Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [02-10-2015]

Voor deze week heb ik voor een recent verschenen eerste deel van een uit afgeronde thrillers bestaande trilogie gekozen. Het is een sterk en spannend verhaal. Het tweede boek ‘De Schaduwmannen’ staat gepland voor komend voorjaar.

'Oxen 1: De Hondenmoorden' – Jens Henrik Jensen - 2015

Niels Oxen, de hoogst onderscheiden soldaat die ooit in het Deense leger gediend heeft, is aan lager wal geraakt. In de hoop zijn innerlijke demonen af te schudden, reist hij af naar het noorden. Daar wil hij zijn kamp opslaan in de bossen en een eenvoudig leven leiden. Zijn droom verandert in een nachtmerrie als hij opeens beschouwd wordt als hoofdverdachte van de moord op een voormalig ambassadeur. De veiligheidsdienst is opvallend snel na de moord ter plaatse, en voordat Oxen ook maar iets heeft kunnen inbrengen is hij samen met de onorthodoxe agent Margrethe Franck betrokken bij het onderzoek naar een serie mysterieuze moorden. Het verbindende element: opgehangen honden.

‘Het was alsof de hond zijn nek had gestrekt in een wanhopige poging om de allerlaatste geur van zijn leven op te snuiven. Tevergeefs. Zijn snuit had de amandelbloesem boven zijn kop niet kunnen bereiken. In het zwakke licht van de dage raad weerspiegelde het besef in de doffe ogen. Het was al geruime tijd voorbij. Zijn gewicht had de strop rond zijn nek uren geleden al strakgetrokken. Nu zwaaide het logge lijf van de hond zachtjes heen en weer in de harde Andalusische februariwind die vanaf het meer Embalse del Guadalteba-Guadalhorce waaide. Een wolk bloemen die van de takken werd gerukt, wervelde rond als sneeuwvlokken met een roze glans. Een kroonblad landde zachtjes op de tong van de hond – een genadekus die veel te laat kwam. Het licht drong langzamerhand tussen de deinende amandelbloesems door, waardoor de lichtbruine tekeningen in de vacht zichtbaar werden. Het was een grote hond, een rottweiler. Een reu. ‘

Zie ook http://jenshenrikjensen.com/p/books 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ