Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [31-07-2015]

Van de auteur van de leestip van deze week, een uiterst knap geschreven duistere vertelling, tipte ik eerder ‘Laat de Ware Binnenkomen’ dd. 9 feb 2007 ’De Doden Keren Terug’ dd. 25 jul 2008 en ‘Wolfskinderen’ dd. 21 feb 2013.

‘Hemelstrand’- John Ajvide Lindqvist – 2015

Op een morgen worden ze wakker in hun caravan op de camping. Het lijkt een ochtend als ervoor. Het gras is verzorgd. Groen, fris, kort gemaaid. Maar er is iets mee. En waarom staan alleen deze vier caravans er nog? Waarom alleen deze tien mensen? Acht volwassenen en twee kinderen. Een kat en een hond. Wat doen ze precies op dit eindeloze grasveld, onder een strakblauwe hemel? Waar is de zon? Waarom is er geen bereik met de rest van de wereld te krijgen? Wat is dit voor niemandsland?

‘Het bloed drupt van haar armen wanneer ze in het bos komt. Het pad is smal en twijgen en takken schuren over haar naakte huid en eindelijk begint ze echt iets te voelen, begint ze überhaupt iets te voelen, en ze steekt haar bloedende armen zijwaarts uit, zodat alles wat scherp is haar kan steken en aan haar kan trekken en eindelijk wordt de pijn zo hevig dat die al het andere wegspoelt. Haar vlees schreeuwt en de spieren die niet verbrand zijn, bonzen van een pijn diep als de aarde.’

Zie ook http://johnajvide.com/ 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ