten die het einde van de mensheid inluidt?
Een denktank van wetenschappers, opgericht tijdens de Koude Oorlog, heeft een manier ontdekt om de talenten van idiots savants, autistische wonderkinderen, nog veel verder te ontwikkelen. Voordat de procedure goed wetenschappelijk is getest, gaat een klein groepje fanatiekelingen in het geheim experimenteren met de talentvolste kinderen. Hun doel: een nieuwe wereldprofeet creëeren in het nieuwe millennium die vrede kan brengen... maar wel op hun voorwaarden. De biomanipulaties hebben afschuwelijke, onvoorziene gevolgen. SIGMA's commandant Gray Pierce moet, in een race tegen de klok, een mysterie ontrafelen dat is geworteld in de oudheid, bij het orakel van Delphi. Maar kan het verleden de toekomst redden?
Het duister van de maan / John Sandford
Bestel nu bij bol.com
HET DUISTER VAN DE MAAN - John Sandford
A.W. Bruna, 290pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9457-3
Drie jaar geleden werd Virgil Flowers door Lucas Davenport gerecruteerd voor het Bureau Misdaadbestrijding van Minnesota. Davenport beloofde hem dat hij alleen met de ernstigste misdrijven te maken zou krijgen. En inderdaad, sindsdien heeft Virgil alleen maar met zware misdaden te maken gehad. Maar nog nooit met een zaak als deze... In het stadje Bluestem, waar iedereen elkaar kent, brandt een afgelegen huis tot de grond toe af. Judd, de eigenaar, zit in het huis opgesloten en kan niet ontsnappen. Gaandeweg komt Virgil erachter dat er vele redenen zijn om Judd te haten. Jaren geleden heeft hij een groot aantal boeren tot bankroet gebracht, een enkeling pleegde hierom zelfs zelfmoord. En er doen vele geruchten de ronde, over affaires met getrouwde vrouwen, en over een buitenechtelijke dochter. Waar het volgens Virgil op neerkomt, is dat je hard zult moeten zoeken om iemand te vinden die geen hekel had aan Judd.
De kluizenaar / Ton Theunis
Bestel nu bij bol.com
DE KLUIZENAAR - Ton Theunis
Mouria, 352pag., 21cm, ISBN 978-90-458-0066-0
Bij een bomaanslag op een overvolle markt sterven zowel onschuldige passanten als de hoop dat onze samenleving aan de moderne terreur zou kunnen ontkomen. Politiek, de publieke opinie en justitie dwingen de opsporingsinstanties tot het uiterste, en ieder denkbaar middel wordt aangewend om de identiteit van de dader te achterhalen. Dankzij de modernste technieken komt men op het spoor van een man van middelbare leeftijd. Alle tekenen wijzen in zijn richting. Maar heeft hij de aanslag inderdaad gepleegd? Hoofdinspecteur Gerard Aalbers laat zich door al die technieken meeslepen, in de overtuiging dat niets het vinden van de daders kan tegenhouden. Wanneer de twijfel hem echter toch begint te bekruipen, keert het zo geprezen systeem zich even onverwacht als genadeloos tegen hemzelf...
Het goud van Kamtsjatka / Clive Cussler en Jack Du Brul
Bestel nu bij bol.com
HET GOUD VAN KAMTSJATKA - Clive Cussler & Jack Du Brul
The House of Books, 367pag., 24cm, ISBN 978-90-443-2221-7
Juan Cabrillo en zijn samengeraapte bemanning aan boord van het clandestiene spionageschip Oregon hebben in het verleden fortuin gemaakt door het uitvoeren van zeer gevaarlijke opdrachten voor machtige westerse instanties. Maar de nieuwste klanten van Cabrillo's speciale diensten komen uit het oosten - het Verre Oosten. Het is een consortium van Japanse scheepsmagnaten, wier bron van inkomsten wordt bedreigd door meedogenloze piraten die de Aziatische wateren afstropen. Gewoonlijk zijn alleen kleinere schepen en buitenlandse jachten slachtoffer van deze aanvallen op volle zee, maar nu verdwijnen er gigantische koopvaardijschepen. Cabrillo vermoedt dat de piraten hun krachten hebben gebundeld om grotere schepen aan te pakken. Maar wanneer de Oregon de confrontatie aangaat met de vijand, merkt Cabrillo dat er achter de rooftochten van de piraten een internationale samenzwering schuilgaat - een complot vol dood en slavernij dat Juan Cabrillo vast van plan is de grond in te boren...
Motor Mouth / Janet Evanovich
Bestel nu bij bol.com
MOTOR MOUTH - Janet Evanovich
The House of Books, 287pag., 21cm, ISBN 978-90-443-2222-4
Barney is een vrouw met een voorkeur voor snelheid en een talent om de wet te overtreden. Ze weet ook alles van bedrog. Eerst was er Hooker en toen die verkoper. Nu is ze ervan overtuigd dat een van hun concurrenten de boel belazert. Terwijl Hooker en Barney rondsnuffelen om bewijzen te vinden, eindigen ze met een 'geleende' truck met oplegger, twee raceauto's en een dode kerel. En dat is nog maar het begin van de ellende. Doe je gordels om als Berney, Hooker, een zeventig kilo zware schaat van een sint-bernhardshond genaamd Beans, en de geweldige sigarendames Felicia en Rosa, naar de hoogste versnelling schakelen in een wilde race van Miami naar South Carolina en terug. Plus alles wat u altijd al willen weten over terechte verontwaardiging, het stelen van een achttien-wieler, en seks op de vluchtstrook.
Kruisvuur / Andy McNab
Bestel nu bij bol.com
KRUISVUUR - Andy McNab
The House of Books, 320pag., 24cm, ISBN 978-90-443-2225-5
Als voormalig geheim agent Nick Stone als lijfwacht optreedt voor een televisieploeg in het door oorlog verscheurde Basra, wordt hij tijdens een aanval van de rebellen bijna doodgeschoten. Alleen het snelle optreden van een journalist redt hem het leven. Als de verslaggever enkele uren later verdwijnt - naar alle waarschijnlijkheid ontvoerd - krijgt Stone het verzoek van de inlichtingendienst naar hem op zoek te gaan. Het spoor leidt van Irak naar Londen en Dublin, en uiteindelijk naar Kabul - de gewelddadige stad waar regeringen, terroristen en big business onverbiddelijk met elkaar in botsing komen. En dit is nog maar het begin van Stones nachtmerrie - want de jager is plotseling prooi geworden en verwikkeld in een adembenemende race tegen de tijd...
Ik zag jou / Julie Parsons
Bestel nu bij bol.com
IK ZAG JOU - Julie Parsons
The House of Books, 336pag., 21cm, ISBN 978-90-443-2226-2
Al tien jaar wordt de pas gepensioneerde politieman Michael McLoughlin achtervolgd door de zaak van een jonge voruw die op gruwelijke wijze is vermoord en de genegenheid die hij voelt voor de moeder van het slachtoffer, Margaret Mitchell. Een wederdienst voor een vriend leidt hem naar een andere vrouw, Sally Spencer, wier dochter Marina is verdronken. Een ongeluk, zelfmoord... of moord? Margaret denkt dt ze aan haar verleden kan ontsnappen, maar de herinneringen aan haar dochter - en aan diens moordenaar - geven haar geen rust. Uiteindelijk keert ze terug naar Dublin om de confrontatie aan te gaan met haar demomen. Een toevallige ontmoeting met een jong meisje op een kerkhof leidt haar opnieuw naar een man die ze nooit had gedacht terug te zien en naar een moeder wier verdriet niet onderdoet voor dat van haar...
Geheime Kamers / John Burdett
Bestel nu bij bol.com
GEHEIME KAMERS - John Burdett
The House of Books, 320pag., 24cm, ISBN 978-90-443-2220-0
Sonchai heeft op zijn ronde in Bangkoks District 8 zowal alles wel gezien en meegemaakt. Maar de video die hem anoniem is toegezonden slaat alles. Waar hij naar kijkt is een snuff movie, en de persoon die hij op het scherm ziet sterven is Damrong, een vrouw van wie hij ooit heeft gehouden. Sonchais onderzoek is een duizelingwekkende tocht van zijn eigen appartement - waar hij naast zijn zwangere vrouw ligt terwijl hij alleen nog aan Damrong kan denken - via het kantoor van zijn corrupte, wereldwijze baas, kolonel Vikorn, naar de achterbuurten van Phnom Penh, waar straatbendes heer een meester zijn. Gevangen in een omvangrijk web van intrige en bedrog gaat Sonchai de confrontatie aan met de verschrikkelijke gevolgen van een les die hij al lang geleden had moeten leren: in Bangkok is niets wat het lijkt...
Het duivenrituaal / Matti Y. Joensuu
Bestel nu bij bol.com
HET DUIVENRITUEEL - Matti Y. Joensuu
Uitgeverij Q, 332pag., 22cm, ISBN 978-90-214-3474-2
De ouders van Lena zijn liefdeloos en kil, die van Matti zijn net aan het scheiden. De twee scholieren trekken veel met elkaar op, zonder zich ervan bewust te zijn dat ze al lange tijd in het oog gehouden worden door een seriemoordenaar, die heeft besloten dat ze moeten sterven. Terwijl de moordenaar zijn offerrituelen voorbereidt, probeert inspecteur Harjunpää hem op het spoor te komen. Hij vermoedt dat de man die in het centraal station van Helsinki voor de metro werd geduwd het eerste slachtoffer was, en hoopt dat de bewakingsvideo's de dader hebben vastgelegd. Maar de tijd loopt, de bom tikt.
De gelijkenis / Tana French
Bestel nu bij bol.com
DE GELIJKENIS - Tana French
Sijthhoff, 554pag., 23cm, ISBN 978-90-218-0197-1
Rechercheur Cassie Maddox wordt gebeld over een nieuwe zaak: er is een jonge vrouw doodgestoken in een stadje bij Dublin. Ze heette Lexie Madison. Cassie is geschikt: dat is de naam die zijzelf jaren geleden gebruikte als undercoveragent! Bovendien blijkt dat ze als twee druppels water op het slachtoffer lijkt. Langzamerhand raakt Cassie in de ban van het mysterie rond de vermoorde jonge vrouw, due een postacademische opleiding Engels volgde en met een vreemde, maar hechte vriendengroep in een bouwvallige villa woonde. Maar elk woord, elk idee dat haar dichter bij de waarheid brengt, betekent voor Cassie een stap dichter bij haar eigen dood.

Verschenen in Oktober:

De stille moordenaar / Lori Andrews
[vert. uit het Engels Paul Heijman]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 319 p. ; 21 cm
Vert. van: The silent assassin. - New York : St. Martin's Minotaur, cop. 2007.
Een Alexandra Blake thriller.
ISBN 978-90-443-2219-4 : € 16.90
NUR 332 Thriller

Het leugenspel / Roderick Anscombe
[vert. uit het Engels: Caecile de Hoog]
3e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, 2008. - 350 p. ; 18 cm
Vert. van: The interview room. - New York : St. Martin's Press, 2005.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Sijthoff, 2006.
ISBN 978-90-210-0755-7 : € 7.98

Schone handen / René Appel
9e dr. - Amsterdam : Anthos, 2008. - 292 p. ; 20 cm
1e dr.: 2007.
ISBN 978-90-414-1401-4 : € 12.50

Weerzin / René Appel
Amsterdam : Anthos, cop. 2008. - 260 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-414-1155-6 : € 19.95

Bankroet / Pieter Aspe
1e dr. - Antwerpen : Manteau Thriller ; Houten : Unieboek [distr.], 2008. - 296 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-223-2248-2 : € 21.50
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Zoutgezicht / Eraldo Baldini
vert. uit het Italiaans door Aafke van der Made
Amsterdam : Serena Libri, 2008. - 152 p. ; 22 cm
Vert. van: Faccia del sale. - Torino : Frassinelli, 1999.
ISBN 978-90-76270-45-6 : € 18.90
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle
NUR 335 Griezel- en spookverhalen, horror

Neergang / Benjamin Black
[vert. uit het Engels: Arie Storm]
1e dr. - Amsterdam : Mynx, 2008. - 351 p. ; 26 cm
Vert. van: Christine Falls. - Cop. 2006.
ISBN 978-90-8968-034-1 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Kinderen van Armageddon / Terry Brooks
[vert. uit het Engels: Fanneke Cnossen]
2e dr. - Amsterdam : Mynx, 2008. - 383 p. ; 22 cm. - (De geboorte van Shannara ; [dl. 1])
Vert. van: Armageddon's children : every legend has a beginning. - New York : Ballantine Books, cop. 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-8968-041-9 geb. : € 18.95
NUR 334 Fantasy

Geheime kamers / John Burdett
[vert. uit het Engels Joke Meijer]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 320 p. ; 24 cm
Vert. van: Bangkok haunts. - New York : Knopf, 2007.
ISBN 978-90-443-2220-0 : € 17.90
NUR 332 Thriller

De bisschopskamer / Piero Chiara
vert. uit het Italiaans door Anthonie Kee
Amsterdam : Serena Libri, 2008. - 164 p. : ill., krt. ; 21 cm
Vert. van: La stanza del vescovo. - Milano : Mondadori, 1976.
ISBN 978-90-76270-35-7 : € 19.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Niets te verliezen / Lee Child
[vert. uit het Engels: Jan Pott]
3e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 431 p. ; 23 cm
Vert. van: Nothing to lose. - London [etc.] : Bantam Press, 2008.
Omslag vermeldt: Jack Reacher thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-2229-3 : € 19.95
NUR 332 Thriller

De verdwenen broer / Mary Higgins Clark
[vert. uit het Engels: Carla Benink]
Amsterdam : Sijthoff, cop. 2008. - 287 p. ; 21 cm
Vert. van: Where are you now? - New York [etc.] : Simon & Schuster, cop. 2008.
ISBN 978-90-218-0175-9 : € 17.50
NUR 332 Thriller

De maaiers / John Connolly
[vert. uit het Engels: Pieter Janssens]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 364 p. ; 23 cm
Vert. van: The reapers. - London : Hodder & Stoughton, 2008.
Omslag vermeldt: een Charlie Parker thriller.
ISBN 978-90-245-2854-7 : € 19.95 (tot 1 jan. 2009 € 14.95)
NUR 305 Literaire thriller

Het goud van Kamtsjatka / Clive Cussler ; met Jack Du Brul
[vert. uit het Engels: Pieter Verhulst]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 367 p. ; 24 cm
Vert. van: Dark watch. - New York : Berkley Books, 2005. - (The Oregon files ; 3).
Auteursnaam op titelp. abusievelijk als: Clive Cusser.
ISBN 978-90-443-2221-7 : € 18.50
NUR 332 Thriller

Het Rijk van de Zeven Steden / Steven Erikson
[vert. uit het Engels: Erica Feberwee ; krt.: Emrys Huntington]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 783 p. : krt., plgr. ; 23 cm. - (Het spel der goden ; b. 2)
Vert. van: The deadhouse gates : a tale of the Malazan book of the fallen. - London [etc.] : Bantam, 2000.
Oorspr. titel: De poorten van het dodenhuis. - Amsterdam : Meulenhoff-M fantasy, 2001. - (Een vertelling uit het Malazijnse boek van de Gevallenen ; 2).
ISBN 978-90-245-2848-6 : € 19.95
NUR 334 Fantasy

Motor mouth / Janet Evanovich
[vert. uit het Engels J.J. de Wit]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 287 p. ; 21 cm
Vert. van: Motor mouth. - New York : HarperCollins, cop. 2006.
Een Alex Barnaby avontuur.
ISBN 978-90-443-2222-4 : € 14.90
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle

Een andere voorkeur / Karin Fossum
vert. [uit het Noors] door Annemarie Smit
Antwerpen : Manteau ; Amsterdam : Anthos, cop. 2008. - 233 p. ; 22 cm
Vert. van: Den som elsker noe annet. - Oslo : Cappelen, cop. 2007.
ISBN 978-90-223-2280-2 (Manteau)
ISBN 978-90-414-1399-4 (Anthos) ; € 18.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Wat te doen als iemand sterft / Nicci French
vert. [uit het Engels] door Irving Pardoen
Amsterdam : Anthos, cop. 2008. - 303 p. ; 22 cm
Vert. van: What to do when someone dies. - London : Joseph, 2008.
ISBN 978-90-414-1350-5 geb.; € 24.95 (geb.)
ISBN 978-90-414-1017-7 pbk.; € 19.95 (pbk.)

De gelijkenis / Tana French
[vert. uit het Engels: Marjolein van Velzen]
Amsterdam : Sijthoff, cop. 2008. - 542 p. ; 23 cm
Vert. van: The likeness. - Cop. 2008.
ISBN 978-90-218-0197-1 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

De offerplaats / Tana French
[vert. uit het Engels: Marjolein van Velzen]
3e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, 2008. - 477 p. ; 18 cm
Vert. van: In the woods. - London : Hodder & Stoughton, 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Sijthoff, 2007.
ISBN 978-90-210-0774-8 : € 7.98

In wankel evenwicht / Elizabeth George
[vert. uit het Engels: Gert-Jan Kramer ... et al.]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 578 p. ; 24 cm
Vert. van: Careless in red. - New York [etc.] : Bantam Books, cop. 2008.
Omslag vermeldt: Een nieuw inspecteur Lynley-mysterie.
ISBN 978-90-229-9294-4 : € 22.95
NUR 305 Literaire thriller

Alarmfase rood / Tess Gerritsen
[vert. uit het Engels Els Braspenning]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 350 p. ; 21 cm
Vert. van: Gravity. - New York : Pocket Books, 1999.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2001.
ISBN 978-90-443-2244-6 : € 10.-
NUR 332 Thriller

Koud hart / Tess Gerritsen
[vert. uit het Engels Els Braspenning]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 399 p. ; 21 cm
Vert. van: The bone garden. - New York : Ballantine Books, 2007.
ISBN 978-90-443-2223-1 : € 17.90
NUR 332 Thriller

De belofte : middeleeuws mysterie / Ria Geysen
1e dr. - Zelhem : De Leeskamer, 2008. - 253 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-8606-016-0 : € 17.95
NUR 342 Historische roman
NUR 332 Thriller

Ketenvuur : de negende wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Emmy van Beest ... et al.]
7e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 749 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Chainfire. - New York : Tor Books, 2005. - (The sword of truth ; 9).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 978-90-245-1024-5 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Tempel der winden : de vierde wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg ; krt.: Terry Goodkind]
11e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 735 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Temple of the winds. - New York : TOR Books, 1997. - (The sword of truth ; b. 4) (Tor fantasy).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1998.
ISBN 978-90-245-5752-3=90-245-5752-6 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Het weerloze rijk : de achtste wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Asterisk*: Emmy van Beest ... et al. ; krt.: Terry Goodkind]
6e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 703 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Naked empire. - New York : TOR, 2003. - (The sword of truth ; 8).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh, cop. 2004.
ISBN 978-90-245-6162-9=90-245-6162-0 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Zuilen der schepping : de zevende wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg ; krt.: Terry Goodkind]
9e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 655 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: The pillars of creation. - New York : Doherty, 2001. - (The sword of truth ; b. 7).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, cop. 2002.
ISBN 978-90-245-5051-7=90-245-5051-3 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Zuster van de duisternis : de zesde wet van de magie / Terry Goodkind
[vert. uit het Engels: Josephine Ruitenberg ; krt.: Terry Goodkind]
9e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 751 p. : ill., krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Faith of the fallen. - New York : Tor, 2000. - (The sword of truth ; 6).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2001.
ISBN 978-90-245-5598-7=90-245-5598-1 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Het zwaard van de waarheid : de eerste wet van de magie / Terry Goodkind
vert. [uit het Engels] door Max Schuchart ; [krt.: Terry Goodkind]
17e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 784 p. : krt. ; 22 cm. - (De wetten van de magie)
Vert. van: Wizard's first rule. - New York : TOR Book, 1994. - (The sword of truth ; b. 1) (Tor fantasy).
Oorspr. titel: De eerste wet van de magie. - Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1995.
ISBN 978-90-245-5722-6=90-245-5722-4 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Moordfestival / Vicky Hartman
2e dr. - Amsterdam [etc.] : Veen, 2008. - 222 p. ; 21 cm. - (Een Laurien Minnaar mysterie ; [3])
1e dr.: 2008.
ISBN 978-90-204-0966-6 : € 17.90
NUR 305 Literaire thriller

Frontkameraden / Sven Hassel
[vert. uit het Deens]
[Hilversum] : Just Publishers, cop. 2008. - 250 p. ; 22 cm. - (Oorlogsklassieker ; dl. 4)
Vert. van: Frontkammerater.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Hoorn : Westfriesland, 1963.
ISBN 978-90-77895-86-3 : € 14.95

Kostbaar bloed / Jonathan Hayes
[vert. uit het Engels Wil van der Terp]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 335 p. ; 21 cm
Vert. van: Precious blood. - New York : HarperCollins, cop. 2007.
ISBN 978-90-443-2071-8 : € 16.90
NUR 332 Thriller

De dwergen / Markus Heitz
[vert. uit het Duits: Gerard van Buuren]
8e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2008. - 573 p. : ill., krt. ; 23 cm
Vert. van: Die Zwerge. - München : Piper, cop. 2004.
De eerste, gebonden uitg. verscheen in een genummmerde oplage van 500 exemplaren.
1e dr. Nederlandse geb. uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-5992-3 geb.
ISBN 978-90-245-5989-3 pbk. ; Pbk. : € 19.95
NUR 334 Fantasy

De strijd van de dwergen / Markus Heitz
[vert. uit het Duits: Gerard van Buuren]
5e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2008. - 526 p. : ill., krt. ; 23 cm
Vert. van: Der Krieg der Zwerge. - München : Piper, cop. 2004.
Vervolg op: De dwergen.
1e dr. Nederlandse geb. uitg.: 2007.
ISBN 978-90-245-2215-6 geb.
ISBN 978-90-245-2216-3 pbk. ; Pbk. : € 19.95
NUR 334 Fantasy

Elfenwinter / Bernhard Hennen
[vert. uit het Duits: Olga Groenewoud ; krt.: Dirk Schulz]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 582 p. : ill., krt. ; 23 cm
Vert. van: Elfenwinter. - München : Heyne, 2006.
ISBN 978-90-245-2793-9 geb.
ISBN 978-90-245-2794-6 pbk. Pbk. : € 19.95
NUR 334 Fantasy

Heer van chaos / Robert Jordan
[vert. uit het Engels: Johan-Martijn Flaton ... et al. ; ill.: Matthew C. Nielsen ... et al. ; krt.: Thomas Cantry ... et al.]
8e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 1054 p. : ill., krt. ; 21 cm. - (Het rad des tijds ; b. 6)
Vert. van: Lord of chaos. - London : Orbit, cop. 1992. - (The wheel of time ; b. 6) (Tor fantasy).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1997.
ISBN 978-90-245-5413-3=90-245-5413-6 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Viersprong van de schemer / Robert Jordan
[vert. uit het Engels: Lia Belt ... et al. ; ill.: Matthew C. Nielsen ... et al. ; krt.: Thomas Cantry ... et al.]
4e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 702 p. : ill., krt. ; 22 cm. - (Het rad des tijds ; b. 10)
Vert. van: Crossroads of twilight. - New York : Tor Books, 2003. - (The wheel of time ; b. 10) (Tor fantasy).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh, 2004.
ISBN 978-90-245-5860-5=90-245-5860-3 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Dodenwake / Stephen King
[vert. uit het Engels: Margot Bakker]
19e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 368 p. ; 18 cm
Vert. van: Pet sematary. - Garden City, N.Y. : Doubleday, 1983.
Omslagtitel: Pet sematary.
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht [etc.] : Veen, 1984.
ISBN 978-90-210-0744-1 : € 7.98

De donkere toren / Stephen King ; met ill. van Michael Whelan
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers ; krt.: Robin Furth]
4e dr. - Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 792 p. : ill. ; 22 cm. - (De donkere toren ; 7)
Vert. van: The dark tower. - Hampton Falls, N.H. : Grant, 2004. - (The dark tower ; 7).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 978-90-245-2764-9 geb. : € 14.95
NUR 334 Fantasy

De vervloeking / Stephen King
[vert. uit het Engels: Thomas Nicolaas ; red. bew.: Carla Hazewindus]
2e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 334 p. ; 21 cm
Vert. van: Thinner. - New York : New English library, 1984.
1e dr. deze uitg.: 2008.
Oorspr. Nederlandse uitg. onder pseud. Richard Bachman: Utrecht [etc.] : Bruna, 1985.
ISBN 978-90-245-2804-2 : € 12.50
NUR 335 Griezel- en spookverhalen, horror

De donkerste nacht / Dean Koontz
[vert. uit het Engels: Jan Mellema]
3e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 368 p. ; 23 cm
Vert. van: The darkest evening of the year. - London : HarperCollins, cop. 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-245-6030-1 : € 17.95
NUR 332 Thriller

Gerechtigheid / Stieg Larsson
vert. [uit het Zweeds] door Tineke Jorissen-Wedzinga
Utrecht : Signatuur, 2008. - 651 p. ; 24 cm. - (Millennium-reeks ; dl. 3)
Vert. van: Luftslottet som sprängdes. - Stockholm : Norstedt, 2006. - (Millennium ; 3).
ISBN 978-90-5672-178-7 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Het verborgen raadsel / Will Lavender
[vert. uit het Engels Henny van Gulik]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 255 p. ; 24 cm
Vert. van: Obedience. - London [etc.] : Macmillan, 2008.
ISBN 978-90-229-9359-0 : € 19.95
NUR 332 Thriller

The constant gardener / John Le Carré
vert. [uit het Engels] door Rob van Moppes en J.J. de Wit
9e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, 2008. - 526 p. ; 18 cm
Vert. van: The constant gardener. - London : Hodder & Stoughton, cop. 2001.
Oorspr. titel: De toegewijde tuinier. - Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2001.
ISBN 978-90-210-0743-4 : € 8.98

Een kus voor je sterft ; De jongens uit Brazilië / Ira Levin
[vert. uit het Engels Remco Campert ... et al.]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 504 p. ; 24 cm
Vert. van: A kiss before dying. - New York : Simon and Schuster, 1953, en: The boys from Brazil. - London : Joseph, 1976.
Oorspr. Nederlandse titel en uitg.: Kus mij en sterf. - Amsterdam : De Bezige Bij, 1956. - (Schrik in plastic), en: Utrecht [etc.] : Bruna, 1976. - (Supersuspense).
Uitg. ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van A.W. Bruna Uitgevers.
ISBN 978-90-229-9441-2 geb. : € 10.-
NUR 332 Thriller

Kruisvuur / Andy McNab
[vert. uit het Engels: Piet Dal]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 320 p. ; 24 cm
Vert. van: Crossfire. - London : Bantam Press, 2007.
ISBN 978-90-443-2225-5 : € 18.50
NUR 332 Thriller

Vergelding / Elisabeth Mollema
[Amsterdam] : Arena, cop. 2008. - 270 p. ; 21 cm
ISBN 978-90-8990-023-4 : € 18.95
NUR 305 Literaire thriller

De Acht / Katherine Neville
[vert. uit het Engels: Marjolein van Velzen]
12e dr. - Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 671 p. ; 22 cm
Vert. van: The Eight. - London : Headline, 1989.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 978-90-245-2951-3 geb. : € 14.95

Calumet City / Charlie Newton
[vert. uit het Engels: Bert Stroo]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 367 p. : ill., krt. ; 23 cm
Vert. van: Calumet City. - Cop. 2008.
ISBN 978-90-245-2183-8 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

De kleuren van Auralia / Jeffrey Overstreet
[vert. uit het Engels vertaalbureau Inside Out]
Kampen : Kok, cop. 2008. - 383 p. : ill. ; 23 cm. - (Auralia's levensdraad ; dl. 1)
Vert. van: Auralia's colors. - Colorado Springs, CO : Waterbrook Press, cop. 2007.
ISBN 978-90-435-1535-1 : € 19.95
NUR 334 Fantasy

Brisingr / Christopher Paolini
[vert. uit het Engels: Lia Belt ... et al.]
1e dr. - Amsterdam : Mynx, 2008. - 576 p. : krt. ; 23 cm. - (Het erfgoed ; b. 3)
Vert. van: Brisingr. - New York : Knopf, 2008. - (Inheritance ; b. 3).
ISBN 978-90-8968-006-8 geb. : € 22.50
NUR 334 Fantasy

Eragon / Christopher Paolini
[vert. uit het Engels: Erica Feberwee]
17e dr. - Amsterdam : Mynx, 2008. - 448 p. : krt. ; 22 cm. - (Het erfgoed ; b. 1)
Vert. van: Eragon. - New York : Knopf, 2003. - (Inheritance ; b. 1). - Oorspr. uitg.: Livingston, MT : Paolini International, 2002.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Uitgeverij M, 2004. - (Het erfgoed. b. 1).
ISBN 978-90-225-3944-6=90-225-3944-X geb. / ISBN 978-90-8968-040-2 pbk.; Pbk. : € 10.-
NUR 334 Fantasy

Oudste / Christopher Paolini
[vert. uit het Engels Erica Feberwee]
12e dr. - Amsterdam : Mynx, 2008. - 607 p. : krt. ; 23 cm. - (Het erfgoed ; b. 2)
Vert. van: Eldest. - New York : Knopf, 2005. - (Inheritance ; b. 2).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Uitgeverij M, 2005.
ISBN 978-90-225-4763-2 geb. / ISBN 978-90-8968-039-6 pbk. Pbk. : € 10.-
NUR 334 Fantasy

Ik zag jou / Julie Parsons
[vert. uit het Engels Annemarie Lodewijk]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 336 p. ; 21 cm
Vert. van: I saw you. - London : Macmillan, cop. 2007.
ISBN 978-90-443-2226-2 : € 17.90
NUR 332 Thriller

Geen weg terug / George Pelecanos
vert. [uit het Engels] door Irene Ketman
Amsterdam : Anthos, cop. 2008. - 309 p. ; 22 cm
Vert. van: The turnaround. - New York : Little, Brown, cop. 2008.
ISBN 978-90-414-1325-3 : € 19.95

De moordkring / Andrew Pyper
vert. [uit het Engels] door Mieke Vastbinder
Amsterdam : Anthos, cop. 2008. - 333 p. ; 22 cm
Vert. van: The killing circle. - Toronto : Doubleday, 2008.
ISBN 978-90-414-1141-9 : € 19.95

Laatste ronde / Ian Rankin
vert. [uit het Engels] door Rob Kuitenbrouwer en Frank Lekens
Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 431 p. ; 23 cm
Vert. van: Exit music. - London : Orion Books, cop. 2007.
Op omslag: Een inspecteur Rebus thriller.
ISBN 978-90-245-2853-0 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Met duivels genoegen / Kathy Reichs
[vert. uit het Engels: Gerrit-Jan van den Berg]
Amsterdam : De Boekerij, 2008. - 352 p. ; 22 cm
Vert. van: Devil bones. - New York : Simon & Schuster, 2008.
ISBN 978-90-225-4975-9 : € 18.95
NUR 332 Thriller

Tot stof vergaan / Kathy Reichs
[vert. uit het Engels: Wim Holleman]
4e dr. - Amsterdam : De Boekerij, 2008. - 352 p. ; 22 cm
Vert. van: Bones to ashes. - London : Heinemann, 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-225-4942-1 : € 12.50
NUR 332 Thriller

De verrassing / Ruth Rendell
[vert. uit het Engels Hugo Kuipers]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 275 p. ; 24 cm
Vert. van: The birthday present. - London [etc.] : Viking, 2008.
ISBN 978-90-229-9478-8 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Tot de laatste man / John Robinson
[vert. uit het Engels door: Els Dijkshoorn-van Veen]
Sliedrecht : Merweboek, cop. 2008. - 285 p. ; 22 cm. - (Joe Box, privédetective)
Vert. van: Until the last dog dies. - Colorado Springs : River Oak, 2004.
ISBN 978-90-5787-117-7 : € 18.90
NUR 332 Thriller

De verschroeide aarde / Kim Stanley Robinson
[vert. uit het Engels Joost van der Meer ... et al.]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 463 p. ; 24 cm
Vert. van: Sixty days and counting. - Cop. 2007.
ISBN 978-90-229-9273-9 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Het laatste orakel / James Rollins
[vert. uit het Engels: Ellis Post Uiterweer]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 414 p. : ill., krt. ; 23 cm
Vert. van: The last oracle. - New York : HarperCollins, cop. 2008.
ISBN 978-90-245-2862-2 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Het duister van de maan / John Sandford
[vert. uit het Engels Martin Jansen in de Wal]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 290 p. ; 24 cm
Vert. van: Dark of the moon. - New York : Putnam, 2007.
ISBN 978-90-229-9457-3 : € 19.95
NUR 332 Thriller

De indringer / Kelly Simmons
[vert. uit het Engels Cherie van Gelder]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 287 p. ; 21 cm
Vert. van: Standing still. - New York : Atria Books, cop. 2008.
ISBN 978-90-443-2228-6 : € 16.90
NUR 332 Thriller

De kluizenaar / Ton Theunis
[Amsterdam] : Mouria, cop. 2008. - 351 p. ; 21 cm
ISBN 978-90-458-0066-0 : € 18.90
NUR 332 Thriller

Schaduw van de beul / Franck Thilliez
[vert. uit het Frans: Richard Kwakkel]
2e dr. - [Amsterdam] : Sijthoff, 2008. - 320 p. ; 21 cm
Vert. van: La forêt des ombres. - Paris : Le Passage, cop. 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-218-0134-6 : € 17.95
NUR 305 Literaire thriller

De kinderen van Húrin / J.R.R. Tolkien
vert. [uit het Engels] door Peter Cuijpers ; [ill.: Alan Lee]
7e dr. - Amsterdam : Mynx, 2008. - 317 p. : ill., krt. ; 22 cm
Vert. van: Narn i Chîn Húrin = The tale of the children of Húrin. - Cop. 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-8968-044-0 geb. : € 19.95
NUR 334 Fantasy

Vrouwe van het duister : een Keltisch misdaadmysterie / Peter Tremayne
[vert. uit het Engels: Hans van den Boom]
1e dr. - Zelhem : De Leeskamer, 2008. - 281 p. : portr. ; 22 cm. - (Zuster Fidelma ; 9)
Vert. van: Our lady of darkness : a Sister Fidelma mystery. - London : Headline, cop. 2000.
ISBN 978-90-8606-015-3 : € 17.95
NUR 332 Thriller

0110 : misdaadroman / Bart Van Lierde
Antwerpen ; Amsterdam : Houtekiet, 2008. - 247 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-8924-033-0 : € 18.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Het briesende nijlpaard : hofkroniek van de bevrijders van Egypte / Barbara M. Veenman
Schoorl : Conserve, cop. 2008. - 371 p. ; 23 cm
ISBN 978-90-5429-268-5 : € 24.95
NUR 301 Literaire roman, novelle

De perfecte partner / Esther Verhoef
Naarden : B for Books, cop. 2008. - 46 p. ; 16 cm. - (Literaire juweeltjes)
Eerder verschenen in: De perfecte partner' en andere spannende verhalen. - Amsterdam : Anthos, 2006.
ISBN 978-90-8516-113-4 geb. : € 1.-

Het derde meisje / Karin Wahlberg
[vert. uit het Zweeds Edith Sybesma]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 447 p. ; 21 cm
Vert. van: Blocket. - Stockholm : Wahlström & Widstrand, cop. 2006.
ISBN 978-90-443-2229-3 : € 17.90
NUR 332 Thriller

Drakenmeester / Margaret Weis
[vert. uit het Engels: Suzanne Braam]
3e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 335 p. ; 18 cm. - (Drakenvald ; boek 3)
Vert. van: Master of dragons. - New York : TOR, 2005. - (The dragonvarld trilogy ; b. 3).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2005.
ISBN 978-90-210-0616-1 : € 6.98
NUR 334 Fantasy

Drakenvrouwe / Margaret Weis
[vert. uit Engels: Suzanne Braam]
3e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 334 p. ; 18 cm. - (Drakenvald ; boek 1)
Vert. van: Mistress of dragons. - New York : TOR, 2003. - (The dragonvarld trilogy ; b. 1).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh, 2004. - (Drakenvald-serie ; dl. 1).
ISBN 978-90-210-0101-2 : € 6.98

Drakenzoon / Margaret Weis
[vert. uit het Engels: Suzanne Braam]
3e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 332 p. ; 18 cm. - (Drakenvald ; boek 2)
Vert. van: The dragon's son. - New York : TOR, 2004. - (The Dragonvarld trilogy ; b. 2).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh Fantasy, 2005. - (Drakenvald-serie ; dl. 2).
ISBN 978-90-210-0572-0 : € 6.98   

Zoek direct op bol.com:

Let op: je verlaat DeBoekenplank als je gaat zoeken...

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ