Homepage: Nieuws: Beldaran's Leestips

 

Beldaran's Leestips

Beldaran geeft op Ezzulia en Pure Fantasy wekelijks een leestip.

- Beldaran [16-02-2009]

Voor vandaag een avontuurlijk, historisch en realistisch verhaal, een echte page turner en de details over de vechtsport zijn authentiek. Laat de vervolgen maar komen.

De Jonge Samoerai: De Weg van de Krijger’ – Chris Bradford - 2009

Augustus 1611. De dertienjarige Jack Fletcher spoelt aan als drenkeling op de kust van Japan, nadat het schip waarop hij met zijn vader werkt wordt overvallen door ninjapiraten, die de gehele bemanning vermoorden. Hij wordt gered door de legendarische zwaardmeester Masamoto Takeshi. Onder leiding van Masamoto in zijn Niten Ichi-Ry, ‘Een School van Twee Hemels’, in Kyoto begint Jacks training in het bushido – de weg van de krijger. Zijn doel: wraak nemen op de moordenaar van zijn vader, de ninja die hij alleen maar kent als Drakenoog. Samen met Takeshi’s dochter, de beeldschone Takiko, gaat hij op pad.

‘Met een schok werd Tenno wakker. Hij greep zijn zwaard. De Jongen durfde nauwelijks adem te halen, hij voelde dat er iemand in zijn kamer was. Terwijl zijn ogen zich langzaam instelden op de duisternis, keek hij rond om te zien of er iets bewoog. Maar hij zag niets, alleen schaduwen binnen schaduwen, en het maanlicht dat spookachtig door de doorzichtige papieren wanden stroomde. Misschien had hij zich vergist… Maar zijn samoeraitraining fluisterde hem het tegendeel in. Met gespitste oren probeerde hij ook maar het kleinste geluidje op te vangen, of een andere aanwijzing die wees op een indringer. Maar hij hoorde niets ongewoons. De Kersenbomen in de tuin ruisten zacht als zijde toen er een briesje opstak. Daar klonk het bekende gespetter van water dat van het watervalletje de visvijver in sijpelde. En vlakbij liet een krekel zijn onophoudelijk nachtelijk getsjirp horen. De rest van het huis was in stilte gehuld.’

Zie ook http://www.chrisbradford.co.uk/Chris_Bradford/Home.html
  

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ