Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [17-07-2015]

Voor de liefhebbers van ‘A Game of Thrones’, het eerste deel van ‘De Kroon van Hebzucht, Macht en Strijd’. Van Karen Miller tipte ik eerder ‘De Onschuldige Magiër’ & ‘De Magiër Ontwaakt’ dd 30 jan 2009.

‘De Valkentroon’ – Karen Miller – 2015

In een uiteengevallen koninkrijk betaalt iedereen de bloedige prijs van ambitie. Een kind van adellijke afkomst heeft zijn zinnen gezet op het terugveroveren van zijn vaders troon. Een bastaardheer die in opstand komt tegen zijn tirannieke neef vergiet meer bloed dan hem lief is. De weduwe van een hertog tart, in een poging haar dochter te beschermen, de ambitieuze heren die hen beiden in hun macht hebben. En twee broers, met heel verschillende ambities, ontdekken de ware betekenis van verraad. Niets blijft zoals het was. Huizen zullen vallen, koninkrijken herrijzen, maar zij die strijden om de Valkentroon zullen elke stap met bloed moeten betalen.

‘Het enkele katoenen laken waaronder hij lag, voelde loodzwaar aan. Salimbene luisterde naar zijn eigen ademhaling en hoorde hoe de verziekte, bedompte lucht van de slaapkamer reutelend zijn borst in- en uitstroomde. Er stond iets te gebeuren, iets wat net zo rampzalig zou zijn als een aardbeving. Zijn pijnlijke botten, zijn tintelende bloed, de vreemde gedachten die door zijn hoofd maalden, maakten hem allemaal hetzelfde duidelijk. Deze nacht was zijn laatste. Zijn leven, dit leven liep ten einde. Weldra zou hij herboren worden. Maar als wat, dat wist hij niet. Dat kon hij niet voorzien. Nog niet.’

Zie ook http://thetalkativewriter.com/
  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ