Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [31-01-2013]

Met dank aan de auteur heb ik voor vandaag gekozen voor haar tweede roman, die haar debuut had moeten zijn, maar ik denk dat we blij mogen zijn dat het niet werd, aangezien deze roman zoals de auteur het zelf aangeeft in haar voorwoord, de uitstel was noodzakelijk voor de kwaliteit. En kwaliteit heeft deze fantastische,- / speculatieve thriller / horrorroman.

“Zucht. Een vloek, in de 17e eeuw uitgesproken, die zijn doel voorbij schoot.”

Zucht’ - Rik Raven – 2012

In het leven van Richard van de Wal ziet alles er goed uit. Zijn vrouw Jan, eerder lijdend aan een psychose, komt eindelijk weer naar huis. Maar voordat ze thuiskomt, gebeuren er rare dingen. Zo ziet hij zijn dochters bruine ogen van kleur veranderen. Wat moet hij denken als ze hem met blauwe ogen aankijkt en hem vraagt of je leven kunt opzuigen? Als een merkwaardige kerel, luisterend naar de naam Jack de Pater, claimt hen te kunnen helpen, beginnen de problemen pas echt. Een eeuwenoude vloek heeft Jack en het kleine meisje in zijn greep. Het is aan Richard om het tij te keren. Een opdracht die niet alleen van zijn Japanse moeder komt.

‘Jack de Pater was nog bezig zijn zonnebril in zijn binnenzak te stoppen toen hij binnenliep. ‘Hé, wacht verdomme, waar gaat zij met die kleine naar toe?’ Richard ging voor hem staan. ‘Ik herinner me niet dat ik jou hier heb uitgenodigd.’ De Pater zuchtte geërgerd terwijl hij door het raam boven het aanrecht keek naar de Jeep en zijn motor op de oprijlaan. ‘Je dacht toch niet dat je me kunt tegenhouden? `Ik moet Nell spreken.’ ‘Jij vertrekt weer.’ ‘Dat zal best, maar nog niet meteen, want ik weet wat er met Nell aan de hand is.`’

Zie ook http://www.rikraven.com/
  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ