Homepage: Nieuws

Nieuw verschenen titels: Februari 2007

  Titelinformatie:
Het Boek der Sterren - Verboden en Verbannen 5, slot / James Clemens HET BOEK DER STERREN - Verboden & Verbannen 5, Slot / James Clemens
Luitingh Fantasy, 608pag., ISBN 90-245-5454-3 (978-90-245-5454-6), 1e druk februari 2007
Het slotdeel van de reeks Verboden & Verbannen waarmee James Clemens zich binnen enkele jaren een plaats wist te verovereren in de voorste gelederen van de grote fantasy-auteurs. Op onnavolgbare wijze verhaalt hij in deze cyclus van vijf delen van de avonturen van een jonge vrouw in haar strijd tegen het kwaad.
Verdwijn / Tess Gerritsen VERDWIJN / Tess Gerritsen
The House of Books, 351pag., ISBN 978-90-443-1736-7, 1e druk februari 2007
Een naamloze, mooie vrouw schijnt niet meer dan de volgende dode in het lijkenhuis te zijn. Maar als patholoog-anatoom Maura Isles de lijkenzak openritst, krijgt ze de schrik van haar leven. Het lijkt opent de ogen. De nog levende vrouw wordt bliksemsnel naar het ziekenhuis overgebracht. Maar iets bizars verandert in iets dodelijks. Met schokkende, koelbloedige precisie vermoordt ze een bewaker en gijzelt enkele mensen. Waaronder eeen zwangere patiλnt: rechercheur Jane Rizzoli. Wie is deze gewelddadige vrouw en wat wil ze? Terwijl de uren van zinderende spanning doortikken, voegt Maura zich bij Janes echtgenoot, FBI-agent Gabriel Dean, in een poging de identiteit van de geheimzinnige moordenares te achterhalen. Alleen Jane, in de val met de gewapende, waanzinnige vrouw, bezit de sleutel tot het mysterie... als ze het overleeft.
Spaanse furie / Paul Goeken SPAANSE FURIE / Paul Goeken
A.W. Bruna, 335pag., ISBN 978-90-229-9244-9, 1e druk februari 2007
Een onbekende Baskische beweging stuurt een opmerkelijke brief aan de krant El Paνs. Vier provincies in Spaans Baskenland dienen binnen vier dagen door het parlement teruggegeven te worden aan het Baskische volk. Ze moeten onder volledig autonoom bestuur komen, anders zal Spanje getroffen worden door de bloedigste oorlog uit haar geschiedenis. Onderhandelen is niet mogelijk. Na precies vier dagen wordt op klaarlichte dag een Duits jongetje op het strand van Benidorm doodgeschoten door een sluipschutter. In Baskenland vallen de politieke partijen die jarenlang vochten voor onafhankelijkheid nu over elkaar heen om zich te distanciλren van deze laffe aanslag. Zij treden in contact met Nueve, de elite-eenheid van de Spaanse geheime dienst, om de dader te vinden. Aan Nueves intermediair Carmen Marrero de taak om de zaak tot een goed einde te brengen.
Hannibal ontwaakt / Thomas Harris HANNIBAL ONTWAAKT / Thomas Harris
Luitingh, 333pag., 21cm, ISBN 90-245-5570-3, 1e druk februari 2007
Een van de grootste levende thrillerauteurs sluit de cirkel. Dit laatste Lecter-verhaal is tevens het begin. Thomas Harris transformeert nog een keer ons beeld van Hannibal.
De echtgenoot / Dean Koontz DE ECHTGENOOT / Dean Koontz
Luitingh, 334pag., ISBN 978-90-245-6010-3, 1e druk februari 2007
Wat zou jij doen? Zou je doden? Zou je voor haar sterven? Mitchell Rafferty denkt aan een grap, maar de spreker is doodserieus: Je krijgt je vrouw terug voor twee miljoen cash. Het kan hem niet schelen dat Mitch een tuinbedrijfje heeft en nooit zo'n bedrag kan vrijmaken. Hij weet zeker dat Mitch een manier kan vinden. Als hij genoeg van zijn vrouw houdt... En dat doet Mitch. Hij houdt meer van haar dan van zijn leven. Hij heeft 72 uur om het te bewijzen; in die tijd moet hij het enorme bedrag zien te vinden. Hij zal alles doen om haar terug te krijgen...
Oneerbare verdiensten / John Lawton ONEERBARE VERDIENSTEN / John Lawton
BZZTτH, 448pag., ISBN 978-90-453-0506-6, 1e druk februari 2007
London, 1963. De woelige jaren zestig zijn in volle gang. Op de beruchte feesten van Dr. Fitzpatrick gaan diplomaten en parlementsleden zich te buiten aan seks, drugs en rock-'n-roll. Als de kranten daar lucht van krijgen, wordt Fitzpatrick gearresteerd vanwege 'oneerbare verdiensten'. Voordat Fitzpatrick kan worden veroordeeld, wordt hij gevonden met een kogel in zijn hoofd. Even later overlijdt een van zijn graag geziene vrouwelijke gasten aan een overdosis. Voor Scotland Yard zijn beide gevallen een uitgemaakte zaak: tweemaal zelfmoord. Hoofdinspecteur Troy heeft echter zo zijn twijfels. Hij was de laatste die met beiden sprak en zij leken allesbehalve levensmoe. Als Troy de zaak onderzoekt, sterven ook andere gasten een mysterieuze dood...
Spreken voor de doden / Paul Levine

SPREKEN VOOR DE DODEN / Paul Levine
UMCO (United Media Company), 316pag., 22cm, ISBN 978-90-8669-028-2, 1e druk februari 2007
Chirurg dr. Roger Salisbury kende de mooie Melanie Corrigan nog uit de tijd dat ze naaktdanseres was in een tweederangs bar in Miami. Nu beschuldigt ze hem van medische nalatigheid bij de dood van haar rijke echtgenoot. De mooie en koppige Susan, dochter van het slachtoffer, denkt echter dat Salisbury en haar stiefmoeder haar vader vermoord hebben. Miami's misdaadadvocaat Jake Lassiter, ex-football speler, ex-pro-Deoadvocaat en nog heel wat meer ex-, verdedigt Dr. Roger Salisbury tegen de aanklacht. Maar hij onderzoekt tegelijkertijd de 'moordtheorie'. Een ethisch probleem: kan Lassiter tegelijkertijd zijn cliλnt verdedigen tegen de aanklacht van medische nalatigheid en een moordzaak tegen hem bouwen? Buiten de rechtzaal krijgt Lassiter meer problemen dan hij ooit voor mogelijk had gehouden: moord, vermiste personen, grafschennis, kinky sex en dodelijke drugs. En dat  terwijl hij in de hete straten van Miami en de zompige moerassen op zoek is naar een keiharde killer.

Duel in de nacht / Paul Levine DUEL IN DE NACHT / Paul Levine
UMCO (United Media Company), 365pag., 22cm, ISBN 978-90-8669-029-9, 1e druk februari 2007
Twee handen grepen Michelles nek van achteren beet en trokken haar uit de stoel. Even dacht ze dat het een grap was. Maar het was niet leuk. Michelle hapte naar adem. Het laatste wat ze hoorde was een klein geluidje, zoals het knappen van een kippenbotje. "Pak me dan als je kan." Met deze uitdagende, in lippenstift geschreven boodschap, daagt een moordenaar advocaat Jake Lassiter uit voor een macaber duel. Het lichaam van t.v.-presentatrice Michelle Diamond wordt in haar appartement gevonden. Uit haar computergegevens blijkt dat zij lid was van een high-tech computernetwerk, waarmee eenzame vrouwen met frivole pseudoniemen 's nachts contact zoeken met onbekende mannen. Hun anonieme, seksueel beladen gesprekken leiden tot heel verrassende - soms dodelijke - ontmoetingen. Miami's misdaadadvocaat Jake Lassiter, ex-football speler, ex-pro Deoadvocaat en nog heel wat meer ex-, krijgt de twijfelachtige eer deze gordiaanse knoop van computerseks, corruptie en afpersing te ontwarren. Maar al snel blijkt dat verscheidene mensen niet erg gelukkig zijn met zijn bemoeienissen...
Het laatste offer / Simone van der Vlugt HET LAATSTE OFFER / Simone van der Vlugt
Anthos, 311pag., ISBN 978-90-414-0968-3
In Het Laatste Offer zullen een vermiste archeoloog en een belangrijke archeologische ontdekking in Egypte Birgits ooit zo beschermde leventje totaal op zijn kop zetten. Ze beleeft met Jeff, die ze nog maar net heeft ontmoet, twee heftige nachten, waarna hij spoorloos verdwijnt. Op haar zoektocht naar Jeff belandt Birgit in een reeks verwikkelingen waarin ze beiden hun leven niet meer zeker zijn. De zoektocht leidt onder andere naar de Ark des Verbonds, die al eeuwenlang net zo tot de verbeelding spreekt als de Heilige Graal. Wat is die Ark precies? Wat was zijn functie? Waar is hij gebleven?
Mario Puzo's De Wraak van de Godfather / Mark Winegardner MARIO PUZO'S DE WRAAK VAN DE PEETVADER / Mark Winegardner
De Boekerij, 463pag., ISBN 978-90-225-4619-2, 1e druk februari 2007
Het allerlaatste, langverwachte deel in de Godfather-serie.
New York, 1963. Michael Corleone is de nieuwe en onbetwiste koning van de onderwereld. Buiten zijn zwaarbewaakte woning staat een rij wachtenden, hopend op een gunst of hulp. Onder hen zijn vroegere rivalen, een gezant van de burgemeester en gezichten uit het verleden, zoals Johnny Fontane. De maffiabaas wordt gevreesd, beschermd en aanbeden. Het zijn hoogtijdagen voor de Corleones; de oorlog is gewonnen en de naam van de Familie is voorgoed gevestigd. Maar dan bereikt hem het nieuws dat Jimmy Shea, de president van de Verenigde Staten, is neergeschoten. Was dit het werk van een rivaliserende maffiafamilie? Of hebben de Corleones een hand gehad in de moord op hun oude vriend?

Verschenen in februari:

Kus der duisternis : een roman van Brandon Alexander
[vert. uit het Engels: Constance M. Burge]
1e dr. - Heemstede : Big Balloon, 2007. - 205 p. ; 18 cm. - (Charmed classics ; 2)
Vert. van: Kiss of darkness. - New York : Simon & Schuster, 2003. - (Charmed).
Gebaseerd op de populaire tv-serie van Constance M. Burge.
ISBN 978-90-5425-809-4 (90-5425-809-8) : € 4.95
NUR 315 Vertaalde Pockets

De droom van een engel / [naar] Virginia Andrews
[vert. uit het Engels Parma van Loon]
Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2006. - 488 p. ; 18 cm. - (De Casteel-serie ; 5)
Vert. van: Web of dreams. - New York [etc.] : Pocket Books, 1990.
Vervolg op: Een engel voor het paradijs.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Baarn : De Kern, 1990.
ISBN 978-90-245-6151-3 (90-245-6151-5) : € 7.98

Verwrongen wortels / [naar] Virginia Andrews
[vert. uit het Engels: Parma van Loon]
2e dr. - Baarn : De Kern, 2007. - 295 p. ; 22 cm. - (De Willow-serie ; dl. 3)
Vert. van: Twisted roots. - New York [etc.] : Pocket Books, 2002.
1e dr. Nederlandse uitg. (geb.): 2004.
ISBN 978-90-325-1085-5 : € 9.95
NUR 335 Griezel- en spookverhalen, horror

Jig / Campbell Armstrong
[vert. uit het Engels door: Hugo Kuipers ... et al.]
7e dr. - Baarn : UMCO, 2007. - 445 p. ; 22 cm
Vert. van: Jig. - New York : Morrow, 1987. - (A Thomas Congdon book).
1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht [etc.] : Het Spectrum, 1987.
ISBN 978-90-8669-003-9 : € 3.95
NUR 332 Thriller

Het derde geheim / Steve Berry
[vert. uit het Engels: Jacqueline Caenberghs]
5e dr. - Baarn : De Fontein, 2007. - 409 p. ; 20 cm
Vert. van: The third secret. - New York : Ballantine Books, 2005.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-261-2291-0 : € 9.95
NUR 332 Thriller

De bezoeker : Jack Reacher thriller / Lee Child
[vert. uit het Engels: Bob Snoijink]
7e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2007. - 367 p. ; 18 cm
Vert van: The visitor. - London [etc.] : Bantam Press, 2000.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2000.
ISBN 978-90-210-0002-2 : € 6.98

Aasvlieg / Patricia Cornwell
[vert. uit het Engels: Yolande Ligterink]
11e dr. - [Amsterdam] : Poema Pocket, cop. 2007. - 396 p. ; 18 cm
Vert. van: Blow fly. - New York : Putnam, 2003.
Een Kay Scarpetta thriller.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2003.
ISBN 978-90-210-0005-3 : € 7.98

De complete avonturen van Sherlock Holmes / Arthur Conan Doyle
[vert. uit het Engels door Mariëlla Snel ... et al. ; bew. door Els Musterd-de Haas]
Oud-Beijerland : Classic Press, 2006–. - 12 dl. ; 22 cm
Oorspr. Nederlandse uitg. o.d.t.: Sherlock Holmes compleet. - Amsterdam : Loeb, cop. 1985.
NUR 331 Detective
Dl. 1. - Cop. 2006. - 189 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-8720-008-4 (90-8720-008-0) : € 5.99
NUR 331 Detective
Dl. 2. - Cop. 2006. - 170 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-8720-009-1 (90-8720-009-9) : € 5.99
NUR 331 Detective

Het motief van wraak / Paul Eddy
[vert. uit het Engels: Sophie Brinkman]
Amsterdam : Sijthoff, cop. 2007. - 447 p. ; 23 cm
Vert. van: Flint's code. - London : Headline, 2006.
Omslag vermeldt: Grace Flint: undercoveragent.
ISBN 978-90-245-5688-5 : € 9.95
NUR 332 Thriller

Moddergraf : literaire thriller / Lupko Ellen
[red.: Roos Custers]
Groningen : Passage, cop. 2006. - 266 p. ; 23 cm
ISBN 978-90-5452-162-4 (90-5452-162-7) : € 17.90
NUR 305 Literaire thriller

Reis door de nacht / Raymond E. Feist
[vert. uit het Engels: Lia Belt]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007. - 349 p. : krt. ; 24 cm. - (De saga van de duistere oorlog ; b. 2)
Vert. van: Into a dark realm. - London : Voyager, 2006. - (Darkwar saga ; b. 2).
ISBN 978-90-245-5639-7 geb. : € 17.95
NUR 334 Fantasy

Paranoia / Joseph Finder
[vert. uit het Engels: Hugo Kuipers]
7e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2007. - 381 p. ; 18 cm
Vert. van: Paranoia. - Cop. 2003.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh, 2005.
ISBN 978-90-210-0015-2 : € 7.98

Dodelijk doelwit / Vince Flynn
[vert. uit het Engels: Peter van Dijk]
Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf/Unieboek, cop. 2007. - 456 p. ; 24 cm
Vert. van: Consent to kill. - New York : Atria Books, cop. 2005.
ISBN 978-90-269-8570-6 (90-269-8570-3) : € 18.95
NUR 332 Thriller

Dag van vergelding / Allan Folsom
[vert. uit het Engels: Joost van der Meer ... et al.]
Amsterdam : De Boekerij, [2007]. - 694 p. ; 23 cm
Vert. van: The exile. - New York : Forge, 2004.
Titelp. vermeldt als jaar van uitgave: 2004.
Oorspr. Nederlandse uitg.: 2004.
ISBN 90-225-4606-3 geb. : € 10.-

De nacht van vier november / Karin Fossum
vert. [uit het Noors] door Annemarie Smit
2e dr. - Antwerpen : Manteau ; Amsterdam : Anthos, 2007. - 220 p. ; 20 cm
Vert. van: Natt til fjerde november. - Oslo : Cappelen, cop. 2003.
1e dr.: 2006.
ISBN 978-90-223-2120-1 (90-223-2120-7) (Manteau)
ISBN 978-90-414-1132-7 (90-414-1132-1) (Anthos)
€ 17.95
NUR 305 Literaire thriller

De bewoonde wereld / Nicci French
vert. [uit het Engels] door Molly van Gelder en Eelco Vijzelaar
16e dr. - Amsterdam : Anthos, 2007. - 365 p. ; 20 cm. - ([Nicci French] ; 6)
Vert. van: Land of the living. - London : Joseph, 2002.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2002.
ISBN 90-414-1004-X geb. : € 12.50

Het geheugenspel / Nicci French
vert. [uit het Engels] door Gideon den Tex
56e dr. - Amsterdam : Anthos, 2007. - 383 p. ; 20 cm. - ([Nicci French] ; 1)
Vert. van: The memory game. - London : Heinemann, 1997.
1e dr. Nederlandse uitg.: 1997.
ISBN 90-414-0973-4 geb. : € 12.50

Onderhuids / Nicci French
vert. [uit het Engels] door Molly van Gelder en Eelco Vijzelaar
45e dr. - Amsterdam : Anthos, 2007. - 423 p. ; 20 cm. - ([Nicci French] ; 4)
Vert. van: Beneath the skin. - London : Joseph, 2000.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2000.
ISBN 978-90-414-1002-3 (90-414-1002-3) geb. : € 12.50

De hand van de duivel : drie romans over Lord John / Diana Gabaldon
[vert. uit het Engels: AnneMarie Lodewijk]
2e dr. - Amsterdam : Mynx, 2007. - 304 p. ; 23 cm. - (De Lord Johnreeks)
Vert. van: Lord John and the hand of devils. - 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-225-4680-2 (90-225-4680-2) : € 15.90
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle

Spion van God / Juan Gómez-Jurado
[vert. uit het Spaans Elvira Veenings]
Utrecht : Bruna, cop. 2006. - 254 p. ; 24 cm
Vert. van: Espía de Dios. - Barcelona : Roca, 2005.
ISBN 978-90-229-9246-3 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

De Eragon gids / Lois H. Gresh
[vert. uit het Engels: Vincent van der Linden]
2e dr. - Amsterdam : Mynx, 2007. - 159 p. : ill., krt. ; 19 cm
Vert. van: The ultimate Eragon guide. - Cop. 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-225-4685-7 (90-225-4685-3) geb. : € 12.50
NUR 334 Fantasy

Hannibal ontwaakt / Thomas Harris
[vert. uit het Engels Henny van Gulik ... et al.]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2007. - 333 p. ; 21 cm
Vert. van: Hannibal rising. - New York : Delacorte Press, 2006.
ISBN 978-90-245-5570-3 : € 17.95
NUR 331 Detective

De dwergen / Markus Heitz
[vert. uit het Duits: Gerard van Buuren]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007. - 573 p. : ill., krt. ; 23 cm
Vert. van: Die Zwerge. - Mόnchen : Piper, cop. 2004.
ISBN 978-90-245-5992-3 geb.
ISBN 978-90-245-5989-3 pbk. : € 19.95
NUR 334 Fantasy

De Duin omnibus / Frank Herbert
[vert. uit het Engels: M.K. Stuyter]
1e dr. - Amsterdam : Mynx, 2006. - 857 p. ; 23 cm
Omslagtitel: Duin omnibus.
Bevat: Duin. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Meulenhoff, 1974. - (De boeken van Duin ; dl. 1)(Meulenhoff science fiction). - Vert. van: Dune world + en: The prophet of Dune. - New York : Chilton, 1965 ; Duin messias. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Meulenhoff, 1975. - (De boeken van Duin ; dl. 2)(Meulenhoff science fiction). - Vert. van: Dune messiah. - New York : Putnam, 1969.
ISBN 978-90-225-4686-4 (90-225-4686-1) : € 17.50
NUR 334 Fantasy

De gouden nar / Robin Hobb
[vert. uit het Engels: Peter Cuijpers]
5e dr. - Amsterdam : MYNX, 2007. - 576 p. : krt. ; 23 cm. - (De boeken van de nar ; b. 2)
Vert. van: The golden fool. - London : Voyager, 2002. - (The tawny man ; II).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Uitgeverij M, 2002.
ISBN 978-90-225-3937-8 geb. : € 18.50
NUR 334 Fantasy

Het lot van de nar / Robin Hobb
[vert. uit het Engels: Peter Cuijpers]
5e dr. - Amsterdam : MYNX, 2007. - 768 p. : krt. ; 23 cm. - (De boeken van de nar ; b. 3)
Vert. van: Fool's fate. - Cop. 2003.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Uitgeverij M, 2003.
ISBN 978-90-225-3938-5 geb. : € 18.50
NUR 334 Fantasy

De oproep van de nar / Robin Hobb
[vert. uit het Engels: Peter Cuijpers]
6e dr. - Amsterdam : MYNX, 2007. - 576 p. : krt. ; 23 cm. - (De boeken van de nar ; b. 1)
Vert. van: Fool's errand. - London : Voyager, 2001. - (The tawny man ; I).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Meulenhoff-M Fantasy, 2001.
ISBN 978-90-225-3936-1 geb. : € 18.50
NUR 334 Fantasy

Zwijgplicht / Clay Jacobsen
[vert. uit het Engels: Nellie Keukelaar-van Rijsbergen]
Heerenveen : Barnabas, cop. 2006. - 397 p. ; 21 cm
Vert. van: The Lasko interview. - Nashville, TN : Broadman & Holman, cop. 1998.
ISBN 978-90-8520-065-9 (90-8520-065-2) : € 19.95
NUR 332 Thriller

De brand / Iris Johansen
[vert. uit het Engels: Hedi de Zanger]
3e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2007. - 302 p. ; 18 cm
Vert. van: Firestorm. - New York : Bantam Books, cop. 2004.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Sijthoff, 2005.
ISBN 978-90-210-0032-9 : € 6.98

The good German = (De goede Duitser) / Joseph Kanon
[vert. uit het Engels: Gerard Grasman]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2007. - 527 p. ; 23 cm
Vert. van: The good German. - Cop. 2001.
Oorspr. titel: De goede Duitser. - Amsterdam : Meulenhoff-M, 2001.
ISBN 978-90-245-5843-8 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Razernij / Jonathan Kellerman
[vert. uit het Engels: Cherie van Gelder]
Amsterdam : Sijthoff, cop. 2007. - 365 p. ; 23 cm
Vert. van: Rage. - Cop. 2005.
Omslag vermeldt: Een Alex Delaware thriller.
ISBN 978-90-245-5757-8 : € 18,95
NUR 332 Thriller

Het gestolen hart / Lauren Kelly
uit het Engels vert. door Lidy Pol
Breda : De Geus, cop. 2007. - 254 p. ; 20 cm
Vert. van: The stolen heart. - New York : HarperCollins, 2005.
Gedeeltelijk eerder verschenen in: The Harvard Review, 2005.
ISBN 978-90-445-0784-3 : € 19.90
NUR 332 Thriller

Laat de ware binnenkomen / John Ajvide Lindqvist
vert. [uit het Zweeds] door Edith Sybesma
Utrecht : Signature, 2007. - 512 p. ; 24 cm
Vert. van: Lεt den rδtte komma in. - Stockholm : Ordfront, 2004.
ISBN 978-90-5672-199-2 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

Was de huurder Jack de Ripper? / M. Belloc Lowndes
[vert. uit het Engels door Alfred Kistemaker ; bew. door Els Musterd-de Haas]
Oud-Beijerland : Classic Press, cop. 2006. - 210 p. ; 22 cm
Vert. van: The lodger. - 1913.
Eerder verschenen o.d.t.: De wreker.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Loeb, cop. 1981. - (Crime international).
ISBN 978-90-8720-007-7 (90-8720-007-2) : € 5.99
NUR 332 Thriller

Brug der zielen / Fiona McIntosh
[vert. uit het Engels: Peter Cuijpers]
Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2007. - 559 p. : krt. ; 23 cm. - (De bezieling ; b. 3)
Vert. van: Bridge of souls. - HarperCollins, cop. 2004. - (The quickening ; b. 3).
ISBN 978-90-245-5498-0 : € 19,95
NUR 334 Fantasy

Hard bewijs / Phillip Margolin
[vert. uit het Engels: Willem Verhulst]
2e dr. - Amsterdam : De Boekerij, 2007. - 336 p. ; 22 cm
Vert. van: Proof positive. - New York : HarperCollins, cop. 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-225-4476-1 (90-225-4476-1) : € 18.95
NUR 332 Thriller

Old Surehand / Karl May
[vert. uit het Duits door Willem Voet ; bew. door Els Musterd-de Haas]
Oud-Beijerland : Classic Press, 2006–.... - .. dl. ; 22 cm
Vert. van: Old Surehand.
Dl. 1. - Cop. 2006. - 287 p. ; 22 cm
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : W & L Boeken, cop. 1985.
ISBN 978-90-8720-012-1 (90-8720-012-9) : € 5.99
NUR 336 Avonturenroman

Winnetou : opperhoofd der Apachen / Karl May
[vert. uit het Duits door Margot Bakker ; bew. door Els Musterd-de Haas]
Oud-Beijerland : Classic Press, 2006–.... - .. dl. ; 22 cm
Vert. van: Winnetou.
Dl. 1. - Cop. 2006. - 433 p. ; 22 cm
Vert. van: Winnetou I. - 1892.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : W & L Boeken, cop. 1983.
ISBN 978-90-8720-011-4 (90-8720-011-0) : € 6.99
NUR 336 Avonturenroman

Heelhuids / Reggie Nadelson
uit het Engels vert. door Ton Heuvelmans
Breda : De Geus, cop. 2006. - 316 p. ; 20 cm
Vert. van: Sex dolls. - London : Faber and Faber, cop. 2002.
ISBN 978-90-445-0793-5 : € 19.90
NUR 331 Detective

De magische cirkel / Katherine Neville
[vert. uit het Engels: Marjolein van Velzen]
Amsterdam : Luitingh, cop. 2007. - 590 p. : krt. ; 23 cm
Vert. van: The magic circle. - New York : Ballantine, 1998.
ISBN 978-90-245-5810-0 : € 19.95
NUR 305 Literaire thriller

De eetclub / Saskia Noort
37e dr. - Amsterdam : Anthos, 2007. - 238 p. ; 22 cm
1e dr.: 2004.
ISBN 978-90-414-1115-0 (90-414-1115-1) : € 12.50

Terug naar de kust / Saskia Noort
41e dr. - Amsterdam : Anthos, 2007. - 244 p. ; 20 cm
1e dr.: 2003. - (Marie Claire thrillers).
ISBN 978-90-414-1114-3 (90-414-1114-3) : € 12.50

Temeraire / Naomi Novik
[vert. uit het Engels: Inge Pieters]
3e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2007. - 286 p. ; 23 cm. - (De Temeraire-trilogie ; bk. 1)
Vert. van: His majesty's dragon. - Ballantine Books, cop. 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-225-4410-5 (90-225-4410-9) geb. : € 10.-
NUR 334 Fantasy

Animal farm : roman / George Orwell
vert. [uit het Engels] door Anthony Ross, herz. door Aart Aarsbergen
20e dr. - Amsterdam [etc.] : De Arbeiderspers, 2007. - 153 p. ; 20 cm. - (Modern klassiek)
Vert. van: Animal farm. - London : Secker & Warburg, 1945.
Oorspr. titel: De boerderij der dieren : een sprookje voor groote menschen. - Bussum : Phoenix, 1947.
1e dr. van deze Nederlandse uitg.: 1956.
ISBN 978-90-295-6450-2 : € 10.-
NUR 302 Vertaalde literaire roman, novelle

Vaccin / Michael Palmer
[vert. uit het Engels: Rie Neehus]
Utrecht : Zwarte Beertjes, cop. 2007. - 480 p. ; 18 cm. - (Zwarte beertjes ; 3297)
Vert. van: Fatal. - New York [etc.] : Bantam Books, 2002.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Bruna, 2002.
ISBN 978-90-461-1249-6 : € 8.95
NUR 313 Pockets spanning

Eragon / Christopher Paolini
[vert. uit het Engels: Erica Feberwee]
12e dr. - Amsterdam : Mynx, 2007. - 448 p. : krt. ; 22 cm. - (Het erfgoed ; b. 1)
Vert. van: Eragon. - New York : Knopf, 2003. - (Inheritance ; b. 1). - Oorspr. uitg.: Livingston, MT : Paolini International, 2002.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Uitgeverij M, 2004. - (Het erfgoed. b. 1).
ISBN 978-90-225-3944-6 (90-225-3944-X) geb. : € 18.50
NUR 334 Fantasy

Oudste / Christopher Paolini
[vert. uit het Engels Erica Feberwee]
7e dr. - Amsterdam : Mynx, 2007. - 576 p. : ill., krt. ; 23 cm. - (Het erfgoed ; b. 2)
Vert. van: Eldest. - New York : Knopf, 2005. - (Inheritance ; b. 2).
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Uitgeverij M, 2005.
ISBN 978-90-225-4258-3 (90-225-4258-0) geb. : € 18.50
NUR 334 Fantasy

Tuinier van de nacht / George Pelecanos
vert. [uit het Engels] door Sandra van de Ven
2e dr. - Amsterdam : Anthos, 2006. - 420 p. ; 22 cm
Vert. van: The night gardener. - Bosten [etc.] : Little, Brown. cop. 2006.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2006.
ISBN 978-90-414-0964-5 (90-414-0964-5) : € 19.95

De onderwereld / Preston & Child
[vert. uit het Engels: Marjolein van Velzen]
3e dr. - Amsterdam : Poema Pocket, cop. 2007. - 398 p. : ill. ; 18 cm
Vert. van: Reliquary. - Cop. 1997.
1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, cop. 1998.
ISBN 978-90-245-5802-5 : € 7.98

Een tweede huid / Ruth Rendell
[vert. uit het Engels: Gerard Grasman]
Utrecht [etc.] : Zwarte Beertjes, cop. 2007. - 288 p. ; 18 cm. - (Zwarte beertjes ; 2859)
Vert. van: Live flesh. - London : Hutchinson, 1986.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Het Spectrum, 1988.
ISBN 978-90-461-1248-9 : € 7.95
NUR 313 Pockets spanning

Nachtboot / Michael Robotham
vert. [uit het Engels] Joost Mulder
Amsterdam : Cargo, 2007. - 411 p. ; 22 cm
Vert. van: The night ferry. - London : Time Warner Books, 2007.
ISBN 978-90-234-1949-5 : € 19.90
NUR 305 Literaire thriller

Dodenwake / John Sandford
[vert. uit het Engels Martin Jansen in de Wal]
Utrecht : Bruna, cop. 2007. - 272 p. ; 24 cm
Vert. van: Dead watch. - London : Simon & Schuster, 2006.
ISBN 978-90-229-9174-9 : € 18.95
NUR 332 Thriller

Onder schot / John Sandford
[vert. uit het Engels: Martin Jansen in de Wal]
Utrecht : Zwarte Beertjes, cop. 2007. - 303 p. ; 18 cm. - (Zwarte beertjes ; 3296)
Vert. van: Hidden prey. - London [etc.] : Simon & Schuster, 2004.
Omslag vermeldt: Een Lucas Davenport-thriller.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Bruna, 2004.
ISBN 978-90-461-1250-2 : € 7.95
NUR 313 Pockets spanning

De gebroken kust / Peter Temple
vert. [uit het Engels] Paul Witte
Amsterdam : Cargo, 2007. - 446 p. ; 22 cm
Vert. van: The broken shore. - Melbourne : Text Publishing, cop. 2005.
ISBN 978-90-234-2203-7 : € 19.90
NUR 305 Literaire thriller

Het gruwelhuis / Franck Thilliez
[vert. uit het Frans: Richard Kwakkel]
Amsterdam : Sijthoff, cop. 2007. - 285 p. ; 21 cm
Vert. van: La chambre des morts. - Paris [etc.] : Le Passage, cop. 2005.
ISBN 978-90-245-5900-8 : € 17.95
NUR 305 Literaire thriller

Afrekening / Cate Tiernan
[vert. uit het Engels Gerda Wolfswinkel]
2e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2007. - 208 p. ; 20 cm. - (Wicca ; dl. 13)
Vert. van: Reckoning. - 17th Street Productions, cop. 2002.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 90-225-4315-3 : € 7.95
NUR 334 Fantasy

Conflict / Cate Tiernan
[vert. uit het Engels: Gerda Wolfswinkel]
3e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2007. - 207 p. ; 20 cm. - (Wicca ; dl. 9)
Vert. van: Strife. - 17th Street Productions, cop. 2002.
1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
ISBN 90-225-4162-2 : € 7.95
NUR 334 Fantasy

Erfgoed / Cate Tiernan
[vert. uit het Engels: Gerda Wolfswinkel]
3e dr. - Amsterdam : Uitgeverij M, 2007. - 220 p. ; 20 cm. - (Wicca ; dl. 8)
Vert. van: Changeling. - New York : Penguin Putnam, cop. 2001. - (Sweep).
1e dr. Nederlandse uitg.: 2004.
ISBN 90-225-4073-1 : € 7.95
NUR 334 Fantasy

Van de aarde naar de maan / Jules Verne
[vert. uit het Frans door Ingrid Hφlscher ; bew. door Els Musterd-de Haas]
Oud-Beijerland : Classic Press, cop. 2006. - 203 p. ; 22 cm
Vert. van: De la terre à la lune. - 1865.
Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Loeb, cop. 1985. - (Verzameld werk).
ISBN 978-90-8720-015-2 (90-8720-015-3) : € 5.99
NUR 333 Science fiction

Het laatste offer / Simone van der Vlugt
Amsterdam : Anthos, cop. 2007. - 310 p. ; 22 cm
ISBN 978-90-414-1172-3 geb.; € 24.95 (geb.)
ISBN 978-90-414-0968-3 pbk.; € 19.95 (pbk.)

Schaduwzuster / Simone van der Vlugt
12e dr. - Amsterdam : Anthos, 2007. - 339 p. ; 20 cm
1e dr.: 2005.
ISBN 978-90-414-1167-9 : € 12.50

De opdracht / David Wolstencroft
[vert. uit het Engels Jan Smit]
Utrecht : Bruna, cop. 2007. - 282 p. ; 24 cm
Vert. van: Good news, bad news. - New York [etc.] : Dutton, 2004.
ISBN 978-90-229-8914-2 : € 17.50
NUR 332 Thriller

 

Zoek direct op bol.com:

Vind boeken


bol.com

Let op: je verlaat DeBoekenplank als je gaat zoeken...

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ