Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [18-03-2011]

Voor vandaag het eerste boek,van een Urban Fantasy trilogie, en het is een afgerond verhaal. Het verhaal heeft een historische achtergrond, maar daar waar in de realiteit een einde kwam aan de burgeroorlog, wordt deze “oorlog”, uit het zicht van de gewone man voortgezet tot op de dag van vandaag.

De Erfgenaam van het Zwaard’ – Cinda Williams Chima - 2011

De zestienjarige Jack leidt een gewoon leven in het dorpje Trinity. Tot hij op zekere dag zijn dagelijkse portie medicijnen niet inneemt. Tijdens een voetbaltraining merkt hij dat hij veel sterker en feller is dan ooit tevoren " en brengt hij zelfs per ongeluk bijna een teamgenoot om het leven. Kort daarop ontdekt Jack dat hij de rechtmatige erfgenaam is van een bijzonder zwaard, en nog veel meer. Hij is een Anderling, iemand die over magische talenten beschikt. De Anderlingen worden geleid door óf de Witte, óf de Rode Rozen, twee elkaar eeuwig bestrijdende Huizen. Wie de macht krijgt over de magische gilden wordt bepaald in het Spel, een toernooi waarbij elk Huis een krijger inzet, die elkaar bevechten tot de dood erop volgt. Langzaam ontdekt Jack dat hij een van de laatst overgebleven bijzonder begaafde krijgers is, en allebei de Huizen zijn op jacht naar een krijger voor het Spel.

‘Bij de geur van brandend hout en rozen werd hij altijd meteen in de tijd teruggeworpen: naar zijn jeugd en het jongetje dat hij ooit was geweest – en daarna nooit meer zou zijn. De Rozen kwamen in de tiende zomer. Lee was toen nog tenger en klein, hoewel zijn vader altijd beweerde dat zijn grote handen en voeten voorspelden dat hij later lang en breedgeschouderd zou worden. Hij was de jongste, een beetje verwend, de enige van de vier kinderen die de tekenen van de magiërsteen vertoonde. Zijn ouders klaagden altijd dat hij twee dagen deed over werk dat maar één dag hoefde te kosten. Hij was niet lui, maar ontzettend onhandig. Na een maand op de vlucht te zijn geweest, waren ze sinds twee weken weer thuis. Achteraf besefte Lee dat het een verkeerde beslissing was geweest om terug te gaan. Maar zijn vader was boer en een boer kan in het groeiseizoen niet te lang wegblijven van zijn land. En bovendien leken de aanvallen van de Rozen tot dan toe ongeorganiseerd en min of meer toevallig. Meestal vielen ze in een razend tempo het dorpje binnen, doorzochten de afgelegen boerderijen en verdwenen dan weer – soms wel voor een jaar. Het was tenslotte nog maar zeven jaar geleden dat generaal John Morgan met zijn leger door deze zuidelijk gelegen heuvels van Ohio was getrokken. Maar Lee’s familie wist wel beter. De overvallers waren naar iets op zoek en Lee’s familie wist naar wat en waarom.'

Zie ook http://www.cindachima.com/

 

De Erfgenaam van het Zwaard / Cinda Williams Chima

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ