Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia wekelijks een leestip.

- Beldaran [08-05-2015]

Eerder tipte ik van Rick Riordan in 2013 het eerste en tweede boek uit zijn tweede serie ‘Helden van Olympus’ – ‘De Verloren Held’ en ‘De Zoon van Neptunes’. Met deze lekker weg te lezen trilogie ‘De Avonturen van de Familie Kane’ laat de auteur zien dat hij net zo thuis is in de wereld van de Egyptische als dat hij thuis is in de wereld van de Griekse en Romeinse mythologie.

‘De Rode Piramide’ – Rick Riordan - 2013

Nadat hun moeder stierf hebben Sadie en Carter elkaar nauwelijks meer gezien: Sadie woont bij hun grootouders, en Carter zwerft met hun vader, de beroemde Egyptoloog Julius Kane, over de wereld. Tot Kane zijn kinderen weer bijeenbrengt in Londen voor een experiment; een experiment dat gruwelijk misloopt. Kane wekt per ongeluk de afschrikwekkende Egyptische god Seth tot leven. Kane verdwijnt spoorloos en Sadie en Carter komen erachter dat nog meer Egyptische goden tot leven dreigen te komen. Kunnen zij het geheim van hun familie ontrafelen voor het te laat is?

‘We hebben maar een paar uur de tijd, dus luister goed. Als je dit verhaal hoort, verkeer je al in gevaar. Dan zijn Sadie en ik misschien wel je enige kans. Ga naar de school. Zoek het kluisje. Ik vertel je niet welke school en welk kluisje, want als je de juiste persoon bent, vind je ze vanzelf. De combinatie is 13/32/33. Als je straks dit verhaal helemaal hebt afgeluisterd, weet je wat die getallen betekenen. Maar denk erom: het verhaal dat we je gaan vertellen is nog niet uit. Hoe het afloopt, hangt van jou af.’

Zie ook http://www.rickriordan.com/

  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ