Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [07-11-2014]

De voor vandaag gekozen ‘De Glazen Troon’ was een eerste kennismaking met het werk van Sarah J. Maas, een die naar meer smaakt.

Sarah J. Maas – ‘De Glazen Troon’ – 2014

Flaptekst: Ze wordt door twee mannen bemind. Het hele land vreest haar. Alleen zij kan het koninkrijk redden, Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

‘Na een jaar van dwangarbeid in de zoutmijnen van Endovier was Celaena Sardothien eraan gewend dat ze overal in ketenen en onder dreiging van een zwaard naartoe werd begeleid. De meesten van de duizenden slaven in Endovier werden zo behandeld; hoewel er bij Celaena altijd nog eens zes extra wachters van en naar de mijnen meeliepen. Dat verwachtte de beruchtste sluipmoordenaar van Adarlan inmiddels wel. Maar vandaag was er ook een man in een zwarte mantel met kap bij. Hij leidde haar aan de arm door het mooie gebouw waarin de ambtenaren en opzichters van Endovier waren onder ondergebracht. Ze liepen door eindeloze gangen, gingen trappen op en af en de ene na de andere hoek om, net zo lang tot ze geen schijn van kans meer had om de weg naar buiten terug te vinden. Althans dat was bedoeling van haar begeleider , maar het ontging haar niet dat ze binnen een paar minuten tijd dezelfde trap op en weer af liepen. En ze had ook wel in de gaten dat ze tussen verdiepingen zigzagden, ook al had het gebouw een standaardindeling van gangen en trappenhuizen. Alsof ze zich zo gemakkelijk zou laten desoriënteren. Als hij niet zo zijn best had gedaan, zou ze misschien beledigd zijn geweest.’

Ik heb het vervolg “De Donkere Kroon” al klaar staan om ook daar van te genieten.

Over Sarah J. Maas: Zie ook http://sarahjmaas.com/

  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ