Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [05-08-2011]

De voor vandaag gekozen Speculatieve (Fantasy) Thriller, zal zeker de liefhebbers van James Rollins zijn thrillers aanspreken. Ondanks dat het geen recente uitgave is, is het boek goed leverbaar cq bestelbaar.


De Ark' – Boyd Morrison - 2010

Dilara Kenner, een ambitieuze jonge archeologe, is getuige van de moord op een oude vriend.
Voordat hij in haar armen sterft, heeft hij het over een verstrekkend complot, een historisch artefact en de voormalige militairingenieur Tyler Locke, de enige die haar kan helpen. Ze gaat op zoek naar Locke, die zich op een Noord-Atlantisch olieplatform zou bevinden,maar haar helikopter crasht in zee. Locke redt de inzittenden net op tijd uit het vrieskoude water. Dilara vertelt hem dat dit geen ongeluk was: iemand wil voorkomen dat ze de Ark vindt. Dilara en Locke reizen naar Arizona, waar ze een gruwelijke ontdekking doen. Religieuze fanatici hebben een wapen in handen dat de Bijbelse Vloed kan herhalen, waarna hun leider zal heersen over wat rest van de mensheid. In een race tegen de klok proberen Locke en Dilara het geheim van de Ark te ontdekken en te voorkomen dat de beschaving opnieuw vernietigd wordt.

‘Hasad Arvadi’s benen werkten niet mee. Hij deed zijn uiterste best zichzelf naar de muur te trekken, zodat hij tijdens zijn laatste ogenblikken enigszins rechtop zou kunnen zitten, maar als hij zijn benen niet kon gebruiken , was zijn poging gedoemd te mislukken. De stenen vloer was te glad en hij had niet genoeg kracht meer in zijn armen. Hij liet zijn hoofd op de grond zakken. Zijn ademhaling klonk reutelend en zwaar. Hij bleef op zijn rug liggen, terwijl het leven langzaam uit hem wegvloeide. Hij zou doodgaan. Daar was niets meer aan te doen. Deze aardedonkere kamer, een ruimte die duizenden jaren voor de mensheid verborgen was gebleven zou zijn graf worden. Angst over zijn eigen lot was een gepasseerd station. Arvadi huilde van frustratie. Hij had zijn levensdoel – de ark van Noach met eigen ogen aanschouwen – bijna verwezenlijkt, maar die kans was hem met het driemaal overhalen van een trekker ontnomen. De kogels in zijn knieën zorgden ervoor dat hij zich niet kon bewegen, en die ene in zijn buik garandeerde dat hij binnen vijf minuten dood zou zijn. Hoewel de pijn van zijn verwondingen vreselijk was, was dat nog niet zo’n grote kwelling als het besef dat de ark zo dichtbij was en tegelijk zo onbereikbaar.’

Zie ook http://boydmorrison.com/


 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ