Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [19-10-2012]

Voor vandaag koos ik het tweede boek uit de ‘Openbaringen van Riyria’ Ook dit verhaal is net als het eerste boek min of meer op zich zelf staand. Vanwege het min of meer, is het een goed zaak om eerst ‘Koningscomplot’ te lezen.

'De Elfentoren’ – Michael J. Sullivan – 2012

Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater worden ingehuurd door een jonge vrouw om haar dorp te vrijwaren van nachtelijke aanvallen. Wat de twee schelmen niet weten, is dat ze zo ongewild betrokken raken bij de snode plannen van de tovenaar Esrahaddon.
Terwijl Rolf zich inspant om de geheimen te ontrafelen van een oude elfentoren, probeert Hadriaan de dorpbewoners zover te krijgen dat ze zich wapenen tegen de onzichtbare vijand. Als vervolgens enkele leden van de Kerk van Nyphron ter plekke arriveren, wordt een reeks gebeurtenissen in gang gezet die gevolgen heeft voor heel het land.

‘Toen de man uit de schaduw stapte, wist Wybrand Deminthal direct dat de ergste, zo niet de laatste dag van zijn leven was. De man, die gekleed was in ruwe en ruig leer, kwam hem vaag bekend voor. Ruim twee jaar eerder had Wybrand dat gezicht heel even bij kaarslicht gezien, en hij had gehoopt dat gezicht nooit meer tegen te komen. De man droeg drie zwaarden, alle drie even gehavend en dof, met gerafelde gevesten vol zweetplekken. Hij was ruim een voet langer dan Wybrand, zijn schouders waren breder en zijn handen krachtiger en hij had zijn gewicht gelijkmatig verdeeld over de ballen van zijn voeten. Hij keek Wybrand aan zoals een kat een muis fixeert.’

Zie ook http://riyria.blogspot.nl/
  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ