Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [07-10-2011]

Voor vandaag koos ik voor het recentelijk uitgebrachte eerste deel van een Fantasy tetralogie. Het verhaal leest vlot weg, en de karakters zijn overtuigend. En hoewel niet alle elementen in het verhaal, zeker voor de meer belezen Fantasy lezer/lezeres al te origineel zijn, Helen Lowe volgt een eigen koers.

Kind van de Nacht’ – H. Lowe - 2011

In het verre noorden van de wereld Haarth ligt de bergketen die wordt aangeduid als de Muur van de Nacht. Deze natuurlijke verdedigingslinie wordt bewaakt door de negen Huizen van de Derai. De Muur vormt het laatste bastion tussen de volkeren van Haarth en de Zwerm der Duisternis, de eeuwenlange aartsvijanden van de Derai die zich ophouden aan de andere kant van de Muur. Nu maakt de Zwerm der Duisternis zich opnieuw op voor een grootscheepse aanval op de Muur van de Nacht en de negen Huizen. Zal Malian, het Kind van de Nacht, in staat zijn het aanstormende tij te keren?

‘De wind blies met droge, felle vlagen vanuit het noordwesten en raasde over de vlakte van de Grijslanden. Hij klauwde aan de stevig vastgesjorde luiken en liet alle wandkleden en neerhangende vaandels in de donjon opbollen. Losse dakpannen gleden kletterend omlaag en stuiterden van de hoge torens de zwarte diepte in, terwijl de wind door de Oude Donjon gierde, waar hij elke spleet en kier in de luiken vond en het stof van jaren over de vloeren voor zich uit blies. Hij fluisterde in de haveloze draperieën die ooit de Hoge Zaal hadden gesierd, in lang vervlogen dagen toen het er had geschitterd van licht en vrolijkheid en gefonkeld van juwelen en zwaarden. Nu rukte de wind met zijn kille, droge vingers aan de gerafelde randen en beukte op deuren die door langdurige verwaarlozing los in hun schanieren hingen. Steen en cement waren nog wel sterk, zelfs hier, en ook de luiken hielden stand tegen de elementen, maar verder was alles overgeleverd aan de trage aantasting door de tijd.’

Zie ook http://helenlowe.info/

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ