Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [02-01-2015]

Deze week heb ik gekozen voor een Horror roman of zo als de auteur het noemt een occulte thriller, die zich heerlijk vlug laat weglezen.

‘De Rode Kerk’ – Scott Nicholson – 2014

De dertienjarige Ronnie Day heeft genoeg problemen: Zijn vader en moeder zijn uit elkaar, zijn broertje Tim is een chronische lastpost, Melanie Ward vindt hem óf wel óf niet leuk en Jezus wil maar niet in zijn hart blijven. En dan moet hij ook nog elke dag langs de rode kerk lopen, waar het Klokkenmonster woont met zijn vleugels en klauwen en levers als ogen. Maar zijn grootste probleem is dat Archer McFall de nieuwe dominee van de kerk is en dat zijn moeder wil dat Ronnie met haar naar middernachtdiensten gaat. Sheriff Littlefield heeft om een heel andere reden een hekel aan de rode kerk. Zijn jongere broertje is twintig jaar geleden bij de kerk gestorven tijdens een krankzinnig ongeluk en Frank begint nu zijn geest te zien. En de geest blijft hem vragen hem te bevrijden. Er gaan mensen dood in Whispering Pines en de moorden vallen samen met de terugkeer van McFall. De Days, de Littlefields en de McFalls stammen af van de oorspronkelijke kolonisten van de landelijke Appalachische gemeenschap. Die oude families delen een geheim van verraad en schuld en McFall wil dat de kerkgemeente bewijst hoe sterk haar geloof is. Omdat hij gelooft dat hij de Tweede Zoon van God is en dat er in bloed voor zonden betaald moet worden.

‘Opoffering is het betaalmiddel van God,’ preekt McFall en tenzij hij gestopt zal worden, moet iedereen betalen...

‘Hij had reden honderdeen bedacht om niet naar het kerkhof te gaan, Omdat – en dit was de beste reden van allemaal, de reden die Ronnie bijna duizelig maakte van opluchting – hij de oudere broer was. Tim moest naar hem luisteren. Als hij ook maar één keer zou toegeven aan de kleine slijmdwerg dan solliciteerde hij naar een leven lang ‘Ronnie doe dit’ en Ronnie doe dat. ’Die behandeling kreeg hij al genoeg van ma.’


  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ