Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [29-01-2010]

Voor vandaag heb ik gekozen voor een zeer recent verschenen eerste deel van een Fantasy trilogie. Hoewel de “held” nog in zijn tienerjaren is, is het beslist een verhaal voor volwassenen. Er zitten nogal wat harde en soms extreem harde scènes in, daarnaast komen er zaken aan de orde als verraad, verborgen agenda’s en menselijk drama.

'De linkerhand van God' - Paul Hoffman - 2010

Zijn naam is Cale. Het stond geschreven in de Geschriften dat hij zou komen. Hij is de Linkerhand van God… de laatste Verlosser de engel des doods. Ze zeggen dat hij de wereld kan vernietigen.

De Linkerhand van God draait om het leven van een jonge held, de indrukwekkende Cale. Hij de held der helden. Een held die niet opgaat in zijn omgeving en klaarstaat voor hét moment en voor één enkel doel. Cale heeft een gave, t.g.v. een ongeluk in een wereld vol geheimen, mysterie, vriendschap en verraad. De Linkerhand van God is fantasy op haar best: een gevaarlijke queeste, vreemde volken, een onmogelijke liefde, magie, actie en avontuur, met vaart verteld tegen een decor van een angstaanjagende wereld.

‘Luister. De naam van het Sanctuarium van de Verlossers op Steilland is een verdomde leugen, aangezien er nauwelijks verlossing plaatsvindt en het nog minder een heiligdom is. Het landschap eromheen is bezaaid met struikgewas en sprietig onkruid en er valt nauwelijks onderscheid te maken tussen zomer en winter. Dat wil zeggen dat het altijd vriest, ongeacht het jaargetijde. Het Sanctuarium zelf is al van kilometers verderop te zien, als het niet door smerige smog aan het zicht wordt onttrokken (wat zelden het geval is), en is opgetrokken uit vuursteen, beton en rijstmeel. Het meel maakt het beton onwrikbaar en dat was een van de vele omstandigheden die maakten dat de gevangenis, want dat is het in werkelijkheid, de vele pogingen haar te belegeren heeft afgeslagen, pogingen die nu zinloos worden geacht dat het eeuwen geleden is dat iemand heeft geprobeerd het Sanctuarium op Steilland in te nemen.’Het is een stinkende, smerige plek en alleen de Heren Verlossers gaan er uit vrije wil heen.’


 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ