Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [14-10-2011]

Voor vandaag koos ik voor het eerste deel van de uiterst spannende en speculatieve thriller trilogie. Het verhaal speelt zich ogenschijnlijk af in de wereld van het christelijk geloof, maar dat blijkt niet geheel en al te kloppen. Het is een verhaal vol van moord en doodslag, en met een prima spanningsopbouw, een interessant gegeven en overtuigend neergezette karakters.

Sanctus Simon Toyne 2011

Een eeuwenoude profetie komt uit... Een oudtestamentische tak van het christendom bewaakt sinds mensenheugenis een groot geheim dat het wonder van al het leven op aarde zou kunnen verklaren. Onthulling van dat geheim zou de hele wereld op zijn kop kunnen zetten " en de macht van deze groep, de orde der Sancti, teniet kunnen doen.
Alle tekenen wijzen erop dat de ontraadseling nabij is. Verschillende religieuze groeperingen schuwen geen enkel middel om dat te voorkomen f juist te bespoedigen. De politie, de geheime dienst, het leger " tot op het hoogste niveau zitten infiltranten. Niets is meer veilig, niets is meer zeker. Te midden van al dit geweld kan maar een jonge vrouw het uiteindelijke lot van de mensheid bepalen...


Hij kende het geheim van de orde waarbij hij zich had aangesloten. Hij kende hun barbaarse regels en nu kende hij hun geheim. Ze zouden hem zonder enige twijfel vermoorden. Langzaam, waarschijnlijk, en voor de ogen van zijn voormalige broeders, ter herinnering aan de ernst van hun gezamenlijke onwrikbare eed, en als waarschuwing voor de gevolgen van het ontbreken ervan. Nee! Niet hier. Niet zo. Hij drukte zijn hoofd tegen de koude stenen vloer en duwde zich op handen en knien omhoog. Traag en pijnlijk trok hij de grove groene stof van zijn monnikspij terug over zijn schouders; de ruwe wol schaafde over de rauwe wonden op zijn armen en zijn borst. Hij trok de kap over zijn hoofd en zakte weer in elkaar, voelde zijn warme adem in zijn baard, trok zijn knien op tot onder zijn kin en bleef in die foetushouding verkrampt liggen tot er wat warmte terugkeerde in de rest van zijn lichaam.

Zie ook http://www.simontoyne.net/

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ