Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [16-09-2011]

Voor vandaag heb ik gekozen voor een recente uitgave van een mooi afgerond eerste boek, het verhaal echter is nog niet afgerond en verdiend dan ook één of meerdere vervolg(en) te krijgen, en dat zal ook gebeuren aldus de auteur. Het verhaal draait zowel om een zoektocht naar de geheimen van een oud manuscript, als om een verboden liefde tussen een heks en een vampier en dat dit de nodige problemen en gewelddadige acties oproept, moge duidelijk zijn.

Allerzielen’- Deborah Harkness – 2011

Wanneer historicus Diana Bishop in de Bodleian-bibliotheek in Oxford per toeval een betoverd alchemistisch manuscript opent, dringt er ongewild magie binnen in haar zorgvuldig alledaags gehouden leven. Hoewel ze van een oud heksengeslacht afstamt, wil ze met die familie-erfenis absoluut niets te maken hebben. Maar Diana merkt dat ze de wereld van magie niet meer op afstand kan houden. Verschillende wezens geloven dat het manuscript belangrijke aanwijzingen bevat over verleden en toekomst, en ze willen weten hoe Diana haar hand heeft weten te leggen op het ongrijpbare boekwerk. Onder hen is de vampier Matthew Clairmont, een geneticus met een passie voor Darwin. Diana en Matthew beginnen samen aan een zoektocht om de geheimen van het manuscript te ontrafelen. Maar de relatie die zich tussen de eeuwenoude vampier en de ontwakende heks ontwikkelt, dreigt te knagen aan de fragiele vrede die al zo lang tussen bovennatuurlijke wezens en mensen bestaat, en zet ook Diana s wereld op zijn kop. Wanneer historicus Diana Bishop in de Bodleian-bibliotheek in Oxford per toeval een betoverd alchemistisch manuscript opent, dringt er ongewild magie binnen in haar zorgvuldig alledaags gehouden leven. Hoewel ze van een oud heksengeslacht afstamt, wil ze met die familie-erfenis absoluut niets te maken hebben. Maar Diana merkt dat ze de wereld van magie niet meer op afstand kan houden. Verschillende wezens geloven dat het manuscript belangrijke aanwijzingen bevat over verleden en toekomst, en ze willen weten hoe Diana haar hand heeft weten te leggen op het ongrijpbare boekwerk. Onder hen is de vampier Matthew Clairmont, een geneticus met een passie voor Darwin. Diana en Matthew beginnen samen aan een zoektocht om de geheimen van het manuscript te ontrafelen. Maar de relatie die zich tussen de eeuwenoude vampier en de ontwakende heks ontwikkelt, dreigt te knagen aan de fragiele vrede die al zo lang tussen bovennatuurlijke wezens en mensen bestaat, en zet ook Diana s wereld op zijn kop.

‘Er was niets opzienbarends aan het in leer gebonden boekwerk. Voor een doodgewone historicus zou het er zo uit hebben gezien als honderden andere manuscripten uit de Bodleian-bibliotheek in Oxford oud en versleten. Maar zodra ik het had opgehaald, wist ik dat er iets vreemds mee aan de hand was. Duke Hunfrey’s Leeszaal was op deze septembermiddag verlaten, en nu de zomerdrukte met gasthoogleraren voorbij was en de gekte van het herfstsemester nog niet was begonnen, werd je snel bediend wanneer je iets uit het bibliotheekdepot wilde opvragen. Toch was ik verbaasd toen Sean me bij de balie staande hield. ‘Doctor Bishop, uw manuscripten zijn er,’ fluisterde hij en het klonk een beetje ondeugend . De voorkant van zijn geruite wollen sweater onder de roestige streepsporen van oude leren kaften, en hij streek er schuchter overheen. Tegelijk viel er een lok zandkleurig haar over zijn voorhoofd.’ ‘Bedankt,’ zei ik en ik schonk hem een dankbaar glimlachje. Ik overtrad schandelijk de regels dat een wetenschapper per dag slechts een beperkt aantal boeken mocht inzien.’

http://deborahharkness.com/

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ