Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [10-07-2015]

De leestip voor deze week draag ik in dank op aan Lenie. Het is een verhaal van bijgeloof, aanranding, moord en wraak. Eerder tipte ik van Kate Mosse ‘Het verloren Labyrint’ dd 11 nov 2005 en ‘De vergeten Tombe’ dd 1 aug 2008.

‘De Nacht van de Vogels’ – Kate Mosse - 2015

Sussex, 1912. Een kustgebied in de ban van storm en springtij, waar bijgeloof nog een grote rol speelt. Constantia Gifford is zeventien en woont met haar vader in hun vervallen landhuis, tussen de schamele resten van zijn voormalige museum vol opgezette dieren. Zijn ambacht is uit de tijd geraakt en Gifford is een onsympathieke, verbitterde man geworden. Volgens lokale folklore is één nacht per jaar op het kerkhof te zien wie er zal sterven. Bij de eerste slag van de kerkklok richten alle blikken zich op de kerk. Niemand ziet dat er een stuk steen opgeraapt wordt. Als de laatste slag wegsterft, ligt er een vrouw dood op de grond. Als Constantia probeert uit te vinden wie de moordenaar is. Was ze een slachtoffer van de omstandigheden of zijn er duistere krachten aan het werk? En welk geheim ligt er in het huis verborgen, tussen de stolpen van Giffords werkplaats?

'Woensdag 24 april 1912 Middernacht.
Op de begraafplaats bij de kerk van St. Peter & St. Mary, aan de rand van het ondergelopen moeras, drommen mannen zwijgend samen. Ze kijken, wachten. De mensen hier geloven namelijk dat je op de vooravond van Sint Marcus om middernacht, de geesten van hen die voorbestemd zijn om het komende jaar te sterven de kerk in kunt zien lopen.’

Zie ook http://www.katemosse.co.uk/
  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ