Homepage: Nieuws

Nieuw verschenen titels: April 2008

  Titelinformatie:   Titelinformatie:
    De lijfwacht / Robert Crais
Bestel nu bij bol.com
DE LIJFWACHT - Robert Crais
De Fontein, 282pag., 23cm, ISBN 978-90-261-2351-1
Eén moment dacht ze de stad voor zichzelf te hebben: Larkin Barkley, 22-jaar, blonde society-dochter van een steenrijke vader, scheurde met haar Aston Martin door de nachtelijke straten van L.A., en trok zich niets aan van verkeerslichten of andere weggebruikers. Heel even voelde ze zich helemaal vrij. Die andere auto had ze nooit kunnen zien aankomen. Toen ze zich achter de airbag vandaan had geworsteld, zag ze de Mercedes en diens passagiers, en ze was op dat moment de verkeerde vrouw op de verkeerde plek. Haar getuigenis van die nacht is essentieel voor het proces dat het Openbaar Ministerie wil voeren tegen enkele drugsbaronnen. Joe Pike, ex-politieman en ex-marinier, wordt als lijfwacht ingehuurd om Larkin te beschermen. Maar wanneer ze binnen een paar uur op hun nieuwe schuilplaats worden aangevallen, weet Pike dat de andere partij beter geďnformeerd is dan hij. Hij besluit niet af te wachten, maar de jagers zelf op te sporen, daarbij gehinderd door het verwende gedrag van zijn beschermelinge enerzijds en het nietsontziende geweld van drugsbendes en doodseskaders anderzijds.
Broeinest / Loes den Hollander
Bestel nu bij bol.com
BROEINEST - Loes den Hollander
Karakter Uitgevers, 318pag., 21cm, ISBN 978-90-6112-257-9
Het is geen van de kinderen van het gezin Van Dalen gelukt om aan de terreur van hun vader te ontkomen. De gewapende vrede in de familie krijgt het zwaar te verduren als dochter Thea op een ochtend wordt neergeschoten. Hoewel zij de aanslag overleeft, gaan alle remmen los en de vlijmscherpe verschillen van mening tussen de familieleden bestaan, komen bloot te liggen. Er valt niet meer te ontkomen aan de scheidslijn die hen uiteen drijft en er ontstaan definitief twee kampen. Dan wordt de oudste dochter van het gezin dood aangetroffen en blijkt iedereen deze vrouw verkeer te hebben ingeschat. Er is direct een verdachte. Maar is hij wel de moordenaar? En waarom gedraagt Johan, de oudste zoon, zich opeens zo vreemd? De gebeurtenissen uit het verleden worden weer actueel maar ze brengen vooral onrust teweeg en bovendien een niet meer te stuiten drang om de diverse familiegeheimen te ontrafelen. Onverwacht valt er een twee dode. Die gebeurtenis maakt de weg vrij om de waarheid boven tafel te krijgen. Maar wél een waarheid die twee kanten heeft.
Duma / Stephen King
Bestel nu bij bol.com
DUMA - Stephen King
Luitingh, 624pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2808-0
Aannemer Edgar Freemantle raakt bij een ongeluk op een bouwplaats in één klap heel veel kwijt: zijn arm, zijn vrouw en het leven zoals hij dat kende. Wat hij nog heeft is zijn schildertalent, en dat is zijn behoud. Hij verhuist naar Duma, een van de Florida Keys, en begint als een bezetene te schilderen. Hij merkt dat de arm die hij moet missen - en waaraan hij af en toe verschrikkelijke fantoomjeuk heeft - hem een soort helderziendheid geeft. En als hij zich voorstelt dat hij schildert met die arm, dan krijgen zijn schilderijen een vreemde, onheilspellende macht. Het lijkt wel of Duma Edgars gaven versterkt. Duma is geen idyllisch eiland: het heeft een zwarte historie die verder teruggaat in de tijd dan je je kunt voorstellen. Edgar wekt met zijn schilderijen iets gevaarlijks uit dat verleden, en alleen hij zal het weer in slaap kunnen brengen...
Zevende hemel - The Women's Murder Club / James Patterson & Maxine Paetro
Bestel nu bij bol.com
ZEVENDE HEMEL - Women's Murder Club - James Patterson
Cargo / De Bezige Bij, 340pag., 22cm,. ISBN 978-90-234-2853-4
San Francisco wordt opgeschrikt door een reeks brandstichtingen met fatale gevolgen. De slachtoffers hebben één ding gemeen: het betreft allemaal rijke, succesvolle, getrouwde stellen. Vier koppels zijn inmiddels overleden  en brigadier Lindsay Boxer is vastberaden om de moorden een halt toe te roepen. In haar zoektocht naar de moordenaar staat ze niet alleen. Met de hulp van haar vriendinnen van de Women's Murder Club moet Lindsay alles op alles zetten om de koelbloedige seriemoordenaar te stoppen.
Meesters van Schaduw - De Andat 1 / Daniel Abraham
Bestel nu bij bol.com
MEESTERS VAN SCHADUW - De Andat Boek 1 - Daniel Abraham
Mynx, 365pag., 22cm, ISBN 978-90-225-4681-9, hardcover met stofomslag
In de stadstaat Sarahkeht maken handel en geld de dienst uit. Elk verlangen, hoe exotisch of laag ook, kan hier worden gestild. De Andat zijn natuurkrachten die door de Poëten gebonden kunnen worden, en belichaamd worden in menselijke vorm. Ze leven en werken met de zekerheid dat hun stad een bastion van vrijheid en vooruitgang is in een harde wereld - het zou dan ook een ramp zijn als de stad viel. De handel in de Zomersteden is gevaarlijk afhankelijk geworden van de Andat. De langverwachte crisis komt als de Andat Zaadloos erin lijkt te slagen zijn meester, de Poëet Heshai-kvo, tot waanzin te drijven en zo zijn vrijheid te herwinnen. Tot overmaat van ramp raakt Heshai-kvo's leerling Maati betrokken bij een complot om de stad te val te brengen...
De namen van Maria / Patricia van Mierlo
Bestel nu bij bol.com
DE NAMEN VAN MARIA - Patricia van Mierlo
Cargo / De Bezige Bij, 348pag., 22cm, ISBN 978-90-234-2302-7
Isa heeft een rijke man en een prachtig huis, maar haar grootste wens blijft onbereikbaar: een kind. Door een traumatische ervaring in haar verleden, zal ze nooit zelf kinderen kunnen krijgen en is ook adoptie niet mogelijk. Maar geld opent deuren. Samen met haar man Harry reist ze af naar Colombia om een illegaal weesmeisje op te halen: Ana María, 6 anós. Op de vlucht terug naar Amsterdam krijgt Ana María een rozenkrans in handen van een medepassagier die onwel wordt. De man, een overgelopen kopstuk van het Medellín-drugskartel, is geliquideerd voordat hij informatie kon lekken over grootscheepse smokkelpraktijken op Schiphol. Als Medellín beseft dat de rozenkrans drager is van cruciale informatie, begint een meedogenloze jacht, met de kleine Ana María als inzet. Opnieuw belandt Isa in een zenuwslopende nachtmerrie. Zal ze de lessen uit haar verleden kunnen gebruiken om het leven van haar dochtertje te redden?
De Marionet / Tomas Ross
Bestel nu bij bol.com
DE MARIONET - Tomas Ross
Cargo / De Bezige Bij, 416pag., 22cm, ISBN 978-90-234-2841-1
Wat zou er gebeurd zijn als Pim Fortuyn de aanslag op 6 mei 2002 had overleefd?
Op 6 mei 2002 ontsnapt Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum aan een laffe aanslag. Na behandeling van een wond aan zijn hand reist de immens populaire politicus volgens plan door naar het Oranje Hotel in Leeuwarden, waar zijn aanhangers hem toejuichen als een martelaar. Negen dagen later behaalt de Lijst Pim Fortuyn de grootste verkiezingswinst ooit. Met 43 zetels is de LPF in één klap groter dan alle andere partijen, en nog geen maand later heeft Nederland een nieuw kabinet. Het tijdperk Fortuyn is begonnen. Al snel wordt duidelijk dat Fortuyns slogan 'Ik zeg wat ik denk, ik doe wat is zeg' geen loze woorden zijn. Maar terwijl fotograaf Lex speurt naar de dader van de aanslag wordt langzaam duidelijk wie Nederland werkelijk regeert en waarom.
De Charlesville Jackpot / Peter de Zwaan
Bestel nu bij bol.com
DE CHARLSVILLE JACKPOT - Peter de Zwaan
Cargo / De Bezige Bij, 285pag., 22cm, ISBN 978-90-234-2914-2
Jeff Meeks ontmoet in een mistroostig casino de verlopen uitziende Charls Crisp. Meeks stemt ermee in om de dronken Crisp naar huis te rijden. Een dag later verneemt hij dat Crisp de jackpot van een loterij heeft gewonnen. Met het geld heeft hij zijn eigen dorp gesticht: het gehucht Charlesville, waar iedereen ogenschijnlijk even gelukkig is. Iedereen behalve Crisps dochter Cory. Zij biedt Meeks een genereus bedrg aan om op zoek te gaan naar haar jongere broer die op zijn dertiende is verdwenen. Meeks besluit haar te helpen, maar dat blijft niet zonder gevolgen. Nog dezelfde avond wordt hij voor dood achtergelaten in een kuil vol afval waar ratten hem belagen. Vanaf dat moment is hij niet langer op zoek naar de verloren broer, maar richt hij zich vol overgave op een duister complot waarin de miljoenen van de Charlsville-jackpot centraal staan...
De Antarctica Theorie / Benny Baudewyns
Bestel nu bij bol.com
DE ANTARCTICA THEORIE - Benny Baudewyns
The House of Books, 280pag., 21cm, ISBN 978-90-443-2062-6
Het gelukkige gezinsleven van Wener Libotte wordt ruw verstoord wanneer hij een goedbetaalde baan bij zijn schoonvader verliest, zijn mooie vrouw hem verlaat en zijn zoontje omkomt bij een tragisch ongeval. Libotte wordt nachtverpleger in een psychiatrische instelling en leert daar de schizofrene professor Kemper kennen. Die probeert hem niet alleen te troosten, maar vertelt hem ook over een boek dat eeuwenoude explosieve informatie bevat en daarom verborgen wordt gehouden. Ondertussen heeft de politie een onderzoek naar de geheimzinnige dood van zijn zoontje gestart. Libotte wil de waarheid weten maar wordt meegesleurd in een hallucinante zoektocht naar het geheimzinnige boek. Die zoektocht lijkt te balanceren tussen werkelijkheid en droom en voert hem onder andere naar de eeuw van de Katharen en Denemarken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoe dichter Libotte bij het Boek komt, hoe meer hij leert over zijn eigen verleden.
Niets is ooit / Toni Coppers
Bestel nu bij bol.com
NIETS IS OOIT - Toni Coppers
Manteau, 253pag., ISBN 978-90-223-2229-1
Na jaren te hebben rondgezworven in het buitenland, runt Simon de Vere een reclamebedrijfje in Brussel. Wanneer zijn vader Robert verongelukt, erft Simon dienst zaak, een kleine maar gerespecteerde kunsthandel in de buurt van de Kleine Zavel. Maar al op de begrafenis zijn er vreemde dingen gaande en de zaken worden hoe langer hoe vreemder: zijn vader blijkt een uitstaande schuld te hebben bij schimmige mensen met weinig gevoel voor humor en met de onhebbelijke gewoonte om Simon te bedreigen. Als er in de zaak wordt ingebroken, leert Simon inspecteur Liese Meerhout kennen. Lise heeft haar handen vol met een al even vreemde misdaad: de roofmoord op een gastconservator van het Afrikamuseum. Dan blijkt dat het vreemde schilderij dat Simons vader zijn leven lang gekoesterd heeft en altijd dicht bij zich in zijn kluis had, verdwenen is...
Kinderen van het kwaad / Nicolas d'Estienne d'Orves
Bestel nu bij bol.com
KINDEREN VAN HET KWAAD - Nicolas d'Estienne d'Orves
Mynx, 494pag., 23cm, ISBN 978-90-225-4926-1
Duitsland, 1995. Op dezelfde dag worden vier mannen gevonden: ze liggen naakt in foetushouding, met een gebroken ampul cyaankali in hun mond en een afgehakte rechterhand. Eén ding is zeker: de mannen zijn alle vier geboren in een Lebensborn-tehuis, een van de mensenfokkerijen waar de SS kleine superariërs geboren liet worden - om zo hun droom van een puur arisch ras te verwezenlijken. De Duitse regering stopt de zaak in de doofpot. Parijs, 2005. Anaďs, een jonge journaliste, wordt benaderd door de rijke Noorse verzamelaar Vidkun Venner. Vidkun, die gefascineerd is door de naziperiode, heeft een koffer ontvangen met daarin vier gemummificeerde rechterhanden. Hij vraagt aan Anaďs om hem te helpen zoeken naar de oorsprong van dit lugubere pakket. Zo begint een gevaarlijke en schokkende zoektocht door Europa naar het Lebensraum-experiment. Algauw stapelen de verdachte gebeurtenissen zich op: dossiers worden gestolen, getuigen weigeren te praten, en anderen verdwijnen simpelweg... Hoe meer Vidkun en Anaďs ontdekken, hoe grimmiger het onderzoek wordt. Want is het Lebensborn-experiment wel geëindigd bij het einde van de Tweede Wereldoorlog?
Cybele's Geheim / Juliet Marillier
Bestel nu bij bol.com
CYBELE'S GEHEIM - Juliet Marillier
Luitingh Fantasy, 351pag., ISBN 978-90-245-5429-4
Nog geen achttien jaar is Paula wanneer ze met haar vader Teodor, een reizend koopman, naar Istanbul vertrekt om daar te proberen een eeuwenoud artefact, dat bekendstaat als Cybele's Geschenk, in handen te krijgen. Paula's liefste wens, de weg terugvinden naar het Andere Rijk, de geheimzinnige plek die ze in haar jeugd met haar zussen bezocht, heeft inmiddels plaatsgemaakt voor de wens een beroemd handelaar in ouden boeken en manuscripten te worden. Maar hints en gefluisterde woorden maken Paula duidelijk dat ze aan een magische queeste is begonnen, die best wel eens gestuurd zou kunnen worden door haar spoorloos verdwenen zus Tati. Bovendien zijn Paula en Teodor niet de enigen die op zoek zijn naar Cybele's Geschenk. Eenmaal onderweg worden zij en hun lijfwacht Stoyan geconfronteerd met raadsels en krachtproeven die het uiterste van hun loyaliteit vragen. Maar ze moeten doorzetten, want falen betekent vrijwel zeker de dood...
De zaak van de Evangeline / D.W. Buffa
Bestel nu bij bol.com
DE ZAAK VAN DE EVANGELINE - D.W. Buffa
2008, Houten: Van Holkema & Warendorf, 311pag., ISBN 978-90-269-8579-9, 1e druk april 2008
vert.van: The Evangeline (2006), vert.uit het Engels: Theo Horsten
Omslagontwerp: Edd, omslagfoto: Getty Images / John Lund
Het hypermoderne zeilschip de Evangeline is tijdens een storm voor de kust van Afrika vergaan. Veertien mensen weten zich te verzamelen op een reddingsboot zonder water of voedsel. Veertig dagen later wordt de boot gevodnen. Met nog maar zes overlevenden aan boord... Wat is er gebeurd tijdens die veertig dagen op zee? De zes mannen en vrouwen vertellen hun verhaal tijdens een rechtszaak tegen Vincent Marlowe, de kapitein van de Evangeline, die terechtstaat op verdenking van moord. Zijn enige verdediging? Soms is het nodig om iemand te doden om de anderen te redden.
Bloedbruiden / Margie Orford
Bestel nu bij bol.com
BLOEDBRUIDEN - Margie Orford
Sijthoff, 319pag., 22cm, ISBN 978-90-218-0087-5
Aan Sea Point Boulevard in Kaapstad wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Ze is op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Alle sporen op het lijk wijzen naar een dader die geniet van de pijn van anderen. Dr. Clare Hart, forensisch psycholoog en parttime profielschetser voor de Kaapse politie, is als een van de eersten bij het lijk. Samen met rechercheur Riedwaan Faizal begeeft ze zich in de onderwereld van Kaapstad, op jacht naar de moordenaar. Wanneer er een tweede en een derde meisje verdwijnen, zit Clare tot aan haar nek in een levensgevaarlijk kat-en-muisspel, in een wereld waarin vrouwen niet meer zijn dan lustobjecten.
De schat van Kahn / Clive en Dirk Cussler
Bestel nu bij bol.com
DE SCHAT VAN KHAN - Een Dirk Pitt avontuur - Clive en Dirk Cussler
The House of Books, 479pag., ISBN 978-90-443-2072-5
Dzjengis Khan - de grootste veroveraar aller tijden, die op het hoogtepunt van zijn macht over een rijk heerste dat zich uitstrekte van de Stille Oceaan tot aan de Kaspische Zee. Zijn veroveringen mogen legendarisch genoemd worden, hoewel zijn graftombe altijd een mysterie is gebleven. Tot vandaag. Als Dirk Pitt bijna om het leven komt bij het redden van een olie-exploratieteam dat op het Russische Baikalmeer door een gigantische golf in de problemen komt, lijkt dat op niet meer dan een gril van de natuur. Maar als de leden van dat team worden ontvoerd en Pitts onderzoeksvaartuig bijna tot zinken wordt gebracht, wordt duidelijk dat hier iets heel sinisters aan de hand is. Alle sporen wijzen naar Mongolië, naar een mysterieuze mogol die geheime deals sluit voor het leveren van olie aan de Chinezen, terwijl hij via dodelijke sabotagedaden de wereldoliemarkt dreigt te ontregelen. De Mongoliër wil tot elke prijs het rijk van Dzjengis Khan in oude luister herstellen. Zal hij zijn droom kunnen realiseren?
Gevangen in het web / Kjell Ola Dahl
Bestel nu bij bol.com
GEVANGEN IN HET WEB - Kjell Ola Dahl
Signatuur, 239pag., 24cm, ISBN 978-90-5672-251-7
Vanachter zijn raam volgt de oude Johansen dagelijks het liefdesleven van de jonge en levenslustige Reidun Rosendal. Tot Reidun plotseling op brute wijze wordt vermoord. De politie van Oslo wordt erbij gehaald en op hun zoektocht naar de moordenaar stuiten de inspecteurs Gunnarstranda en Frřlich op pornografische lectuur. Wie zijn degenen die het bed met Reidun hebben gedeeld? Welke geheimen verbergt de computerfirma waar Reidun het laatst heeft gewerkt? En wat heeft Johansen op de dag van de moord gezien?
Ongenade / Escober
Bestel nu bij bol.com
ONGENADE - Escober
Anthos, 360pag., 21cm, ISBN 978-90-414-1222-5
Sil Maier gaat terug naar zijn geboortestad München, in de hoop er een verklaring te vinden voor zijn destructieve gedrag. Bij aankomst in de stad die hij sinds zijn jeugd als de pest heeft gemeden, blijkt het verleden springlevend en beseft hij dat dit nog maar het begin is van zijn worsteling...
Gevaarlijke onderstroom / John Hart
Bestel nu bij bol.com
GEVAARLIJKE ONDERSTROOM - John Hart
Luitingh, 352pag., 23cm, ISBN 978-90-245-6119-3
Vijf jaar geleden is Adam Chase berecht wegens moord. Hij is vrijgesproken, maar zijn familie en zijn stadgenoten weigeren halsstarrig in zijn onschuld te geloven en hij heeft zijn heil gezocht in een anoniem bestaan in New York. Nu is hij terug is Salisbury, North Carolina. Niemand weet waarom. Maar als er een moord wordt gepleegd, valt de verdenking opnieuw op Adam. Hij kan zijn naam alleen zuiveren door te ontrafelen wat er werkelijk is gebeurd, zowel in het heden als in het verleden...
De misdaadschrijver / Greg Hurwitz
Bestel nu bij bol.com
DE MISDAADSCHRIJVER - Gregg Hurwitz
A.W. Bruna, 262pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9351-4
Drew Danner, een succesvolle schrijver die in Los Angeles woont, ontwaakt in een ziekenhuisbed met een litteken op zijn hoofd. De politie vertelt hem dat ze hem hebben aangetroffen bij het levenloze lichaam van zijn ex-verloofde terwijl hij een epileptische aanval had. Hij had een mes in zijn hand en er zat bloed onder zijn nagels. Maar Danner zelf kan zich niets meer herinneren. Danner weet niet of hij schuldig is of onschuldig. Om de waarheid te achterhalen moet hij de gebeurtenissen die tot de moord hebben geleid recontrueren alsof het plot is van een zijn eigen thrillers. Van schrijver wordt hij hoofdrolspeler én hoofdverdachte in zijn eigen verhaal en hij vindt aanwijzingen die hij misschien opzettelijk, maar misschien ook niet, voor zichzelf verborgen heeft gehouden. Dan wordt opnieuw een jonge vrouw vermoord...
Spider / Michael Morley
Bestel nu bij bol.com
SPIDER - Michael Morley
Van Holkema & Warendorf, 311pag., 24cm, ISBN 978-90-475-0068-1
Sugar was heel bijzonder. Ze was zijn eerste. De eerste die hij ontvoerde. De eerste die hij vermoordde.
FBI-agent Jack King besluit met zijn vrouw Nancy en zoontje Zack de drukte en rumoer van New York te verruilen voor de idyllische rust van Toscane. Maar Jack krijgt steeds vaker nachtmerries over Spider, de Black River Killer. Deze seriemoordenaar is de enige die Jack nooit heeft kunnen pakken. Zijn nachtmerries worden werkelijkheid als Spider ook in Toscane een slachtoffer maakt. Jack laat zich door de autoriteiten overhalen om de jacht op Spider te hervatten. Maar te laat realiseert hij zich dat hij en zijn gezin zelf verwikkeld zijn in Spiders sadistische web...
Het verbrande huis / Faye Kellerman
Bestel nu bij bol.com
HET VERBRANDE HUIS - Faye Kellerman
De Boekerij, 415pag., 22cm, ISBN 978-90-225-4994-0
Een nachtmerrie wordt werkelijkheid.
Als een passagiersvliegtuig een flat doorboort in een buitenwijk van Los Angeles, betekent dat overuren voor LAPD-rechercheur Peter Decker. In eerste instantie is zijn grootste taak de algehele paniek te beteugelen. De vragen stapelen zich razendsnel op. War het een terroristische actie of 'gewoon' een technische fout? Na maanden van onderzoek zijn er nog weinig vragen beantwoord. En wanneer alle lichamen zijn geborgen wordt de zaak nog mysterieuzer: het stoffelijk overschot van stewardess Roseanne Dresden ontbreekt. Haar stiefvader beweert zelfs dat ze nooit aan boord is geweest. Maar waar is ze dan, en waarom stond haar naam wel op de passagierslijst?
Twee zomers / Michael Berg
Bestel nu bij bol.com
TWEE ZOMERS - Michael Berg
The House of Books, 352pag., 21cm, ISBN 978-90-443-2075-6
De achtentwintigjarige Chantal Zwart is verslaggeefster en presentatrice bij France inter, een gerenommeerd radiostation in Parijs. Nadat haar vriendje - tevens Chantals baas - haar laat barsten, wil ze maar één ding: wég. Ze gaat werken voor een regionale zender in de Limousin, vierhonderd kilometer ten zuiden van Parijs. Vanaf de eerste dag is ze de ster van de nieuwsredactie. Haar nieuwe leven loopt voorspoedig, zeker wanneer Chantal haar droomhuis vindt. In Monteil - een gehucht van vijf huizen, gelegen op een plateau - staat een direct bewoonbaar, bescheiden landhuis. In de voortuin bloeit een appelboom. Vanuit de achtertuin is het uitzocht over bossen en velden adembenement. De vraagprijs: € 70.000. Te mooi om waar te zijn? Is er iets mis met het huis... of met Monteil?
Houvast / Harlan Coben
Bestel nu bij bol.com
HOUVAST - Harlan Coben
De Boekerij, 352pag., 22cm, ISBN 978-90-225-4992-6
Hoe ver ga je om je kind te beschermen?
Toe en Mike Baye hadden nooit gedacht dat ze in een stel overbezorgde ouders zouden veranderen. Maar hun tienerzoon Adam is ongewoon afwezig. En na de zelfmoord van zijn klasgenoot Spencer Hill zijn ze helemaal bezorgd. Ze installeren een programma op Adams computer waarmee ze zijn e-mail kunnen lezen op iedere andere computer, en al na enkele dagen worden ze opgeschrikt door een e-mail van een onbekende afzender: 'Hou je gedeisd en alles komt goed.' Terwijl Betsy Hill een website voor haar zoon bekijkt, samengesteld door zijn klasgenoten, valt haar oog op een foto die lijkt te zijn gemaakt op de avond van zijn zelfmoord. Spencer was niet alleen... Betsy meent Adam Baye te herkennen op de foto - en als die vervolgens wordt vermist, voorspelt die weinig goeds. Tia en Mike Baye zullen voor zichzelf de vraag moeten beantwoorden: wil je echt álles van je kinderen weten?
Metro Girl / Janet Evanovich
Bestel nu bij bol.com
METRO GIRL - Janet Evanovich
The House of Books, 288pag., 21cm, ISBN 978-90-443-2067-1
Alexandre Barnaby heeft het niet gemakkelijk in een grotendeels door mannen gedomineerde wereld. Een vrouwelijke automonteur met een voorkeur voor roze wordt sowieso met argwaan bekeken. Gelukkig is Alex niet op haar mondje gevallen en weet ze precies hoe ze met mannen moet omgaan. Maar of die eigenschappen haar helpen als ze de confrontatie met FBI-agenten en huurmoordenaars uit Cuba - en als ze bovendien nog een goudschat wil vinden? Want ze moet eerst haar broertje beschermen dat het zeiljacht van de bekende autocoureur Sam Hooker heeft gepikt. En dan is er nog Hooker zelf, die graag een relatie met haar wil beginnen, ware het niet dat moordenaars, rechercheurs en familie steeds opnieuw een streep door de rekening halen.
Cel / Charles den Tex
Bestel nu bij bol.com
CEL - Charles den Tex
De Geus, 378pag., 22cm, ISBN 978-90-445-1108-6, hardcover
Michael Bellicher, hoofdpersoon uit DE MACHT VAN MENEER MILLER, is getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Michael weet niet eens waarvoor. Alles wat hij zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland. Daar krijgt hij te maken met twee spijkerharde rechercheus, een bizarre aanklacht, een onontkoombaar bewijs en een advocate die hem niet geloofd. En dan moet de ellende nog beginnen...

Bestel nu bij bol.com
DOODSNOOD - Elizabeth Corley
Luitingh, 447pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2234-7
Brigadier Louise Nightingale ontsnapt ternauwernood aan de dood als ze als lokaas moet dienen om een serieverkrachter te kunnen arresteren. De man wordt opgepakt, maar zij raakt zwaar getraumatiseerd en besluit onder te duiken. Ze weet niet dat de arrestant slechts een leerling is van een nog veel gevaarlijker tegenstander: een seriemoordenaar van het kaliber Hannibal Lecter. Deze meesterkiller laat een spoor van gruwelijk verminkte lijken achter en de politie moet concluderen dat Louise - en wraak - zijn ultieme doel is. Inspecteur Andrew Fenwick, Louises baas, moet haar zien te vinden voordat het te laat is, maar er staat meer op het spel dan het polititeonderzoek alleen: Andres en Louise hebben heimelijk ook gevoelens voor elkaar...
Als de zee zwijgt / Jorn Lier Horst
Bestel nu bij bol.com
ALS DE ZEE ZWIJGT - Jřrn Lier Horst
Uitgeverji Q, 320pag., 22cm, ISBN 978-90-214-3390-5
Voor een apotheek in Stavern wordt een man neergeschoten. In een vakantiehuisje op het schiereiland Kaupang verbrandt een jonge vrouw. Op open zee drijft een onbemand jacht vol bloedsporen. Drie gebeurtenissen die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben - maar commissaris William Wisting weet het zeker: er is een connectie.
Sacrament / Steven Desmet
Bestel nu bij bol.com
SACRAMENT - Steven Desmet
Kramat, 191pag., 23cm, ISBN 978-90-7521-292-1
Om redenen die onomkeerbaar zijn, heeft Sean zijn vrouw verlaten. Hij wil alles anders aanpakken en neemt het besluit gedurende een maand op hotel te leven. Het zullen er uiteindelijk twee worden. Sean leert Miranda, Esther en Eva kennen. Eva is eigenaresse van een kroeg, de andere twee werken voor het hotel. En dan is er nog Nadja. Zij is er rotsvast van overtuigd dat Sean voor haar de man van haar leven is en ze zal er alles voor doen om hem aan zich te binden. Alles. Wanneer het voor Sean bijna uitzichtloos wordt, komt er hulp uit onverwachte hoek. Sacrament haat over relaties en hoe schrijnend fout die kunnen lopen, over vastberadenheid die als enig doel heeft het egoďsme te laten triomferen, over mensen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, over valse afspraken om iets te bereiken....
Nachtblauw / Nico De Braeckeleer
NACHTBLAUW - Nico De Braeckeleer
Kramat, Kramat Suspense, 240pag., 23cm, ISBN 978-90-7521-291-4
Zes inwoners uit de gemeente Laarbeke krijgen te maken met onverklaarbare fenomenen. Kathleen heeft van de ene op de andere dag acrofobie; ze durft geen bruggen meer over. Haar echtgenoot Aaron wordt geteisterd door angstaanvallen als het ontweert en hun anders zo rustige baby weent aanhoudend. Marinus, de nuchtere burgemeester van Laarbeke, verliest alle tijdsbesef en de grens tussen heden, verleden en toekomst vervaagt stilaan voor hem. De 81-jarige Arthur, due in een bejaardentehuis verblijft, krijgt bezoek van zijn echtgenote die drie jaar eerder overleed. Hoofdinspecteur Ceulemans onderzoekt de enigmatische verdwijningen van verscheidene inwoers en kloosterzuster Rita wordt geplaagd door visioenen die weleens de sleutel van het mysterie zouden kunnen zijn.
De Wraak van de Dwergen / Markus Heitz
Bestel nu bij bol.com

DE WRAAK VAN DE DWERGEN - Markus Heitz
Luitingh Fantasy, 608pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2640-6
Als vanuit het niets duiken ze op in het Veilige Land: de woeste horde angstaanjagende schepselen, half orc, half elf, die jacht maken op de magische diamanten. Wie deze diamanten bezit, zal de wereld regeren. Wanneer de meedogenloze halfwezens het dwergenvolk met dodelijk gevolg bedreigen, wordt Tungdil opgeroepen om nog meer onheil af te wenden. Hij neemt zijn magische bijl ter hand en opent op zijn beurt de jacht...

 

Droomloos - De Fantasiejagers / Mel Hartman
 
DE FANTASIEJAGERS : DROOMLOOS - Mel Hartman
Uitgeverij Kramat, 224pag., 23cm, ISBN 978-90-7521-293-8
De Fantasiejagers: een groep mensen met uiteenlopende gaven die een opdracht krijgen van de regeringen van Ratiowereld en Emowereld. Ze worden ingezet bij het opsporen van niet-menselijke wezens uit de droomwereld die ónze wereld betreden. Wat is er aan de hand in Ratiowereld? Volwassenen en kinderen gedragen zich zonder reden erg agressief en gewelddadig. Het lijkt alsof ze hun anders zo beheersbare emoties niet meer onder controle hebben. De Fantasiejagers staan voor de moeilijke taak om uit te zoeken wat hiervan de oorzaak is. Is die te vinden bij de ratiomensen zelf? Of is er een boosaardig opzet van een emowezen in het spel? Waarom heeft Sekhmet, vroeger vereerd als Godin in Ratiowereld, een gigantisch decadent feest om deze problemen te vieren? En welke geheimen verbergt Toth voor de groep Fantasiejagers?

Verschenen in april:


Het boek zonder naam / Anoniem
[vert. uit het Engels door Ton Heuvelmans]
Amsterdam : TM Trademark, cop. 2008. - 383 p. ; 22 cm
Vert. van: The book with no name. - The Bourbon Kid, 2006.
ISBN 978-90-499-0059-5 : € 18.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen
Bestel nu bij bol.com

Ituri / Ludwig Apers
Antwerpen ; Amsterdam : Houtekiet, cop. 2008. - 253 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-5240-989-4 : € 17.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Schone handen / René Appel
5e dr. - Amsterdam : Anthos, 2008. - 292 p. ; 22 cm
1e dr.: 2007.
ISBN 978-90-414-1154-9 : € 19.95

De Cock en moord in de hondsdagen / A.C. Baantjer
Baarn : De Fontein, cop. 2008. - 142 p. ; 20 cm. - (Baantjer ; 69)
ISBN 978-90-261-2261-3 : € 9.95
NUR 331 Detective

Op eigen gezag / David Baldacci
[vert. uit het Engels Rogier van Kappel]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 432 p. ; 24 cm
Vert. van: Total control. - Columbus Rose, cop. 1997.
Jubileumuitgave ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van A.W. Bruna Uitgevers.
Oorspr. Nederlandse uitg.: 1997.
ISBN 978-90-229-9433-7 geb. : € 10.-
NUR 332 Thriller

Twee zomers / Michael Berg
1e dr. - Vianen [etc.] : The House of Books, 2008. - 352 p. ; 21 cm
ISBN 978-90-443-2075-6 : € 16.90
NUR 332 Thriller

Dubbel gepakt : psychologische thriller / John Brosens
Arnhem : Ellessy Crime, cop. 2007. - 201 p. ; 20 cm
ISBN 978-90-8660-035-9 : € 16.95

De zaak van de Evangeline / D.W. Buffa
[vert. uit het Engels: Theo Horsten]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, cop. 2008. - 310 p. ; 23 cm
Vert. van: The Evangeline. - Allen & Unwin, cop. 2006.
ISBN 978-90-269-8579-9 : € 16.95
NUR 305 Literaire thriller

De bezoeker / Lee Child
[vert. uit het Engels: Bob Snoijink]
8e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 367 p. ; 21 cm
Vert van: The visitor. - London [etc.] : Bantam Press, 2000.
Omslag vermeldt: Een Jack Reacher Thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2000.
ISBN 978-90-245-2842-4 : € 10.-
NUR 332 Thriller

Jachtveld / Lee Child
[vert. uit het Engels: Bob Snoijink]
6e, [i.e. 7e] dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 396 p. ; 21 cm
Vert. van: Killing floor. - New York : Putnam, 1997.
Omslag vermeldt: Een Jack Reacher Thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1998.
ISBN 978-90-245-2840-0 : € 4.95
NUR 332 Thriller

Lokaas / Lee Child
[vert. uit het Engels: Bob Snoijink]
6e dr. - Amsterdam : Luitingh, 2008. - 399 p. ; 21 cm
Vert. van: Die trying. - London [etc.] : Bantam Books, 1998.
Omslag vermeldt: Een Jack Reacher Thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, cop. 1998.
ISBN 978-90-245-2841-7 : € 10.-
NUR 332 Thriller

...heeft een meisje weggehaald / Mary Higgins Clark
[vert. uit het Engels: Pauline Moody]
6e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 258 p. ; 18 cm
Vert. van: All around the town. - New York [etc.] : Simon & Schuster, 1992.
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Luitingh-Sijthoff, 1992.
ISBN 978-90-210-0722-9 : € 6.98

De verloren bel / Mary & Carol Higgins Clark
[vert. uit het Engels: Janine van der Kooij]
Amsterdam : Sijthoff, cop. 2007. - 190 p. ; 21 cm
Vert. van: Santa cruise. - New York : Simon & Schuster, cop. 2006.
ISBN 978-90-218-0049-3 : € 12.50
NUR 332 Thriller

Het boek der sterren / James Clemens
[vert. uit het Engels: Karin Schuitemaker]
3e dr. - Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 607 p. : krt. ; 22 cm. - (Verboden & verbannen ; b. 5)
Vert. van: Wit'ch star. - New York : Ballantine Books, 2002. - (The banned and the banished ; b. 5).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-245-2772-4 geb. : € 15.95
NUR 334 Fantasy

Het octopuscomplex : misdaadroman / Christiaan De Coninck
Antwerpen ; Amsterdam : Houtekiet, cop. 2008. - 254 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-8924-009-5 : € 17.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Doodsnood / Elizabeth Corley
[vert. uit het Engels: Gerrit Nicolai]
Amterdam : Luitingh, cop. 2008. - 447 p. ; 23 cm
Vert. van: Grave doubts. - London : Allison & Busby, 2006.
ISBN 978-90-245-2234-7 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

De lijfwacht / Robert Crais
[vert. uit het Engels door: Ineke van den Elskamp]
Baarn : De Fontein, cop. 2008. - 282 p. ; 23 cm
Vert. van: The watchman. - London : Orion Books, 2007.
ISBN 978-90-261-2351-1 : € 16.95
NUR 332 Thriller

Laatste kans / Jasmine Cresswell
[vert. uit het Engels: Trudy Hollander]
1e dr. - Amsterdam : Mira Books, 2008. - 286 p. ; 21 cm
Vert. van: Final justice. - Don Mills : Mira Books, cop. 2005.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Harlequin Holland, 2007. - (IBS, International bestseller ; 156. Thriller).
ISBN 978-90-8550-116-9 : € 10.95
NUR 332 Thriller

Het logboek / Clive Cussler
[vert. uit het Engels: Geert van Linschoten]
Utrecht : Zwarte Beertjes, cop. 2008. - 260 p. ; 18 cm. - (Zwarte beertjes ; 2463)
Vert. van: Pacific Vortex! - New York : Bantam Books, cop. 1983.
Een Dirk Pitt-thriller.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht [etc.] : Bruna, 1984.
ISBN 978-90-461-1305-9 : € 8.95
NUR 313 Pockets spanning

Gevangen in het web / Kjell Ola Dahl
vert. [uit het Noors] door Carla Joustra
Utrecht : Signatuur, 2008. - 239 p. ; 24 cm
Vert. van: Dřdens investeringer. - Cop. 1993.
Op omslag: Literaire thriller.
ISBN 978-90-5672-251-7 : € 18.95
NUR 305 Literaire thriller

Schaduwleven / Barry Eisler
[vert. uit het Engels Joost van der Meer ... et al.]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 285 p. ; 24 cm
Vert. van: Killing rain. - New York : Putnam, 2005.
Omslag vermeldt: Een John Rain-thriller.
ISBN 978-90-229-8839-8 : € 17.95
NUR 332 Thriller

Onder druk / Escober
Amsterdam : Anthos, cop. 2008. - 435 p. ; 21 cm. - (Sil Maier ; dl. 2)
Oorspr. verschenen onder de auteursnaam Esther Verhoef: Uithoorn : Karakter, cop. 2004.
ISBN 978-90-414-1221-8 : € 19.95

Ongenade / Escober
Amsterdam : Anthos, cop. 2008. - 359 p. ; 21 cm. - (Sil Maier ; dl. 3)
ISBN 978-90-414-1222-5 : € 19.95

Onrust / Escober
Amsterdam : Anthos, cop. 2008. - 345 p. ; 21 cm. - (Sil Maier ; dl. 1)
Oorspr. verschenen onder de auteursnaam Esther Verhoef: Uithoorn : Karakter, cop. 2003.
ISBN 978-90-414-1220-1 : € 19.95

Metro girl / Janet Evanovich
[vert. uit het Engels J.J. de Wit]
Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2008. - 288 p. ; 21 cm
Vert. van: Metro girl. - New York : HarperCollins, cop. 2006. - Oorspr. uitg.: London : HarperCollins, 2004.
Omslag vermeldt: een Alex Barnaby avontuur.
ISBN 978-90-443-2067-1 : € 14.90
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle

De toorn van een waanzinnige god / Raymond E. Feist
[vert. uit het Engels: Lia Belt]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 477 p. : krt. ; 24 cm. - (De saga van de duistere oorlog ; b. 3)
Vert. van: Wrath of a mad god. - London : HarperVoyager, 2008. - (Darkwar saga ; b. 3).
ISBN 978-90-245-5659-5 geb. : € 17.95
NUR 334 Fantasy

Thunderball / Ian Fleming
[vert. uit het Engels: Annie den Hertog-Pothoff]
Utrecht : Zwarte Beertjes, cop. 2008. - 269 p. ; 18 cm. - (James Bond 007) (Zwarte beertjes ; 642)
Vert. van: Thunderball. - London : Cape, 1961.
Oorspr. titel: Kalm aan, Mr. Bond. - Utrecht : Bruna, 1963.
ISBN 978-90-461-1284-7 : € 5.-
NUR 313 Pockets spanning

Het huis der dwazen / Karin Fossum
vert. [uit het Noors] door Annemarie Smit
Antwerpen : Manteau ; Amsterdam : Anthos, cop. 2008. - 444 p. ; 22 cm
Vert. van: De gales hus. - Oslo : Cappelens, cop. 1999.
ISBN 978-90-223-2238-3 (Manteau) / ISBN 978-90-414-1269-0 (Anthos) : € 21.95
NUR 305 Literaire thriller

Tot het voorbij is / Nicci French
vert. [uit het Engels] door Irving Pardoen
5e dr. - Amsterdam : Anthos, 2008. - 366 p. ; 22 cm
Vert. van: Until it's over. - London : Joseph, 2007.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
ISBN 978-90-414-1214-0 geb.
ISBN 978-90-414-1016-0=90-414-1016-3 pbk. Pbk. : € 19.95

Heksen in de storm : een roman van Diana G. Gallagher
[vert. uit het Engels: Marja de Bruijn]
1e dr. - Heemstede : Big Balloon, 2008. - 222 p. ; 18 cm. - (Charmed ; 23)
Vert. van: Hurricane hex. - New York : Simon Spotlight Entertainment, 2006. - (Charmed).
Gebaseerd op de tv-serie van Constance M. Burge.
ISBN 978-90-478-0072-9 : € 4.95
NUR 315 Vertaalde Pockets

De prins van Sansevero / Nathan Gelb
[vert. uit het Italiaans: Saskia Peterzon-Kotte]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 447 p. ; 23 cm
Vert. van: Il quadro dei delitti. - Milano : Sperling & Kupfer, cop. 2006.
ISBN 978-90-245-2253-8 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Moord in Badger's Drift / Caroline Graham
[vert. uit het Engels door: Kris Eikelenboom]
Baarn : De Fontein, cop. 2008. - 271 p. ; 22 cm. - (Midsomer murders)
Vert. van: The killings at Badger's Drift. - London : Headline, cop. 1987.
ISBN 978-90-261-2363-4 : € 16.95
NUR 331 Detective

De aanklacht / John Grisham
[vert. uit het Engels Hugo Kuipers]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 335 p. ; 24 cm
Vert. van: The appeal. - London : Century, 2008.
ISBN 978-90-229-8985-2 geb. / ISBN 978-90-229-8984-5 pbk. : Geb. : € 24.95
NUR 332 Thriller

Gevaarlijke onderstroom / John Hart
vert. [uit het Engels] door J.J. de Wit
Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 351 p. ; 23 cm
Vert. van: Down river. - New York : Thomas Dunne Books, 2007.
ISBN 978-90-245-6119-3 : € 18.95
NUR 305 Literaire thriller

De behandeling / Mo Hayder
[vert. uit het Engels: Bob Snoijink]
11e dr. - Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 380 p. : ill. ; 21 cm
Vert. van: The treatment. - London [etc.] : Bantam Press, 2001.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2001.
ISBN 978-90-245-2813-4 : € 12.50
NUR 332 Thriller

Vogelman / Mo Hayder
[vert. uit het Engels: Bob Snoijink]
9e dr. - Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 349 p. ; 21 cm
Vert. van: Birdman. - London [etc.] : Bantam Press, 1999.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1999.
ISBN 978-90-245-2814-1 : € 12.50
NUR 332 Thriller

De wraak van de dwergen / Markus Heitz
[vert. uit het Duits: Gerard van Buuren]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 607 p. : ill., krt. ; 23 cm
Vert. van: Die Rache der Zwerge. - München [etc.] : Piper, 2005.
ISBN 978-90-245-2634-5 geb.
ISBN 978-90-245-2640-6 pbk. : € 19.95
NUR 334 Fantasy

Het tulpenvirus / Daniëlle Hermans
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 301 p. ; 24 cm
ISBN 978-90-229-9399-6 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

De tombe van Jezebel / David Hilzenrath
[vert. uit het Engels: Jan Smit]
Baarn : De Fontein, cop. 2008. - 479 p. ; 23 cm
Vert. van: Jezebel's tomb. - [S.l.] : Washingtonpost.Newsweek Interactive, 2007.
ISBN 978-90-261-2393-1 : € 18.95
NUR 332 Thriller

Als de zee zwijgt / Jřrn Lier Horst
vert. [uit het Noors] door Ingrid Hilwerda, Kim Snoeijing en Hilde Stuurwold
Amsterdam [etc.] : Q, 2008. - 320 p. ; 22 cm
Vert. van: Nĺr havet stilner. - Guldendal Norsk Forlag, cop. 2006.
ISBN 978-90-214-3390-5 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Het Magdalena complot / Jim Hougan
[vert. uit het Engels: Laura van Campenhout]
3e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 366 p. ; 18 cm
Vert. van: The Magdalene cipher. - London [etc.] : Arrow Books, 2005. - Oorspr. titel: Kingdom come. - New York : Ballantine, 2000.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh, cop. 2006.
ISBN 978-90-210-0665-9 : € 7.98

De misdaadschrijver / Gregg Hurwitz
[vert. uit het Engels Jan Smit]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 262 p. ; 24 cm
Vert. van: The crime writer. - Cop. 2007.
ISBN 978-90-229-9351-4 : € 17.95
NUR 305 Literaire thriller

Het Suleiman spel / David Ignatius
[vert. uit het Engels door: Pieter Janssens]
Baarn : De Fontein, cop. 2008. - 336 p. ; 23 cm
Vert. van: Body of lies. - New York : Norton, 2007.
ISBN 978-90-261-2391-7 : € 17.50
NUR 332 Thriller

Die je niet ziet / Mari Jungstedt
[vert. uit het Zweeds: Neeltje Wiersma]
Utrecht : Zwarte Beertjes, cop. 2008. - 302 p. ; 18 cm. - (Zwarte beertjes ; 3279)
Vert. van: Den du inte ser. - Cop. 2003.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Signature, 2005.
ISBN 978-90-461-1308-0 : € 5.-
NUR 313 Pockets spanning

Kift : psychologische thriller / Martine Kamphuis
Amsterdam [etc.] : De Arbeiderspers, cop. 2008. - 268 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-295-6618-6 : € 17.95
NUR 305 Literaire thriller

Het meer / Paola Kaufmann
vert. [uit het Spaans] door Jacqueline Visscher
Utrecht : Signatuur, 2008. - 269 p. ; 24 cm
Vert. van: El lago. - Cop. 2005.
ISBN 978-90-5672-228-9 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Boze tongen / Jonathan Kellerman
[vert. uit het Engels: Bob Snoijink]
5e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 352 p. ; 18 cm
Vert. van: Monster. - New York : Random House, 1999.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2000.
ISBN 978-90-210-0667-3 : € 7.98

De tocht door de duivelsvallei : & andere fantastische vertellingen / Hans Kilian
Assen : Servo, cop. 2008. - 152 p. ; 21 cm
ISBN 978-90-5786-077-5 : € 15.95
NUR 304 Vertaalde verhalenbundels

Desperation / Stephen King
[vert. uit het Engels: Robert Vernooy]
10e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 604 p. ; 18 cm
Vert. van: Desperation. - London : Hodder & Stoughton, 1996.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1996.
ISBN 978-90-210-0680-2 : € 8.98

Dreamcatcher / Stephen King
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers ... et al.]
13e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 564 p. ; 18 cm
Vert. van: Dreamcatcher. - London : Hodder & Stoughton, 2001.
Oorspr. titel: Dromenvanger. - Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2001.
ISBN 978-90-210-0683-3 : € 8.98

Duma / Stephen King
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 623 p. ; 23 cm
Vert. van: Duma key. - New York [etc.] : Scribner, 2008.
ISBN 978-90-245-2808-0 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Misery / Stephen King
[vert. uit het Engels: Margot Bakker]
19e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 352 p. ; 18 cm
Vert. van: Misery. - New York : Viking, 1987.
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Luitingh, 1987.
ISBN 978-90-210-0682-6 : € 6.98

De shining / Stephen King
[vert. uit het Engels: Johan Cornelisz]
16e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 479 p. ; 18 cm
Vert. van: The shining. - Garden City, N.Y. : Doubleday, 1977.
Oorspr. titel: Het tweede gezicht. - Baarn : Fontein, 1978.
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Skarabee, 1983.
ISBN 978-90-210-0684-0 : € 7.98

Tovenaarsglas / Stephen King ; met ill. van Dave McKean
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers ... et al.]
10e dr. - Amsterdam : Luitingh, cop. 2008. - 734 p. : ill. ; 22 cm. - (De donkere toren ; 4)
Vert. van: Wizard and glass. - Hampton Falls, N.H. : Grant, 1997. - (The dark tower ; 4).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1997.
ISBN 978-90-245-2761-8 geb. : € 14.95
NUR 334 Fantasy

Steenhouwer / Camilla Läckberg
vert. uit het Zweeds door Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel
3e dr. - Amsterdam : Anthos, 2008. - 463 p. ; 22 cm
Vert. van: Stenhuggaren. - Stockholm : Forum, cop. 2005.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
ISBN 978-90-414-1176-1 : € 19.95

De wurger / William Landay
[vert. uit het Engels Martin Jansen in de Wal]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 368 p. ; 24 cm
Vert. van: The strangler. - New York : Delacorte Press, cop. 2006.
ISBN 978-90-229-8578-6 : € 19.95
NUR 332 Thriller

Duister glas / Donna Leon
vert. [uit het Engels] Theo Scholten
3e dr. - Amsterdam : Cargo, 2008. - 300 p. ; 20 cm
Vert. van: Through a glass, darkly. - Zürich : Diogenes, cop. 2003.
1e dr.: 2006.
ISBN 978-90-234-2819-0 : € 10.-
NUR 305 Literaire thriller

De overvaller / Iain Levison
uit het Engels vert. door Gerard Suurmeijer
Breda : De Geus, cop. 2008. - 219 p. ; 20 cm
Vert. van: Dog eats dog. - London : Bitter Lemon Press, 2008. - Oorspr. titel van het manuscript: Tiburn.
ISBN 978-90-445-1031-7 : € 18.90
NUR 331 Detective

Honingval / Unni Lindell
vert. [uit het Noors] door Femmigje Andersen Sijtsma
Amsterdam [etc.] : Q, 2008. - 285 p. ; 24 cm
Vert. van: Honningfellen. - Oslo : Aschehoug, cop. 2007.
ISBN 978-90-214-3315-8 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

De doden keren terug / John Ajvide Lindqvist
vert. [uit het Zweeds] door Edith Sybesma
Utrecht : Signatuur, 2008. - 343 p. ; 24 cm
Vert. van: Hanteringen av odöda. - Stockholm : Ordfront, 2005.
ISBN 978-90-5672-200-5 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

De Matarese finale / Robert Ludlum
[vert. uit het Engels: Martin Jansen in de Wal]
7e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 498 p. ; 20 cm
Vert. van: The Matarese countdown. - New York : Baror International, cop. 1997.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1997.
ISBN 978-90-210-0666-6 : € 10.-

Vers bloed / Stuart MacBride
[vert. uit het Engels: Peter van Dijk]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, cop. 2008. - 406 p. ; 23 cm
Vert. van: Broken skin. - London : HarperCollins, cop. 2007.
ISBN 978-90-475-0270-8 : € 17.95
NUR 332 Thriller

De laatste verzoeking / Val McDermind
[vert. uit het Engels: Sophie Brinkman]
6e dr. - Amsterdam : Sijthoff, cop. 2008. - 462 p. ; 21 cm
Vert. van: The last temptation. - London : HarperCollins, 2002.
Omslag vermeldt: Een Tony Hill thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2002.
ISBN 978-90-218-0155-1 : € 10.-

Het profiel / Val McDermid
[vert. uit het Engels: Sophie Brinkman]
6e dr. - Amsterdam : Sijthoff, cop. 2008. - 399 p. ; 21 cm
Vert. van: The wire in the blood. - London : HarperCollins, 1997.
Omslag vermeldt: een Tony Hill thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1998.
ISBN 978-90-218-0153-7 : € 10.-
NUR 305 Literaire thriller

De namen van Maria / Patricia van Mierlo
Amsterdam : De Bezige Bij, 2008. - 347 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-234-2302-7 : € 18.90
NUR 305 Literaire thriller

Spider / Michael Morley
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, cop. 2008. - 310 p. ; 23 cm
Vert. van: Spider. - London [etc.] : Penguin Books, 2007.
ISBN 978-90-475-0068-1 : € 16.95
NUR 332 Thriller

Exit Johnny Fry : een sexistentiële roman / Walter Mosley
vert. [uit het Engels] door Margreet Zaling
Amsterdam : Meulenhoff, cop. 2008. - 301 p. ; 22 cm
Vert. van: Killing Johnny Fry. - London : Bloomsbury, 2007.
ISBN 978-90-290-8043-9 : € 19.90
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle

Speeddate : literaire thriller / Tupla Mourits
Amsterdam [etc.] : De Arbeiderspers, cop. 2008. - 227 p. ; 22 cm + cd
Met lit. opg.
ISBN 978-90-295-6644-5 : € 17.95
NUR 305 Literaire thriller

Fatale zoektocht : misdaadroman / Gerard Nanne
Arnhem : Ellessy Crime, cop. 2007. - 214 p. ; 20 cm
ISBN 978-90-8660-017-5 : € 16.95

Leerling tovenaar vader & zoon / Thomas Olde Heuvelt
[Amsterdam] : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 382 p. ; 23 cm
ISBN 978-90-245-2818-9 : € 18.95
NUR 334 Fantasy

Bloedbruiden / Margie Orford
[vert. uit het Engels: Jan Mellema]
Amsterdam : Sijthoff, cop. 2008. - 318 p. ; 21 cm
Vert. van: Like clockwork. - Cape Town : Oshun Books, cop. 2006.
ISBN 978-90-218-0087-5 : € 17.95
NUR 332 Thriller

Geboren verliezers / Elvin Post
3e dr. - Amsterdam : Anthos, 2008. - 289 p. ; 22 cm
1e dr.: 2007.
ISBN 978-90-414-1133-4 : € 19.95

Als rood zwart is / Qiu Xiaolong
vert. [uit het Engels] door Jacques Meerman
Utrecht : Signatuur, 2008. - 239 p. ; 24 cm
Vert. van: When red is black. - New York : Soho Press, 2004.
ISBN 978-90-5672-254-8 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Playback / Chris Rippen
5e dr. - Breda : De Geus, cop. 2008. - 189 p. ; 20 cm
1e dr. deze uitg.: 2006.
Oorspr. uitg.: 's-Gravenhage : BZZTôH, 1991. - (BZZTôH-crime).
ISBN 978-90-445-1079-9 : € 17.90
NUR 331 Detective

Vuurspel / Peter Robinson
[vert. uit het Engels Valérie Janssen]
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 360 p. ; 24 cm
Vert. van: Playing with fire : an inspector Banks mystery. - London [etc.] : Macmillan, 2003.
Omslag vermeldt: Een inspecteur Banks-detective.
Oorspr. Nederlandse uitg.: 2004.
ISBN 978-90-229-9417-7 : € 12.50
NUR 305 Literaire thriller

Gebroken / Michael Robotham
vert. [uit het Engels] Joost Mulder
Amsterdam : Cargo, 2008. - 538 p. ; 22 cm
Vert. van: Shatter. - London : Little, Brown, cop. 2008.
ISBN 978-90-234-2795-7 : € 19.90
NUR 305 Literaire thriller

Steen der wijzen / James Rollins
[vert. uit het Engels: Ellis Post Uiterweer]
6e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2008. - 431 p. : ill., krt., plgr. ; 18 cm
Vert. van: Map of bones : a Sigma Force novel. - New York : Morrow, 2005.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh, 2006.
ISBN 978-90-210-0664-2 : € 7.98

De beslissing / Nancy Rue
[vert. uit het Engels: Willem Keesmaat]
Heerenveen : Barnabas, cop. 2008. - 345 p. ; 21 cm
Vert. van: Antonia's choice. - Colorado Springs : Multnomah Books, cop. 2003.
ISBN 978-90-8520-094-9 : € 19.95
NUR 330 Spannende boeken algemeen

Kind 44 / Tom Rob Smith
vert. [uit het Engels] door Irving Pardoen
Amsterdam : Anthos, cop. 2008. - 438 p. : krt. ; 22 cm
Vert. van: Child 44. - London [etc.] : Simon & Schuster, 2008.
ISBN 978-90-414-1278-2 : € 19.95

De tijdschim / José Carlos Somoza
[vert. uit het Spaans Corina Blank]. - Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 412 p. : ill. ; 24 cm
Vert. van: ZigZag. - Cop. 2006.
ISBN 978-90-229-9321-7 : € 19.95
NUR 332 Thriller

De apotheker / Jan Terlouw en Sanne Terlouw
[Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, cop. 2008. - 255 p. ; 21 cm. - (Reders & reders ; 3)
ISBN 978-90-468-0384-4 : € 15.95
NUR 305 Literaire thriller

Cel / Charles den Tex
Breda : De Geus, cop. 2008. - 378 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-445-1108-6 geb. : € 21.90
NUR 332 Thriller

De listige slang : een Keltisch misdaadmysterie / Peter Tremayne
[vert. uit het Engels: Hans van den Boom]
Gew. uitg. - Zelhem : De Leeskamer, 2008. - 282 p. : krt., portr. ; 21 cm. - (Zuster Fidelma ; 4)
Vert. van: The subtle serpent : a sister Fidelma mystery. - London : Headline, 1996.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-8606-014-6 : € 14.95
NUR 332 Thriller

De vlucht / Suzanne Vermeer
Utrecht : Bruna, cop. 2008. - 238 p. ; 22 cm
Oorspr. uitg.: 2007.
ISBN 978-90-229-9405-4 : € 10.-
NUR 305 Literaire thriller

Prins Desi / Jacob Vis
Geheel herz. uitg. - Arnhem : Ellessy Crime, cop. 2007. - 302 p. ; 20 cm
Oorspr. uitg.: Utrecht [etc.] : Het Spectrum, 1987.
ISBN 978-90-8660-001-4 : € 18.95

Blauw water / Simone van der Vlugt
2e dr. - Amsterdam : Anthos, 2008. - 219 p. ; 22 cm
1e dr.: 2008.
ISBN 978-90-414-1294-2 geb.
ISBN 978-90-414-1090-0 pbk. Pbk. : € 16.95

Schaduwzuster / Simone van der Vlugt
17e dr. - Amsterdam : Anthos, 2008. - 339 p. ; 20 cm
1e dr.: 2005.
ISBN 978-90-414-1167-9 : € 12.50

De stenen beer / Jules Watson
[vert. uit het Engels: Rien van der Kraan]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008. - 496 p. : krt. ; 23 cm. - (Dalriada-trilogie ; [3])
Vert. van: The boar stone. - London : Orion, 2007.
ISBN 978-90-245-5780-6 : € 19.95
NUR 334 Fantasy

 

Zoek direct op bol.com:

Let op: je verlaat DeBoekenplank als je gaat zoeken...

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ