Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [23-10-2008]

Voor vandaag heb ik gekozen voor het eerste deel van wat de uitgever en schrijfster een Bovennatuurlijke Thriller noemen, maar ik houd het op een Urban Fantasy serie, het is een prima actieverhaal rond een sympathieke speurneus, te midden van vampiers, weerwolven, heksen etc.

Kermis in de Hel’ – E.E. Byars – 2009


P.S. Love werd tegen wil en dank ingelijfd als geheim agent van de hemel. Zijn dekmantel: schrijver van damesromans. In een wereld waar Goed en Kwaad elkaar constant bestrijden, jaagt Love op demonen en ander bovennatuurlijk tuig. Deze keer heeft de hel hem nodig. De bloedmooie maar ijskoude Sandra probeert Love te verleiden om een ontsnapte demon op te sporen en terug te sturen naar het vagevuur. De beloning is groot: vrijlating van twee onschuldige zielen. Maar het wordt lastig als zijn handlanger Penny stapelverliefd op hem raakt, en de hel opeens de regels verandert.

‘Je hebt God en je hebt de duivel. Dat ia het enige waar ik zeker van ben, al het andere komt neer op wat Shakespeare zo mooi in Hamlet verwoordde: ‘Er meer tussen hemel en aarde dan waarvan uw wijsheid droomt.’En dat omschrijft nog eens de helft van alles. Als mensen ook maar een fractie zouden geloven van wat ik persoonlijk heb gezien en waar ik mee te maken heb gehad, zouden ze onmiddellijk hun grip op de door hen gekoesterde versie van de werkelijkheid verliezen. Omdat hun geloof is gebaseerd op hun opvoeding, religie en hedendaagse sociale normen. Driehonderd jaar geleden was het opjagen en met staken doorboren van vampiers een geaccepteerde bezigheid, tegenwoordig krijg je er TBS voor. Het dagelijkse leven dat iedereen om zich heen ziet, is een leugen. De Waarheid is dat goed en kwaad de wereld al sinds de schepping gebruiken als een gigantisch schaakspel, en dat de mens daarin niet meer is als een pion. Niet iedereen zit in de ontkenningsfase. Ik niet, bijvoorbeeld. Al vanaf mijn jeugd kan ik helder zien. Dat zou kunnen verklaren waarom ik niet gillend gek ben geworden.’

In voorbereiding boek 2 ‘De Verleiding van Love’


  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ