Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [15-05-2009]

Voor vandaag, met dank aan de uitgever, koos ik voor het tweede deel van de Tempeliers trilogie, en ook dit deel is, net als deel ιιn een prima mix van menselijk drama en zwaardgekletter.

‘Kruistocht van de Tempeliers’ – Robyn Young – 2009

Will Campbell is ridder en lid van de Broederschap, een mysterieus genootschap dat na jaren van bloedvergieten een wapenstilstand tussen christenen en moslims tot stand heeft gebracht. Maar de kwetsbare vrede lijkt ten einde. Europa maakt zich op voor een nieuwe kruistocht en in Egypte ontbrandt er een machtsstrijd tussen Sultan Baibars en de waarzegger Kadir, die de vernietiging van het Beloofde Land bepleit. Terwijl Oost en West de degens kruisen, heeft Will zo zijn eigen problemen. Hij worstelt met zijn eed aan de Orde, zijn geheime rol in de Broederschap en zijn gevoelens voor Elwen, de vrouw die hij liefheeft maar niet mag trouwen.

‘De zwaarden beschreven een boog door de lucht en kletsten op elkaar. Keer op keer klonk het rinkelende geluid van staal op staal. Elke klap kwam harder aan dan de vorige; door de schok verloren de zwaardvechters bijna de greep op hun wapen. De zon blakerde de stoffige, rode stenen van de binnenplaats en geselde de hoofden van de twee mannen, die stampend op elkaar inhakten. De kleinste van de twee droop van het zweet, zijn grijze haar plakte tegen zijn schedel en van concentratie vertrok hij zijn lippen tot een grimas. Zijn doorweekte hemd kleefde aan zijn rug. Geen van beide mannen droeg een panster. De kleinste was het meest in de aanval. Met razendsnelle manoeuvres wist hij de slagen van zijn tegenstander af te weren, waarna hij telkens naar voren stapte om hem vol in de borst te treffen. Maar zijn pogingen werden steeds wanhopiger, alsof elke houw de laatste had moeten zijn, raak en krachtig, en hij had niet verwacht nog eens te moeten toeslaan. De man was niet opgewassen tegen de regen van slagen die er telkens opvolgde. Hij was uitgeput, terwijl de lange, atletisch gebouwde tegenstander zijn uitvallen met onverstoorbaar gemak bleef blokkeren. ‘

Zie ook http://www.robynyoung.com/


 

Kruistocht van de Tempeliers / Robyn Young

 

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ