Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [03-02-2012]

Voor vandaag koos ik, de al enige jaren geleden aangekondigde, nieuwste speculatieve thriller van de auteur Jack Lance, wiens werk vergeleken wordt met dat van o.a. Stephen King, gelukkig heeft zijn ‘Zone’, afgezien van de kwaliteit, niets van doen met Kings vliegreis verhaal ‘De Engelieren’.

Zone’ – Jack Lance - 2012

Vlucht 582 stijgt op van LAX Airport in Los Angeles, met bestemming Sydney. Passagiers en bemanningsleden maken zich op voor de veertien uur durende vlucht, onder wie chef de cabine Sharlene Thier en purser Aaron Drake, sinds kort haar vriend. Dan vallen in de cockpit plotseling alle communicatie- en navigatiesystemen uit. En dat is nog maar het eerste van de onverklaarbare, angstaanjagende verschijnselen die de reizigers en de bemanning treffen. Sharlene is de enige die de ware aard van de bedreiging begrijpt: er is iets aan boord. Iets dat het toestel beheerst. Iets kwaadaardigs.

‘Op een warme dag in maart, toen de eerste bloemen zich ontvouwden, veranderde alles. Tegen drie uur ’s middags kwam ze thuis. Ze had haar vriend Ross aangemoedigd bij zijn honkbalwedstrijd. Er stonden twee politieauto’s: een op de oprit en een langs de stoeprand. Slecht nieuws, dat kan alleen maar slecht nieuws betekenen, schoot het door haar heen. Ze ging naar binnen en hoorde stemmen in de woonkamer. Haar vader zat in zijn groene fauteuil, met hangende schouders, zijn handen voor zijn gezicht geslagen. Naast hem stonden twee agenten in uniform en voor hem een man in een grijs gestreept pak. Met gebogen hoofd sprak de man haar vader toe; zijn handen gevouwen, alsof hij bad. Haar vader liet zijn handen en keek om. Zijn roodomrande ogen vingen haar blik. Hij strekte zijn armen naar haar uit, zijn handpalmen naar boven. ‘Sharlene,’ zei hij schor. ‘Kom eens bij me.’
Zie ook http://www.jacklance.nl/

Zone / Jack Lance

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ