Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [19-12-2014]

De voor deze week gekozen Sf-roman, is een debuut, een afgeronde vertelling uit een serie: ‘The Expanse’. James S.A. Corey is de schrijversnaam voor Daniel Abraham en Ty Frank.

‘Leviathan Ontwaakt’ – James S.A. Corey - 2014

De mensheid heeft de planeten gekoloniseerd. Van interstellaire reizen durft men slechts te dromen, maar het zonnestelsel vormt inmiddels een dicht netwerk van koloniën.
Spanningen zijn er in overvloed en de mineraalrijke asteroïden gaan gebukt onder het gezag van machthebbers van de corporaties op Aarde en Mars. Hun lange arm reikt tot diep in de Gordel, zelfs tot ver daarbuiten... In de immense wildernis van het heelal stuit het ijsmijnschip van kapitein Jim Holden ondertussen op een op drift geraakt ruimteschip. Aan boord ontdekt hij een geheim dat kan leiden tot het uitbreken van een alomvattende oorlog in het universum. Als Holden vervolgens lijkt te worden aangevallen door een schip van de Marsiaanse marine beseft hij dat er niets anders op zit dan het motief van de aanval te achterhalen om een interplanetaire oorlog te voorkomen. Maar hij ontdekt meer, véél meer zelfs... Een interstellair complot dat het voortbestaan van de complete mensheid bedreigt!
‘Oi, Pampaw,’zei de jongen in de beschermende stoel rechts van Miller. ‘Geknalde sluiting, jij en beng, hé?’ De gevechtsuitrusting van de jongen was grijsgroen, met gescharnierde druksluitingen bij de gewrichten en strepen over de voorpantsering waar een mes of een flechetkogel het vernis had bekrast. Achter zijn gezichtsbescherming zou de jongen vijftien kunnen zijn. Zijn handgebaren deden een jeugd in vacuümpakken vermoeden, en zijn spraak was het puurste Gordelpidgin. ‘Ja,’ zei Miller en hij tilde een arm op. ‘Ik heb kortgeleden nog wat actie meegemaakt. Ik zal het wel redden.’ ‘Redden zal redden redden,’ zei de jongen. ‘Maar hou vast aan de foca en neto kan je de lucht uitzetten, hé?’ niemand op Aarde of Mars zou ook maar het flauwste idee hebben wat je zegt, dacht Miller. Shit, de halve bevolking van Ceres zou zich generen voor zo’n vet accent. Geen wonder dat ze het niet erg vinden om jullie te doden.

Zie ook http://www.danielabraham.com/


  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ