Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [02-10-2008]

Voor vandaag een thriller, een actievolle, spannende vertelling en een met oog voor details waarin de schrijver op een overtuigende manier de Bijbelse broedermoord weet te verbinden aan de nooit opgeloste moord op de vader van Jerry Siegel, de schepper van stripcicoon Superman.

Het Boek der Leugens’ – Brad Meltzer – 2009

In het vierde hoofdstuk van de Bijbel doodt Kaïn Abel. Het is de bekendste moord ter wereld. Maar de Bijbel zwijgt over het wapen waarmee Kaïn zijn broer doodde. In 1932 werd Mitchell Siegel gedood door drie kogels in zijn borst. Tijdens het rouwproces droomde zijn zoon Jerry van een kogelvrije man en schiep de bekendste held ter wereld: Superman. En net als in het Bijbelverhaal werd het wapen waarmee deze onopgeloste moord begaan werd, nooit gevonden. Vandaag staat Cal Harper oog in oog met zijn vermiste vader. Hij is neergeschoten door het wapen dat gebruikt werd bij de moord op Mitchell Siegel. Maar voordat Cal één vraag kan stellen, worden hij en zijn vader aangevallen door een meedogenloze moordenaar, getatoeëerd met het oeroude teken van Kaïn. Wat is het verband? Wat heeft Kaïn gemeen met Superman?

‘Brave meid; je bent een brave meid’, zei Ellis, die op één knie zat en zijn hond een vleessnoepje uit zijn hand liet eten. Hap, slik en weg was de traktatie. Ellis Belasco glimlachte trots en klopte het rookbruine dier stevig en met gezag op de hals. Zoals de trainer had gezegd, moesten aanvalshonden beloond worden. ‘A-alstublieft… Mijn been… Hij heeft me in mijn been gebeten! Jammerde de magere Chinese man die over het versleten beige tapijt naar de deur van de hotel kroop. ‘Om precies te zijn heeft zij je achillespees doorgebeten,’ zei Ellis, die kalm overeind kwam en zijn steile, koperrode haar naar achteren streek – het was lang, in Europese stijl geknipt, want hij was heel precies in die zaken – zodat zijn amberkleurige ogen zichtbaar werden. Daarboven liepen zijn opvallende, brede wenkbrauwen bijna in elkaar over. Door zijn rozige gelaatskleur leek hij altijd een blos te hebben en zijn volle lippen waren rood. Hij liet zijn tong erlangs glijden en keek naar een kleine tatoeage tussen zijn duim en wijsvinger.’

Zie ook http://www.bradmeltzer.com/

 

Het Boek der Leugens / Brad Meltzer

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ