Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [24-07-2008]

Voor vandaag de eerste en op zich zelf staande zaak uit de Dresden dossiers. Het is een Urban Fantasy met een hoog gehalte aan actie, soms erg hard actie en een sympathieke held.

‘Stormnacht’ – Jim Butcher – 2009

De wereld wordt steeds vreemder. Elke dag is duisterder. Alles draait steeds sneller rond en dreigt helemaal uit het lood te raken. Maar ik probeer mijn hoekje vast te spijkeren. Ik wil geen wereld waarin de sterken regeren en de zwakken sidderen. Ik maak liever een plek waar de dingen wat rustiger zijn. Mijn naam is Harry Blackstone Copperfield Dresden. Als het vreemd begint te worden, als monsters in de nacht de lichten aandoen, als niemand anders je kan helpen, bel me dan. Ik sta in de gids.

Harry Dresden is de beste in zijn vak. Nou ja, hij is de enige in zijn vak. Geen enkele andere tovenaar staat in de Gouden Gids van Chicago. Bij bovennatuurlijke zaken klopt de politie bij hem aan. Want de 'alledaagse' wereld zit vol magische dingen die schadelijk zijn voor mensen. Daar kan Harry wat aan doen. Er is maar één probleem. Er is nauwelijks vraag naar Harry's talenten. Dus wanneer de politie hem inhuurt als consultant bij een met zwarte magie gepleegde dubbele moord, ziet hij dollartekens. Maar achter zwarte magie zit een zwarte magiër. En wanneer die achter Harry's naam komt, begint de ellende pas echt. Magie. Het kan je dood worden.
‘Hij liep naar de stoel en keek naar beneden. ‘Niet slecht Sherlock,’ zei hij. ‘Maar dat is maar voorspel. Wacht maar tot je de hoofdattractie ziet. Ik zal een emmer voor je klaarzetten.’ Hij draaide zich om en schakelde de vastgelopen cd-speler uit met een por van het gummetje op zijn eigen potlood. Ik zette grote ogen naar hem op om hem te laten weten dat ik doodsbang was, en liep toen langs hem heen naar de slaapkamer. En had daar meteen spijt van. Ik keek naar binnen, merkte mechanisch details op en sloeg snel de deur dicht naar het deel van mijn geest dat was gaan gillen zodra ik de kamer binnenliep.’
Zie ook Zie ook http://www.jim-butcher.com/  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ