Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [25-03-2011]

Voor vandaag koos ik, met enige weemoed,voor het slotdeel van een uiterst rijke actie thriller trilogie, met daarnaast net dat beetje extra, waardoor ook buiten de actie om, genieten is.

Het Pact van Paaseiland’ – Matthey Reilly – 2011

Een allesverwoestende kracht, die de Egyptenaren al hadden voorspeld als de donkere zon, staat op het punt de wereld te vernietigen. Alleen als het avonturier Jack West en zijn team lukt om zes eeuwenoude stenen samen te brengen en een verloren gewaand tijdmechanisme te activeren, kan de mensheid worden gered. Maar Jack wordt tegengewerkt: naast een voormalige KGB-generaal met de bijnaam De Carnivoor en een taaie Japanse bloedbroederschap moet hij het opnemen tegen zijn bloedeigen vader, Wolf. Jacks uithoudingsvermogen en kennis van oude culturen, raadsels en symbolen worden tot het uiterste beproefd in een dodelijke race door verschillende continenten, onderaardse steden en doolhoven " een race die spectaculair eindigt op Paaseiland.

‘Jack West viel. Snel. In de zwarte afgrond onder de omgekeerde piramide die de tweede vertex was. Terwijl hij de duisternis in stortte, keek Jack omhoog en zag de gigantische piramide in de verte verdwijnen, steeds kleiner worden,de puntige wanden van de afgrond kwamen er steeds dichter omheen. Naast hem viel Switchblade, de Japans-Amerikaanse marinier, die enkele ogenblikken tevoren Wolf had verraden en bijna zijn plan had verijdeld om de tweede pijler op zijn juiste plaats te zetten,op de top van de piramide. Switchblades Japanse bloed bleek belangrijker te zijn dan zijn Amerikaanse opvoeding. Maar na een uiterste poging van Jack en een wanhopige worsteling boven de afgrond had Jack de pijler op zijn plaatst geramd,net toen zij beiden van de ondersteboven hangende piramidetop af vielen en begonnen aan hun val in de bodemloze duisternis. De rotsachtige wanden van de afgrond raasden met een duizelingwekkende snelheid langs Jack heen. Hij viel op een onhandige tuimelende manier samen met Switchblade, hun ledematen waren nog altijd vreemd verstrengeld. Al vallend sloeg,krabde en schopte Switchblade naar Jack, waarna hij diens shirt vastpakte, hem met onheilspellende ogen aankeek en boven de wind uit schreeuwde: ‘Jij! Jij hebt dit gedaan! In elk geval sterf je nu samen met mij!’ Jack pareerde de klappen van de krankzinnig geworden marinier terwijl ze vielen. ‘Nee, ik niet…’Zie ook http://www.matthewreilly.com/latest.html

 


(eerste druk 2009)

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ