Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [28-03-2013]

Voor vandaag heb ik gekozen voor het zevende en zelfstandig te lezen boek uit de ‘Sigma’ reeks. Ook dit deel staat weer bol van actie, avontuur, wetenschap en de nodige romantiek.

Bloedlijn’ – James Rollins - 2013

Galilea, 1025. In een eeuwenoude citadel vindt een tempeliersridder een lang verborgen heilige schat: de Bachal Isu, de staf van Jezus. De staf is een relikwie van onschatbare waarde en bevat mysterieuze krachten die de mensheid voor altijd zullen veranderen.
Bijna duizend jaar later kapen Somalische piraten voor de kust van Afrika een jacht en ontvoeren daarbij een passagier, de zwangere dochter van een prominente Amerikaanse politicus. Het Sigma-team krijgt de opdracht om de vrouw uit de Somalische jungle te redden. Het team moet de confrontatie aangaan met het Gilde, een duistere orde die door de eeuwen heen belangrijke historische gebeurtenissen heeft gemanipuleerd. Hun volgende doelwit: de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen.

“Ze trok een dolk uit haar riem, stond op en stak het lemmet tot aan het heft in de nek van de gevangene, vlak onder de kaak en ze trok hem met haar wilskracht uit zijn geknielde houding omhoog. Met die ene dolkstoot kwam de mars van eeuwen tot een bloedig einde – en ook het gevaar dat hij vertegenwoordigde. Godefroy hapte naar adem en deed een stap achteruit. ‘Maar dit is toch de man voor wie u van zo ver bent gekomen?’ Ze trok haar dolk los en het bloed spoot alle kanten op. Ze schopte het lijk van zich af en ving de staf op, voordat hij uit de verslapte vingers van de gevangene viel. ‘Het was niet de man die ik zocht,’zei ze, ‘maar datgene wat hij bij zich droeg.’ Godefroy keek met grote ogen naar de lange staf van olijfhout in har hand. Het verse bloed dat erlangs stroomde onthulde flauwe tekens die over de gehele lengte ingegraveerd waren: het was een ingewikkeld patroon van slangen en ranken die rondom de hele staf kronkelden. ‘Wat is het dan?’ vroeg hij. Nu keek ze hem voor eerst recht aan en stak haar dolk in zijn linkeroog. Hij had te veel gezien om te blijven leven. Terwijl hij door de knieën ging en zijn lichaam stuiptrekkend en naar adem snakkend de dood tegemoet ging, gaf ze antwoord op zijn laatste vraag. Met haar vingers stevig om de oude staf geklemd, fluisterde ze de toekomstige eeuwen toe: ‘Aanschouw de Bachal Isu. Mozes hanteerde hem, David droeg hem, de Koning der Koningen droeg hem. Dit is de staf van Jezus Christus.’

Zie ook http://www.jamesrollins.com/


  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ