Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [08-06-2012]

De Witte Duivel Justin Evans 2012

Voor vandaag koos ik een recent verschenen Spookverhaal, maar je mag het ook een horror, of een bloedstollend enge Engelse-kostschoolthriller noemen. Het verhaal is meer dan allen maar spannend, de personages, het decor en o.a. de aandacht voor de schrijver dichter Lord Byron maken het tot meer dan de gemiddelde leerervaring.

Andrew Taylor is een Amerikaanse jongen van 17, die door zijn ouders naar een prestigieuze Britse kostschool wordt gestuurd. Harrow School is een 400 jaar oud instituut nabij Londen, een elitaire kostschool waar belangrijke Engelsen zijn opgeleid, onder wie de grote schrijver Lord Byron. Het is ook -- net als andere Britse elitaire kostscholen -- een broeiplaats van arrogantie, seksuele dubbelzinnigheid en wreedheden.
De Amerikaanse Andrew is uiteraard een outsider op de school en als hij als enige getuige is van een moord, wordt hij helemaal met argusogen bekeken. Wat Andrew ziet is dat een vreemde, tengere jongeling een van zijn klasgenoten wurgt. Maar omdat de vreemde jongen met het witte haar van het ene op het andere moment in lucht lijkt te zijn opgegaan, houdt Andrew zijn versie voor zich. Steeds vaker treedt de mysterieuze moordenaar in contact met de nietsvermoedende Andrew, die uiteindelijk maar tot n verbijsterende conclusie kan komen: de witharige jongen is een oude geest, die al eeuwenlang rondspookt op de school. De duivel met het witte haar blijft Andrew achtervolgen, nu eens als onweerstaanbare homoseksuele verleider, dan weer als uitgeteerde vijand. In n van die ziekmakende visioenen brengt hij Andrew door het huis waarin hij is ondergebracht naar een onderaardse cisterne. Andrew, de wanhoop nabij, openbaart zijn geheim aan Piers Fawkes, een aan lager wal en de drank geraakte dichter, die bezig is met een toneelstuk over het leven van Lord Byron. En het is Fawkes die in de onsamenhangende verhalen een tot nu toe niet onderzochte rode draad in Byrons leven ontdekt...

Hij klom de trap op. Toen hij boven was liep hij wankelend verder. Hij trok een van zijn broekspijpen op en zag dat zijn kuiten en enkels opgezwollen waren: gespannen, pafferig hingen ze aan zijn lichaam als zakken met vloeistof. Wat gebeurde er met hem? Hij maakte de reis van het leven naar de dood. De kracht die hij had uitgedaagd nam wraak op hem. In het tijdsbestek van een uur onderging hij iets wat anders misschien een langzame verterende aftakeling zou zijn. Hij bracht zijn hand naar zijn vingertop overheen. Het vet was weggesmolten. De zweren in zijn mond werden groter. De koorts deed zijn wangen gloeien. Razendsnel doorliep hij de verwachte symptomen. Hij besefte dat hem nog maar heel weinig tijd restte. Het zou hem vermoorden. Het zou hen allen vermoorden.

http://www.justinevans.com/
 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ