Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [29-06-2012]

In 1978 las ik het 1e boek dat hier uitgebracht werd uit de Shanarra reeks, ‘Het Zwaard van Shannarra’ en inmiddels bestaat deze serie uit 22 boeken (inclusief de “Krachten v/h Kwaad), en ik volg deze serie nog immer met genoegen, dankzij de kwaliteit, stijl, spanning en de karakters.

Legendes van Shannara’: ‘Dragers v/d Zwarte Staf’ & ‘De Maatstaf v/d Magie’ - Terry Brooks


Vijfhonderd jaar zijn verstreken sinds Havik een groep haveloze overlevenden naar een dal bracht dat door een magische barričre werd beschermd. Nu is er door demonen een bres in de beschermende muur geslagen. De laatst bekende Ridder van het Woord, Sider Ament, heeft een machtige zwarte staf die hij aan een nieuwe leider hoopt door te geven. Nadat hij de tieners Panterra Qu en Prue Liss, beiden begaafde Spoorzoekers, heeft gered, vraagt Sider aan hen om de Kinderen van de Havik te waarschuwen voor het dreigende gevaar. Helaas delen de leiders van hun raad niet Siders overtuiging dat er een invasie ophanden is. Terwijl Sider de andere kant van de barričre verkent, krijgen de jonge Spoorzoekers hulp van Elfen uit Arborlon. Sider was de drager van de enig overgebleven zwarte staf, een machtige talisman die eeuwenlang door de Ridders van het Woord is doorgegeven en die van cruciaal belang is bij het in evenwicht houden van de magie op de wereld. Om de wereld van de ondergang te redden, moet de magie van de staf behouden blijven. Panterra Qu, een jonge Spoorzoeker aan wie de staf na Siders dood wordt doorgegeven, heeft grote moeite om de macht ervan naar zijn hand te zetten. Alles moet op alles worden gezet, want eenieder zal een hoge tol betalen als de oorlog tussen het Woord en de Leegte naar de duisternis dreigt af te glijden.

‘Hij had het lang weten te overleven door zich gedeinsd te houden en problemen uit de weg te gaan. Mensen als hij vielen niet op. Het was de kunst om vooral geen aandacht op jezelf te vestigen. Dus deed hij zijn uiterste best om slechts een arme zwerver te lijken die met rust gelaten wilde worden, maar in deze wereld kreeg je niet altijd wilde. Op dat zelfde moment werd hij door vreemde ogen gadegeslagen. Hij voelde dat ze er waren, verscheidene blikken op verschillende plaatsen. De dieren - de wezens die door gif en chemicaliën waren gemuteerd – hadden hun blik afgewend. Hun instinct was scherper, fijngevoeliger, en ze merkten het als er iets niet klopte. Als ze de keus hadden, hielden ze zich liever gedeisd. Maar de ogen van de menselijke roofvijanden bleven op hem gericht, met de minder oplettende blik die hem niet naar waarde kon schatten. Twee mannen hielden hem op dat moment in de gaten en overlegden of ze hem al dan niet zouden aanspreken. Natuurlijk zou hij proberen ze uit de weg te gaan. Hij zou zijn best doen om de schijn te wekken dat hij al die moeite niet waard was. Maar nogmaals, je kreeg niet altijd wat je wilde.’

Zie ook http://www.terrybrooks.net/
 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ