Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [06-03-2015]

Voor vandaag koos ik voor het eerste deel van een actierijke Fantasy serie, op dit moment bestaande uit: De Gouden Belofte; #1 Geesten v/d Citadel; #2 Kinderen v/d Mist; #3 Prins v/h Kwaad & #4 Zwaarden v As. Het verhaal, gaat snel, zit boordevol actie en enige wrange humor en draait om twee huurlingen en de opdrachtgever en wat aanvankelijk als een goed betaalde klus wordt al snel een strijd om te overleven.

De Gouden Belofte: #1 Geesten v/d Citadel – Jen Williams - 2014

Men zegt dat het spookt in de Citadel, en dat iedereen die dwaas genoeg is om er naar binnen te gaan, nooit meer naar buiten komt. Maar als een mysterieuze man de huurlingen Wydrin en Sebastiaan een mooi aanbod doet om de catacomben te doorzoeken, is het duo wel in voor een dwaze actie. Een kans op goud en avontuur kunnen ze niet negeren, en wie weet houden de twee er nog een fatsoenlijk kroegverhaal aan over ook. Ze komen er echter al snel achter dat sommige geruchten een kern van waarheid bevatten.

‘Alle andere cellen in de kerker stonken naar angst, maar deze niet. De laatste nog levende zoon van Heer Frith was simpelweg te trots om bang te zijn. Zelfs nu Rin Geel-Oog zijn instrumenten op de met bloed bevlekte pijn bank klaarlegde en elk gruwelijk mes omhooghield in het fakkellicht, glinsterde er slechts woede in de ogen van de jongeman die geknield op de stenen vloer zat. Die bank is besmeurd met het bloed van zijn vader en dat van zijn broers, dacht Bethan. En straks ook met dat van hem, maar hij zal tot het einde tegenwerken. Koppige ellendeling. De kerkers van Slot Zwartwoed waren klein en vol schaduwen, wat betekende dat Bethan dichter bij Rin Geel-Oog moest staan dan ze zou willen. Hij was een smerige, pokdalige man met glimmende bulten die onder zijn leren tuniek tevoorschijn kwamen en grijs, piekerig haar dat aan zijn misvormde schedel plakte. Zijn slijmerige ogen waaraan hij zijn naam dankte traanden constant, maar niet uit medelijden met zijn slachtoffers.’


  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ