Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [11-04-2013]

Voor vandaag het derde boek uit de serie ‘De openbaringen van Rirya’. Ook dit deel bevat net als de eerste twee een min of meer afgeronde vertelling.


De Opkomst van Nyphron’ – Michael J. Sullivan - 2013

Het is oorlog in Melengar - nu de ware Erfgenaam van het land is verdwenen en een valse koning de troon heeft weten te bestijgen, is het tijd voor drastische maatregelen. Prinses Arista besluit, tegen de wil van haar broer in, de dieven Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater in te huren om de rechtmatige troonopvolger op te sporen. Rolf verdenkt tovenaar Esrahaddon van betrokkenheid, maar als hij de waarheid wil achterhalen, zal hij eerst diep in het verleden moeten duiken van zijn partner Hadriaan. Daarbij raakt hij verstrikt in een web van geheimen...

‘Amilia beging een vergissing door Edith Mon recht in de ogen te kijken. Dat was echt haar bedoeling niet geweest, ze was nooit van plan geweest haar blik van de vloer te halen, maar Edith had haar laten schrikken en ze keek op voor ze wist wat ze deed. Het hoofd van de keukenmeiden en kamermeisjes zou dat als ongehoorzaamheid beschouwen, een teken van opstandigheid binnen de hiërarchie van de keuken. Amilia had nooit eerder in Ediths ogen gekeken en nu ze dat deed, vroeg ze zich af of er wel een ziel achter schuilging. Als dat zo was, ws die vast verschrompeld of dood, rottend als een appel die te laat geplukt was; dat zou meteen die lucht van haar verklaren. Edith rook altijd zuur en enigszins ranzig, zoals bedorven melk.

Zie ook http://riyria.blogspot.nl/


  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ