Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [15-01-2010]

Voor vandaag het mooi afgeronde eerste deel van een Urban Fantasy, dat bol staat van soms zeer gewelddadig actie, emancipatie en drama.

‘Drakenvuur’ - Markus Heitz – 2009

Op macht beluste draken bestoken sinds het begin der tijden het mensenvolk met haat en intrige. Meer dan eens leidde dat tot een verwoestende oorlog.

We schrijven 1925. De drakendoder Silena handelt in opdracht van het Officium, een bond van gelijkgestemden die hebben gezworen jacht te maken op de gevleugelde monsters tot er niet ιιn draak meer over is. Als Drakenvuur opent verkeren Silena en de andere leden van haar bondgenootschap in groot gevaar, maar niet vanwege de dreiging van de draken. In verschillende Europese steden roert een nieuwe, onzichtbare vijand zich. In Londen wordt de scepter van Marmaduk gestolen, een artefact dat een onvoorstelbare macht vertegenwoordigt. Als er dan ook nog drakendoders op verschillende plaatsen in de wereld op gruwelijke wijze worden vermoord, wordt de sfeer opeens heel grimmig.
Silena doet er alles aan om de identiteit van de geheimzinnige belager te achterhalen – ze beseft niet dat ze zodoende de plannen van een vijand doorkruist die machtig genoeg is om de wereld in ramspoed, chaos en verwoesting ten onder te doen gaan...

‘De lange, sterke staart van de groene draak sloeg als een zweep naar de dichtbijzijnde dienaren en scheurde drie van het aan stukken. Vier anderen werden door de kracht van de slag de hal in geslingerd en gleden door over de gepolijste stenen vloer. Een van hen kwam voor de linker voorklauw van de rode draak terecht, die hem met een snelle beweging verpletterde. Maxim stond op, bukte en hielp Xing overeind, die als verlamd naar de twee draken staarde. ‘ Weg hier,’ fluisterde hij hees, om de aandacht van de monsters niet te trekken. De groene draak liet zijn paarsgekleurde tong als een slang naar binnen en buiten glijden, wendde zich abrupt naar rechts en kroop in de gang die dieper het paleis in voerde. De gevleugelde draak schoot zijn blauwe vuur in een dunne, geconcentreerde straal achter vluchtende mensen aan en versperde de toegangshal. Wie getroffen werd, verging tot hete as. ‘

Zie ook http://www.mahet.de/site/

 Drakenvuur / Markus Heitz

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ